Elbűvölő ​feleségem 88 csillagozás

Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

A mi szerelmünk története hétköznapi. Találkoztam egy gyönyörű nővel. Hozzám jött feleségül. Gyerekeink születtek. Kiköltöztünk a kertvárosba. Megosztottuk egymással a legnagyobb álmainkat és legsötétebb titkainkat. Tizenöt évvel később elkezdtünk unatkozni.

Úgy nézünk ki, mint bármelyik házaspár. Mint a szomszédaid, vagy a gyereked barátjának a szülei, akiket örömmel hívsz át este vacsorára. De közben semmit nem tudsz rólunk…

Mindannyiunknak megvannak a saját kis titkaink, amikkel életben tartjuk a házasságunkat. Mi a gyilkolástól jövünk újra izgalomba.

Samantha Downing bemutatkozó regénye az év egyik legizgalmasabb debütálása, többek közt J.D. Barker stílusa és a Dexter-regények humora elevenedik meg ebben a letehetetlen thrillerben. Mi történik egy olyan házasságban, ahol mindkét fél annyira belelendül abba, amit csinál, hogy végül már túl sok vesztenivalójuk lesz?

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2019
352 oldal · Fordította: Bosnyák Edit
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2019
352 oldal · ISBN: 9789634196631 · Fordította: Bosnyák Edit

Enciklopédia 1


Kedvencelte 7

Most olvassa 5

Várólistára tette 143

Kívánságlistára tette 150

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
klara_matravolgyi
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

J. D. Barker neve is felbukkan a fülszövegben, és ez nagyon magasra tette a lécet számomra. Egy beteg történetre számítottam beteg szereplőkkel. Szerencsére nem ért csalódás, egy briliánsan megírt történetet kaptam, ami valóban egy új szintre emelte nálam a pszichopatákról szóló könyveket. És hogy miben volt ez más mint a többi? A legnagyobb természetességgel meséli el a narrátor (a férj) a legelvetemültebb dolgokat, és itt nem a véres jelenetekről van szó (amik hiányoznak innen), hanem ezek mindennapi dologként való kezeléséről.

>!
KönyvMoly_1989
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Izgalmas, fordulatos, beteges… Imádtam!
Igazán jó pszichológiai thriller az Elbűvölő feleségem, az elmúlt időszakban a műfajban olvasott regények közül ez tetszett a legjobban!
Egy morbid házasság története, ahol sokszor nem tudod eldönteni, hogy a férj vagy a feleség őrültebb. Letehetetlen, minden lap tartogat meglepetést az olvasó számára!
Egy fél csillagot viszont le kellett vonnom, mert a könyv tényleg hemzseg a hibáktól… Fordítás, össze – vissza írásjelek, gépelési hibák… Szégyen, hogy így ki merte adni az Agave ezt a könyvet. :(

>!
deen
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Kicsit lassú, kicsit lapos, de nem kicsit beteg ez a történet. Utóbbi miatt mindent megbocsátok, talán csak a rengeteg iszonyatosan zavaró helyesírási és gépelési hibát nem. Mert ez javítható lett volna. A cselekmény egy bizarr házasság története, apuka és anyuka kicsit belefáradt a mindennapokba és először a véletlen és saját védelmi ösztönük hozza úgy, hogy izgalmasabbá válik az életük, aztán az első „botlás” után jön a második, majd egyre jobban megszeretik új hobbijukat. Az nem számít, hogy van két, amúgy normálisnak tűnő gyerekük, akik a legkevésbé sem azok, mit mondjak, nem esett messze az alma a fájától, a hobbi már fontosabb, hiszen így kerek az élet. Az elég gyorsan egyértelművé válik, hogy melyik szülő a kevésbé defektes, ahogy az is, hogy milyen események fele tart a mintacsalád. Mégis élvezettel tudtam olvasni és vártam, hogy hogyan szorul a hurok a mit sem sejtő családfő körül. Az Elbűvölő feleségem ritkaságszámba menő, fordulatos, feszültséggel teli cselekménnyel dolgozik, és miután befejeztem, el is gondolkodtam, hogy vajon hány olyan embert ismerek, akik pont ennyire elmebetegek, csak éppen nem ismerem ezt az oldalukat. Mindenesetre ez a könyv levett a lábamról.

>!
Anarchia_Könyvblog P
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Samantha Downing első könyvével, az Elbűvölő feleségemmel, már hatalmas sikereket ért el külföldön. Most megérkezett Magyarországra is és sanszos, hogy hamarosan a pszichológiai thriller kedvelőinek a kedvence lesz. Igazából nem is tudom, melyik könyvhöz tudnám hasonlítani, mert én még nem találkoztam ilyen történettel. Már az elején elég erősen megragadja az olvasó figyelmét és az egész könyv alatt megtartja ezt a szintet. Bár, egy idő után lehet sejteni a végkimenetelt, de az írónő leginkább a megoldásra fekteti a hangsúlyt, így abszolút nem vált unalmassá, sőt…..
Ajánló:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/06/28/samantha_d…

>!
kvzs P
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Mi lenne, ha rájönnél, hogy egyáltalán nem ismered azt az embert, akivel együtt élsz? Hogy az, amit igaznak hittél, annak semmi köze a valósághoz? Mikor kezdenél el gyanakodni, hogy folyamatosan hazudnak neked?
Meglepően izgalmas és fordultos thriller ez egy első könyves szerzőtől. Volt ugyan néhány dolog, ami már az elejétől kezdve gyanús volt, de azért így is sikerült párszor meglepnie. Sajnos a vége is ilyen lett, mert én személy szerint kicsit bővebbre eresztettem volna a lezárást.
(Meg kell jegyeznem, hogy az Agave-től még nem olvastam olyan könyvet, amit ennyi hibát tartalmazott volna. Mintha nem a végső szöveg került volna a nyomdába…)

2 hozzászólás
>!
anniefayce P
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

A történet érdekes volt, de sajnos nem váltott ki belőlem semmit. A karaktereket nem tudtam megszeretni/megutálni, teljesen semlegesek maradtak. Jobban örültem volna, ha Millicent szemszögéből is kaptunk volna valamit spoiler, esetleg a gyilkosságok módját részletezték volna. A fülszöveg miatt sokkal durvább történetet vártam, tele brutalitással, vérrel, halott nők képeivel satöbbi. spoiler A csattanót viszont már lehetett sejteni, így engem nem lepett meg a befejezése.
Viszont ami engem rettenetesen zavart az a sok elírás. Voltak benne félbehagyott mondatok és szavak, amiket persze ki lehetett találni mire gondolt a költő, de ez eléggé rontotta az olvasási élményt.

>!
Dominika_Petro
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Őszintén sokkal izgalmasabbra számítottam.
Azt hittem, hogy jobban bele fognak menni a véres részletekbe és, hogy sokkal betegebb lesz ez az egész :D
spoiler
Nem volt rossz; az utolsó 100 oldal miatt adok neki 3,5 csillagot, de a könyv első fele szerintem elég vontatott volt.
A vége sem nagyon lepett meg. Egy olvasásra tökéletes..újra olvasás szerintem kizárva.

2 hozzászólás
>!
Kyupirappa
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Ebben a történetben érezni, hogy majdnem mindegyik karakter nem fut százzal még a logikus gondolkodásuk ellenére sem. Főleg nem a két főszereplő, akik akarva-akaratlanul támadnak mások, olykor egymás hátába, miközben az átlagember számára a „tökéletes család” imidzset próbálják kivetíteni.
Nem számít senkinek semmi, csak annyi, hogy a saját érdekeit felül helyezhesse a többinél, akár gusztustalan módon is, persze továbbra is tartva az „ártatlan bárány” látszatát.
Ki tudja, hány ilyen ember él még körülöttünk?

>!
ViraMors P
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Nem úgy kezdődött, hogy rossz vége lesz. A mai napig így gondolom.

Teniszező vagyok, nem sakkozó, éppen ezért az életet is olyan egyszerűen fogom fel, mint a teniszt.

Nekem is vannak titkaim. A feleségemnek miért ne lennének?

Titkai mindenkinek vannak. Kinek kicsi, kinek nagy, kinek rusnya, kinek mókás, saját, vagy valakivel közös, de mindenkinek van. Neked, nekem, a párodnak, a tesódnak, Pistikének a szomszédban, talán még a kutyának és a macskának is.* És a helyzet az, hogy a legtöbb titok, amikor kiderül, csak gondot okoz. Ez persze fölveti a kérdést, hogy vajon mennyire ismeri, ismerheti az ember azokat, akik körülötte élnek. Senki nem tudhat mindent a másikról, a kérdés csak az, hogy amit ismer, az mennyire áll közel a valós összképhez…?
Az én olvasatomban a regény legfőbb alapvetése és gyakorlatilag az összes konfliktus forrása, hogy minden fontos szereplőnek vannak titkai. Az egyik nem köti a szülei orrára, hogy barátnője van, a másik soha senkinek nem beszélt a 20+ évvel korábbi szeretőjéről, a harmadik nagyjából ad hoc agyon csapott valakit egy palacsintasütővel, hogy aztán a negyedik elrejtse a valakinek a hulláját, ésígytovább…
És ha mindehhez hozzá csapunk némi problémás gyerekkort meg egy adag kényszeres viselkedést, már kész is van az elbűvölő végeredmény.
A könyv tele van jó ötletekkel, és határozottan tetszett maga a történet, annak ellenére spoiler. A férj jól megválasztott nézőpont karakter volt, ugyanakkor az írásmód hol untatott, hol bosszantott, de lekötni, csak az utolsó kb 70 oldalon sikerült. Nekem túl sok volt a csapongás, és bizonyos előzmények rendszeres felemlegetése spoiler. Ráadásul hiába tetszett a történet, azért elég sok mindent elég hamar tetten lehetett érni. spoiler
Szerintem lehetett volna ez jobb is, de azért tetszett annyira, hogy később még valami megjelenik az írónőtől, az kapjon esélyt.
És a palacsintasütő általi halálért jár a plusz pont.

*spoiler

>!
Veron P
Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Kíváncsi voltam, a cím is ígéretes volt, meg Dextert is emlegették…
Az tetszett, hogy a férj szemszögéből olvasunk, lassan tárulnak fel a titkok és a múlt, az alapötletet még mindig jónak tartom. Volt pár jó csavar is, bár egy alap dologra már viszonylag hamar ráéreztem, szóval igazán meglepni csak részben sikerült…
Viszont Dexter humorát én itt nem éreztem, és helyenként kicsit be is lassult, igazi feszültség nélkül…
A korrektúra – már ha lehet annak nevezni – borzalmas, egyedül a Felbolydult napjaink vetekszik vele, de ott legalább több volt az elütési hiba, míg itt kimaradt szavak és félmondatok, fura szöveg is bőven volt, ami még rosszabb.
Aki szereti ezt a stílust, és túl tud lépni a hibákon, annak azért megér egy olvasást. (én a hibákért nagyon haragszom :( )


Népszerű idézetek

>!
JustABookishSoul P

A hivatalos adatok szerint az Oaks az állam egyik legbiztonságosabb lakónegyede. Ez azért van, mert az erőszak zárt ajtók mögött zajlik.

30. oldal

>!
dgdalma

Apaként ez a 79402. kudarcom, és még csak tizenhárom éves.

261. oldal

>!
ViraMors P

Az internet nem ezt javasolta, de neki nincsenek gyerekei.

Kapcsolódó szócikkek: internet
>!
ViraMors P

Több mint ezer internetes ismerőse van, de szerintem közeli barátja csak kettő. Legfeljebb három.

>!
ViraMors P

Nem úgy kezdődött, hogy rossz vége lesz. A mai napig így gondolom.

>!
R_Kingaa

Megelégeltem az álmodozást. A saját szememmel akartam látni a világot.

174. oldal, 34. fejezet

>!
Lovebooks

Holly után meg sem fordult a fejemben, hogy lesz egy következő. Azután egy napon bekopogtatott hozzánk Robin, és megzsarolt. Robin után meg sem fordult a fejemben, hogy lesz egy következő. Azután egy napin rájöttem, hogy újra meg akarom tenni.

>!
R_Kingaa

Csak rajtad múlik, hogy mi lesz belőled.

261. oldal, 54. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Jo Nesbø: Hóember
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Beth Flynn: Kilenc perc
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése
Harlan Coben: Az erdő
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Eileen Cook: Címlapsztori
Linwood Barclay: Széthullás
Stephen King: 11.22.63
Stephen King: 11/22/63