Zárt ​osztály 15 csillagozás

Sally Hunter: Zárt osztály

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Robert ​Blackberry magánnyomozó régimódi zsaru, akit évekkel korábban kétes kapcsolatai és erőszakos módszerei miatt távolítottak el a New York-i rendőrségtől.
A keményöklű férfi egy rutinmunkának induló feladat végrehajtása közben egyik pillanatról a másikra egy lövöldözés kellős közepén találja magát, s mivel tudja, hogy ő már nem a régi, ezért úgy dönt, azonnal kiszáll az ügyből, és a rendőrségre viszi védencét.
A férfit azonban még vasárnap elteszik láb alól, és egy feltűnően csinos nő akkora összeget ajánl a szorult helyzetben lévő nyomozónak, hogy az a józan esze figyelmeztetése ellenére sem tud ellenállni a kísértésnek, és elvállalja az ügyet.
A szálak a Falloon and Boyd elmegyógyászati klinikára vezetnek, így Blackberry néhány nappal később azon kapja magát, hogy máris a mentálisan sérült betegek közé keveredve próbál közelebb jutni a rejtély megoldásához.
Rövidesen eljut a zárt osztályra is, ahol egymást követik a különös események, kilesi a… (tovább)

>!
Vagabund, Kecskemét, 2006
206 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639685151

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
HHajni
Sally Hunter: Zárt osztály

Szeretem Sally H-t. Pörgős, érdekes, könnyen olvasható történetek.

1 hozzászólás
>!
Manoka85
Sally Hunter: Zárt osztály

Jó volt, jó volt. A vége kicsit pörgősebb volt mint vártam, de úgy egészében elégedett vagyok vele. Volt benne izgalom, kaland, egy viszonylag normális ember, aki majdnem elhitte hogy bolond. Lehet majd valamikor elolvasom megint.

>!
IzzieThomas
Sally Hunter: Zárt osztály

Ezt a könyvet azért szeretem, mert a szerző többi könyvéhez képest is más. Nem az a sablon van ráhúzva, hogy x számú emberkét összezárnak egy helyen, majd elkezdődik a „játék”. Sorban „véreznek el” a játékosok, közben pedig arra is kezd fény derülni, hogy mi az, ami összeköti őket, ugyanakkor a játékmester hátulról irányítja a szálakat az őt ért valós vagy vélt sérelmek megtorlásáért. És persze mindig kell egy túlélő, aki majd elmondhatja ezt a „mesét”.
Szeretném még egyszer megjegyezni, szeretem Sally Hunter könyveit, illetve ezt a műfajt, pusztán arról van szó, hogy jól esik a változatosság.

>!
Piqlet1977
Sally Hunter: Zárt osztály

Nem rossz, nem rossz, jó kis pörgős orvosi krimi. Tetszett a helyszín, érdekesek voltak a betegek, néha halványan olyan benyomásom volt, mintha egy L. L. Lawrence regényt olvasnék spoiler, s néha a főhős nyomozó is kissé hajazott a figurára spoiler.
A titkárnő figurája inkább csak idegesítő volt számomra a butaságával.
Ami miatt a levonások: irdatlan sok helyesírási/fogalmazási/szedési hiba! Könyörgöm: nem lehetett volna nyomtatás előtt ALAPOSABBAN átnézni, hogy az embert ne zökkentsék ki olvasás közben a történetből ezek a hibák és ne rontsák le a könyv színvonalát..?


Népszerű idézetek

>!
Echelon_girl

– Tudja mi a három legnagyobb üzlet a világon?
– Alkohol, Kábítószer? Bankok? – ment bele Blackberry a játékba.
A pszichiáter a fejét rázta.
– Az első helyen az olaj áll. A második a fegyverkereskedelem.
– És a harmadik?
– A gyógyszergyártás.
Blackberry meglepődött.
– Tovább!
– És ehhez vegye hozzá, hogy az igazi piac csak Amerikára és Európára terjd ki! Ha az egész világ ugyanolyan tüneti kezelésre rendelkezett volna be, mint ezek a társadalmak, akkor Kínával és Ázsiával vezető helyen lenne.
– De az átkozott ferdeszeműek gyógyszerek nélkül gyógyítanak, igaz? – kérdezte gúnyosan a nyomozó.
– Pontosan! Látja ez a különbség a két kultúra között. A sárgáknak nincs semmi üzleti érzékük. Ha meggyógyítod a beteget soha többé nem fog gyógyszert venni tőled, ellenben ha csak a tüneteit kezeled, akkor évről évre visszajár, és újból meg újból vásárol tőled. Az állandó gyógyszerszedéstől persze előjönnek a mellékhatások, amikre újabb gyógyszereket írhatsz fel. Mire a beteg eljut oda, hogy meghal, már marokszám szedi a tablettákat, amelyek biztos, hogy nem használnak neki, és a legjobb esetben éppen csak nem ártanak.
– Mit akar ezzel mondani?
– Hogy itt minden a pénzről szól! Az egész világunk a pénzről, és a hatalomról szól. (…)

161. oldal

>!
[névtelen]

Robert Blackberry magánnyomozó az újságírót nézte a Sedan hátsó ülésén. Josef Colyen izzadt, mintha épp a tökét szorongatnák, pedig az autó nyugodtan sodródott a belvárosi forgalomban.

(első mondat)

>!
Piqlet1977

Nem furcsa, hogy a gyógyítás művészete Kínában egészen más úton fejlődött, mint nálunk? Hogy keleten akkor kaptak fizetést az orvosok, ha mindenki egészséges volt a családban nálunk pedig akkor, ha valaki beteg volt?

161. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Marilyn Miller: A vezér
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Csernovszki-Nagy Alexandra: Lina múltja
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók
Réti László: Budapest Boulevard
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben / A szőke ciklon
Réti László: Kaméleon
Hász Róbert: Fábián Marcell pandúrdetektív tizenhárom napja