Kirrda 15 csillagozás

Sáfár Sándor: Kirrda

„Hallottam ​a média falon, hogy mi történt veletek. – csacsogott Nixana. – Láttam a roncsokat. Láttam a mentést. Hihetetlen, hogy egyben vagytok. Aggódtam érted nagyon. Meglátogattalak volna azonnal, de egy hatalmas felfedezés küszöbén vagyunk és nem tudtam elszakadni a melóból. Nem mondhatok róla túl sokat, de szerintem megtaláltuk az első idegen fajt. – mondta széles mosollyal. Tobion meghökkent. Mindig reménykedett benne, hogy léteznek más civilizált fajok is, és még az ő életében megtörténik a kapcsolatfelvétel, de most, hogy Nixana ezt mondta, valahogy olyan hihetetlennek tűnt.” Hogyan élhetnek egy távoli világ lakói? Szerethetnek? Örülhetnek? Félhetnek? Szenvedhetnek? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Sáfár Sándor új regénye, melyben a főhős, Tobion Forranti kapitány életébe kaphatunk betekintést. Tanúi lehetünk, ahogy másokért teszi kockára az életét. Megismerhetjük tudós énjét. Megtapasztalhatjuk amikor csalódott. Vele örülhetünk amikor boldog. Vele sírhatunk amikor… (tovább)

>!
Underground, Budapest
ISBN: 9786156164391

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

BookTime>!
Sáfár Sándor: Kirrda

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Tetszett az alapkoncepció és irtó kíváncsi voltam annak ellenére is, hogy a Sci-fi halmozottan nem az én műfajom, pedig hatalmas Star Wars rajongó vagyok :D Viszont sajnos a kíváncsiságom kielégítetlen maradt, mert a könyv nem tudta azt hozni, amit elvártam volna tőle. Rengeteg helyesírási és történetvezetési hibát véltem felfedezni benne.

Az író sokszor sokkolt a mindenféle technikai újítással és nem egy alkalommal vesztem el a részletekben. Azt tapasztaltam, hogy az író próbált létrehozni egy olyan világot, ami tökéletes, tökéletes szereplőkkel, ami kissé monotonná tette a történetet számomra. A fellépő problémákat sem éreztem olyan súlyosnak és nem sikerült izguljak a szereplők iránt sem annyira, mert tudtam, hogy úgyis biztosan semmi bajuk nem esik. A vége viszont felkeltette az érdeklődésem és kíváncsi vagyok, hogy az író abból a kötetből mit hoz majd ki.

Összegezve azt tudom elmondani, hogy ez a történet nagyon kezdetleges, nagyon érződik rajta, hogy első kötetes szerzővel van dolgunk, de úgy vélem egy alapos átdolgozással, egy keménykezű szerkesztővel egy fantasztikus történetet ki lehet hozni ebből :D

4 hozzászólás
Géczi_Viktória I>!
Sáfár Sándor: Kirrda

Egy nyereményjátékon nyertem meg a könyvet, s bár nem a fő kedvenc irányvonalam a sci-fi, de nagyon érdekessé tette az a tény, hogy Sáfár Sándor nem csupán egy regényt írt, de egy hazai sci-fi univerzum alapjait rakta le, amibe aztán több író, saját kötetekkel csatlakozott. És ez olyan jó! Hazai vonatkozásban ritka szép sikertörténet.

A történet pedig minden hibája ellenére nagyon szerethető, szimpatikus karakterekkel, néhány váratlan eseménnyel és pár bátor húzással. Imádtam! A következő olvasmányom a folytatása lesz!

Faragó_Krisztián>!
Sáfár Sándor: Kirrda

A 80-as évek klasszikus sci-fijét idéző történet egy elsőkönyves, amatőr író tollából. A történet egy jó indítása egy önállóan működő, alternatív univerzumnak. Nem túl gyakori kezdeményezés, hogy ebbe a világba beengedi az író társszerzők műveit is, ezeket is érdemes elolvasni. A történet pozitív (ami ritkaság számba megy), a szereplők szerethetők. A történet szerethető. Vannak hibái. Aránytalanságok a történeten belül, szerkesztési, helyesírási problémák is. Ezzel együtt is született már kiegészítés és folytatás a történethez, amely következetesen viszi a főszereplőket végig az eseményeken. Várom a folytatást.

Nemeth_Ervin>!
Sáfár Sándor: Kirrda

Ez egy szuper könyv, ami teljesen új univerzumot teremt a sci-fi univerzumok körében.


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Szürke szobák
J. Goldenlane: Csillagok szikrái
Raana Raas: Ellenállók
Raana Raas: Hazatérők
Zsoldos Péter: Távoli tűz
Romhányi József: Mézga Aladár különös kalandjai
Harrison Fawcett: A Katedrális legendája
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Ripp Gábor (szerk.): Utazók
László Endre: Jóholdat, Szíriusz kapitány!