India ​Place (Dublin Street 4.) 68 csillagozás

Samantha Young: India Place

Hogyan ​borítsunk fátylat a múltra és tanuljunk meg bízni a jövőben…

Hannah Nichols azóta nem látta Marco D’Alessandrót, hogy a srác öt hosszú évvel ezelőtt összetörte a szívét. A rosszfiú volt Hannah első és egyetlen szerelme… az ágyban is. Mindössze egyetlen szenvedélyes éjszakát töltöttek együtt, aztán Marco eltűnt – Skóciából és Hannah életéből is. A következmények súlya alatt összeroppant Hannah azóta sem tudta kiheverni a dolgot.

Marco – aki valójában nem is olyan elvetemült – iszonyúan megbánta, hogy faképnél hagyta Hannah-t. Így amikor a sors szeszélye folytán újra összefut a lánnyal, többé már nem akarja elengedni. Örökké a nyomában van, hogy minden lehetséges módon bebizonyítsa, ők ketten nem élhetnek egymás nélkül…

Ám amikor Marco már kezdi azt hinni, hogy van esély a közös jövőre, Hannah olyan felfedezést tesz, ami a felszínre hoz egy fájdalmas titkot. Egy titkot, ami még azelőtt elszakíthatja őket egymástól, hogy egyáltalán újrakezdhetnék a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576846 · Fordította: Molnár Edit

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Cameron McCabe · Johanna Walker · Hannah Nichols · Marco D’Alessandro


Kedvencelte 7

Most olvassa 10

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 87


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Samantha Young: India Place

Annyira imádom ezt a sorozatot. Mert mindig képes megnevettetni és megríkatni. És ez most is így volt.
Az pedig, hogy a korábbi részek főszereplői is végig jelen voltak, hatalmas öröm volt számomra.
Cole, remélem, nem kell sokat várni a te könyvedre sem. *-*

1 hozzászólás
>!
Enikő_Darai_Enii P
Samantha Young: India Place

Samantha Young Dublin street sorozata kötetről kötetre lenyűgöz. Nem kell világmegváltó gondolatokra számítania az olvasónak, csupán csak hagyni, hogy sodorja magával az ár és kikapcsolhassák a regények pár nap erejéig. Nem csalódtam most sem, Samantha hozta a tőle elvárt színvonalat, mind történet, mind szereplők, mind felépítettség szempontjából. Mindenesetre, az „első szerelem, második nekifutásra” ötlet tagadhatatlanul új színt hozott a sorozatba.

Marco (az esetek nagy többségében) csendes, ám nem kevésbé balhés típus volt kamasz korában, hála a „remek” családi körülményeinek. Ezzel ellentétben egy ambiciózus, karizmatikus, egyenes férfivá vált és nekem ez a felnőtt oldala sokkal inkább szimpatikus volt, mint a világ ellen lázadó gyerek képe. Ám Hannah, aki a sorozat többi női főszereplőjéhez hasonlóan, kedves, megértő, türelmes személyiség, már a rebellis Marco-val is megtalálta a közös hangot, a férfi énjéről nem is beszélve.

Habkönnyű, olykor vicces, remek második esélyes románc született az írónő tollából, amin lehetett olvadozni, nevetni, sírni.
Bővebben: https://hungarian-bookworm.blogspot.com/2019/11/samanth…

4 hozzászólás
>!
Violet_Finch_PMónika P
Samantha Young: India Place

Első gondolat: B*sszus,mekkora lett ez a család. Gondolom másoknak is eszébe jutott,akik olvasták az összes kötetet . Bevallom vacilláltam,hogy megadjam-e az 5 csillagot neki,mert a vége felé,már eléggé idegesített Hannah döntésképtelensége. A huzavona túl sok volt. Tudom,hogy nehéz lehetett nekik és megértettem a félelmét de már picit sok volt,meg is értettem volna Marcot,ha faképnél hagyja.De aztán az írónő bevágott a végére egy arcul csapást,ami engem is és Hannah-t is helyre billentette. Szerencsére. Ettől eltekintve imádtam a történetet. Jó párbeszédek,vicces jelenetek,szomorú események és én ezt mind megéltem. Az ilyen érzésekért szeretek olvasni és ez a könyv egy ilyen. Érződött a szerelmük,kötődésük és a tűz is köztük (mármint számomra). Alig várom Cole történetét . Olyan jó volt olvasni a Többiekről is mert tudom az Ő történetüket, ismerem min mentek keresztül és egy picit közel is érzem magam hozzájuk ezáltal. :) Ez egy remek család és örülök,hogy ismerhetem a sztorijukat (már nem akartam megint a történetüket írni:D )

>!
Silverlight
Samantha Young: India Place

Ahogy féltem ettől a történettől, annyira okozott meglepetést. Mindig is kíváncsi voltam rá, hogy a felnőtt Hannah milyen lesz majd. Alapvetően a történet tetszett, még annak ellenőre is, hogy a főszereplők korábbról ismerték egymást. Néha kicsit Hannah ellenkezése, meg sértődöttsége idegesítővé vált. Bár valahol érthető a viselkedése, de valahol meg nagyon frusztráló tudott lenni. Marco szimpatikus szereplő, aki sosem adja fel. Nem tudom, hogy én viszont Hannah helyében meg tudtam volna bocsátani. Főleg mikor a történetbe belekerült egy csavar is spoiler. Nekem az a rész egy kicsit sok volt, de a legjobb mégis, hogy az előző kötetek szereplői is képbe kerülnek. Főleg ez az, ami annyira megfogott a könyvben. És az is mutatja, hogy jó volt, hogy olvastatta magát.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576846 · Fordította: Molnár Edit
>!
Hópárduc P
Samantha Young: India Place

Ez a rész volt eddig a leggyengébb szerintem.
Hannah sokszor kiakasztó volt. Mindent egyedül akart megoldani, mindent magában tartani.
Marco aranyos volt és kitartó. Ez tetszett.
Kár, hogy az írónő nem szereti a váltott szemszöget, mert sokszor kíváncsi lennék a férfiak véleményére is. :)
Mikor kiderül Marco titka, nem értettem Hannah miért akadt ki ennyire? Szerintem ez nem volt annyira borzasztó, hogy szakítani kellett volna.
És furdal a kíváncsiság, hogy mi lett volna a karácsonyi ajándék??? :D

>!
ViveEe P
Samantha Young: India Place

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, eddig minden részt még jobban szerettem, mint az előzőt, de ez nagyon gyenge, és eléggé kiakasztó volt.
Hannah és Marco kamaszkori legjobb barátok, Hannah mindig is szerelmes volt belé, és amikor már úgy tűnik eléri célját, Marco hirtelen eltűnik az életéből. Öt évvel később a véletlen újra összehozza őket, és Marco nem akarja veszni hagyni az esélyt.
Kedveltem a visszatekintéseket a múltba, imádtam a családi vacsorákat, ahol minden régi szereplő felbukkan.
Marcot is kedveltem, még az elején Hannaht is, aranyosak voltak együtt, bár nem mondom, hogy nem olvastam még jobban felépített románcot.
De miután kiderült mi Marco titokzatos hétvégi programja, Hannah és a sztori mélyrepülést vett.
Annyira mondvacsinált, idegesítő és teljesen irracionális volt amit Hannah művelt, hogy a hajam téptem, és sajnáltam szegény Marcot. Az meg külön dühített, mennyire kitartóan tepert ezért a lányért. Amikor kiderül a múlt, és Hannah baja, még akkor sem tudtam megérteni, hogy minek viselkedett így. És sajnos a vége sem tetszett, mert nagyon gáznak tartom, hogy így oldódnak meg a dolgok, és nem spoiler.
Nem volt jó élmény ez a könyv sajnos, de nagyon remélem Colé újra az lesz, mert imádom a srácot.

>!
Trice29 P
Samantha Young: India Place

Kicsit hiányzott a megszokott lendület. Túl sok volt a fölösleges hiszti és kavarás. Az érzelmekben nem volt hiány, tetszettek a párbeszédek is. Jó volt a régiekkel újra együtt lenni.

>!
Kovács_Mesi
Samantha Young: India Place

Ez messze alulmarad az előző részektől. Szerettem a két a főszereplőt, de Hannah néha túlzásba vitte a dolgokat. Ilyen hosszan elnyújtani a félelmét, nagyon megterhelő volt.
Most már nagyon várom Cam történetét.

>!
Kathreen
Samantha Young: India Place

Hannah kicsit sok volt nekem, de örültem, hogy végre olvashattam az ő történetüket is. És hogy találkozhattam a régi szereplőkkel.

>!
sahi P
Samantha Young: India Place

Nálam nem egy öt csillagos könyv. Az első rész sokkal jobban tetszett. Marco a szívembe lopta magát, de Hannah bár kedves lány nem minden esetben viselkedett szimpatikusan. A korábbi szereplők felbukkanását minden sorozatban szeretem, itt sem volt ez másként. A vége felé történt esemény jelenetei nagyon megrázók, szívbemarkolók voltak.


Népszerű idézetek

>!
Enikő_Darai_Enii P

– Szerintem ahhoz, hogy hinni tudj önmagadban, néha nem árt egy kis bátorság.

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Nichols
>!
shadowhunter1975 P

Az egyik másodikosom esszéjét olvasva arra a következtetésre jutottam, hogy a srác nem kifejezetten rajong a Szentivánéji álomért. Azt hiszem a „Puck egy köcsög” kezdetű megjegyzése borított ki leginkább. Pirossal aláhúztam a kommentárt, és ezt írtam a margóra: „Támaszd alá konkrét példákkal, miből vonod le ezt a következtetést!”

272. oldal, 23. fejezet (Könyvmolyképző, 2019)

>!
Könyvmolyképző KU

– Aztán jött az esküvő – bólintott Marco, és felforrósodott a tekintete. – Majdnem szívrohamot kaptam, amikor megláttalak, de közben meg… jézusom, csak akkor jöttem rá, mennyire hiányzol! Tudom, kicsit erőszakos voltam, és sajnálom, hogy megijesztettelek… de nem úgy néztél rám, mint egy darab szarra. Láttam, hogy dühös vagy, de nem úgy, ahogy elképzeltem. Felbátorodtam, és elhatároztam, hogy ha törik, ha szakad, bocsánatot kérek tőled.
Valami a szívem mélyén, valami, aminek a létezését egészen idáig kétségbeesetten tagadtam, lelkesen izzott fel a vallomás hallatán.
– És most, hogy mindent megmagyaráztál… mit vársz tőlem?
– Bocsáss meg nekem! – vágta rá őszintén Marco.

>!
Könyvmolyképző KU

– Én senkit sem taszítok el magamtól, Els. Minden rendben, esküszöm.
– Nem hiszek neked – felelte halkan a nővérem. – Emlékszem a régi beszélgetéseinkre. Emlékszem, mennyire szeretted őt. Marco a te Adamed. Majdnem belepusztultál, amikor elment. És tudom, hogy most sem vagy jól.

>!
Könyvmolyképző KU

Hogy merészel betolakodni az életembe, és feldúlni a lelki nyugalmamat? Én már nem az vagyok, aki voltam. A saját elveim szerint élek, tudom, ki vagyok, tudom, merre tartok. A családom, a barátaim, a diákjaim és a kollégáim ismernek és felnéznek rám.
Ez a valaki, ez a sírdogáló, összetört, elveszett kislány… idegen a számukra.

>!
Könyvmolyképző KU

– Elég bonyolult ügy, de… hamarosan mindent megmagyarázok – ígérte. – Amikor megérett rá az idő.
Elszorult a gyomrom, de hősiesen tartottam magam.
– Ez nagyon rejtélyesen hangzik.
– Hosszú történet. Mindenképpen el szeretném mondani, de csak az alkalmas pillanatban.
Álszent módon bántott, hogy Marco titkolózik előttem, holott én sem voltam teljesen őszinte hozzá.

>!
Violet_Finch_PMónika P

– Ne! Ha meg is változtál, nem érdekel. Fütyülök rá, milyen vagy most. Nem vagyok kíváncsi a magyarázatodra, mert nem velem tetted, amit tettél, hanem azzal a lánnyal, akit cserbenhagytál. És ő már nem létezik. Hála neked. Lehet, hogy ő végighallgatta volna a mondókádat, de én… Azt sem tudom, miről beszélsz. Az én szememben te csak egy idegen vagy, aki rám szállt a konditeremben. – Azzal sarkon fordultam, és elvágtattam.

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Nichols · Marco D’Alessandro
>!
Violet_Finch_PMónika P

Egy darabig csalt ültünk, nevetgéltünk, poénkodtunk, és megbeszéltük, mi történt velünk a héten. Kisvártatva bizseregni kezdett a bal arcom. Oldalra fordultam, és körülnéztem a teremben. Egymás után szemügyre vettem a vendégeket, de egy ismerőst sem láttam.
Nem ismerem, nem ismerem, nem ismerem, nem ismerem, nem ismerem, Marco, nem isme… Nagyot néztem, és a szívem a torkomba ugrott, amikor a tekintetem összefonódott Marcóéval.
Mintha mellbe vágtak volna egy baseballütővel.
Nem kaptam levegőt.
Ez tényleg Marco.
Idősebb volt, és megemberesedett, de ezt az arcot ezer közül is megismertem volna. Semmi kétség.

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Nichols · Marco D’Alessandro
>!
Violet_Finch_PMónika P

Amikor annak idején, az első tanítási napon nekivágtam Edinburgh macskaköves utcáinak, megfogadtam, hogy olyan tanár leszek, aki mindig a tanítványai érdekeit helyezi előtérbe.

(első mondat)

>!
krisztin1 

– Így megalázkodsz egy randi miatt? – förmedt rám Declan az asztal túloldaláról. Ennek a srácnak radarfüle van. – Rohadt szánalmas, Hannah.
– Morcosak vagyunk, mert sebészileg kellett eltávolítani a csípőnket Pennyétől? – vágtam vissza. – Dec, nem zavar, hogy már tizennyolc évesen papucs vagy? Most mit mondjak erre? Mindent a kisöcsémtől lestem el.
– Penny a nagymamájánál van – felelte gyilkos pillantással Dec.
– Az ostorát is vitte?
– Haha, nagyon vicces.
– A papucsát mindenesetre itt felejtette.

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Nichols

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: Kell a férfi
Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka megtagadva
Kim Karr: Kötődés
Karina Halle: Éjszaka a tiéd leszek
Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
E. L. James: Mister
Lakatos Levente: A hatalom szabályai