The ​Song Rising (The Bone Season 3.) 27 csillagozás

Samantha Shannon: The Song Rising Samantha Shannon: The Song Rising Samantha Shannon: The Song Rising

On the eve of a new decade, after two hundred years of Scion rule, a revolution is beginning. Its unlikely cradle is the clairvoyant underworld in London, and even an old ally’s betrayal cannot stop it.

But an enemy from Paige Mahoney’s past is about to return – an enemy that could quench the flame of hope for good . . .

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Bloomsbury, London, 2017
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781408877852
>!
380 oldal · ASIN: B01GOOZXUM

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Arcturus Mesarthim · Paige Mahoney · Jaxon Hall · Nashira Sargas


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Samantha Shannon: The Song Rising

A Mímes rend óta várok erre a részre. Fájón, egyben csalódottan vettem tudomásul, hogy nem folytatják ennek a sorozatnak a magyar nyelven való kiadását. Őszintén kár érte. Nem volt egy egyszerű olvasmány magyarul sem. Alaposan figyelni kellett.
Csavaros, darkos, kicsit kusza.
A politikai részeknél érdemes külön figyelmi, mert jönnek a nem sejtett csavarok. Érdekes volt, hogy pontosan milyen helyen is élnek a látók és, hogy milyen a londoni Scion spoiler
A cselekmény ott folytatódik, ahol a Mímes rend véget ért. spoiler Sokkal komolyabb döntéseket kell meghoznia és nem csak a saját érdekeit kell néznie. Nem mintha korábban nem lett volna önzetlen karakter. Én nagyon bírom őt, mert nagyon összetett, fejlődőképes karakter. Ha nem is dönt mindig okosan, de mindig megvannak az indítékai, hogy mit és miért tesz, vagy miért éppen úgy dönt, ahogy. Annak ellenére, hogy egyre nő az ereje, még mindig a hatalmas szíve a legnagyobb fegyvere. A mellékszereplők adták a történet érzelmi részeit. Főleg Nicholas és a Nagymester miatt, akiből továbbra is alig kaptam valamit.
Alig várom a következő részt, de miiért kell 7 részesre tervezni?!

3 hozzászólás
Szami81>!
Samantha Shannon: The Song Rising

Szomorúan vettem tudomásul, hogy magyarul nem folytatják. A 26 éves írónő 7 részesre tervezi a sorozatot, és erősen reménykedem, hogy a további részekre nem 2,5 évig kell várni! (Ouch! De szerencsére nem farkaparós függővéggel ért véget.)

Bár ezt a részt kicsit gyengébbnek éreztem, mint az előzőeket, az első kb 70% kicsit lapos, szerencsére a végére felpörög.
Mindenképp elolvasom a folytatást!!
Már csak Arcturus kedvéért is :)

hpatrik97>!
Samantha Shannon: The Song Rising

Even the smallest flame could raze the strongest house.

Nagyon változó érzelmeim vannak ezzel a könyvvel kapcsolatban. Megszakad a szívem, de nem tudnék őszintén 4 csillagnál többet adni neki. Látom, hogy miért imádják rengetegen ezt a részt, de nekem valami hiányzott belőle.Valamiért egyhangúnak találtam. Sokkal másabb volt mint ez eddigi részek, ami egyáltalán nem probléma, csupán most nem sikerült akkora hatást generálnia rám, mint az elődöknek. Ettől függetlenül továbbra is imádom a sorozatot, imádom Paige-et és az összes többi pozitív karaktert, imádom a világot és Samantha írásstílusát.

Szinte biztos vagyok benne, hogy a következő részt ismét 5 csillagra tudom majd értékelni!

lafayette>!
Samantha Shannon: The Song Rising

Lehet csak rosszkor olvastam, a vizsgáim miatt nem tudtam teljesen a történetre koncentrálni, de mégis úgy érzem ebből a könyvből valami hiányzott. Igazából a 4* is inkább az egész sorozatnak szól, ez a rész jóindulattal egy négyes alá. Végig nagyon izgalmas akar lenni, de nekem valahogy nagyon monoton volt, sok volt benne a klisé, főleg a végén. spoiler Ettől függetlenül szeretem a sorozatot és a szereplőket, mindenképp el fogom olvasni a folytatást is. :)

anemona P>!
Samantha Shannon: The Song Rising

A cselekmény pörgősebb volt, mint a második részben, úgyhogy erre nem lehet panasz. „Cserébe” hosszú ideig úgy nézett ki, hogy Paige bármihez nyúl, hamuvá válik. A cselekmény szempontjából tökéletesen érthető a dolog, kellenek a komplikációk, és amúgy is, mi a bánatról szólnának a hátralévő részek, ha már itt megoldódna minden. De ez a kicsit szerencsétlen bukdácsolás teljesen szembement az eddig kialakított badass főhősnő imidzzsel. A végére főnixmadárhoz méltóan persze újjászületik a hamvakból, és véghezviszi a lehetetlent, de attól még nem oldódott fel bennem ez a fura kettősség érzés.
Mindent figyelembe véve tetszik ez a sorozat, szerintem jó az alapötlet. A megvalósítással nem vagyok mindig elégedett, de attól még érdekel, mit tartogat még.
Néhány mellékszereplő egy darabig fontos szerephez jut, aztán teljesen megszakad a kapcsolat. Ezen a téren örülnék, ha lenne változás a jövőben (feltételezve, hogy nem a 7. részre tartogat mindent). És Nick-nek is juthatna valami kis öröm, mert nem tetszik, ahogy tőle elváltunk, még úgy sem, hogy tudom, Paige-ék ügye sincs lerendezve.

szonja08760>!
Samantha Shannon: The Song Rising

Remélem az mond valamit mindenkinek, hogy pisilni nem értem rá kimenni olvasás közben és kevesebb, mint egy nap alatt csúszott le.
Az írónő nem tud hibázni. Ezzel a kötettel is hozza a színvonalat és folyamatosan felülmúlja önmagát. Olyan szálakat ránt elő újra amiket már rég elfelejtettünk, pedig nem lettek lezárva, és folyamatosan pakolgatja a hiányzó puzzle darabokat össze a fejünkben. Az egészben az a szép, hogy az első két regényben kaptunk egy kb. kerek történetet, kerek háttérrel és vígan el is hittük. Aztán itt még kiderül, hogy egy két dolog hozzátartozott azokhoz az általunk elfogadott alapigazságokhoz.
Más szereplőt már péklapáttal ütöttem volna olyan döntésekért amiket Paige hozott, de az a baj, hogy az adott szituációkban én sem tudtam volna másképp csinálni. Pont annyi „idegösszomlás” van Paige, mint vezető részéről, amennyi ahhoz kell„ hogy emberinek érezzük, akit néha igencsak nyom a felelősség súlya.
Összességében ez a kötet is szuper izgire sikeredett amellett, hogy erősen tágította a horizontot az események szempontjából.
U.i. Imádom a lila borítót és KELL A NEGYEDIK KÖTET!!!

10 hozzászólás
csengeri_zsofia>!
Samantha Shannon: The Song Rising

Eleinte azt hittem, hogy lassan fogok haladni, mivel elég rég nem olvastam már angolul, viszont azt kell hogy mondjam, elég egy jó történet és máris ugyanúgy nem tudom letenni, mint az első két részt. Az ahogy könyvről könyvre épül tovább Scion birodalma, hogy egyre több részletre fény derül egyszerűen beszippantja az embert. A szereplők karakterét is egyre inkább megismerjük, fejlődnek, változnak, ahogy azt egy rendes sorozattól elvárja az ember.

Babi>!
Samantha Shannon: The Song Rising

Nos. Egy hét alatt kivégeztem a három kötetet. A Tumblr oldalon megkérdeztem az írónőt, hogy mikorra várható a 4. rész. Szinte azonnal válaszolt.
A válaszát az alábbi linken olvashatjátok <3

https://sshannonauthor.tumblr.com/post/190821941533/hi-…

Hálát adok az égnek, hogy nem 3 évvel ezelőtt került a kezembe a sorozat, mert olyan szintű függőséget okozott, hogy kínszenvedés lett volna ilyen sokat várni a a 4. részre. Imádom a könyv stílusát, szövevényességét és a karakterfejlődést. Imádom Warden-t (Arcturus), a kettejük kapcsolata a sorozat lelke.

Aglareth>!
Samantha Shannon: The Song Rising

Ó, istenem. Ó, istenem. Nem vagyok vallásos ember, de azt hiszem még sohasem mondogattam isten nevét vagy imádkoztam valami felsőbb erőnek annyit, mint ez alatt a sztori alatt. Hihetetlen. Annyi mindent szeretnék mondani, és mégsincsenek megfelelő szavak, amik visszaadnák az összes érzést ami feltört bennem. Idegtépő. Szédítő. Sokkoló. Kifinomultan humoros. Annyira vártam már, hogy elolvashassam végre, mégis olvasás közben tízszer annyi izgalom volt bennem. Annyi minden kavarog most bennem, hogy hirtelen nem is tudom összefüggő, értelmes gondolatokra bontogatni ezt a gubancot. Imádtam. Minden pillanatát, minden betűjét, mint könyvet mostanában ritkán. Ennek a tumultusnak a fejemben komolyan, szó szerint az az eredménye, hogy bambán meredek a távolba, és csak hagyom hogy minden átviharozzon rajtam. Nem is próbálkozom tovább, pedig minden dicsőítést megérdemel a könyv, és az írónő is. Visszafojtott lélegzettel várom a folytatást.

8 hozzászólás
Delta>!
Samantha Shannon: The Song Rising

Mivel nem jelenik meg több része a sorozatnak magyarul, kénytelen voltam angolul elolvasni, ami nem éppen egy leányálom, mert a látók világával kapcsolatos tömérdek kulcsszó nehezen azonosítható. Emiatt írnom kellett egy afféle saját szótárat, amit kb. minden oldalnál elő kellett vennem, mivel nem kevés szóról beszélünk.
Mindenesetre a történet nagyon tetszett, már inkább elrugaszkodott a YA kategóriától, ami egyáltalán nem baj. Ahhoz képest, hogy Paige 19 éves, lenyűgöző, miket művel, és azért egész jól átlátja a dolgokat. Persze, vannak botlásai, de kinek nincsenek?
A legjobban a virágok nyelve nyűgözött le, és meglepve tapasztaltam, hogy a viktoriánus Angliában valóban létezett ilyen, és „szótárak” is fennmaradtak!
A következő részt nagyon várom, bár hallottam, hogy az írónő mindennel foglalkozik, csak ezzel a sorozattal nem…


Népszerű idézetek

Szilvi00 P>!

Silence is all we dread.
There’s Ransom in a Voice
— Emily Dickinson

Szilvi00 P>!

No fool ever went to war without the cast-iron belief that they could win, that they would win; or at least, that the likelihood of losing was so small as to make the bloody price of every move worthwhile. You don’t go to war just for the thrill, but for the gain.

Szami81>!

‘You can convince yourself that you are nothing like me. Tell yourself that you are the black to my white, the queen that stood on the right side of the board. But one day, you will be faced with a choice, as we all are. One day you will have to choose between your own desires, your own darkest impulses, and what you know to be right . . . and it will harden you. You will understand that all of us are devils in the skins of men. You will become the monster that lives inside us all.’

Kapcsolódó szócikkek: Jaxon Hall · Paige Mahoney
Naiva P>!

We like to think we’re brave, but in the end, we’re only human.

anemona P>!

Every game is a gamble. Certainty is the last thing you want when you begin. If you are guaranteed to win, there is no game at all.

1. Underqueen

szonja08760>!

'Every revolution begins with breakfast,’ I quoted as they left.

Naiva P>!

War has often been called a game, with good reason.

(első mondat)

szonja08760>!

'How did you get here, then?'
'We walked,' Maria said, 'hence the „dejected snowman” look we're all modelling.

Szami81>!

'You have risen from the ashes before. The only way to survive,’ he said, ‘is to believe you always will.’

Kapcsolódó szócikkek: Arcturus Mesarthim · Paige Mahoney

A sorozat következő kötete

The Bone Season sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brandon Sanderson: Skyward
Suzanne Collins: The Hunger Games
Amie Kaufman – Jay Kristoff: Aurora Rising
Catherine Fisher: Sapphique (angol)
Philip Reeve: Predator's Gold
Brandon Sanderson: Steelheart
Veronica Rossi: Under the Never Sky
Rachel Caine: Ink and Bone
Alechia Dow: The Sound of Stars
Neal Shusterman: UnWholly