Karácsonyi ​csoda (Halstead Hall bajkeverői 6.) 48 csillagozás

Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Pierce Waverlyt, Devonmont grófját gyermekkorában a szülei rokonok gondjaira bízták, és a férfi sosem bocsátotta meg nekik, hogy magára hagyták. Egy nap azonban levelet kap anyja társalkodónőjétől, Mrs. Camilla Stuarttól, amelyből arról értesül, hogy az édesanyja súlyos beteg. Azonnal hazatér vidéki birtokukra, hogy elbúcsúzhasson az asszonytól. Ám amikor megérkezik, meglepődöttségében a szája is tátva marad. Kiderül ugyanis, hogy az anyjának semmi baja, ő pedig beleesett Camilla körmönfont csapdájába. Az életvidám, vonzó özvegyasszony ugyanis eltökélte, hogy mindent megtesz azért, hogy kibékítse őlordságát az anyjával. A célja elérése érdekében pedig még arra is hajlandó, hogy elfogadja a férfi által felajánlott alkut, amely tisztességesnek egyáltalán nem nevezhető…
Sabrina Jeffries karácsonyi történetében a Halstead Hall bajkeverői című sorozatból megismert Lord Devonmont sorsát követhetik nyomon az olvasók a megbocsátás és a szerelem útján.

Eredeti mű: Sabrina Jeffries: 'Twas the Night After Christmas

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2016
302 oldal · ISBN: 9789636439460 · Fordította: Hajnal Gabriella
>!
General Press, Budapest, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439149 · Fordította: Hajnal Gabriella

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Camilla Stuart · Pierce Waverly, Devonmont grófja


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Sajnos ez a „kiegészítő kötet” nem hozta a sorozat első 5 részére jellemző formát. Összességében nem volt olyan rossz, hogy 4 csillagnál kevesebbet adjak rá, de egyrészről lassabban indult be és lassúbb folyású volt, mint a korábbi könyvek cselekményei, másrészről az a titok, amit Pierce anyja ennyi éven át rejtegetett… pff, teljesen abszurd, indokolatlan és felesleges! A történet végi nyomozós szállal viszont remekül elhintette az írónő A herceg emberei sorozatának alapját, úgyhogy nincs mese, be kell szerezzem a nyitókötetet!

>!
Zsuzsanna_Makai 
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Nagy sóhajjal kezdem az értékelést. Kell a nagy sóhaj, mert ha igazán őszinte akarok lenni, nem tetszett igazán, de a legvége annyira jó volt, hogy visszaadtam neki egy csillagot. Igazából a legvége-csattanó előtt 100 oldal volt tökéletesen felesleges-unalmas töltelék. Ebből az alapsztoriból jóval többet ki lehetett volna hozni, de már csak ha humort adunk hozzá, is ezerszer jobb lehetett volna.Így, amolyan „egyszer jó volt, de már nem is emlékszem rá” volt.

>!
Anne1221 I
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

A történet legfőbb problémája az volt véleményem szerint, hogy túl hosszú lett.
Nagyjából az egy novellányi történést úgy sikerül kínkeserves 302 oldalba bővíteni, hogy kaptunk egy férfi főszereplőt, aki 30 évesen még mindig folyamatosan az anyja után sír és még mindig ott tart, hogy őt hibáztatja felnőtt élete összes hibájáért. (Grey után szabadon, a nő-verés nélkül).
Valamint annyira titkos-titkolt-elfedett-elfeledett dolgokat dugdosnak a háttérben és ülnek rajta, mint az iszap, amik teljesen feleslegesek, és nem fokozzák a hangulatot, hanem rémesen idegesítőek. spoiler
Általában szeretem Sabrina Jeffries történeteit, szórakoztatóak, lendületesek, de ez nagy csalódás volt.

>!
Zeraphic P
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Halstead Hall bajkeverői az egyik kedvenc sorozatom volt, főleg Celia és Jackson szerelme.
Őrülök, hogy Pierce is helyet kapott a Sharpe família között.

Maga a történet nem volt rossz, jól is indult, de végül megrekedt egy mederben, melyben nem voltak tomboló hullámok sem viharos események.
Jasper nagy kedvencem volt, olyan édes volt az a kiskölyök.
A legjobb részek pedig azok voltak, mikor a gróf játszott vele vagy bolondozott.
Camilla-nak sem volt egyszerű gyermekkora, de így visszatekintve, Pierce rosszabbul járt.
Nagyon sajnáltam azt a nyolc éves kisfiút, aki a szülei után vágyott.
Valamennyire szerencsés volt, hogy szerető rokonoknál töltötte a szünidőt.
Borzalmas apja volt, bár nem érdemli meg ezt a kitüntetést.

Őrültem, hogy Jackson, még ha kis időre is, de részt kapott a könyvben.
Szerettem Pierce reakcióit, melyekkel Camilla-t tüntette ki.
Aranyos kis történet volt. Szép a borító is.

>!
Niki_
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Nem olvastam még az írónőtől, sőt fogalmam se volt arról, amikor leemeltem a könyvtár egyik polcáról ezt a könyvet, hogy egy sorozat 6. részéhez van szerencsém (igen, nem olvastam el a fülszöveget sem). Pusztán csak látva a borítót, olvasva a címét elkapott a karácsonyi hangulat nagyjából 1 hónappal az ünnep előtt és így a kosaramban landolt. Nem bántam meg, hogy kikölcsönöztem, egész kellemes olvasmány volt, bár nem nagy extra.
Ráhangolódásnak tényleg tökéletes olvasmány. Könnyed, gyorsan lehet haladni az olvasásával, romantikus és olyan kis aranyos, de újdonságot nem igazán nyújt. Kikapcsol arra a pár órára amíg olvasod, de valószínűleg pár nap múlva már arra se fogsz emlékezni, hogy miről szólt.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2018/01/sabrina-jeffries-kar…

>!
Porcsinrózsa
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Először a csodaszép borító vonzott, azután a cím keltette fel az érdeklődésemet. Ádvent idején, ünnep előtt talán még a felnőtt ember is vár valamiféle csendes csodára. Ez a regény ilyen tekintetben is beváltotta a hozzá fűzött reményeimet. Nemcsak tartalmas kikapcsolódást találtam a cselekményben, hanem remek szópárbajokat is olvashattam. A történet bármelyikünk számára ismerős lehet. Hogyan lehet a gyermekkorban megsebzett szívvel felnőttként normális életet élni? Miképp tudja valaki tönkrement lélekkel a szülői árulást, egy életen át tartó mellőzöttséget megbocsátani? Lehet – e létezni úgy, hogy a begyógyultnak gondolt sebek gyakran felszakadnak? Egyáltalán: Kívánhatjuk – e, hogy főhősünk mindezeken felülemelkedjék, és megbocsásson? Ez a témája az angol arisztokrácia világában, az 1800 – as években játszódó történetnek, mely remek jellemrajzokkal, érzékeny lelki leírásokkal teli,fordulatos regény. A romantika kedvelőinek tökéletes olvasmány téli estékre.

>!
General Press, Budapest, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439149 · Fordította: Hajnal Gabriella
>!
Syssy922
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Tulajdonképpen olvasás előtt nem is emlékeztem, hogy milyen szerepe volt a főhősünknek az előző kötetekben, de szerencsére a történet során volt emlékeztető.
Nem volt olyan jó, mint a sorozat többi része, de rossznak sem mondanám, nekem eléggé tetszett. Annak azért örülök, hogy nem ugyanakkor olvastam őket, mert az előzőekhez nem ér fel.
Így visszagondolva emlékszem, hogy néha az idegeimre ment a kedves anyuka és még mindig nem értem, hogy minek kellett ennyire elhúzni, mert annyira nem volt nagy durranás.
De a hibái ellenére mégis pozitívan gondolok vissza rá rövid idő elteltével. Viszont a történet inkább kiegészítő novella szerű és mégsem az, talán emiatt nem tetszett annyira.
A borítója is jól sikerült, nagyjából illik a sztorihoz, még ha nem is tökéletesen.
A kedvenc szereplőm Jasper lett és a rénszarvasos vers.

>!
cintiatekla P
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

A könyv első fele nekem túl semmilyen volt, s pont emiatt olyan érzések vannak bennem, hogy azt az első felet valahogy össze is lehetett volna picit tömöríteni, mondjuk feleannyira, úgy pedig rögtön más lenne a könyv összképe, átbillenhetne a pont jóba. Így nekem vontatott és kicsit unalmas volt, viszont közben voltak hullámok, amikor mást csináltam, és sokszor kicsit olvasva azért nem volt rossz. Egy dolog pedig nagyon tetszett, és emellett nem szeretnék elsiklani, mégpedig a karácsonyfa története, hogy ez régen nem volt bevett szokás. Mindemellett pedig a könyv második felében a szerelmi szál is kifejezetten tetszett.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2016/12/sabrina-jeffrie…

>!
miaow P
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Örültem ennek a regénynek, hiszen hősünkre már A csábítás tétje kötetben felfigyeltem, azóta várom, hogy kiderüljön, vajon milyen mélység s titok lakozik az úriemberben. Hm, szimpatikus figura ez a Pierce. Hiszen ki ne érezne együtt egy keserű gyermekkort megélt férfival? Ki ne szeretné, hogy begyógyuljanak a lelki sebei? Ki ne vágyna arra, hogy boldogságra találjon? A romantikus lelkületű nők – Ms. Jeffries olvasótábora – biztosan. S mint ahogy eme aranyos, szívet melengető történet is erősíti e hitet: a karácsony mesésen reménykeltő érájában minden s bármi lehetséges, néha még a realitáson túl is. Higgyünk hát a csodákban.
Kellemes olvasmány volt, ugyan nem kiemelkedően izgalmas és eseménydús, de szerzett pár örömteli percet. Ráadásul egy újabb sorozat (The Duke's Men) átvezetője, remélhetőleg akkor a többi kötettel is meglep minket a kiadó. Én várom!

>!
Dianka
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Huh nagyon kiesett már a sorozat és először abszolút nem tudtam hova tenni Pierce-t de a történet értékéből ez nem von le. Lényegében tetszett a sztori, semmi extra, de a karácsonyi hangulata megvan és a szereteten és a megbocsátáson van a hangsúly. Pierce-t kisfiú korában lényegében elhagyja a családja, de magyarázatot szegény nem kap és az évek során elmérgesednek az érzései a folytonos kitaszítottságtól, visszautasítástól és nagyon megkeseredett férfi lesz belőle. Camilla nagyon szerethető karakter, tetszett, hogy megfontolt, nem ítél el senkit és nagyon megértő. Segít kibékíteni Pierce-t az anyjával és a férfit megtanítja, hogy merjen szeretni, bízni az emberekben és segít elengedni a múltat, hogy közösen egy boldog jövőt alakíthassanak ki.


Népszerű idézetek

>!
miaow P

– A szerelemben hinni egyáltalán nem olyan, mint ha a repülő rénszarvasokban hinne. Inkább olyan, mint hinni az esőben. Vagy a nyárban. Vagy a karácsonyban. A szeretet valóságos és megingathatatlan valami, amire mindenkinek szüksége van. Csak mert valaki nem hisz benne, attól még így van.

242. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Camilla Stuart
>!
miaow P

Szerelem nélkül élni olyan, mintha valakit gyönyörű hanggal áldott volna meg az ég, épp csak nem lenne dal, amit elénekelhetne vele.

150. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Camilla Stuart · szerelem
>!
Sippancs P

– (…) a szeretet csak akkor működik, ha kölcsönös. Máskülönben nem egyéb, mint aminek te is nevezted: egy jelentés nélküli frázis. Mindkét fél részéről.

248. oldal

>!
Sippancs P

– Ha már itt tartunk: ez az erkölcstelen művekkel teli könyvtárral rendelkező agglegény viselkedett valaha is önnel szemben szemérmetlenül?
– Annál szemérmetlenebbül, mint ön, soha.
– Eleddig kifogástalan úriemberként viselkedtem önnel. Magamhoz képest, legalábbis.
– Nem nevezném úriemberhez méltónak, hogy előbb zsarolással megpróbál az ágyába csábítani, majd pedig arra kér, hogy erkölcstelen történeteket olvassak fel.
– Ugyanakkor rendkívül szórakoztató – mutatott rá a férfi.

79. oldal

>!
miaow P

– Honnan ismeri a gazdaságokban használatos eszközöket?
A férfi szája szögletében gúnyos mosoly villant, ahogy a nőre nézett.
– Mit gondol, mi a csodát csinálok egész álló nap Montcliff Manorban a dolgozószobában?
Pajzán könyveket olvasgatok?
A nő elpirult.
– Nem, de azt gondoltam, hogy… szóval…
– Hogy malmozom és szunyókálok – jegyezte meg csípősen őlordsága. – Sajnálom, ha kiábrándítottam, de azt csak minden másnap teszem.

188. oldal

>!
miaow P

– Micsoda önző disznó vagyok! – motyogta.
Észre sem vette, hogy hangosan is kimondta a szavakat, mígnem a nő kimérten megjegyezte:
– Nos, ilyen messzire azért nem mennék.
Amikor Camillára pillantott, látta, hogy a nő arcvonásai valamelyest megenyhültek.
– Talán inkább ostoba fajankó? – próbálkozott.
– Amondó volnék, valami a kettő között – válaszolta Mrs. Stuart ezúttal kevésbé dühösen, ám tekintete továbbra is rosszallónak tűnt.
– Szóval, akkor önző fajankó.
Ez nevetésre késztette a nőt, ám arcáról mindjárt le is fagyott a mosoly.
– Inkább bonyodalom.
– Bonyodalom. Hát hogyne. Abban már van gyakorlatom.

187. oldal

>!
Horváth_Szabó_Angéla

Komolyan azt hitte, hogy a házasság azt jelentené, hogy le kellene mondania az élete irányításáról? Mégis mire gondolt? Egy nő sokkal több áldozatot kénytelen hozni, ha férjhez megy.

284. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Johanna Lindsey: Ajándék
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
J. D. Robb: Halálos ünnep
Sarah Morgan: Talán majd karácsonykor
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily 12 napja
Emily March: Angyalszárnyak
Donna VanLiere: Karácsonyi fény
Sandra Brown: Vad dolgok
Susan Wiggs: Mennyből az angyal