Erdei ​jógakaland 14 csillagozás

Salinger Richárd: Erdei jógakaland

A nagy esőzés elmosta az erdei állatok otthonát, és rád vár a feladat, hogy segíts rajtuk. A cél átjutni az erdőn, és elérni Durmi mackó házába, ahol mindenkinek jut hely a pihenésre. Nem lesz egyszerű dolgod, hiszen számtalan akadályt kell legyőznöd. Készen állsz?

Az Erdei jógakaland története Jógaországba repíti a gyerekeket, ahol különleges kalandok várnak rájuk. Izgalmas világba csöppennek, ahol az érzelmek fejlesztésével és a játékos mozgással átélhetik a jóga örömteli hatásait. Így válik a képeskönyv olvasása igazi mesés élménnyé, amelyet a gyerekek a szülőkkel és a barátokkal közösen élhetnek át.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

>!
42 oldal · ISBN: 9789634331674 · Illusztrálta: Széll Adrienn

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
blueisthenewpink SMP
Salinger Richárd: Erdei jógakaland

Ez nekünk nagyon bejött. A képek szépek, a feladatok nem bonyolultak, de nem is túl könnyűek, a történet jó keretet ad nekik. A hét és fél éves iszonyúan élvezte, hogy jógázik, és sikerélménye van. (Hozzám is megpróbál beállni időnként, de kapkod, és az nem az ő szintje. A kicsi csak annyit csinál belőle, amennyit tud, és elégedett magával.) A végén a lazítás is annyira jól sikerült, hogy azt hittem, el is fog aludni. Kell belőle saját példány!

1 hozzászólás
>!
bagie P
Salinger Richárd: Erdei jógakaland

Ez miért nem lett TOP10-es a merítés gyerekzsűrinél? hmmm … spoiler
Nagyon cuki könyv, nagyon szép rajzokkal és jó kis jógafeladatokkal. Amíg nálam lesz a könyv, szerintem egy hétvégén megpróbálom a feladatsort végigcsinálni :) bár a 9-es gyakorlatnál az „annyiszor végezd el a gyakorlatot, ahány éves vagy” esetén azt hiszem letagadok mondjuk 40 évet :D

1 hozzászólás
>!
meseanyu MP
Salinger Richárd: Erdei jógakaland

Szeretem az ilyen mozgásos könyveket, ez is aranyos volt. Jók a feladatok, nagyon helyesek a rajzok, csak a kerettörténet lehetett volna kicsit izgalmasabb.

>!
csgabi MP
Salinger Richárd: Erdei jógakaland

A Széll Adrienn illusztrációival díszített könyv igazán kedvemre való volt. Nem egyszerűen mese volt ez: játékos formában hozza meg a gyerekek kedvét a mozgáshoz.
Jópofa volt a történet is, bár olvastam jobbat is, de úgy gondolom, itt a nagyobb hangsúly inkább a gyerekek érdeklődésének felkeltése volt a mozgás iránt. Ennek a célnak pedig tökéletesen megfelel.

>!
Baba082 P
Salinger Richárd: Erdei jógakaland

Végre egy modern mese, ami ugyan nem kimondottan csak mese, de történetét tekintve eltér az újak snassz, irodalom röpdolgozat stílusától, azaz tényleg, valóban fantáziát, kreativitást fejlesztő igazi mese.
No, aztán itt nem állunk meg, nem ijesztő jaj de nagyon nagy művészek vagyunk típusú illusztrációkat találunk benne, hanem szépeket.
Ami pedig a legjobb ebben a könyvben: megmozgatja a lurkókat. Andris az első gyakorlatra rázta a fejét, ő ugyan nem interaktívkodik. A másodiknál produkálta magát, és bár köze nem volt szinte ahhoz a pózhoz, feladathoz, amit csinálni kellene, nagyon élvezte, és amit bírt, azt csinált meg belőle. A célját tehát elérte a könyv, a gyerek izgult a hősökért, élvezettel nézte a képeket, és pók pózban röhögve visongott, hogy „Anya jóógáázóóók, néééézd”.
Ujjongok, mert nagyon nagyon tetszik ez a kötet, és azt hiszem ezt be is fogjuk szerezni.

>!
dianna76 P
Salinger Richárd: Erdei jógakaland

Ha mint mozgásra késztető könyvet nézem, akkor elégedett vagyok. A történet azonban, amibe beleszőtte a szerző a gyakorlatokat, nem túl extra. Az illusztrációk viszont tetszettek. Az állatok ábrázolása kimondottan cuki lett. Jó a könyv végén lévő pozitív, önbizalmat építő dicsérő jellegű felsorolás.

>!
42 oldal · ISBN: 9789634331674 · Illusztrálta: Széll Adrienn

Hasonló könyvek címkék alapján

Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Békés Pál: A Félőlény
Janikovszky Éva: Velem mindig történik valami
Szabó Magda: Tündér Lala
Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika
Rigó Béla: Vuk
Csukás István: Süsü, a sárkány
Paulon Viktória: Kisrigók
T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve