A ​döntés 87 csillagozás

Samantha King: A döntés

Maddie-nek ​mindene megvan, amire vágyott: férj, két gyerek, otthon egy rendes környéken. Az élete tökéletes. Egészen addig, amíg az ikrei tizedik születésnapjának a reggelén be nem csenget hozzá a végzet. Egy símaszkos férfi áll az ajtóban, fegyverrel a kezében, és arra kényszeríti az asszonyt, hogy döntsön, melyik gyermeke haljon meg, és melyik éljen tovább: a fia vagy a lánya.
A valóra vált rémálom után a nő élete romokban hever: a családja széthullik, ő pedig összeroppan, és a trauma hatására elveszíti az emlékeit. Ezért minden idejét azzal tölti, hogy összerakja kirakós játék darabjait, és rájöjjön, ki és miért tette ezt vele. Amikor azonban tisztulni kezd a kép, rádöbben, hogy az életében sokkal több a titok, mint ahogy korábban sejtette, és egyre világosabbá válik az is, hogy a családja még mindig veszélyben van.

Samantha King regénye az első laptól kezdve magával ragadja, a váratlan fordulatok pedig az utolsó mondatig nem eresztik az olvasót. Kötelező… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
General Press, Budapest, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439958 · Fordította: Rácz Péter
>!
General Press, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9789636439965 · Fordította: Rácz Péter

Enciklopédia 2


Kedvencelte 1

Most olvassa 5

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Samantha King: A döntés

Feszült, könyörtelen történet, melytől lelkiekben igyekszel távoltartani magad, miközben teljesen együttérzel a főszereplő anyával. Meglepetések is érnek, bár egynéhány tény még pontosításra szorulna, ha erősen nézném a bűntény vonalat, de engem leginkább a döntés és annak következményei érdekeltek.

Drámai vég, majd mindenre megkapjuk a magyarázatot. Mondhatnám azt, hogy elgondolkodtató könyv volt egy bizonyos szempontból, de egy szülő, egy anya egyáltalán nem akar azon gondolkodni, hogy melyik gyermekét választaná. Inkább kikaparná annak a szemét, aki választásra kényszeríti.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/06/samantha-king-dontes.html

5 hozzászólás
EssentialHencsi P>!
Samantha King: A döntés

Erősen középszerű. A közepén van egy érdekes fordulat, de onnantól kezdve olyan könnyen kiszámítható, mint egy másodikos matekpélda. Lényegében az már csak felesleges szócséplés volt, hogy több legyen az oldalszám, simán rövidre lehetett volna zárni. A befejezés meg elég patetikusra sikeredett. Hozzáteszem, az irónő annyit rinyáltatta a szerencsétlen főhősnőt, hogy a sok kesergéssel ő maga spoilerezte el az egészet, csak a hülye nem jön rá, mi az ábra. Így lehet egy jó témát az érdektelenségbe fullasztani. De azért nem akarok senkit lebeszélni, mert biztos van olyan ember, akin egy másodikos matekpélda is kifog.

11 hozzászólás
Bitten>!
Samantha King: A döntés

Elgondolkodtató tartalmú. Sokan krimi címmel illetik, ezzel nem értek egyet. Romantikát ne remélj benne!
Csakis olvasásra elszántaknak ajánlom, azoknak akik értékelik a drámai hátteret, a pszichológiai csavarokat és a „játékokat”!

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2017/07/samantha-ki…

robinson P>!
Samantha King: A döntés

ezzel most kissé bajban vagyok… , nehéz „a döntés”. Valóban ígéretes regény, izgalmas történettel. Feszes, váratlan fordulatokkal megírt, kár, hogy a felénél szinte mindent tudni lehet. Apróbb fordulatok még lesznek azért.

http://gaboolvas.blogspot.hu/2017/05/a-dontes.html

2 hozzászólás
perpetua P>!
Samantha King: A döntés

Jobban szeretem a kevésbé agyalós regényeket, de ez igazán kellemes csalódás volt, sokkal jobban tetszett, mint gondoltam. :)
Érdekes volt, hogy kicsit fordított módon indult a könyv, én azt hittem, hogy a döntés lesz a könyv csattanója, ehelyett a következményivel kezdődik a regény. Szörnyű ez az élethelyzet és nem csoda, hogy ennyire nehezen lép túl rajta Maddie, remekül adta át az Írónő a gondolatai. Féltem is kicsit, hogy a megvariált sorrend miatt nem lesz elég izgalom a könyvben, de nagyot kellett tévednem. A kezdeti lassú tempó után csak úgy özönlöttek az újabbnál újabb bombák, amiket a fejezetek végén dobott be az Írónő. Újra és újra meglepett, amikor új részletek derültek ki és emiatt végig lekötött a regény.
Csakis azért nem tudok rá több csillagot adni, mert nekem is, mint mindenki másnak van olyan stílusa, műfaja, amit leginkább szeret és egy más típusú könyvnek nehéz felérnie hozzá, de nagyon örülök, hogy kicsit mást is olvastam most. :)

smetalin>!
Samantha King: A döntés

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én egy könyvben szeretem a párbeszédet és a cselekményt. Itt nem sok akadt e két kedvemre valóból. Maddie hosszú monológját olvashattam oldalakon keresztül és kín volt kivárni, hogy történjen is végre valami. Mikor eljött a nagy pillanat és egy kis cselekmény is bekerült a történetbe, az meg kiszámítható volt. Majd elérkeztem a könyv végére, és ukk-mukk-fukk vége lett.

Judit_Sike P>!
Samantha King: A döntés

Hát.
Az lett volna a jó döntés, ha nem olvasom el a könyvet. Épp, hogy a végére értem, és szavakat nem találok rá.
Nem akarom elkezdeni egyesével elemezni, hogy mi nem tetszett. Egyszerűen borzasztó volt. Totál átlagos és borzasztóan kiszámítható.
Gyakorlatilag ha bárki kezébe adnak egy krimit és megkérdezik, hogy szerinted, mi lesz benne (leteszteltem a férjem: mindent kitalált a fülszöveg alapján, pedig ő nem olvas egyébként krimit, sőt semmit.) Na, ha neki ment egy szuszra minden, akkor azok akik krimin nőnek fel… Szóval gondolhatjátok mennyire untam.
Maga az alapötlet tetszik, ezért kap két csillagot, de azon kívül olyan, mintha csak feltette volna a kérdést, hogy Segítsetek már, mit írjak bele egy krimibe? És kapta a válaszokat, hogy SPOILER spoiler
Voilá, kész a krimi.
Ja, csak ez kb óvodás krimi.

És még egy, gyorsan eszembe jutott. SPOILER
spoiler
Fú, ne. Összecsapott maszlag.
(és tényleg egy utolsó még, nekem egyfolytában a spoiler című könyv járt a fejemben. Rengeteg a hasonlóság.

9 hozzászólás
Jóna_Timi>!
Samantha King: A döntés

Izgalmas alaptézis, ám a kivitelezés gyenge. Az elejétől fogva kiszámítható a történet, aki olvasott már néhány thrillert szerintem azonnal rájön a turpisságra, és a főszereplő döbbenetén nem tud osztozni az olvasó. Jönnek az újabb és újabb csavarok, ám már oldalakkal korábban rájöhetünk, hogy hamarosan megtörténik, amit sejteni véltünk. Nagyon vártam, hogy elolvashassam ezt a regényt, de sajnos most nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Kár érte, mert az alapötlet szerintem zseniális.
Rövid értékelés:
http://napisorok.blogspot.hu/2017/08/samantha-king-dontes.html

Vhrai P>!
Samantha King: A döntés

A borító gyönyörű lett, imádom a General Press kiadó ízlésvilágát. Viszont ezzel a könyvükkel megint nem volt szerencsém. Az alapötlet nagyon jó volt, a kivitelezés viszont nem igazán. Szerintem már az elején nyilvánvaló, hogy valami nem stimmel. Senki nem tenne olyat, amit a főszereplő cselekszik. Az a másik, hogy Maddie sem volt szimpatikus, tipikus „mártír-alkat”, amit nagyon nem bírok… Ennek ellenére esélyt fogom még adni az írónő könyveinek, a stílus alapján ennél jóval jobbat tudna összehozni.

Bővebben: http://konyvfalok.blogspot.de/2017/07/samantha-king-don…

dianna76 P>!
Samantha King: A döntés

Elég nehezen indult az eleje. A jelen és múlt közti ugrálástól kissé kuszának éreztem, és unalmasnak is. Sok volt a nyafogásból, az önostorozásból. Már nem először tapasztaltam a könyvek terén a türelem rózsát teremt mondás érvényesülését. Örülök, hogy kitartottam – bár már megfordult a fejemben, hogy ezt a könyvet most félre kéne tennem – mert valahol a 80-dik oldal környékén kezdett beszippantani a történet, és egyre izgalmasabbá vált számomra. Azért be kell valljam, ahogy haladtak előre az események, elég kiszámítható volt mi is történt. Pont az egyértelműség miatt idegesített, hogy Maddie olyan vak, és nem látja a dolgok valódiságát. Azért volt egy szál, ami meglepő volt számomra is. A pszichológiai része pedig – mely azt próbálta feszegetni, hogy egy édesanya tehet-e, és tesz-e különbséget a gyermekei iránt érzett szeretete között, és képes-e ez alapján meghozni élete legfontosabb döntését – nagyon tetszett. Ahogy a regény sokszínűsége is, hiszen kaptunk egy családregényt, egy drámát, egy krimit, egy kis pszichológiát és némi filozofikus szálat is, mindezeket negatív, és pozitív töltetű érzelmekkel színesítve. Még a kiszámíthatóságát belevéve is egy izgalmas regény kerekedett ki végül a történetből. A borítója pedig nagyon tetszetős, és messze nem tükrözi a tartalmi szörnyűséget.

>!
General Press, Budapest, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439958 · Fordította: Rácz Péter

Népszerű idézetek

robinson P>!

– Szerintem meg a külső lehet csalóka is, és a testvérek éppúgy különbözhetnek, mint amennyire hasonlíthatnak is egymásra.

robinson P>!

Már a szülőszobán minden szülőnek a kezébe kellene nyomni egy tankönyvet. Az első fejezet címe az lehetne: Hogyan bánjunk egyenlő módon a gyermekeinkkel? – fűztem hozzá a fejemet csóválva.

robinson P>!

Boldogan múlattuk az időt: a keskeny ágyán heverésztünk, késő éjjelig beszélgettünk. Az egyik éjjeliszekrényen a tankönyvei álltak feltornyozva, a másikon egy gyertya meg egy borosüveg.

robinson P>!

A megkönnyebbüléstől szinte eláll a lélegzetem; nem érdemlem meg a feloldozást, de két kézzel kapaszkodom belé.

robinson P>!

– Pontosan. Az elméje csordultig telt bűntudattal, és ez a bűntudat végül paranoiás meggyőződésbe csapott át.

robinson P>!

Emlékszilánkok. Parányi aranyszemcsék, mélyen eldugva a mindennapi családi élet nyersgyapjú-színű anorákjának a zsebében.

Niitaa P>!

Az álmok a legváratlanabb helyekre repítenek minket.

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom
perpetua P>!

…ez az anyák kötelessége: megőrizni a titkokat, ha azok lerombolhatják gyerekeik világát.

Judit_Sike P>!

Vajon mikor szűnt meg benne az érzés, hogy engem lát a legszebb nőnek a világon? Mikor szűnt meg bennem az érzés, hogy hősnek, az én hősömnek látom őt?


Hasonló könyvek címkék alapján

Nancy Price: Egy ágyban az ellenséggel
Danielle Girard: Kihantolt múlt
Alice Feeney: Időnként hazudok
Stephen King: 11.22.63
Stephen King: 11/22/63
E. K. Blair: Bang
Stephen King: Carrie
Stephen King: A boszorkánylány
Ian Caldwell: Az ötödik evangélium
Beth Flynn: Kilenc perc