Elbűvölő ​feleségem 234 csillagozás

Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

A mi szerelmünk története hétköznapi. Találkoztam egy gyönyörű nővel. Hozzám jött feleségül. Gyerekeink születtek. Kiköltöztünk a kertvárosba. Megosztottuk egymással a legnagyobb álmainkat és legsötétebb titkainkat. Tizenöt évvel később elkezdtünk unatkozni.

Úgy nézünk ki, mint bármelyik házaspár. Mint a szomszédaid, vagy a gyereked barátjának a szülei, akiket örömmel hívsz át este vacsorára. De közben semmit nem tudsz rólunk…

Mindannyiunknak megvannak a saját kis titkaink, amikkel életben tartjuk a házasságunkat. Mi a gyilkolástól jövünk újra izgalomba.

Samantha Downing bemutatkozó regénye az év egyik legizgalmasabb debütálása, többek közt J.D. Barker stílusa és a Dexter-regények humora elevenedik meg ebben a letehetetlen thrillerben. Mi történik egy olyan házasságban, ahol mindkét fél annyira belelendül abba, amit csinál, hogy végül már túl sok vesztenivalójuk lesz?

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2019
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634196211 · Fordította: Bosnyák Edit
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2019
352 oldal · ISBN: 9789634196631 · Fordította: Bosnyák Edit

Enciklopédia 2


Kedvencelte 16

Most olvassa 14

Várólistára tette 186

Kívánságlistára tette 165

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

ProKontra P>!
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Normálisnak tűnő család, normális gyerekek, azonban ez, csak felszín, látszat. A rétegek alatt ott bújik a szörny, aki arra vár, hogy lecsaphasson. Ráadásul ketten vannak, és már nem elégednek meg a névtelenséggel. Új szintre emelik a „hobbijukat” és bevonnak egy harmadik személyt is. Azonban a dolgok kezdenek kicsúszni a kezeik közül és már nem tudják kontrollálni a helyzetet, – úgy tűnik a felszín, amit oly gondosan próbáltak megőrizni, kezd szétrepedni. A végkifejlet pedig maga lehet a katasztrófa.Nem minden arany, ami fénylik – szokták mondani. Nos, ez a történet pontosan ezt mutatja meg, olyan formában, hogy nem fogsz tőle szabadulni. Az Elbűvölő feleségem lebilincselő, feszültséggel teli történet egy kisvárosi családról, akiről mindenki azt hitte normálisak.
Teljes értékelés:
https://prokontra.net/2020/10/04/samantha-downing-elbuv…

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2019
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634196211 · Fordította: Bosnyák Edit
klara_matravolgyi>!
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

J. D. Barker neve is felbukkan a fülszövegben, és ez nagyon magasra tette a lécet számomra. Egy beteg történetre számítottam beteg szereplőkkel. Szerencsére nem ért csalódás, egy briliánsan megírt történetet kaptam, ami valóban egy új szintre emelte nálam a pszichopatákról szóló könyveket. És hogy miben volt ez más mint a többi? A legnagyobb természetességgel meséli el a narrátor (a férj) a legelvetemültebb dolgokat, és itt nem a véres jelenetekről van szó (amik hiányoznak innen), hanem ezek mindennapi dologként való kezeléséről.

Márk_2011>!
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Egy naggggyon erős 4 csillag!
Nagyon jó a stílusa az írónőnek! Nagyon olvastattja magát a könyv. A férj mesél, mi pedig vele sodródunk a végkifejlet felé. A házasságuk az évek során ellaposodik, és erre a megoldás amit kitalálnak, spoiler lesz a történetünk lényege! Két gyermeket nevelnek, és idilli család benyomását keltik! Ide illik a mondás, sosem tudatjuk mi zajlik a négy fal között. Nem igazán kerültem közel a szereplőkhöz, inkább szántam őket! A gyermekeket sajnáltam, bár a fiú viselkedésespoiler felháborított.
Összességében tetszett a történet, spoiler egy jó olvasás élmény volt.

Ella19>!
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Nekem ez a könyv nagyon tetszett. Voltak benne hibák, de elég ritkán találok olyan thrillert ami ennyire leköt és nem érzem laposnak. Nagyon tetszett az írónő írásmódja, gyakrabban megpróbálok, majd tőle olvasni. A férj meséli el az életüket és a benne lévő történéseket, úgy mintha amit tesznek az teljesen normális lenne. Izgalmas volt és beteges. A szereplőkhöz nem lehetett közel kerülni, de úgy gondolom, hogy ennél a könyvnél ez nem is volt baj. Először nem tudtam eldönteni, hogy ki a betegebb a férj vagy a feleség. A gyerekeket sajnáltam, hogy egy ilyen szülőkkel kell felnőniük. Kívülről azonban egy tökéletes családnak tűntek. A vége nem lepett meg, számítottam rá egy idő után.
Ajánlom!:)

KönyvMoly_1989>!
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Izgalmas, fordulatos, beteges… Imádtam!
Igazán jó pszichológiai thriller az Elbűvölő feleségem, az elmúlt időszakban a műfajban olvasott regények közül ez tetszett a legjobban!
Egy morbid házasság története, ahol sokszor nem tudod eldönteni, hogy a férj vagy a feleség őrültebb. Letehetetlen, minden lap tartogat meglepetést az olvasó számára!
Egy fél csillagot viszont le kellett vonnom, mert a könyv tényleg hemzseg a hibáktól… Fordítás, össze – vissza írásjelek, gépelési hibák… Szégyen, hogy így ki merte adni az Agave ezt a könyvet. :(

deen>!
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Kicsit lassú, kicsit lapos, de nem kicsit beteg ez a történet. Utóbbi miatt mindent megbocsátok, talán csak a rengeteg iszonyatosan zavaró helyesírási és gépelési hibát nem. Mert ez javítható lett volna. A cselekmény egy bizarr házasság története, apuka és anyuka kicsit belefáradt a mindennapokba és először a véletlen és saját védelmi ösztönük hozza úgy, hogy izgalmasabbá válik az életük, aztán az első „botlás” után jön a második, majd egyre jobban megszeretik új hobbijukat. Az nem számít, hogy van két, amúgy normálisnak tűnő gyerekük, akik a legkevésbé sem azok, mit mondjak, nem esett messze az alma a fájától, a hobbi már fontosabb, hiszen így kerek az élet. Az elég gyorsan egyértelművé válik, hogy melyik szülő a kevésbé defektes, ahogy az is, hogy milyen események fele tart a mintacsalád. Mégis élvezettel tudtam olvasni és vártam, hogy hogyan szorul a hurok a mit sem sejtő családfő körül. Az Elbűvölő feleségem ritkaságszámba menő, fordulatos, feszültséggel teli cselekménnyel dolgozik, és miután befejeztem, el is gondolkodtam, hogy vajon hány olyan embert ismerek, akik pont ennyire elmebetegek, csak éppen nem ismerem ezt az oldalukat. Mindenesetre ez a könyv levett a lábamról.

Madama_Butterfly>!
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Ez most annyira morbid és zakkant könyv volt, hogy nem bírom egyelőre eldönteni, hogy tetszett-e, vagy sem…
Egyfelől zseniális az ötlet és a stílus (tényleg olvastatta magát a történet, lehet vele haladni), másfelől azonban picit hiányoltam belőle azt a fajta csavart a végén, amitől igazán thriller a thriller… A fülszöveg ugyan köszönő viszonyban sincs a történettel, nagyjából sejteni is lehet a végkifejletet, viszont annyira beteg az egész, hogy az felülír mindent. Erős 4 csillag, remélem jön még az írónőtől több és jobb is.

Hópárduc P>!
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Kicsit beteges volt ez a könyv a számomra. Két kissé beteg ember házasság utáni élete.
Ettől függetlenül érdekes volt és olvastatta magát. De, lehet, hogy kicsit nagyobb csattanót vártam. Valahogy benne volt a levegőben az átverés.
Annyira nem volt félelemkeltő a történet. Viszont szépen kiderül minden.
A borítója nagyon tetszetős. :)

gabiica P>!
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Hmmm, ütős kis könyv volt ez. Sokkal többet adott, mint amire számítottam.
Érdekes az alaptörténet, eléggé borzongató, sőt, inkább megbotránkoztatónak mondanám, de éppen ezért volt olyan jó. Tele volt meglepetésekkel, és olyan végső csavarral, ami végképp feltette az i-re a pontot.
Végig feszültséggel olvastam, kiemelkedően jó kötetnek tartom, engem lenyűgözött. Bármennyire is beteg, nagyon jól megírt alkotás.

Csibice25 P>!
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Nekem ez a könyv nem volt letehetetlen, sőt ha nincs a kihívás és nem vagyok kiváncsi, hogy mi lesz a vége, valószínűleg későbbre halasztottam volna az elolvasását, mert nagyon sok jó könyv vár a polcomon :)
Jól ír az írónő, azzal nincs gond, viszont a történet nem tetszett. Nehezen tudom elképzelni, hogy ha valaki ennyire beteg, az hogy tudja titkolni a gyerekei és a környezete előtt. Nekem a szereplők sem voltak szimpatikusak. A végét kicsit összecsapottnak éreztem.


Népszerű idézetek

JustABookishSoul>!

A hivatalos adatok szerint az Oaks az állam egyik legbiztonságosabb lakónegyede. Ez azért van, mert az erőszak zárt ajtók mögött zajlik.

30. oldal

dgdalma>!

Apaként ez a 79402. kudarcom, és még csak tizenhárom éves.

261. oldal

ViraMors P>!

Az internet nem ezt javasolta, de neki nincsenek gyerekei.

Kapcsolódó szócikkek: internet
SharkY P>!

Döbbenten meredek rá. Az én elbűvölő feleségem.

65. oldal

R_Kingaa>!

Megelégeltem az álmodozást. A saját szememmel akartam látni a világot.

174. oldal, 34. fejezet

R_Kingaa>!

Csak rajtad múlik, hogy mi lesz belőled.

261. oldal, 54. fejezet

ViraMors P>!

Több mint ezer internetes ismerőse van, de szerintem közeli barátja csak kettő. Legfeljebb három.

ViraMors P>!

Nem úgy kezdődött, hogy rossz vége lesz. A mai napig így gondolom.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jo Nesbø: Hóember
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Karen M. McManus: Tartsd meg a titkot
Chris Carter: Halállista
Steve Cavanagh: Tizenhárom
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Stephen King: Joyland
J.D. Barker: A hatodik éjszaka