The ​Mime Order (The Bone Season 2.) 9 csillagozás

Samantha Shannon: The Mime Order Samantha Shannon: The Mime Order Samantha Shannon: The Mime Order Samantha Shannon: The Mime Order

Paige Mahoney has escaped the brutal penal colony of Sheol I, but her problems have only just begun: many of the fugitives are still missing and she is the most wanted person in London.
As Scion turns its all-seeing eye on Paige, the mime-lords and mime-queens of the city’s gangs are invited to a rare meeting of the Unnatural Assembly. Jaxon Hall and his Seven Seals prepare to take center stage, but there are bitter fault lines running through the clairvoyant community and dark secrets around every corner.
Then the Rephaim begin crawling out from the shadows. But where is Warden? Paige must keep moving, from Seven Dials to Grub Street to the secret catacombs of Camden, until the fate of the underworld can be decided. Will Paige know who to trust? The hunt for the dreamwalker is on.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Bloomsbury, London, 2015
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781620408933
>!
Bloomsbury USA, London, 2015
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781408857397
>!
Bloomsbury, London, 2015
ASIN: B00Q78REL2 · Felolvasta: Alana Kerr Collins

2 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Arcturus Mesarthim · Paige Mahoney · Jaxon Hall · Dr. Nicklas Alvar "Nick" Nygård · Danica Panić


Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

anemona P>!
Samantha Shannon: The Mime Order

Az első részben tudott világot építeni, információt átadni úgy is, hogy közben a cselekmény pörgött. Itt egyáltalán nem ez volt a helyzet, és emiatt csalódott vagyok.
Iszonyat nehezen indult be. A történet nagy részében mintha csak lézengett volna Paige. Jó, persze nyomozunk közben, igyekszünk lerántani a leplet a háttér hatalmakról, de nem vagyok meggyőződve, hogy ez feltétlenül indokolja az oldalszámot. Csak hangulat kérdése, hogy élénk fantáziaként vagy időhúzásként értékeli az olvasó, és figyelembe véve, hogy ez egy 7 részesre tervezett sorozat 2. kötete volt… nem annyira biztató ebben a pillanatban.
A vége kifogástalan. Az utolsó 4-5 fejezet elképesztően jól sikerült, ezzel nem lehet vitatkozni. De egy ilyen hosszúságú könyv esetén én elvárom, hogy ne kizárólag a végére tartogassák a nagyágyúkat, mert erősen lanyhul az ember érdeklődése. Nem szeretem azt érezni, hogy csak „bepaliznak”, hogy folytassam.
Összességében nekem még mindig tetszik ez a világ, és nagyon érdekel, hogy mit fog kihozni belőle a szerző. Tetszik, ahová eljutottunk ennek a résznek a végére, de az odavezető úttal nem vagyok kibékülve. Romantikusnak véletlenül sem nevezném, de azért szép lassan alakul itt két párocska, és nagyon izgulok a sorsukért.

Lex>!
Samantha Shannon: The Mime Order

HOLY SHIT! Most már értem az olvasók reakcióit. XD Hát micsoda vég! Leszakadt a pofám! :D Lehet, hülyének néztek a vonaton, hogy mit bazsalygok magamban, de ezt nem lehetett megállni vigyor nélkül. Zseniális! :D

Sajnálatos, hogy a könyv első fele unalmas volt. Ezért nem tudok neki öt csillagot adni, pedig emiatt a befejezés miatt szívem szerint megadnám neki, de „sajnos” emlékszem, hogy mit éreztem az első kétszáz oldalon. Sokat gondolkoztam azon, hogy vajon mi lehet az oka, amiért nem szippant úgy be, mint az első rész, aztán végül két dolgot találtam: az egyik, hogy hiányzott Arcturus karaktere, a másik pedig, hogy Sheol 1 brutális varázsát is nélkülöznöm kellett. Nem különösebben érdekelt, hogy milyen feladatokat kap Paige Jaxontól, eleve nagyon frusztráló volt, hogy vissza kellett térnie hozzá. És nem kicsit éreztem azt, hogy hangyaléptékben haladunk, miközben a gepárd sebessége is kevés lenne a győzelemhez. De a regény második fele minden unalmas részért kárpótol. http://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/2013/04/…

A szereplők ugyanolyan szuperek, mint az első kötetben. Michaelt nagyon hiányoltam belőle, és természetesen egy jó részében Wardent is, de örültem, hogy volt sok Nick és persze a többi Pecsétet is jobban megismerhettük. Jaxon karakterét – bármennyire is ki nem állhatom – elképesztően jónak találom. Nagyon-nagyon ravasz ember. :)

Amit nem értek viszont, hogy ez az iromány átment ki tudja hány béta olvasón, szerkesztőn, korrektoron, és senkinek nem tűnt fel, hogy micsoda időzavarban leledzett az írónő. Miért nekem tűnik csak fel? Miért?
Hogy értsétek, miről van szó:
spoiler
Szóval, kinek tűnt még fel? (Természetesen, ha valahol meg van említve, hogy eltelt egy hét, és csak az én tekintetem siklott át felette, akkor nyugodtan írjátok meg a mondatot. Angolul, magyarul, mindegy.)
Még egy apróság:
spoiler

Sokat vártam arra, hogy megjelenjen magyarul a könyv, szerettem volna, ha egységes marad a sorozat, nem akartam a bonyolult látó-rendszer miatt most még nyelvi akadályokba is ütközni, de képtelen voltam elfogadni a magyar borítót. Konkrétan, mikor először megláttam, be se azonosítottam, görgettem tovább. Első látásra kriminek tűnt, hatalmas vörös betűkkel, egy fekete macskával középen; gondoltam, biztos Agatha Christie: Macska a galambok között új kiadása. Szóval sajnálatos, hogy nem vette meg a kiadó az eredeti borítót. Nekem sem a kedvenc verzió van meg (a motívumban alul-felül lepke), hanem az, amelyiken van egy futó lány sziluettje, de hát ez volt az olcsóbb. És végül is jó, hogy angolul vettem meg, így legalább nem kellett az elgépelések és fordítási hibák miatt kitépnem a hajamat. Plusz ebben legalább szépen össze vannak foglalva a látók, van térkép is és szószedet is. (Bár úgy tudom, hogy most már a magyarban is gondoltak rá, hogy beletegyék.)

>!
Bloomsbury, London, 2015
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781408857427
Aglareth>!
Samantha Shannon: The Mime Order

Az első rész fantasztikus folytatása. Paige ha lehet még keményebb, az események pedig kezdenek felgyorsulni. Különösen tetszett, ahogy többet tudunk meg a karakterekről, és a végén olyan csattanóval zárul, hogy még mindig próbálok felépülni az ütésből. Tényleg alig bírom kivárni az áprilist, hogy végre folytathassam ennek az elképesztő történetnek az olvasását!

robnor>!
Samantha Shannon: The Mime Order

A sztori még mindig érdekes, de a történet első fele rettentően unalmas volt és elég nehezen haladtam vele. Szerintem simán lehetett volna húzni belőle vagy 100 oldalt és akkor nem ennyire felemás érzésekkel fejezem be a könyvet, mert a végére valóban odatette magát az írónő.


Népszerű idézetek

anemona P>!

“Were you watching a sitcom?”
“I was. I find Scion’s methods of indoctrination quite intriguing.”

16. Flower and Flesh

Kapcsolódó szócikkek: Arcturus Mesarthim · Paige Mahoney
anemona P>!

There were two serious problems: money and respect. Or, more specifically, my lack of them.

3. Then There Were Five

Kapcsolódó szócikkek: Paige Mahoney
anemona P>!

“Sometimes I wonder which is worse,” Nick mused. “Not knowing at all, or being defined by it.”
“Not knowing,” I said, with certainty. “I’d rather know what I am.”

10. Ding Dong Bell

anemona P>!

“Would you follow a backstabber?”
“I’d rather follow one than walk in front of one.”

10. Ding Dong Bell

anemona P>!

“Everything here is dying. Even your fuels are made of decomposed matter. Humans use death as a means of sustaining life.”

16. Flower and Flesh

Kapcsolódó szócikkek: Arcturus Mesarthim
anemona P>!

“You can never want too much. That’s how they silence us,” I said. “They told us we were lucky to be in the penal colony instead of the æther. Lucky to be murdered with NiteKind, not the noose. Lucky to be alive, even if we weren’t free. They told us to stop wanting more than what they gave us, because what they gave us was more than we deserved.” I picked up my jacket. “You’re not a prisoner any more, Arcturus.”

19. Ciuleandra

Kapcsolódó szócikkek: Arcturus Mesarthim · Paige Mahoney
anemona P>!

“You saved my life. I will always be grateful, Jaxon.” I stared him out. “That doesn’t mean you own it.”

24. The Rose Ring

Kapcsolódó szócikkek: Jaxon Hall · Paige Mahoney
anemona P>!

“A minor spate of Disagreements”? Was that what this historian called all that senseless murder, all those gang wars?

11. Urban Legend

anemona P>!

“Please tell me you’re joking.”
“Jokes are the declarations of fools.”

11. Urban Legend

Kapcsolódó szócikkek: Paige Mahoney

A sorozat következő kötete

The Bone Season sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jonathan Stroud: The Screaming Staircase
Rick Riordan: The Battle of the Labyrinth
Maggie Stiefvater: The Raven King
Suzanne Collins: The Hunger Games
Kerstin Gier: Ruby Red
Lois Duncan: Down a Dark Hall
Sarah J. Maas: Throne of Glass
Kerstin Gier: Dream a Little Dream
J. K. Rowling: Harry Potter and the Goblet of Fire
Marissa Meyer: Cress (angol)