A ​Mímes Rend (Csontszüret 2.) 248 csillagozás

Samantha Shannon: A Mímes Rend

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Paige a Csontszüret sorozat első kötetének végén kiszabadul a Sheol I brutális világából, de a bajok csak most kezdődnek: sok szökevény még mindig bujkál, őt pedig mind közül a legveszélyesebbnek nyilvánították… Ahogy a Scion mindent látó szeme Paige után fordul, a mímeslordok és mímeskirálynők bandái számára összehívják az Abnormális Unió tanácsát. Jaxon Hall és a Hét Pecsét vezető szerepre készül, de egy végzetes fenyegetés híre terjed a látók között, és mindenhol sötét titkok sejlenek.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Athenaeum, Budapest, 2015
558 oldal · ISBN: 9789632934860 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás
>!
Athenaeum, Budapest, 2015
558 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632934501 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Arcturus Mesarthim · Paige Mahoney · Jaxon Hall · Dr. Nicklas Alvar "Nick" Nygård

Helyszínek népszerűség szerint

London


Kedvencelte 67

Most olvassa 12

Várólistára tette 142

Kívánságlistára tette 138

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Samantha Shannon: A Mímes Rend

Szerintem ez a sorozat annyira méltatlanul van mellőzve, vagy legalábbis nem kap akkor figyelmet, hype-ot – nevezzük annak, aminek – amekkorát érdemelne. Pedig a sci-fi, a fantasy és a disztópia mesterhármasának egyik legerősebb sorozata, amivel valaha találkoztam. Az alternatív világ, amit megteremtett nagyon jól ki van dolgozva, akár csak a karakterek. Szinte mindenkit lehet szeretni, azon felül, hogy egyedülálló tulajdonságokkal és motivációkkal rendelkeznek. Paige hihetetlenül erős és mindenre elszánt hősnő. Nagyon bad*ss, 0 rinya. Izgalmasnak találom, ahogy vezeti az olvasót a kalandos mindennapjaiban.
Kellett egy kis idő, mire ismét belerázódtam a történetbe, mert eléggé aprólékos a történetvezetés, újra rá kellett jönnöm néhány fejezet erejéig, hogy ki-kicsoda, de amikor minden összeállt, beszippantott ez a világ és onnantól kezdve a könyv letehetetlenné vált. A vége persze erős függővég, de volt egy sejtésem vele kapcsolatban. Nem hibátlan könyv, de nem ér kevesebbet 5 csillagnál. Még valami.
Egy ilyen sorozatnak nem tervezni a további magyar kiadásait? – Óriási hiba.
Azt hiszem, jöhet a The Song Rising.

11 hozzászólás
AniTiger P>!
Samantha Shannon: A Mímes Rend

Hogy mi a legdurvább ebben a könyvben, túl azon, hogy rávert az amúgy jó első részre? Az, hogy minden ott van az olvasó orra előtt, mindent megkapunk, és mégsem vagyunk képesek kitalálni, hogy ki kicsoda, mi mit jelent és mi mit szimbolizálhat. IMÁDTAM! Nem csak maga a történet volt jobb és összeszedettebb, de a fordítás is. És végre kaptunk egy kifejezésjegyzéket arról, hogy mi mit jelent.

A történet sokkal lendületesebb és izgalmasabb, mint az első rész. Végre megismerjük a Pecséteket, kicsit képbe kerülünk mindenki képességével és felfedezzük ezt a SciLOnak becézett Scion Londont. A legapróbb dolgokig úgy össze volt rakva, hogy beszippantott és alig eresztett… Nagyon érdekes volt minden apró-cseprő részlet a Pecsétek munkájával kapcsolatosan. spoiler

A leghullámzóbb része a sztorinak Paige mímeslordja, Jaxon Hall. Egyszerűen képtelen voltam eldönteni, hogy most mégis egy jó karakter-e vagy bátran lehetek ellene?

Kedvenceim: Alfred, a kávé(k) és az irodalom szerelmese! Paige (Immár hivatalosan is imádom ezt a csajt!) Nick, imádom és imádnám, ha boldog lenne.

Blogon bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/10/csontszuret2.html

Mrs_Curran_Lennart P>!
Samantha Shannon: A Mímes Rend

Ez egy jó vaskos könyv volt. Ami kimaradt a Csontszüretből, azt az író itt mind a nyakunkba öntötte. A történelmet, a szindikátus felépítését és a látók különböző képességeit. Néha lassan haladt a cselekmény, máskor meg Paige, a Sápadt Álmodó életét féltettük. Van itt gyilkosság, árulás és sok-sok titok. Paige már a mímeslordokban sem bízhat meg. Aztán kapunk egy olyan függővéget, hogy cseng a fülünk bele. Ráadásul a folytatás még angolul sem jelent meg.

molybarby>!
Samantha Shannon: A Mímes Rend

Ezt a könyvet lehetetlenség egy nap alatt elolvasni. Annyira összetett, annyi minden történik egyszerre. Ha csak egy pillanatra is lankad a figyelmed, már vissza kell belőle olvasnod, hogy most ez mi is volt?
Hatalmas plusz pont neki, hogy kicsit megkésve ugyan, de raktak egy rövid szótárt hozzá. Ami nekem személy szerint eléggé hiányzott, az a Paige és Arcturus közötti kapcsolat. Reménykedtem benne, hogy rájuk több idő jut. De nem baj, még mindig van következő rész. :D Ami tudomásom szerint talán március környékén jön is? Nem baj, de ilyen eseménydús könyv után várom a befejezést már nagyon :)

6 hozzászólás
Levandra P>!
Samantha Shannon: A Mímes Rend

Szeretem ezt a könyvet. Ami csak azért érdekes megállapítás, mert az első kötettel rengeteg bajom volt. Tetszett a Csontszüret története is, csak túl sok volt a rám zúdított információ, egyszerre akart nekem mindent megmagyarázni az írónő, ami az olvasási élményt rontotta. A Mímes Rendnél szerencsére ez változott. Már nem volt szükség a világ bemutatására, és hála az égnek, visszautalásokkal sem kellett szembesülnöm. Letisztultabb, áttekinthetőbb a világ és ennek köszönhetően élvezhetőbb is. A sztorival együtt mindent vitt.

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2017/02/samantha-shann…

6 hozzászólás
GytAnett>!
Samantha Shannon: A Mímes Rend

Jó könyv, mert tényleg az. Esélyes, hogy nem jókor vettem a kezembe, mert ezt 2-3 nap alatt kellene elolvasni, igazán belemerülve a történetbe. Nem pedig 2-3 hétig időnként 1-2 fejezetet, mint ahogy én csináltam. Sajnos nagyon sokszor nem volt időm. Amikor pedig lett volna, többször nem bírt beszippantani a világ. Időnként azon kaptam magam, hogy lapozgatok előre, ugyan mennyi van még hátra a könyvből, annak ellenére, hogy tudtam, még jó sok. :D
És tényleg nem tudom, hogy az időhiányon kívül bármi állt-e a háttérben, mert ezért a könyvért oda meg vissza kellett volna lennem! Mert akárhogy is nézzük, hihetetlen történetet rakott össze Samantha Shannon, bőven rávert az első részre. Mindig történt valami, még ha éppen nem is volt nagy dolog, a végére tuti az lett belőle. Minden ott volt előttem, mint olvasó előtt, mégsem sikerült kitalálni, hogy mi/ki áll a háttérben.
Az utolsó mondaton dobtam egy laza hátast. És ezek után nem akarom elhinni, hogy nem lesz folytatás. Rajongói fordításról tud valaki? :D Paige egy hihetetlen erős lány. Ha nekem csak a negyedét kellett volna elviselnem/megtennem, mint neki, rég feldobtam volna a talpamat. Igazi badass csaj.
Arcturus. Azt hiszem, egy kicsit szeretem őt. :) Meg igazából minden egyes szereplőt. Eliza, Nick, Danica, Füligszáj, Ivy, a többi szökevény. Mindenkiről elmondható, hogy egy-egy nagyon fontos porszem a gépezetben.
A kifejezések jegyzékének mondjuk jobban örültem volna az első részben, itt már nem vettem olyan sok hasznát. :/
Nagyon jó könyv, nagyon jó folytatás, tökéletes átvezetés a zárókötetre. A csillagaim száma nem feltétlen ezt mutatják, tudom, de tényleg érdemes elolvasni. :)

2 hozzászólás
Navi P>!
Samantha Shannon: A Mímes Rend

WOW .. HŰHA ..
Még keresem a szavakat. brutál jó volt, simán veri az első részt. Hullanak a szereplők, mint a legyek, titkok derülnek ki. Paige beváltja Nashirának tett ígéretét, erősebb lesz és hatalmasabb. Szerencsére a Nagymestert csak a könyv első felében kellett nélkülöznünk, utána pedig bebizonyítja, hogy nem teljesen érzéketlen.
Jaxon, Jaxon, … megleptél, nagyon, nem is tudom, még mindig maradt benned …
A viadal kegyetlen volt.
Miért macska van a borítón??? Számomra egy lepke logikusabb lett volna.
Miért nem adnak ki több részt????? Miért??

2 hozzászólás
Wandamaci P>!
Samantha Shannon: A Mímes Rend

Már a könyv eleje is izgalmasan indul és ez végig hullámzik. Sokszor csak kapkodtam a fejem.
Míg a Csontszüretben inkább a büntetőtábor és a rephaiták kapták a főszerepet, most megismerhettük Scion London alvilágát, a rendeket, és a mímeslordokat/királynőket valamint a Hét Pecsétet.Nagyon érdekes volt belátni az alvilág működésébe, lassan álltak össze a kirakós darabkái így végig feszülten vártam mi fog kiderülni. Megdöbbentően alakultak az események, minden összefüggött mindennel.Úgy éreztem, mintha ezzel a résszel kezdődne el valójában a sorozat és az eddigiek lettek volna a felvezetés. Jócskán túlszárnyalta az első részt, ami általában nem szokott sikerülni.
Valahol olvastam, hogy Arcturus Meshartim (Nagymester) nem kap túl sok szerepet, amit már akkor sajnáltam. Ennek ellenére vagy lehet pont emiatt sokkal többet szerepelt benne, mint vártam. Öröm és „bódógság” ^^
A végkifejlet pedig zseniális volt. Zseniálisan bosszantó…Még nagyobb kedvencemmé vált a sorozat és tűkön ülök, hogy folytathassam. Ilyen egyedi és különleges világgal még nem találkoztam. Már alig várom a harmadik részt!
Blogbejegyzés:
http://wandamaci.blogspot.hu/2016/11/samantha-shannon-m…

5 hozzászólás
kellyolvas P>!
Samantha Shannon: A Mímes Rend

Samantha Shannon egy zseni, semmi kétség. Egyszerűen rajongok ezért a sorozatért! Hatalmas élmény volt újra belemerülni ebbe a világba és végigizgulni a cselekményt.
Nem kell azon aggódni, hogy régebben olvastad az első részt, én is 2013 októberében írtam róla, csaknem két éve. A történet pont ott folytatódik, ahol abbamaradt, és pár oldal után már azt vettem észre, hogy felelevenednek az emlékeim, gond nélkül belezökkenek Paige világába.Van némi visszatekintés, de nem szájbarágós módon, tehát nem éreztem azt, hogy felesleges lenne, minden mondat szükséges és helyénvaló.
Paige-nek tehát sikerül a szökés, újra Londonban van, Nick segítségével bujkál és próbálja összeszedni magát. Hamarosan minden biztonsági ember őt keresi, az arca ott virít a hirdetőképernyőkön. Végül kénytelen a Hét Pecsét menedékébe visszatérni és újra Jaxon Hall jobbkezévé válni, egyrészt a védelem miatt, másrészt mert pénzre van szüksége, hogy valamilyen módon a látók tudomására hozza, mi folyik valójában Scionban és felhívni a figyelmüket a Rephaiták veszélyére. Bővebben a blogon: http://www.kellylupiolvas.com/2015/09/samantha-shannon-…

Gorkie P>!
Samantha Shannon: A Mímes Rend

Ahogy az első résznél is, ezt a könyvet sem tudtam gyorsan olvasni. Nem is akarom. Imádom ezt a világot és élvezem, hogy napokig, 1 hétig a „részese” lehetek.

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.nl/2016/11/samantha-shannon…

>!
Athenaeum, Budapest, 2015
558 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632934501 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Népszerű idézetek

Babó_Buca P>!

– Minden forradalom reggelivel kezdődik, édesem!

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jaxon Hall
3 hozzászólás
AniTiger P>!

– Szívem, a maga komorsága egyáltalán nem illik egy szombat estéhez. Hosszú élettapasztalatom alapján arra kell következtetnem, hogy nem ivott elég kávét.
– Egyet sem ittam.
– Te jó ég! Maga nyilvánvalóan nem irodalmi körökben mozog!

89. oldal, Weaver

Kapcsolódó szócikkek: kávé · Paige Mahoney
Gorkie P>!

A remény a felkelés éltető ereje. Anélkül nem vagyunk más, csak hamu, amit egyszer szertefúj a szél.

534. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arcturus Mesarthim · remény
Gorkie P>!

Nincs levegő. Nincs gondolat, nincs fájdalom, nincs ész.
Enyészet.
Bomlás.
A végtelen semmi, a semmi örök körforgása.

435. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Paige Mahoney
Gorkie P>!

– Igen. Maradunk, és megváltjuk a világot.

83. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Paige Mahoney
barbikaunatkozik>!

– …Márpedig a szó, édes álomjáróm, a szó – nos, a szó minden. A szó szárnyat adhat annak is, akit eltapostak, akit reménytelenül megtörtek.

113. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jaxon Hall
AniTiger P>!

Talán az a legjobb, ha visszatérek a Seven Dialsbe, és meghúzom magam. Mert annál, hogy Jaxon Hall a főnököm, csak egyetlen rosszabb dolog volt a világon, ha Jaxon Hall az ellenségem.

51. oldal, Csak öt maradt

Kapcsolódó szócikkek: Jaxon Hall
barbikaunatkozik>!

– …Tudom, úgyse hallgatsz rám, de… ne csinálj semmi hülyeséget!
Fáradtan rámosolyogtam:
– Hát szoktam én olyat?

262. oldal

Gorkie P>!

… nem mindig lehet ésszerű magyarázatot találni egy hagyományra.

359. oldal

barbikaunatkozik>!

– Nem te vagy az egyetlen lehetőség. De ha a bolygó összes lakója közül választhatnék, akkor is téged választanálak, Paige Mahoney.

314. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arcturus Mesarthim

Hasonló könyvek címkék alapján

Jonathan Stroud: A sikító lépcső esete
Joss Stirling: Misty
Kerstin Gier: Az álmok első könyve
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Tamzin Merchant: A Kalaposok
Laini Taylor: A rémálmok múzsája
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
V. E. Schwab: A Fényigéző
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal
Victoria Schwab: Az Archívum