India ​Place (Dublin Street 4.) 171 csillagozás

Samantha Young: India Place

Hogyan ​borítsunk fátylat a múltra és tanuljunk meg bízni a jövőben…

Hannah Nichols azóta nem látta Marco D’Alessandrót, hogy a srác öt hosszú évvel ezelőtt összetörte a szívét. A rosszfiú volt Hannah első és egyetlen szerelme… az ágyban is. Mindössze egyetlen szenvedélyes éjszakát töltöttek együtt, aztán Marco eltűnt – Skóciából és Hannah életéből is. A következmények súlya alatt összeroppant Hannah azóta sem tudta kiheverni a dolgot.

Marco – aki valójában nem is olyan elvetemült – iszonyúan megbánta, hogy faképnél hagyta Hannah-t. Így amikor a sors szeszélye folytán újra összefut a lánnyal, többé már nem akarja elengedni. Örökké a nyomában van, hogy minden lehetséges módon bebizonyítsa, ők ketten nem élhetnek egymás nélkül…

Ám amikor Marco már kezdi azt hinni, hogy van esély a közös jövőre, Hannah olyan felfedezést tesz, ami a felszínre hoz egy fájdalmas titkot. Egy titkot, ami még azelőtt elszakíthatja őket egymástól, hogy egyáltalán újrakezdhetnék a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789634578970 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789634578987 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576846 · Fordította: Molnár Edit

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Cameron McCabe · Cole Walker · Johanna Walker · Hannah Nichols · Marco D’Alessandro


Kedvencelte 10

Most olvassa 9

Várólistára tette 79

Kívánságlistára tette 85


Kiemelt értékelések

Tóth_Orsolya_3 P>!
Samantha Young: India Place

Annyira imádom ezt a sorozatot. Mert mindig képes megnevettetni és megríkatni. És ez most is így volt.
Az pedig, hogy a korábbi részek főszereplői is végig jelen voltak, hatalmas öröm volt számomra.
Cole, remélem, nem kell sokat várni a te könyvedre sem. *-*

1 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Samantha Young: India Place

Vaciláltam a csillagozásnál, de győzött a jó szívem, mert szeretem ezt a sorozatot. Ebben a részben Braden kishúga, Hannah a főszereplő, aki kisegítő tanárként dolgozik egy középiskolában. (olyan kifejezéssel, hogy kistanár, én még nem találkoztam, de a fordító másként gondolta). Öt éve ifjúkori szerelme összetörte a szívét, ezért csak a munkájának él. Aztán ez a fiú visszatér az életébe és kezdődik a macska-egér harc. A csaj annyira irracionálisan viselkedett, hogy legszívesebben beugrottam volna a lapok közé jól fejbekólintani. A magasabb csillagozás az előző részekből megismert rokonok, valamint Cole és Marco miatt jár. Évek teltek el és mindenkinek gyereke van, (nagyon cukik), Jo öccse, Cole (2. rész) pedig szívdöglesztő tetováló művész lett. Sajnos a szerzőnek is drasztikus lépéshez kellett fordulnia, hogy észretérítse Hannaht, amit nagyon sajnáltam. Van még két rész, az 5., Cole története érdekel, de a hatodikat eléggé lehúzták a gr-en.

6 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Samantha Young: India Place

Az írónő összes magyarul megjelent kötetét olvastam már, de ez volt eddig a leggyengébb szerintem. Ez se volt olyan rossz, a vége kimondottan tetszett, de a nagy se veled, se nélküled kavarás nekem nem jött be. Néha teljesen irracionálisan viselkedtek a szereplők off. Annak örülök, hogy ennél a sorozatnál az írónő mindig beleírja a történetbe a korábbi kötetek főszereplőit is, így már egy jól megismert családi életbe csöppenhettem ezúttal is bele. Mindegyiküket bírom, nagyon hűségesek és nagyon szeretik egymást mindannyian. Az előző kötetben bírtam Hannah-t, de nem tetszett az a karakter, aki vált belőle. Marco karakterén pedig nem tudtam kiigazodni. spoiler Remélem, hogy a következő kötet majd újra hozza az előző kötetekben megszokott minőséget.

Enikő_Darai_Enii P>!
Samantha Young: India Place

Samantha Young Dublin street sorozata kötetről kötetre lenyűgöz. Nem kell világmegváltó gondolatokra számítania az olvasónak, csupán csak hagyni, hogy sodorja magával az ár és kikapcsolhassák a regények pár nap erejéig. Nem csalódtam most sem, Samantha hozta a tőle elvárt színvonalat, mind történet, mind szereplők, mind felépítettség szempontjából. Mindenesetre, az „első szerelem, második nekifutásra” ötlet tagadhatatlanul új színt hozott a sorozatba.

Marco (az esetek nagy többségében) csendes, ám nem kevésbé balhés típus volt kamasz korában, hála a „remek” családi körülményeinek. Ezzel ellentétben egy ambiciózus, karizmatikus, egyenes férfivá vált és nekem ez a felnőtt oldala sokkal inkább szimpatikus volt, mint a világ ellen lázadó gyerek képe. Ám Hannah, aki a sorozat többi női főszereplőjéhez hasonlóan, kedves, megértő, türelmes személyiség, már a rebellis Marco-val is megtalálta a közös hangot, a férfi énjéről nem is beszélve.

Habkönnyű, olykor vicces, remek második esélyes románc született az írónő tollából, amin lehetett olvadozni, nevetni, sírni.
Bővebben: https://hungarian-bookworm.blogspot.com/2019/11/samanth…

4 hozzászólás
deen>!
Samantha Young: India Place

Szerencse, hogy az írónő is azt gondolta, hogy olvasói már nem biztos, hogy emlékeznek a korábbi kötetek szereplőire, így Hanna időről-időre végigsorolta őket, a rokonsági, baráti kapcsolataikkal együtt. Bizony népes lett a társaság, ami mutatja, hogy bizony eltelt némi idő az első rész óta. Hannah Braden húga lett a főszereplő, de korántsem az a típus, amit eddig megszokhattunk. Sajnos Hanna nem lett számomra szimpatikus. Bár értettem a fenntartásait, mégis észszerűtlenül viselkedett. Marco kedves volt, de túl későn jött rá, mit is akar, mégis nyomult, mint egy duracell nyuszi. Ő sem lett a szívem csücske. A történet mégis olvastatta magát, gördülékeny volt, még ha számomra túl sok is volt a dráma.

turanett P>!
Samantha Young: India Place

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Az első kettő abszolút kedvenc. A harmadikkal voltak problémáim. Már ott nagyon kíváncsi voltam Hannah történtére. Már ott megismerhettük az alapokat. Hannah fülig beleszeret Markoba. A helyi rosszfiúba, persze aztán kiderül, hogy nem is olyan rossz. Nagyon jó barátok ledznek, de Hannah többet akar, látszólag Marko nem. Egy buli alkalmával, csak egymásba gabalyodnak, másnap a srác eltűnik, Kiderül, hogy spoiler . Hannah teljesen össze tört. Pár évvel később, egy esküvőn újra össze futnak. Marko elhatározza, hogy addig nem nyugszik, amíg vissza nem szerzi Hannah-t. Viszont, mind a ketten titkokat őriznek, amelyek beárnyékolhatják kapcsolatukat. Na itt már nekem nagyon kiszámítható volt a történet. Marko spoiler Hannah titka is könnyen kitalálható, de akkor lehet biztos benne az ember, mikor Marko titkára fény derül.
Bár a sorozatoknál szeretem, hogy az eddigi szereplők újra feltűnnek, itt nekem zavaró volt. Annyi név volt, hogy már tényleg nem tudtam, hogy kik kicsoda, és kinek a gyereke.
Mindennek ellenére, olvasmányos és szórakoztató.

3 hozzászólás
Réka0128 P>!
Samantha Young: India Place

Lehetett volna jobb is… :)

Az első rész óta imádom ezt a sorozatot, úgyhogy vártam már a folytatást. Nagyon olvastatta magát a könyv és kellemes kikapcsolódást is nyújtott. Tetszett a történet alapszituációja, mert szeretem a második esély sztorikat. Igazság szerint nem tudok róla semmi rosszat mondani, de valahogy az a „hű ez de jó volt” érzés sem kapott el miután befejeztem.
Hannah karakterét már az előző regényekben is szimpatikusnak találtam és ez most sem volt másképp. A vége fele a makacssága mondjuk egy picit már kezdett idegesíteni. :D Marcot imádtam az elejétől kezdve. Valahogy nem az a tipikus férfi karakter volt, akiket az ilyen stílusú könyvekben megszoktunk. Örültem, hogy a korábbi szereplők is felbukkantak, hihetetlen mekkora lett már ez a „család”. :)
Remélem a kiadó folytatja a sorozatot, mert kíváncsian várom Cole történetét.

Ács_Milán>!
Samantha Young: India Place

Nagyon régen olvastam a sorozat előző három részét, de ahogy feltűntek az előző rész szereplői, nagy többségükre emlékeztem, hogy ki kicsoda a történetben. Ami nagyon tetszett, hogy a régi szereplők nem vitték el a történetet és a hangsúly a két főszereplőn, Hannah-n és Marcón tudott maradni.
A főszereplők alapvetően szimpatikus karakterek voltak, ugyan Hannah viselkedése miatt néha agybajt tudtam volna kapni. Nagy részben megértem, hogy miért viselkedett így, de ettől függetlenül volt, hogy túlzásokba esett.
Marcóval szimpatizáltam és értékeltem a kitartását, önzetlenségét, ami a mai világban nem igazán jelemző.
Tetszett, hogy részletesen megismerhettem Hannah és Marco közös múltját és nem pusztán két-három mondat erejéig foglalkozott ezzel az írónő.
Kitalálható volt Marco titokzatos hétvégi eltűnéseinek oka, mégis szívet melengető érzés volt olvasni, amikor Marco részletesen beszámolt és felfedte ezt a titkát.
A befejezést illetően abszolút nem voltak kétségeim, pont olyan befejezést kapott, mint ami elvárható egy ilyen kategóriás regénytől.
Bízom benne, hogy a kiadó megjelenteti majd a következő részt is magyarul, mert Cole történetére nagyon kíváncsi lennék.

Evika82 P>!
Samantha Young: India Place

Egyszerűen nem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni, engem az írónő már a sorozat első részével megvett kilóra. Azóta pedig részről-részre, újra és újra beleszeretek ebbe a sorozatba. :)
Igaz, hogy Hannah hisztije néha kiverte nálam a biztosítékot, de maga a történet imádnivaló volt, Marco a fiatalkori hülyesége ellenére is álompasi volt, ők ketten együtt imádnivalóak voltak. :)
Izgatottan várom Cole könyvét is. ;)

Violet_Finch_PMónika>!
Samantha Young: India Place

Első gondolat: B*sszus,mekkora lett ez a család. Gondolom másoknak is eszébe jutott,akik olvasták az összes kötetet . Bevallom vacilláltam,hogy megadjam-e az 5 csillagot neki,mert a vége felé,már eléggé idegesített Hannah döntésképtelensége. A huzavona túl sok volt. Tudom,hogy nehéz lehetett nekik és megértettem a félelmét de már picit sok volt,meg is értettem volna Marcot,ha faképnél hagyja.De aztán az írónő bevágott a végére egy arcul csapást,ami engem is és Hannah-t is helyre billentette. Szerencsére. Ettől eltekintve imádtam a történetet. Jó párbeszédek,vicces jelenetek,szomorú események és én ezt mind megéltem. Az ilyen érzésekért szeretek olvasni és ez a könyv egy ilyen. Érződött a szerelmük,kötődésük és a tűz is köztük (mármint számomra). Alig várom Cole történetét . Olyan jó volt olvasni a Többiekről is mert tudom az Ő történetüket, ismerem min mentek keresztül és egy picit közel is érzem magam hozzájuk ezáltal. :) Ez egy remek család és örülök,hogy ismerhetem a sztorijukat (már nem akartam megint a történetüket írni:D )


Népszerű idézetek

Enikő_Darai_Enii P>!

– Szerintem ahhoz, hogy hinni tudj önmagadban, néha nem árt egy kis bátorság.

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Nichols
shadowhunter1975 P>!

Az egyik másodikosom esszéjét olvasva arra a következtetésre jutottam, hogy a srác nem kifejezetten rajong a Szentivánéji álomért. Azt hiszem a „Puck egy köcsög” kezdetű megjegyzése borított ki leginkább. Pirossal aláhúztam a kommentárt, és ezt írtam a margóra: „Támaszd alá konkrét példákkal, miből vonod le ezt a következtetést!”

272. oldal, 23. fejezet (Könyvmolyképző, 2019)

Könyvmolyképző KU>!

Hogy merészel betolakodni az életembe, és feldúlni a lelki nyugalmamat? Én már nem az vagyok, aki voltam. A saját elveim szerint élek, tudom, ki vagyok, tudom, merre tartok. A családom, a barátaim, a diákjaim és a kollégáim ismernek és felnéznek rám.
Ez a valaki, ez a sírdogáló, összetört, elveszett kislány… idegen a számukra.

Könyvmolyképző KU>!

– Aztán jött az esküvő – bólintott Marco, és felforrósodott a tekintete. – Majdnem szívrohamot kaptam, amikor megláttalak, de közben meg… jézusom, csak akkor jöttem rá, mennyire hiányzol! Tudom, kicsit erőszakos voltam, és sajnálom, hogy megijesztettelek… de nem úgy néztél rám, mint egy darab szarra. Láttam, hogy dühös vagy, de nem úgy, ahogy elképzeltem. Felbátorodtam, és elhatároztam, hogy ha törik, ha szakad, bocsánatot kérek tőled.
Valami a szívem mélyén, valami, aminek a létezését egészen idáig kétségbeesetten tagadtam, lelkesen izzott fel a vallomás hallatán.
– És most, hogy mindent megmagyaráztál… mit vársz tőlem?
– Bocsáss meg nekem! – vágta rá őszintén Marco.

Könyvmolyképző KU>!

– Én senkit sem taszítok el magamtól, Els. Minden rendben, esküszöm.
– Nem hiszek neked – felelte halkan a nővérem. – Emlékszem a régi beszélgetéseinkre. Emlékszem, mennyire szeretted őt. Marco a te Adamed. Majdnem belepusztultál, amikor elment. És tudom, hogy most sem vagy jól.

Ferger_Jolcsi P>!

– Apáddal kérdezni akarunk tőled valamit.
Sóhajtva fontam karba a kezem.
– A múltkor már megmondtam, hogy ha újabb holttestet kell eltüntetni, rám ne számítsatok.
Anya elnyomott egy mosolyt.
– Nagyon vicces – felelte szárazon.

32. oldal

Könyvmolyképző KU>!

– Elég bonyolult ügy, de… hamarosan mindent megmagyarázok – ígérte. – Amikor megérett rá az idő.
Elszorult a gyomrom, de hősiesen tartottam magam.
– Ez nagyon rejtélyesen hangzik.
– Hosszú történet. Mindenképpen el szeretném mondani, de csak az alkalmas pillanatban.
Álszent módon bántott, hogy Marco titkolózik előttem, holott én sem voltam teljesen őszinte hozzá.

Ferger_Jolcsi P>!

– Nem bántásból, de a bandátokból senki nem használ ilyen szófordulatokat.
– Nem árt, ha van egy írástudó is a csőcselék között – horkant fel Marco. – Sosem tudhatjuk, melyik bűncselekménynél vesszük hasznát az alapvető kommunikációs képességeknek.

41. oldal

Mrs_Curran_Lennart P>!

– Következő kérdés. Kedvenc könyv?
– Szerinted szoktam olvasni? – fintorgott Marco.
– Egy könyvet csak elolvastál életedben.
De Marco csak nevetett és kitért a kérdés elöl.
– Neked mi a kedvenc könyved?
– Ne bántsátok a feketerigót!
Különös fény villant Marco tekintetében.
– Jó választás.

59. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

– Valami zűrbe keveredtél?
– Mi ez, mélyinterjú? – vonta fel a szemöldökét Marco.

40. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: Kell a férfi
Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka megtagadva
Kim Karr: Kötődés
Karina Halle: Éjszaka a tiéd leszek
Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
E. L. James: Mister
Lakatos Levente: A hatalom szabályai