Flash (Rush 2.) 13 csillagozás

Sam Wilberry: Flash

Túlléphetünk-e egy kapcsolaton, ami az életet jelentette számunkra? Meddig lehet parancsolni a szívnek?
Ábel nem találja önmagát az űrben, ami Alex után maradt.
Minden róla szól, képtelen szabadulni az emlékétől, fogva tartja. Igyekszik egy új életritmus szerint élni, lefoglalja magát, betáblázza a hétköznapjait. Egyszóval: túlél. Aztán váratlanul jön valaki, aki mellett úgy érzi, ismét van értelme a boldogságát kutatni…
A múlt vissza-visszaköszön rá. Vajon le lehet-e zárni a legerősebb szerelmet?

>!
Szivárványálom, Kecskemét, 2020
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150081328 · Illusztrálta: Hangó Alexandra

Enciklopédia 1


Kedvencelte 6

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

gulden >!
Sam Wilberry: Flash

Fantasztikus könyv! Véleményem szerint jobb mint az első rész, viszont a nélkül ez sem lenne ilyen jó és kerek. Először meglepett az Rush combos mérete után a folytatás terjedelme, de végül nem maradt hiány érzetem.
Az előző rész végét, és a Flash elejét eleinte nem tudtam összerakni spoiler, de a könyv közepe környékén értemet nyernek a kezdeti történések (az sem kizárt hogy volt említve csak én voltam figyelmetlen, eléggé darabolva olvastam kezdetben).
spoiler
spoiler
Érzelmekben sem volt hiány az olvasás során, bár tudom hogy mindenkiből ott vált ki érzelmeket egy könyv/film ahol arra a leg fogékonyabb az élete során saját bőrén megtapasztalt események láncolata után. Több helyen megkönnyeztem a történteket. Például mikor Soma bebizonyította hogy mennyire igaz lélek, vagy amikor Alex, Melindának elmesélte a tervét és ezt a főnöke olyan támogatóan reagálta le ahogyan a világ összes főnökének viszonyulnia kellene a saját alkalmazottaihoz (és nem csak egy fogaskeréknek nézni őket egy nagy gépezetben mint egy érzelmek nélküli robot aki csak azért létezik hogy a céget és őt magát szolgálja a profit érdekében, és akit úgy facsarhat kénye kedve szerint mint izmos marok egy fél citromot). spoiler Próbáltam olyan lassan olvasni a sorokat amilyen lassan csak tudom hogy közben odaképzelhessem magam és mint egy film esetében szinte lássam a szemem előtt a történetet.
spoiler
A borító is 5*. Köszönöm az élményt, remélem még sok hasonlóan jó könyvet olvashatunk Sam-től. ;)

M_Kamilla>!
Sam Wilberry: Flash

Még szerencse, hogy egyszerre megrendeltem a két könyvet mert nem tudtam volna kivárni, még ideér.
Várható volt, hogy Alex vissza fog térni Ábelhez csak nem gondoltam volna,hogy ennyi idő után. Tetszett, hogy Alex szépen lassan újra megnyílik Ábel előtt és elmeséli, hogy mik történtek vele a külön töltött hónapok alatt és, hogy mi az ami miatt rá vette magát a változásra. Kicsit azért féltem, hogy minden túl jól alakul és Alex valami olyat fog tenni amit nem kellene. Az első részben elég részletesen volt leírva az elvonásnak a tünetei. Ebben a részben nekem ez egy kicsit hiányzott.

kovacsk_4328>!
Sam Wilberry: Flash

A Rush végén nagyon megdöbbentem, és alig tudtam kivárni a második rész megérkezését. A Flasht szinte egy szuszra olvastam ki, és nagyon-nagyon tetszett. Gondoltam, hogy Alex vissza fog térni, hogy Somával nem fog maradni, miután Alex felbukkant. Ilyenkor nagyon könnyű unalmas leírásba elmenni, de Samnek sikerült végig fenntartani az izgalmat – én is azon izgultam, nehogy megint csináljon valami butaságot :D abszolút 5/5

Inter_lego>!
Sam Wilberry: Flash

A szerző első regényében megismerhettünk két fiút, akik egymásban keresték a megváltást. A Flash oldalain most Ábelt követjük nyomon, ahogyan próbálja feldolgozni kedvese többszörös árulását, újraépíteni saját identitását a teljes önfeláldozás után.

A regény szembesít, milyen messzire vagyunk képesek elmenni a vágyainkért. Mit jelent szeretni valakit? Sam Wilberry egy idealizált választ ad erre a szubjektív kérdésre, mialatt egy csendes, melankolikus Budapesten barangolunk.

Részletes értékelésemet itt olvashatjátok:
https://szentszemet.blog.hu/2020/07/04/a_fuggoseg_minde…

Jermi_Zsuzsanna>!
Sam Wilberry: Flash

Először is Samnek újfent sikerült egy gyászfolyamatot, egy szerelem újjászületését és egy függőségből való kilábalást új szemlélettel ábrázolnia. Hihetetlen történetvezetés, megfogalmazás és kerekké tett, lezárt történet.

Magával ragad a könyv az első oldaltól kezdve, a Rush vége után abszolut nem erre számítottam, de tényleg nem.
A történet íve letisztultan egyszerű, mégis kiszámíthatatlan. Ahogyan Alex bevezeti Ábelt a vele történtekbe, hihetetlen. Aprócska hidakként jelenik meg a történetben, amiken átlépve úgy éreztem, mintha a szivárvány végét keresnénk, majd a legvégén ott állunk, ahol már csak a végtelen van. A végtelen boldogság.
A történet végén semmi hiányérzetem nem volt, Kellőképpen hagyott teret az olvasónak, hogy a fantáziájára bízza, hogyan lesz ezután.
A szereplők:

Somába beleszerettem, az a méltóság, ahogyan viselte a dolgokat. Igaz szerelem egyik formája, a feltétlen elfogadás. Az erkölcsi győzelem egyértelműen az övé.

Gabó: Hm, igaz barát, aki kitart, bármi történjék. Sokaknak kívánok egy ilyen őszinte barátot.

Ábel: vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban. Egyrészt tisztelem, amiért a történtek után is képes bízni Alexben és a szerelmük erejében. Másrészt nem tartottam fairnek, ahogyan Somával bánt. Kommunikáció terén van mit fejlődnie, de mindenki más egyéniség :D

Alex: Hm,a legmegosztóbb szereplő szerintem. Őszinte elismerésem, ahhoz, amit véghez vitt. Bár az odáig vezető út rögös volt. Amikor felbukkant, fel tudtam volna pofozni… egyáltalán nem volt joga ehhez, én legalábbis ezt éreztem.

Összefoglalva, nagyon jól látszik, hogy mindenki másképpen kezeli a kapcsolatokat. Megmutatkozik mindenkinek az egyénisége.

Köszönöm újfent ezt a csodálatos élményt. Várom a következő regényt.


Népszerű idézetek

Inter_lego>!

– Mégis azért az egyetlen másodpercért, amikor beüt és az egekig repít, bármit feláldoznának.
– Most itt vagyok én, hogy értem bármit feláldozz.

221. oldal

Inter_lego>!

Ilyen érzés a szíved felét egy másik szív felére cserélni.

262. oldal

Szivárványálom KU>!

Alex álomutazó. A heroinnal olyan világot épített magának, amelyben sosem élhetett.

177. oldal

Szivárványálom KU>!

A párnáján gyűrődésnyomok, a takarója apró halom a lábamnál, rajta a félbehajtott levél, és már ekkor tudom, hogy földet értem az elmúlt napok álomködéből, hogy kiszakított magából, mint egy gennyes sebből a varratot.

(első mondat)

Szivárványálom KU>!

Azt hiszem, boldognak lenni elsősorban azt jelenti, hogy ki vagy békülve önmagaddal.

190. oldal

Szivárványálom KU>!

Elhagyott, és utána azon voltam, hogy visszaszerezzem az ellopott szívem. Hogy ugyanúgy verjen, mint régen. Úgy szeressen, mint régen.

127. oldal

Patton_Pajzs>!

Nem számít a zuhanás, ha utána ketten kaphatunk szárnyra

136. oldal

Szivárványálom KU>!

(…) a boldogság nem reakció, hanem élmény.

43. oldal

Patton_Pajzs>!

(…) oda akarom tenni a hidakat, ahol szükség van rájuk. Átjárót építeni kettőnk lelke közé, utat, amely elvezet egymáshoz.

188. oldal

Patton_Pajzs>!

(…) – Megmutatni, hogy bízhatsz bennem.És hogy bízhatok önmagamban…

247. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Visszatérünk
Bauer Barbara: A fényfestő
Colleen Hoover: Confess – Vallomás
David Nicholls: Mi
Spirit Bliss: Árnyékvilág
Nora Roberts: Biztos rév
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
William Somerset Maugham: Karácsony Párizsban
Tracy Chevalier: A hölgy és az egyszarvú
Elizabeth Lowell: A múzsa hagyatéka