Szívdonor 17 csillagozás

Sally Hunter: Szívdonor

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Dr. ​Lanns Levine világhírű sebészprofesszor Mexikóváros egyik oktatókórházába érkezik, hogy átvegye az ott folyó munkálatok irányítását, miközben a helyi rendőrség különös bűncselekmények ügyében nyomoz – meglehetősen kevés sikerrel. Fiatal nők és férfiak holttesteire bukkannak, akik egy látszólag fanatikusokból álló csoport áldozatainak tűnnek. A halottak főként külföldiek, akik modellként, hostessként vagy gazdag emberek személyes kísérőjeként érkeztek az országba. Mindössze egyetlen közös pont van mindegyikük sorsában, az útjuk kivétel nélkül a Szent Mária Gyakorló kórház boncasztalán ért véget… Az oktatóklinika egyik tanulója rutinboncolás közben oda nem illő jeleket fedez fel az egyik feldarabolt holttest maradványain, melynek nyomán elindulva rendkívüli felfedezést tesz. A mélyre nyúló szálakat meglátva megretten és – sajnos – attól az embertől kér segítséget, akiben feltétel nélkül megbízik… Dr. Angelica Mc'Gregor a WHO frissen kiképzett ügynöke még meg sem pihent igazán… (tovább)

>!
Vagabund, Kecskemét, 2005
206 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639409073
>!
Vagabund, Kecskemét, 2002
212 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639409073

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Risus P
Sally Hunter: Szívdonor

Ismerem az író korábbi műveit, sajnos ahhoz ez nekem nem ért fel. A történet és az írásmód még mindig szuper, de pár helyen már sok volt a váratlan helyzet és számomra már ettől monoton volt, hogy mire alkalmazkodunk az új helyzethez máris jön a következő.

>!
Kiss_Melinda_Éva P
Sally Hunter: Szívdonor

Csak azért kap kettest ez a könyv, mert orvosi krimi. Nagyon sok helyesírási hiba található a könyvben, ráadásul a történet orvosi része is katasztrofális. A cselekmény lapos, unalmas néhol értelmetlen mondatokkal tűzdelve.
Néztem, hogy ki a fordító, de úgy látom magyar nyelven íródott eredetileg a könyv, ami fokozza a bosszúságomat a minőségtelen nyelvhasználat miatt.

>!
Pity
Sally Hunter: Szívdonor

Az első orvoskrimi, amit olvastam. Meggyőzőleg hatott rám, abból a szempontból, hogy kezdjek el rendszeresen ilyeneket olvasni.
Igazából a sok (nagyon-nagyon sok) nyomtatási hibától eltekintve élvezhető volt.
Ami kimondottan zavart az a legvége. A felgöngyölítetlenül maradt ügy, mint mikor beviszik a műtőbe a beteget, felnyitják a mellkasát és úgy felejtik…

>!
Landia1993
Sally Hunter: Szívdonor

Szeretem Sally Hunter krimijeit, izgalmas volt, ahogy a sok szál egyszer csak egy közös pontba fut, mégsem éreztem annyira teljesnek a végét


Népszerű idézetek

>!
Pity

A halálos betegség közel hozta egymáshoz a gazdagot és a szegényt. Eltörölte az ellentéteket, a lenézést, az irigykedést, és csak az életéért aggódó embert hagyta meg.

>!
Pity

– Soha ne becsülje alá saját képességeit vagy értékelje túl másokét!

>!
Pity

– Viccel? Voltak maorik a második világháborúban, akik még megették legyőzött ellenfeleik húsát, hogy az erejük beléjük szálljon. Nálunk nagy hagyományai vannak a kannibalizmusnak. Tudta, hogy nem mindegy, melyik részét eszi meg a halottnak? A karban lakozik az erő, a friss, véres agyban pedig a legyőzött harcos szelleme.

1 hozzászólás
>!
Pity

– Egyszerűen nem lehetsz ilyen értetlen! – (…)
– Márpedig én pont ilyen értetlen vagyok, és kikérem magamnak, hogy kétségbe vond az ehhez való jogomat! – (…)

>!
Pity

– Az életben semmi sem csak fehér, vagy csak fekete (…)

>!
Pity

(…) senki sem akart túl sokat tudni, és senki sem akart választ adni az ostoba kérdésekre.

>!
Pity

– Azért ne legyen olyan szigorú! Itt most nyári szezon van, mindenki nyaral. Miért pont a kórboncnokunk ne tenné? A halottak már úgysem szaladnak el, nem igaz?

>!
Pity

Dr. Foley Seton másodéves sebészrezidens megejtette a halott, fehér nő mellkasán az Y alakú bemetszést és a csontmetszővel átvágta a felismerhetetlenségig összeroncsolódott szegycsont maradékát.

(első mondat)

>!
Pity

– Maradj mindig mögöttem, de arra nagyon vigyázz, nehogy hátba lőj!


Hasonló könyvek címkék alapján

Martha Tailor: Agyhalál
Evelyn Marsh: A máltai orvos
Martha Tailor: Szívbénulás
Szeghalmi Lőrincz: Levelek az árnyékvilágból
Martha Tailor: Téves diagnózis
Martha Tailor: Éhség
Evelyn Marsh: Afrodité sikolya
Leonard S. Goldberg: Halálos gondoskodás
Michael Palmer: A megváltó halál
Nancy Fisher: Szérum