Dublin ​Street (Dublin Street 1.) 1199 csillagozás

Samantha Young: Dublin Street

Négy éve az amerikai Jocelyn Butler, hátat fordítva tragikus múltjának, Edinburgh-ban kezdett új életet. Joss nem adja át magát a gyásznak, nem néz szembe a démonaival, és senkihez sem akar igazán közel kerülni, de miután beköltözik Dublin Street-i fantasztikus albérletébe, lakótársnőjének jóképű bátyja fenekestül felforgatja féltve őrzött magánéletét.

Braden Carmichael az a fajta ember, aki mindig megszerzi, amit akar. És ő most Jocelynt akarja az ágyába csábítani. Braden, miután megtudja, hogy Joss irtózik a komoly kapcsolatoktól, alkut kínál, amelynek keretében átadhatják magukat a vágyaiknak anélkül, hogy „túlbonyolítanák” a dolgokat. Jocelyn merő kíváncsiságból belemegy az egyezségbe, miközben nem is sejti, hogy a skótot egyetlen cél vezérli: a lelkéig lemezteleníteni a konok lányt…

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
400 oldal · ISBN: 9789633731055 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
400 oldal · ISBN: 9789633731963 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731079 · Fordította: Molnár Edit

3 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Braden Carmichael · Jocelyn Butler (Joss) · Ellie Carmichael


Kedvencelte 285

Most olvassa 38

Várólistára tette 287

Kívánságlistára tette 247

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Samantha Young: Dublin Street

"Az ember néha szavak nélkül is tudja, hogy valami megváltozott.
Akár egy pillantás is elég, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz a barátunkkal, és erősebb alapokra helyezzük a kapcsolatunkat. Ugyanez igaz a testvérekre vagy a szülőkre is — a tekintetünk azt üzeni: mindig számíthatsz rám, és az egyszerű családtagból vagy haverból hirtelen igazi társ lesz."

Azon olvasók közé tartozom, akik fel merik vállalni, hogy különcök. Sok esetben olvasok olyan könyveket, amiket alig forgattak eddig, vagy kiborulok olyanoktól amiket mások az egekig magasztaltak.

Most mégis döbbentem fogadtam, hogy egy „sablonos” történet ennyire le tudott foglalni és oda szegezett a fotelba.

A női főszereplő sebzettsége ellenére, nagyon erős hatást gyakorolt rám. Néhol picit túlzónak éreztem a viselkedését és a betartását. Mégis azonosulni tudtam vele és gördülékenyen haladtam a könyvel.

A férfi hősünk is tetszésemre volt, kellően arrogáns, céltudatos, jóképű, és egy kis titokzatosság is körbe lengi. Pont annyira, hogy még ne legyen túlzó.
Egy igazi FÉRFI és nem egy kisfiú a kamaszkor végén. (Jaj nekem).

A mellékszereplők is nagyon tetszettek, főleg egy bizonyos „lány” testvér. Elképesztő karakter lett és nagyon cuki. :)

Összességében igen is tetszett és a folytatásokat is megfogom venni, elfogom olvasni.
Ajánlom. :)

zuna19>!
Samantha Young: Dublin Street

Életemben nem futottam ennyit egy könyv után, alig tudtam kikölcsönözni. Valamilyen rejtélyes okból, mindig a második rész került a kezembe. Amikor már végképp feladtam, hogy valaha egymás után olvashassam a sorozatot, ott volt a polcon a Dublin Street, pont amikor már vittem vissza a London Road-ot. Mondtam a könyvtárosnőnek, hogy szeretném kikölcsönözni a két könyvet, végre egyszerre. Csak mosolygott. :) :))
Hát nem volt nagy durranás összességében. Jobbat vártam.
A történet megható része tetszett, de hogy csak 1 szemszöges volt, elég lehangolóan hatott. A karaktereket sem szerettem meg igazán, legalábbis a két főszereplőt.
Ellie és Adam viszont kedvelhető volt. Róluk olvastam volna még. Imádni valóak voltak.
Az utóhang szép lezárása volt a könyvnek.

„ A felhők nem mindig súlytalanok. Néha sötétek és nehezek. Ilyen az élet. Ezt dobta a_gép. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem félek semmitől, de most már tudom, hogy amíg Braden is mellettem áll a szabad ég alatt, akkor sincs nagy baj, ha elered az eső. Legfeljebb együtt ázunk meg. De Bradent ismerve, a bazi nagy esernyője úgyis megment minket a legrosszabbtól.”

ZitussKa>!
Samantha Young: Dublin Street

Meg kell, hogy valljam az eltelt 3 èvben amióta olvastam, nem kis változáson ment át az ízlèsem ès persze a szemèlyisègem :)
Mèg a kezdeti olvasmányaim között volt a Dublin Street de csak amolyan tapogatózás volt a rèszemről mert èn magam sem tudtam mi köt le ès mi az, ami èrdekel.
Aztán az eltelt èvek alatt ez a bizonytalanság kiforrta magát ès azt vettem èszre, hogy szèpen lassan mindig visszatèrek a „gyökereimhez” amikkel a molyságom beindult. Szomjazom az újraolvasásukat ès vannak, amik saját pèldányèrt kiáltanak. Ez is ilyen ❤ Örök kedvenc.
Már csak egy saját skótra lenne szüksègem ès boldog is leszek. Persze csak Cam meg ne tudja, nálam ő a No1 de azèrt Braden is megèr egy ajtócsapkodást :))

2 hozzászólás
Szami81>!
Samantha Young: Dublin Street

Nagyon jo konyv, jo a sztori, idegesitoen imadnivalo pasival, makacs, felvagott nyelvu fohosnovel, de anyam, ez a forditas neha kiakasztott.
„kemeny futykose hevesen bokodte az agyekomat” "lucskos bugyogod" „buzgon ugykodik rajtam” "rangatozo huvelyem szinte megfejte".. nem tudom ti hogy vagytok vele, de en ezenken inkabb felrohogtem :D

7 hozzászólás
vikcs>!
Samantha Young: Dublin Street

Bővebb értékelés a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/01/samantha-youn…
"A borító nagyon magával ragadó, csak úgy süt róla a szenvedély és az erotika, ami tulajdonképpen magába foglalja az egész könyv témáját és történetét, mert itt ez a fő szál.

Nincs bajom az erotikus könyvekkel, sőt, szeretem őket, de valamiért ebben a könyvben nem jött át, nem éreztem át a történetet, a szereplők sem kerültek hozzám közel. Nagyon megosztó egy könyv, már csak az értékelések alapján is, mindenki máshogy éli át a sztorit.

Másrészt, nekem tele volt klisékkel a könyv, ami igen, előfordult és elő is fog még kerülni más könyvekben is, most mégis valahogy nem tudtam megbarátkozni vele, hanem idegesített. Tipikus tragikus kezdés: a lány menő, suliba jár, vannak barátai, szuper az élete, puff tragédia, meghal az egész családja, most már árva, ő a maga ura, bármit megtehet, így az írónő is bármit kezdhet a történetében.

Én most ilyennek éltem meg ezt a könyvet, lehet máskor, más időpontban, más helyzetben máshogy értékeltem és éltem volna át. Ennek ellenére ez ne vegye kedveteket a könyv elolvasásától, lehet nektek pont tetszeni fog. :)"

Orsi999>!
Samantha Young: Dublin Street

Pár éve már olvastam ezt a könyvet, és már akkor is tetszett. Nagyjából ezt is egy nap alatt olvastam el, ami csak annak köszönhető, hogy eléggé rohangálós napom volt. De amint valahol várni kellett, akkor már rögtön olvastam is.
A szereplőket nagyon szerettem, sokat nevettem Joss beszólásain. Részben megértem Joss félelmeit, de néhol már eltúlozta. Érdekes volt erről olvasni, hogy Braden és Ellie, lassanként lebontják ezt a jól felépített falat, amit Joss épített maga köré.

deen>!
Samantha Young: Dublin Street

Bevallom kellemesen elvarázsolt ez a könyv. Különösen tetszettek a karakterek, bár általánosan jellemző volt rájuk a gyávaság. Joss fél kötődni bárkihez is, Braden fél elengedni az irányítást, Ellie és Adam pedig képtelenek bevallani az érzéseiket. Persze mindenkinek van veszetni valója, de azért, ahogy a történet is mutatja néha érdemes kockáztatni, mert az élet túl rövid, hogy húzzuk-halasszuk a dolgokat. Néha pofára esünk, néha csalódunk és néha veszteségek érnek, de ezek miatt nem szabad a homokba dugni a fejünket. Reméltem, hogy Joss is képes túllépni magán, sikerül feldolgoznia a múltat, lerombolja azt a falat és esélyt ad magának az életre végre. Megértem az érzéseit, de néha tényleg akkora hülye volt, olyan kegyetlenül viselkedett Bradennel és Ellie-vel. Persze a skót sem volt piskóta, a játszmázásban nagyon profi, és rendíthetetlenül kitartott az elképzelései mellett. Helyenként azért ez is idegesítő volt. Viszont nem mondhatnám, hogy nagyon le tudtam tenni a könyvet, olvastatta magát, magával ragadott és szurkoltam, hogy mindenki megkapja a könyv végén, amit szeretne. Tetszett.

anikho>!
Samantha Young: Dublin Street

Először is : bármikor beköltözök Dublin Street-re!

Ez a történet telitalálat! Olvasás közben visszatért egy régóta hiányolt érzés, amit már nagyon régen éreztem olvasás közben. Nem tudnám nevén nevezni, de a hatására minden gondolatomba beleszövődött a könyv cselekménye, állandóan pörgött rajta az agyam. Komolyan, nem bírtam magammal.
Borzasztóan örülök, hogy ez a dolog újra előjött bennem :)

Jocelyn (nekem is ez a megszólítás esik jobban, csak úgy mint Braden-nek) karaktere nagyon szerethető, és teljesen érthető az ő problémája. Tényleg megviselte az élet, és elhiszem, hogy az ilyen traumák egy életre hazavághatják az ember lelkivilágát, másokhoz való hozzáállását. Az is nagyon tetszett, hogy könyvírással próbálkozott, szerettem olvasni, ahogy taglalta épp milyen jól forognak a kerekek a fejében, máskor pedig mennyire reménytelennek érezte a helyzetet. De Jocelyn csak addig érezhette magát biztonságban a csigaházában, amíg Braden be nem köszöntött az életébe és fenekestül fel nem forgatta azt.

Braden maga a tökély! Amikor először felbukkant nem tudtam milyen szereplő lesz, egy igazi tuskónak tűnt, de szerencsére kiderült, hogy azért ez így nem teljesen igaz. Erős személyiség, mély érzésekkel, erkölccsel, humorral, vad szenvedéllyel burkolva. Olyan módszeresen csalogatta ki Jocelynt a begubózott állapotából, hogy öröm volt nézni!
Természetesen gondoskodik az erősen pirulós jelenetekről, amik nagyon ízlésesen sikerültek, pont annyi amennyi kell.

Mégis a cselekmény nem csak erről szól, sokkal nagyobb a hangsúly azon, hogy az embereknek mennyi idő kell, hogy maradéktalanul megbízzanak a másikban. Hogy mennyire fontos rájönni arra, hogy ha találtál valakit, akit tiszta szívedből szeretsz, és ő is ugyanígy érez irántad, akkor tartsd magad mellett, mert megkönnyíti az életed! Akármi is történik ő ott lesz veled, és mindenben segíteni fog. Szerencsére Jocelyn is rájött erre, és a könyv olyan véget ért, amit a főszereplők megérdemeltek.
Új kedvencem született.
http://anikhomolyol.blogspot.hu/2014/04/dublin-street.html :)

5 hozzászólás
GytAnett>!
Samantha Young: Dublin Street

Elsőként azt említeném meg, hogy meg voltam róla győződve, hogy ez történelmi romantikus. Fogalmam sincs, hogy én ezt az infót mégis honnan szedtem, mert semmi sem utal rá. :D Mindegy, a lényeg, hogy kellően meglepődtem, de nem bántam, hogy a mai világban játszódik.
Az első 160 oldal nagyon lazán csúszott. Mondjuk a többi is, mert olvastatja magát a könyv, de nem nyert meg magának. Az első fele még jó is volt, tényleg teljesen le tudott kötni. Ha lett volna lehetőségem egyben végigolvasni, lehet, hogy sokkal több csillagot kap. Valószínűleg egészen más hangulatban álltam neki folytatni.
Kezdenek idegesíteni az őstulok, gazdag főszereplők. Azt hiszem, Samantha Young is úgy érezte már, hogy unalmas a gazdag pasi, szegény lány karakterek, így kreált egy gazdag lányt, aki amúgy úgy viselkedik, mint egy szegény lány. Nem sok értelme volt ennek a csavarnak. :D
Braden teljesen kiakasztott. Abszolút nem értettem, hogy mi is benne a vonzó. Kezd tényleg kiakasztani, hogy a pasi mindig megmond mindent. A csajnak nincsen önálló élete? Saját gondolatai? Jó, nem mondom, Jossnak kellett is valaki, aki megmondja a tutit.
A legtöbb főszereplővel valamelyest tudok azonosulni, de ebben az esetben. Irritált Joss. Értettem az okokat, tényleg értettem, de utálom, amikor valaki azt a kicsi jót is el akarja magától taszítani, ami kijut neki. Ráadásul ezzel nem csak saját magát nyomorítja meg, hanem mindenki mást, aki a környezetében él, aki amúgy szeretne neki segíteni.
A történetet nagyon felületesnek éreztem. Csak Joss és Braden, és a mellékszereplőkből alig kaptunk valamit. Egy-két oldal időnként és annyi. Nagyon hiányzott, hogy egy kicsit többet megtudjak róluk. Nem éreztem emiatt kerek egésznek.
Nem lesz az év olvasmánya nálam, az biztos… :/


Népszerű idézetek

Greylupus>!

– (…) Tudja, mi a rosszabb annál, amikor az ember kockáztat és veszít?
Megráztam a fejem.
– Az elszalasztott lehetőségek, Joss. Azok nagyon ki tudják kezdeni az ember lelkét.

355. oldal

Jadranka>!

– Éppen mosogattam, amikor az az alattomos szemét mögém lopakodott, és átkarolta a derekam. Aztán megcsókolt. Itt – mutattam dühösen a nyakamra. – Nem lehetne feljelenteni valahogy?
– Miért, mert szereti önt? – nevette el magát dr. Pritchard.
Hátrahőköltem, és undorodva ráztam a fejem.
– Dr. Pritchard – kérdeztem halkan –, mégis kinek a pártján áll?
– Bradenén.

345. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Braden Carmichael · Jocelyn Butler (Joss)
1 hozzászólás
Dia21>!

– Azt mondtam, hogy Adamnak egy kurva nagy focilabda van a feje helyén – magyarázta Ellie a húgának. – Mert egy kurva nagy idióta.
Elodie majdnem felrobbant.
– Befejeznétek végre a kurvázást?
– Bizony – sóhajtottam fel ingerülten. – Ez kurva nagy tiszteletlenség, emberek. Kurva nagy.
Clarkból és Adamból kitört a röhögés, miközben én bocsánatkérően vonogattam a vállam, és bűbájos mosolyt villantottam Elodie-ra. Elodie dühösen emelte égnek a szemét.
– Megyek, megnézem, hogy áll a vacsora.
– Segítsek? – kérdeztem udvariasan.
– Nem, nem. Kurvára nem szükséges köszönöm.

3 hozzászólás
anikho>!

Ha faképnél mersz hagyni, elgáncsollak!

Kapcsolódó szócikkek: Braden Carmichael
Greylupus>!

Sokan vagyunk, akiket csak egy alapos seggberúgás tud észhez téríteni.

355. oldal

Greylupus>!

Képzeljünk el egy természetfilmet, amelyben a cuki kis szurikáta éppen hazafelé igyekszik a négy cuki kis szurikátalábán a kotorékba, a politikai csatározások, egyéni drámák és a családi élet színhelyére, ám hirtelen egy bazi nagy sas jelenik meg a feje fölött…
Az okos kis szurikáta gyorsan fedezékbe vonul, és várja, hogy a bazi nagy sas elmenjen.
Kis idő múlva a szurikáta úgy dönt, a sas már biztosan megunta a várakozást, és szépen továbbállt, hogy egy másik cuki kis szurikátára hozza rá a frászt. Előmászik tehát a rejtekhelyéről, és nagy vidáman folytatja az útját.
És amikor a kis szurikáta már éppen megnyugodna, hogy ép bőrrel megúszta a kalandot, a bazi nagy sas lecsap rá, és a bazi nagy karmai közé kapja őt.
Nos… én pontosan tudom, mit érezhet ilyenkor a kis szurikáta…

171. oldal

1 hozzászólás
Cheril>!

– A legtöbb nő kihasználná, hogy egy taxiban ragadtunk: lerágná a fülemet, képembe nyomná a telefonszámát… s a többi.
(…)
– Akkor sem adom meg a számomat.
A pasas elvigyorodott.
– Ki kérte, hogy adja meg?

16-17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Braden Carmichael · Jocelyn Butler (Joss)
brena>!

– Jó dumád van, azt meg kell hagyni.
– A kezem is ügyes. Bebizonyítsam?

179. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Braden Carmichael · Jocelyn Butler (Joss)
cassiesdream>!

Az ember néha szavak nélkül is tudja, hogy valami megváltozott.
Akár egy pillantás is elég, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz a barátunkkal, és erősebb alapokra helyezzük a kapcsolatunkat. Ugyanez igaz a testvérekre vagy a szülőkre is — a tekintetünk azt üzeni: mindig számíthatsz rám, és az egyszerű családtagból vagy haverból hirtelen igazi társ lesz.

252. oldal

Fufukaaa>!

De az élet már csak ilyen, bébi. Semmire sincs garancia. Ne hagyd, hogy a rettegés uralja az életedet meg a kapcsolataidat. Örülj annak, ami van, és ne törődj vele, meddig tart. Ne menekülj el!

322-323. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Braden Carmichael

A sorozat következő kötete

Dublin Street sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Karina Halle: Éjszaka a tiéd leszek
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Baráth Viktória: Egy év Rómában
Aly Martinez: A legsötétebb hajnal
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Vi Keeland: A beosztott
Ella Maise: Első pillantás