A ​patológus 35 csillagozás

Sally Hunter: A patológus

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Rettenetes események rázzák meg Amerika egyik unalmas kisvárosának mindennapi életét: a kórház hullaházából egymás után tűnnek el a halottak szervei! A lakosság rémülten figyeli a felröppenő rémtörténeteket, és lassan már a megfázásos betegek sem mernek az egészségügyi intézmény közelébe menni. A helyzet akkor válik tarthatatlanná, amikor a szenátor fia balesetben meghal, és a holttestet a kórház patológiáján valaki megcsonkítja. Az FBI ügynökei is bekapcsolódnak a nyomozásba, a sarokba szorított őrült pedig vad vérengzésbe kezd, és látszólag válogatás nélkül gyilkol… Suzan Harper FBI ügynöknő személyes indítékoktól vezérelve követi a hullarabló véres nyomát, s minden vágya bosszút állni a gyilkoson, aki megölte barátját. Az elkeseredett és dühös nyomozónő óriási vehemenciával veti bele magát a munkába, de miközben egyre közeledik az elkövetőhöz, mind több rettenet kíséri útját, s amikor azt hiszi, hogy végre felébredt a rémálomból, a legszörnyűbb felismerés vár rá…

>!
Vagabund, Kecskemét, 2004
216 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639409286

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

HHajni>!
Sally Hunter: A patológus

Eseménydús, pörgős, szórakoztató, kellően borzongató történet.

Kultúrtárs>!
Sally Hunter: A patológus

Nyaraláshoz való, könnyed, izgalmas krimi. A szürkeállományt nagyon nem kell megdolgoztatni, hogy a gyilkos kilétére rájöjjünk, a körmünket sem rágjuk le izgalmunkban, de a kikapcsolódást, szórakozást biztosítja. Ennyit vártam tőle, ezt megkaptam :)

pecsiseg>!
Sally Hunter: A patológus

Ez volt az eddigi legjobb könyvem a szerzőtől.

Amalthya>!
Sally Hunter: A patológus

Hát mi volt ez? Aki nem tud írni, miért választja ezt a pályát? Sally Hunter, alias Vágó Csaba vehetett volna néhány nyelvtanórát, mielőtt könyvírásba kezd. Ja, és a szerkesztő mondjuk megtanulhatott volna olvasni. Ennyi hibát egy ilyen vékony könyvben! Volt benne mindenféle helyesírási hiba, ami csak létezik, kivéve j/ly probléma. És akkor a melléütéseket nem is veszem figyelembe. Minden oldalon átlagosan két vesszőhiba (raktak oda, ahová nem kéne, oda meg nem raktak, ahová kéne), elválasztási hibák, szóköz hiánya és plusz szóköz, plusz betűk és betűhiány… Egyszerűen élvezhetetlenné tették az olvasást. És akkor még a cselekményről nem is beszéltem.
Akad két FBI ügynök, akik a főnökük utasítása ellenére magánakcióba kezdenek. Szerintem az egyiküknek aranyból lehetett a keze, aminek gyémántos csillogása van, és drágakövek a körme helyén, mert MINDENKI, de TÉNYLEG MINDENKI megjegyezte, milyen szép kezei vannak. SRSLY? spoiler
A gyilkos kilétét illetően becsapva érzem magam. Még csak a gyanúsítottaim között sem szerepelt. Ennek oka az, hogy rohadtul semmit nem tudtunk róla, kb. csak említés szintjén szerepelt benne.
Könyörgöm, kedves „író úr”, mi baja van Önnek a túlsúlyos emberekkel? Igencsak sértve érzem magam. Nekem aztán bőven elég lett volna egyszer említeni, hogy az ápolónő molett, esetleg kövér volt, de nem kellett volna fél oldalon keresztül ecsetelni, hogy a tömör kilencven kilónyi, kislányos arcú ápolónő tovalebbent a szoknyája alól kilátszódó rengő hájával, hurkái a hasán minden lépésnél ugrottak egy nagyot. Harisnyája szétrepedt a sonkája méretétől. – Áh nem, egyáltalán nem sért meg vele senkit, aki 90 kilóval vagy afölött él. Ezek után nem hiszem, hogy valaha is kezembe veszem akármelyik könyvét, mert ez ritka igénytelen „iromány” volt.

Petike30>!
Sally Hunter: A patológus

Nekem nagyon tetszett. Az eleje jó volt aztán csúszott lefelé.

Ad3lka>!
Sally Hunter: A patológus

Mi maradt meg A patológusból:
– szép kezek
– még valami? semmi? oké.

Felejtős, de olvasni jó volt. Ennek egyetlen oka van, amiért hálát adhat az író, mert ha ez nincs meg, elégetem. A gyilkos nagyon eredeti karakter. spoiler csak mindegyikükből olyan keveset kapunk, hogy élvezni aztán nem lehetett őket. Ellenben annál több van vesszőhibából, meg nevetségesen eltúlzott, kövér ápolónőkből (akik rókáznak, sírnak, megsértve érzik magukat és kb. ennyi, nagyon fair), akikre pont nem voltam kíváncsi. Ha a mélyen tisztelt szerző volna oly' kedves, és a következő krimijében, nem is tudom, NYOMOZNA, az fantasztikus lenne, mert így csak hopp ez ide vezet, ez meg ide, meg is van a gyilkos, jaj de jó. Nem, nem jó. Nem lehet megelégedni három jó karakterrel, hogy Ők majd megjelennek minden tizedik oldalon, aztán elviszik a hátukon az egészet, főleg hogy a nyomozónők egész egyszerűen idegesítőek, spoiler És még valami: a vége. Nem tudom, arra jött-e meg az ihlet, vagy valami csoda történt, a de a vége nagyon jó lett.
Ennek ellenére, ha gondolkozol rajta, hogy elolvasd-e, ne tedd, gyorsan találsz jobbat is.
Történet: 5/3,5
Borító: 5/2
Kedvenc szereplő: A gyilkos


Népszerű idézetek

Wolly>!

Milyenfajta állat képes így kivégezni egy szerencsétlen nőt?
– Állat nem is, ilyet csak ember tud tenni!

156-157. oldal

Wolly>!

A tizenhét éves Debbie Evans maga volt a megtestesült szexualitás. Legalábbis Tony Lomax így gondolta. Egy ideje már képtelen volt levenni a tekintetét a lány törékeny alakjáról, ahogy a fülsiketítően dübörgő zenében a Club 84 színes fényei körbeölelték a testét. A fiatal emberi lény Tonyra emelte csodálatos, zöld pillantását, kezével a frizurájába túrt. A leomló szőkésbarna hajzuhatag alatt a csípője, dereka őrült körtáncot lejtett. Az almányi mellek foglyul ejtették a fiú szemeit, gondolatait, libidóját. A testét forróság öntötte el, a pupillái kikerekedtek.
A táncparkett tömve volt környékbeli fiatalokkal. Mégis úgy tűnt, Debbie egyedül táncol közöttük. A többiek akaratlanul helyet engedtek neki. A zene hirtelen ütemet váltott, és a lány teste vad rázkódásba kezdett a dob zabolátlan ritmusára. Tony Lomax úgy érezte, ennél tökéletesebb már nem is lehetne az éjszaka.
– Ha nem lenne a barátnőd, komolyan mondom, egy pillanatig sem tétováznék, hogy bepróbálkozzak nála -állt meg a fiú válla mellett Don Bolano két üveg sörrel a kezében.
– Ha nem lennél a barátom, egyetlen pillanatig sem tétováznék, hogy állon ne kapjalak -vette ki a kreolbőrű srác kezéből az egyik üveget, és derekasan meghúzta.
– Azt hiszed, szükségem van a vén lotyódra? -ment bele a játékos kötözködésbe Don, és szélesen elvigyorodott. – Felecia legalább olyan jól mozog, mint Debbie, de a mellei kétszer akkorák -mutatott a színpadon táncoló két hónappal fiatalabb lányra.
– Várj csak néhány évet, és már nem leszel olyan boldog -vette el a szájától Tony, és miután játékosan a köldökére mutatott, elégedetten böfögött.
– Mi bajod vele? Nekem kifejezetten tetszik, ha valakinek természetes a teste -vont vállat tettetett unalommal Don.- Amúgy meg ki gondolkodik években? Még csak néhány hónapja ismerem.
– Én -szólalt meg néhány pillanattal később Tony.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Evelyn Marsh: A máltai orvos
Martha Tailor: Agyhalál
Steven McCoy: Lépfene
Martha Tailor: Szívbénulás
Szeghalmi Lőrincz: Levelek az árnyékvilágból
Martha Tailor: Éhség
Martha Tailor: Téves diagnózis
Evelyn Marsh: Afrodité sikolya
Leonard S. Goldberg: Halálos gondoskodás
Michael Palmer: A megváltó halál