Jamaica ​Lane (Dublin Street 3.) 440 csillagozás

Samantha Young: Jamaica Lane

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​nagysikerű Dublin Street és London Road folytatása.

Barátkozó természete ellenére Olivia fájdalmasan bátortalan az ellenkező nemmel, még megszólítani sem meri a srácokat, akik bejönnek neki. De amikor Edinburghba költözik, új életet kezdhet, és miután belezúg egy szexi egyetemistába, úgy dönt, ideje legyűrnie a félelmeit és megszerezni, amire vágyik.

Nate Sawyer igazi nagypályás, aki senki mellett nem hajlandó lehorgonyozni, a legjobb barátaihoz azonban a végletekig hűséges. Így amikor Olivia hozzá fordul a párkapcsolati nyűgjeivel, felajánlja, hogy bevezeti a lányt a flörtölés rejtelmeibe, és segít Oliviának, hogy szexuálisan is magabiztosabb legyen.

A csábítás trükkjeit bemutató baráti tanfolyam hamarosan elsöprően szenvedélyes románccá alakul. Nate múltja és elköteleződésre való alkalmatlansága azonban tönkreteszi a kapcsolatot, és Olivia egyedül marad. Nate azonban hamarosan rájön, hogy élete legnagyobb hibáját követte el, és emberfeletti… (tovább)

Tartalmazza az Until Fountain Bridge-et is.

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
504 oldal · ISBN: 9789634571889 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
504 oldal · ISBN: 9789634571896 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571865 · Fordította: Molnár Edit

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Braden Carmichael · Jocelyn Butler (Joss) · Ellie Carmichael · Cameron McCabe · Cole Walker · Nate Sawyer · Adam Sutherland · Johanna Walker · Olivia Holloway


Kedvencelte 61

Most olvassa 9

Várólistára tette 109

Kívánságlistára tette 120

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Samantha Young: Jamaica Lane

Eleinte bajban voltam a szereplőkkel, mert már olyan régen olvastam az előző részeket. Jo és Joss időnként összekeveredett, hogy ki kivel van.
De aztán belerázódtam.
Hihetetlen, hogy sokan beveszik a maszlagot a fiú- lány barátságról. Az egyik fél ilyenkor előbb-utóbb lelkileg sérül, és én már előre féltettem Oliviát. Persze mondogathatja magában, hogy nem szabad beleszeretnie Nate-be, a szív süket. :)
Igazából mindketten megérdemelték volna a varázslapátos kezelést, és akkor kevesebb lett volna a sírás.
A végén a novella meglepett. Jó volt átlátni Adam és Ellie kapcsolatát is.
Kíváncsian várom, kivel folytatja az írónő.

4 hozzászólás
ZitussKa >!
Samantha Young: Jamaica Lane

Mi is lehetne más, mint öt csillag? De kedvenc azèrt nem lett, számomra a második (no meg első) rèszt nem tudta Olivia ès Nate párosa űberelni. A leghumorosabb páros volt az már igaz, de annyira vártam, hogy fellobbanjon az a tűz ágyon kívül is, mert belül aztán hiba nem volt benne. Azt mondjuk sajnáltam, hogy már eleve barátkènt ismertük őket, èn általában azokat rèszesítem előnyben ahol minden a nulláról indul ès csak tapogatóznak egymás körül. No de tudom, ha ilyet akarok, olvassak ilyet. Nem kukacoskodok, jó volt ez!
Ajánlom mindenkinek, nagyon szórakoztató kis könyvecske mindamellett, hogy nem kevèsbè tüzes is. :)

3 hozzászólás
Tünde_JLT I>!
Samantha Young: Jamaica Lane

Egy nagyon édes, szeretni való történet egy tökéles pasival, aki alig lát távolabb az orránál, és egy hétköznapi lánnyal.
Olvassátok el! Nate-ért mindenképp megéri :)

Naiva>!
Samantha Young: Jamaica Lane

A könyv elején csak haloványan emlékeztem a társaságra. Végül annyira belelendültem, hogy minden a helyére került. Kezdtem emlékezni mindenkire. Jéééé, „én ezt a sorozatot annyira szerettem.” Egy kicsit sokat kellett várni a 3. részre, és közben valamiért megfeledkeztem róla/róluk. Kár lett volna kihagynom Olivia és Nate párosát, mert nagyon összeillettek. A „melyiket választanád?” közös játékaik túlzás nélkül, mindent vittek. Azokat a jeleneteket szerettem a legjobban. Azok nem csak a testiségekről szóltak.
A borítón lévő személyek nagyon azonosak a főhősökkel. Nagyon tetszik a borító. Olivia szimpatikus hősnő volt, Nate-et pedig nem lehetett nem szeretni. Nem volt tökéletes és a hirtelen párfordulatának okát sem egészen értettem, de a mocskos beszédével olvasóként nagyon levett a lábamról.
Ellie és Adam sztoriját már nem éreztem olyan hihetőnek. Fogalmam sincs miért.

2 hozzászólás
agi89>!
Samantha Young: Jamaica Lane

Hahó!
Valaki!
Akárki!
Hahó!
Szétpukkant a lelkem. ♥

Annyira szerettem minden pillanatot, amit Olivia és Nate – na és persze a banda – társaságában tölthettem. Lelkem lufiját rendesen túlfújták.

Olivia olyan érzelmi káosz-szindrómás, mint amennyire én is vagyok. Totál szívemcsücsökje lett a csajszi. Szerintem ennyire még soha nem került közel hozzám (női)főszereplő. Soha nem éreztem ezt az akármit. :D

Ha Ő én vagyok, akkor ki Nate? És egyébként is hol van mááár? *-*

Legszívesebben most ki kiabálnám valahol hogy: annyira imádom ezt a sorozatot!

A Fountain Bridge bónusz kisregény még csak most jön, de muszáj volt kiírjam magamból az érzelmi túltengésemet. :D

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571865 · Fordította: Molnár Edit
16 hozzászólás
Klodette>!
Samantha Young: Jamaica Lane

Ebben a kötetben Olivia és Nate kalandjait követhetjük nyomon.
Liv egy könyvtárban dolgozik és habár felnőtt nő, még igencsak tapasztalatlan a szerelemben és a szexben is. Önbizalomhiányos, nem hisz abban, hogy valaha is megtalálhatja az igazit és boldog lesz. Csúnyának, kissé kövérnek látja magát és nincs reális, elfogadható önképe.
Nate tehát mindenben az ellentéte. Sokat megélt, tapasztalt, igazi nőfaló, aki nagykanállal élvezi az életet, ráadásul sikeres és tele van magabiztossággal.
Ők ketten mégis legjobb barátok. Egyazon baráti társaság két igencsak eltérő tagjai, akikben az égvilágon semmi közösnek sem kellene lenni, mégis jól kijönnek egymással, sok időt töltenek együtt és sokat viccelődnek a másikkal.
A könyv egyik fő témája természetesen pontosan az, hogy létezik-e igaz barátság férfi és nő között? Ti mit gondoltok? Komolyan érdekelne a dolog.
Liv és Nate bizony eljutnak egy pontig, amikor – egy igencsak érdekes csábításai tanfolyam miatt- sokkal, de sokkal többet kezdenek érezni egymás iránt.
Mindent elsöprő, szenvedélyes, vad kapcsolatba kezdenek, aminek az a célja, hogy Olivia magabiztosabb legyen és bevállalósabb.
Nate vállalja, hogy mindenre megtanítja a lányt és ez bizony azzal jár, hogy érzelmek nélkül, minden kötöttséget mellőzve szexelnek. Sokat és mindig.
Gondolom nem árulok el nagy újdonságot, amikor leírom, hogy a könyv sokkolóan pontosan és szabad szájúan fogalmazza meg a szereplők egymás iránt fellángoló nyers vágyait.
Olvasás közben sokat pironkodtam, tátottam a számat és bakfis módjára kuncogtam, legyezgettem magam.
Mert a könyv nagyon izgató volt. Liv és Nate szenvedélyesek és csábítóak.
Emellett persze rengeteg minden más is történt. Megint előtérbe került a család és a barátok fontossága, a múltban lezajlott tragédiák tanulsága, valamint rengeteg vicces, könnyed és szórakoztató jelentnek lehettünk a szemtanúi.
A szereplők szimpatikusak, szerethetőek és könnyen lehet velük azonosulni.
Liv hatalmas karakterfejlődésen megy keresztül. Csendes, visszafogott lányból, érzéki, határozott nővé válik, Nate pedig már a kötet legelején tudja, hogy mit is akar, de ez csak később válik igazán fontossá.

Bővebben pedig: http://klodettevilaga.blogspot.hu/2017/12/konyvkritika-…

Evelena P>!
Samantha Young: Jamaica Lane

A sorozat eddigi legjobb része. Nagyon szerettem olvasni, habár egy kihívás miatt vettem elő, nem remélve semmi extrát tőle, igazán pozitívan csalódtam, remek volt!!
Olivia nagyon jópofa csaj, aki nem az a tipikus, extra vékony kis modell alkat, hanem kicsit teltebb alkatú, de ezzel együtt önbizalom hiánya van, nem mer flörtölni, ismerkedni felszabadultan.
Na, itt már teljesen átéreztem főhősnőnk karakterét.Emellett még könyvtáros is. :)))
Aztán, mikor megtetszik neki egy egyetemi srác, legjobb barátja, Nate segítségével megtanulja, hogyan értékelje magát és hogyan álljon a pasizáshoz.
Annyira édes volt a barátság Olivia és Nate között. Persze a kis különórák megtették a hatásukat.
Mi van akkor, mikor elkezdenek a barátok egymáshoz vonzódni? Akkor már nem annyira érdekes egy ismeretlen pasi, mikor olyasvalaki tetszik, akit már jól ismerünk.
Fergeteges, bravúros, vágyakoztat és nevettet ez a történet, miközben nagyon izgulhatunk a végkifejletért. Jópofa karakterekkel, régi, ismerős arcokkal. Csak ajánlani tudom, remek!

Ellie és Adam bónusz novellájának örültem, jó volt róluk olvasni, bár jól esett volna egy kis plusz a jövőjükből is, nem csak a múltról. A naplók ötlete ismét az írónő kreativitásáról árulkodik.
Viszont kicsit elszontyolodtam, mikor megláttam, hogy Nate és Olivia története rövidebb, mint hittem.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Samantha Young: Jamaica Lane

Hogy én mennyit nevettem. Annyira szeretem ezt a sorozatot, mert számtalanszor megnevettet és mert legalább ugyanennyi alkalommal érzékenyülök el. Nate és Olivia is méltó párosa a sorozatnak.

A bónusz kisregény pedig hab a tortán. Olyan jó volt Ellie és Adam szerelmének kialakulását megismerni.

Nagyon várom a sorozat újabb részét. *-*

1 hozzászólás
_Leelan_>!
Samantha Young: Jamaica Lane

Nagyon tetszett ez a könyv.
Bevallom őszintén a sorozat eddigi legjobb része szerintem.
Olívia miatt vártam a legjobban a könyvet, mivel ő is küzd egy kis súlyproblémával, akár csak én.
Mindig is zavart, hogy két féle nők vannak főleg a könyvekben: Bombázók, szépek, csinik.
A másik tábor a kövér lányok, amik az ő életük megismeréséről szól, inkább limonádé, chick lit sztorik.
Mindig is hiányzott egy olyan könyv, ami kellően romantikus,erotikus, szép, tartalmas történet, melyben a főszereplő nő se nem kövér,se nem szupermodell.
Hanem egy átlagos kinézetű lányról van szó. Olyan, mint amilyen én is vagyok,és bizonyára még sokan mások is.
Sokkal könnyebb volt beleélni magamat a sztoriba. Plusz azért az én lelkemet és hiúságomat is simogatta a Nate által mondott szavak. Kincs az a pasi, és valóságos önbizalomnövelő tréning ez az olvasónak is.
Ez a vonal, hogy egy átlagos lány, fiatal nő, aki egy kis túlsúllyal küzd: megismeri önmagát, szexualitását és a szerelme miatt/ szerelmének egy igazi erős, bombázó csaj lesz, nagyon jó. Szerettem olvasni Olívia változását. És a tény, hogy egy férfi miatt lett igazán gyönyörű a lány, szívet melengető.
Nate csudajó pasi. Olíviát nagyon szereti, és bár mocskos fantáziája van és egy kurafi, igazán szépen törődött vele. Minden téren.
A tükör előtti jelenet hatalmas kedvenc,és az az egyik pont, amikor úgy éreztem, hogy Nate nem csak Olívához beszél, hanem hozzám is.
A történet egy kicsit klisés, de mindig jól bevállt recept nálam a barátokból szerelmesek sztorik.
A szerelmi és csók leckék sem újak, de kevesen írják meg jól. Youngnak sikerült. A Perzselő erotika és az állandó szikrák igazán forróvá tették a könyvet.
Valóban nagyon közel áll hozzám ez a könyv. Hasonlóan bátortalan vagyok, mint Lívi, és a mai napig pirulok egy szexi pasi előtt, ami azért vérvétel közben, míg tapogatom ki a vénákat, elég ciki.
Szégyellem a plusz kilóimat, amik az elmúlt években rám jöttek, és sokszor szidom, vagy kínzom magam és a sírásig bámulom magam a tükörben.
Amire a könyv, vagyis Olívia megtanított az az, hogy EZT nem szabad csinálni. Ő azért nem olyan gáz ilyen téren, mint én. Ő már az elején elfogadja magát. Nekem is ezt kellene tenni.
Szóval azon túl, hogy egy jó kis önbizalom tréning a könyv,még önismeretet is tanít. Rávilágított néhány dologra, amit magamtól talán soha nem fogadok el. Plusz reménnyel is kecsegtet. Mindenki megtalálja a saját Natejét, aki elfogadja őt olyannak, amilyen.
Mindenki legyen Olívia! spoiler
Mindenkinek egy Natet! :D spoiler

2 hozzászólás
Illatos_Hópehely>!
Samantha Young: Jamaica Lane

Ez fergeteges volt.
Már az első két részben is megmutatkozott az írónő fergeteges humora, de az amit Olíviával produkált, hát többször hangosan felröhögtem.
Itt is tetszett a felállás, hogy kicsit molett lány, aki teljesen elégedetlen magával, semmi vonzót nem lát, ha a tükörbe néz, kivéve a szemét – Natenek sikerül meggyőznie ennek az ellenkezőjéről – és a dögös srác, aki a legyet is röptében :)
Bár az amit ez a leányzó művelt szegény Nate-el, komolyan mondom már tökre sajnáltam szegény srácot.
Természetesen a végére minden a helyére került.

19 hozzászólás

Népszerű idézetek

MFKata>!

Az agyalás a boldogság halála.

234. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
fruzsi829>!

– Ti is olyan pár vagytok.
– Milyen pár?
– Akik akkor is összetartoznak, ha éppen nincsenek együtt.

340. oldal

MFKata>!

– Ne foglalkozz a címkékkel. Nem jelentenek semmit.
– Mi az a címke?
– Egy képzeletbeli matrica, amit mások ragasztanak rád. Az a szó van ráírva, amit gondolnak. De nem az számít, hogy ki mit gondol rólad. Hanem az, amit te gondolsz magadról.

56. oldal

3 hozzászólás
MFKata>!

Az élet túl rövid. Túl rövid ahhoz, hogy utáld magad én ne próbáld visszanyerni az önbizalmadat. Túl rövid ahhoz, hogy ne élvezd ki minden percét.

fruzsi829>!

– Kérem a kulcsot.
– Lenyeltem a kulcsot.
– Nem nyelted le. Ha lenyelted volna, most a hulláddal társalognék.
Nate megtorpant, és döbbenten vonta fel a szemöldökét.
– Látom, nem nagyon rázna meg a dolog.

329. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nate Sawyer · Olivia Holloway
Bitten>!

Csupán annyi dolgom lesz, hogy agyoncsapjam a gyomromban verdeső pillangókat, valahányszor Nate-re téved a tekintetem. Vagyis addig üssem a kis köcsögöket, amíg mozognak…

krisztin1>!

Azt hiszem, megérdemlem, hogy az a férfi, akivel együtt vagyok, ugyanannyira szeressen, mint én őt.

316. oldal

MFKata>!

Amúgy meg, a fenébe a normálissal. A normalitás unalmas.

gabriel93>!

– Anyukám mindig azt mondta, ha nem tudsz szépet mondani, inkább ne mondj semmit.
– Az enyém meg azt, hogy ha nem tudsz szépet mondani, mondj valami emlékezeteset.

99. oldal


A sorozat következő kötete

Dublin Street sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek
Vi Keeland: Fiatal szerető
Karina Halle: A féktelen trónörökös
Vi Keeland: Nagy játékos
Vi Keeland: A beosztott
Louise Bay: Mr. Szépfiú
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
Ali Hazelwood: Eszméletlen szerelem
Heniko Sakka: Süß & Turner