Üdvözöllek ​a gyereked agyában 4 csillagozás

Mi jár a fejében a fogantatástól a diplomáig?
Sam Wang – Sandra Aamodt: Üdvözöllek a gyereked agyában

Hogyan ​gondolkodnak a gyerekek? Íme a rejtély, amely örök idők óta foglalkoztatja a szülőket. Bármit megteszünk azért, hogy gyerekünket okosabbnak, boldogabbnak, erősebbnek, jobbnak neveljük – vitaminokat, játékokat és DVD-ket is bevetünk; de hogyan válasszuk el a marketinget a valódi tudománytól? És tulajdonképpen mi történik fejlődésben lévő gyerekünk fejében kiskorában, iskolásként, vagy éppen a kamaszkorban?
Két idegtudós, Sandra AAmodt és Sam Wang, aki maga is szülő megmagyarázzák a fejlődő agy oldalait és funkcióit, olyan sarkalatos pontokat érintve, mint az alvászavarok, a nyelvtanulás, a nemek közötti különbségek vagy az autizmus. A két tudós tévhiteket oszlatnak el a kisbabáknak szóló oktatóvideókkal, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral és a jó tanulmányi eredmények előjeleivel (nem az IQ!) kapcsolatban. De mindenekelőtt ez a könyv segít abban, hogy az olvasó megtudja, mikor kell aggódni, hogyan kell reagálni, és ami a legfontosabb, mikor lehet megnyugodni.… (tovább)

>!
XXI. Század, Budapest, 2012
384 oldal · ISBN: 9789638937957 · Fordította: Buda Júlia

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

KönyvekkelSuttogó>!
Sam Wang – Sandra Aamodt: Üdvözöllek a gyereked agyában

Sam Wang – Sandra Aamodt: Üdvözöllek a gyereked agyában Mi jár a fejében a fogantatástól a diplomáig?

Tetszett ebben a könyvben, hogy az agyműködés ennyire központi szerepet kapott, és mindezt le tudták vezetni a szülők által is hasznosítható tudássá. Hogy mertek mítoszokat rombolni, még az olyanokat is, amiket már-már tényként kezelünk, meg sem kérdőjelezve annak hamisságát. Valamint az is nagyon tetszett ebben a kötetben, hogy bizonyos konkrét gyereknevelési irányzatokat is alaposabban kiveséztek neurológiai szempontból. Például a pozitív fegyelmezés hatásosságát, néhány tippet is adva, hogy ezt hogyan is lehetne alkalmazni vagy a dicséret és az önbizalom kapcsolatát.
Ez a könyv alapvetően nem paráztatja agyon az egyébként is komplexusokkal teli szülőket sem. Hiszen, mint azt ahogyan több ponton is hangsúlyozza, a gyermek agya önállóan fejleszti magát olyan helyzetekben is, amikben nem is gondolnánk.
Bővebben » https://konyvekkelsuttogo.blogspot.com/2019/03/udvozoll…


Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel N. Stern: A jelen pillanat
Csépe Valéria: Kognitív fejlődés-neuropszichológia
Joachim Bauer: A testünk nem felejt
Szergej Ivanov: Az emlékezet labirintusa
Richard J. Davidson – Sharon Begley: Az agy érzelmi élete
Juhász Pál: A klinikai neurológia alapjai
Racsmány Mihály – Pléh Csaba (szerk.): Az elme sérülései
Bánréti Zoltán (szerk.): Nyelvi struktúrák és az agy
Antonio R. Damasio: Descartes tévedése
Hámori József: Az idegsejttől a gondolatig