Zárt ​osztály 16 csillagozás

Sally Hunter: Zárt osztály

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Robert ​Blackberry magánnyomozó régimódi zsaru, akit évekkel korábban kétes kapcsolatai és erőszakos módszerei miatt távolítottak el a New York-i rendőrségtől.
A keményöklű férfi egy rutinmunkának induló feladat végrehajtása közben egyik pillanatról a másikra egy lövöldözés kellős közepén találja magát, s mivel tudja, hogy ő már nem a régi, ezért úgy dönt, azonnal kiszáll az ügyből, és a rendőrségre viszi védencét.
A férfit azonban még vasárnap elteszik láb alól, és egy feltűnően csinos nő akkora összeget ajánl a szorult helyzetben lévő nyomozónak, hogy az a józan esze figyelmeztetése ellenére sem tud ellenállni a kísértésnek, és elvállalja az ügyet.
A szálak a Falloon and Boyd elmegyógyászati klinikára vezetnek, így Blackberry néhány nappal később azon kapja magát, hogy máris a mentálisan sérült betegek közé keveredve próbál közelebb jutni a rejtély megoldásához.
Rövidesen eljut a zárt osztályra is, ahol egymást követik a különös események, kilesi a… (tovább)

>!
Vagabund, Kecskemét, 2006
206 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639685151

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

HHajni>!
Sally Hunter: Zárt osztály

Szeretem Sally H-t. Pörgős, érdekes, könnyen olvasható történetek.

1 hozzászólás
Manoka85>!
Sally Hunter: Zárt osztály

Jó volt, jó volt. A vége kicsit pörgősebb volt mint vártam, de úgy egészében elégedett vagyok vele. Volt benne izgalom, kaland, egy viszonylag normális ember, aki majdnem elhitte hogy bolond. Lehet majd valamikor elolvasom megint.

IzzieThomas>!
Sally Hunter: Zárt osztály

Ezt a könyvet azért szeretem, mert a szerző többi könyvéhez képest is más. Nem az a sablon van ráhúzva, hogy x számú emberkét összezárnak egy helyen, majd elkezdődik a „játék”. Sorban „véreznek el” a játékosok, közben pedig arra is kezd fény derülni, hogy mi az, ami összeköti őket, ugyanakkor a játékmester hátulról irányítja a szálakat az őt ért valós vagy vélt sérelmek megtorlásáért. És persze mindig kell egy túlélő, aki majd elmondhatja ezt a „mesét”.
Szeretném még egyszer megjegyezni, szeretem Sally Hunter könyveit, illetve ezt a műfajt, pusztán arról van szó, hogy jól esik a változatosság.

Piqlet1977>!
Sally Hunter: Zárt osztály

Nem rossz, nem rossz, jó kis pörgős orvosi krimi. Tetszett a helyszín, érdekesek voltak a betegek, néha halványan olyan benyomásom volt, mintha egy L. L. Lawrence regényt olvasnék spoiler, s néha a főhős nyomozó is kissé hajazott a figurára spoiler.
A titkárnő figurája inkább csak idegesítő volt számomra a butaságával.
Ami miatt a levonások: irdatlan sok helyesírási/fogalmazási/szedési hiba! Könyörgöm: nem lehetett volna nyomtatás előtt ALAPOSABBAN átnézni, hogy az embert ne zökkentsék ki olvasás közben a történetből ezek a hibák és ne rontsák le a könyv színvonalát..?


Népszerű idézetek

Szelén P>!

– Tudja mi a három legnagyobb üzlet a világon?
– Alkohol, Kábítószer? Bankok? – ment bele Blackberry a játékba.
A pszichiáter a fejét rázta.
– Az első helyen az olaj áll. A második a fegyverkereskedelem.
– És a harmadik?
– A gyógyszergyártás.
Blackberry meglepődött.
– Tovább!
– És ehhez vegye hozzá, hogy az igazi piac csak Amerikára és Európára terjd ki! Ha az egész világ ugyanolyan tüneti kezelésre rendelkezett volna be, mint ezek a társadalmak, akkor Kínával és Ázsiával vezető helyen lenne.
– De az átkozott ferdeszeműek gyógyszerek nélkül gyógyítanak, igaz? – kérdezte gúnyosan a nyomozó.
– Pontosan! Látja ez a különbség a két kultúra között. A sárgáknak nincs semmi üzleti érzékük. Ha meggyógyítod a beteget soha többé nem fog gyógyszert venni tőled, ellenben ha csak a tüneteit kezeled, akkor évről évre visszajár, és újból meg újból vásárol tőled. Az állandó gyógyszerszedéstől persze előjönnek a mellékhatások, amikre újabb gyógyszereket írhatsz fel. Mire a beteg eljut oda, hogy meghal, már marokszám szedi a tablettákat, amelyek biztos, hogy nem használnak neki, és a legjobb esetben éppen csak nem ártanak.
– Mit akar ezzel mondani?
– Hogy itt minden a pénzről szól! Az egész világunk a pénzről, és a hatalomról szól. (…)

161. oldal

Szelén P>!

Robert Blackberry magánnyomozó az újságírót nézte a Sedan hátsó ülésén. Josef Colyen izzadt, mintha épp a tökét szorongatnák, pedig az autó nyugodtan sodródott a belvárosi forgalomban.

(első mondat)

Piqlet1977>!

Nem furcsa, hogy a gyógyítás művészete Kínában egészen más úton fejlődött, mint nálunk? Hogy keleten akkor kaptak fizetést az orvosok, ha mindenki egészséges volt a családban nálunk pedig akkor, ha valaki beteg volt?

161. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Marilyn Miller: A vezér
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.
Sienna Cole: Elmejáték
Ella Steel: Sors-Fordító
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók 2.
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Veda Sylver: Titkok vihara a Boszporusznál
Baráth Viktória: Az igazság ára