Karácsonyi ​csoda (Halstead Hall bajkeverői 6.) 83 csillagozás

Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Pierce Waverlyt, Devonmont grófját gyermekkorában a szülei rokonok gondjaira bízták, és a férfi sosem bocsátotta meg nekik, hogy magára hagyták. Egy nap azonban levelet kap anyja társalkodónőjétől, Mrs. Camilla Stuarttól, amelyből arról értesül, hogy az édesanyja súlyos beteg. Azonnal hazatér vidéki birtokukra, hogy elbúcsúzhasson az asszonytól. Ám amikor megérkezik, meglepődöttségében a szája is tátva marad. Kiderül ugyanis, hogy az anyjának semmi baja, ő pedig beleesett Camilla körmönfont csapdájába. Az életvidám, vonzó özvegyasszony ugyanis eltökélte, hogy mindent megtesz azért, hogy kibékítse őlordságát az anyjával. A célja elérése érdekében pedig még arra is hajlandó, hogy elfogadja a férfi által felajánlott alkut, amely tisztességesnek egyáltalán nem nevezhető…
Sabrina Jeffries karácsonyi történetében a Halstead Hall bajkeverői című sorozatból megismert Lord Devonmont sorsát követhetik nyomon az olvasók a megbocsátás és a szerelem útján.

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2016
302 oldal · ISBN: 9789636439460 · Fordította: Hajnal Gabriella
>!
General Press, Budapest, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439149 · Fordította: Hajnal Gabriella

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Camilla Stuart · Pierce Waverly, Devonmont grófja


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Először el sem akartam olvasni, nem különösebben rajongok a karácsonyi történetekért, főleg nem októberben. De Devonmort eléggé sajátos figura volt a sorozat korábbi két részében, és kiváncsi voltam rá, hogy mit hoz ki belőle az írónő. Érdekes módon ő is túlnőtt önmagát. Lekötött a történet, kiváncsi voltam a megoldásokra, és kifejezetten szórakoztatott Camilla hozzállása Pierce dolgaihoz. A grófnő néha kicsit karótnyeltnek tűnt, Jasper viszont kifejezetten aranyos volt. Őszintén ajánlom ezt a könyvet azoknak akik a címe, vagy a főszereplő miatt ódzkodnak tőle.

Aoimomo P>!
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Az értékeléseket olvasva rosszabbra számítottam, aztán a könyv utolsó harmadában azt éreztem, hogy nekem is kezd tele lenni a hócipőm azzal, hogy sem Pierce, sem az anyja nem enged a maga igazából és csúnyán megfeneklettünk.
De ez annyira a végére tehető, hogy csak egy halvány bosszúság lett belőle, és máris kiderült minden.
Szeretem, hogy a kis rózsaszín romantikába csomagolva olyan szögek bújnak ki a zsákból, mint például az, hogy az adott korban a nőnek mennyire nem volt mozgástere, mit kellett elviselnie, ha nem is maga miatt, hát a gyerekéért. Pierce anyja természetesen nem szerelemből házasodott, de hogy ennél mennyivel rosszabb volt a helyzete, az kiderül ebből a történetből – és közben természetesen számíthatunk rá, hogy a végére mindenki nagyon boldog lesz, örökkön-örökké. Szerintem nem lóg ki a sorozatból ez a befejező kötet sem, aki eddig óckodott tőle, az adjon neki egy esélyt :)

Sippancs P>!
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Sajnos ez a „kiegészítő kötet” nem hozta a sorozat első 5 részére jellemző formát. Összességében nem volt olyan rossz, hogy 4 csillagnál kevesebbet adjak rá, de egyrészről lassabban indult be és lassúbb folyású volt, mint a korábbi könyvek cselekményei, másrészről az a titok, amit Pierce anyja ennyi éven át rejtegetett… pff, teljesen abszurd, indokolatlan és felesleges! A történet végi nyomozós szállal viszont remekül elhintette az írónő A herceg emberei sorozatának alapját, úgyhogy nincs mese, be kell szerezzem a nyitókötetet!

Zsuzsanna_Makai>!
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Nagy sóhajjal kezdem az értékelést. Kell a nagy sóhaj, mert ha igazán őszinte akarok lenni, nem tetszett igazán, de a legvége annyira jó volt, hogy visszaadtam neki egy csillagot. Igazából a legvége-csattanó előtt 100 oldal volt tökéletesen felesleges-unalmas töltelék. Ebből az alapsztoriból jóval többet ki lehetett volna hozni, de már csak ha humort adunk hozzá, is ezerszer jobb lehetett volna.Így, amolyan „egyszer jó volt, de már nem is emlékszem rá” volt.

Anne1221 I>!
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

A történet legfőbb problémája az volt véleményem szerint, hogy túl hosszú lett.
Nagyjából az egy novellányi történést úgy sikerül kínkeserves 302 oldalba bővíteni, hogy kaptunk egy férfi főszereplőt, aki 30 évesen még mindig folyamatosan az anyja után sír és még mindig ott tart, hogy őt hibáztatja felnőtt élete összes hibájáért. (Grey után szabadon, a nő-verés nélkül).
Valamint annyira titkos-titkolt-elfedett-elfeledett dolgokat dugdosnak a háttérben és ülnek rajta, mint az iszap, amik teljesen feleslegesek, és nem fokozzák a hangulatot, hanem rémesen idegesítőek. spoiler
Általában szeretem Sabrina Jeffries történeteit, szórakoztatóak, lendületesek, de ez nagy csalódás volt.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Halstead Hall bajkeverői 6

Gyönyörű borító, színvonalas tartalom. Imádtam a könyvet, mint a sorozat összes részét. Hiába nekem az ilyen könyvekből sosem elég. Szeretem, hogy a történelmi romantikus sorozatokban, minden részben 1-1 új pár talál egymásra, nincs függő vég, minden rész önállóan is megállja a helyét és csak lazábban kapcsolódnak egymáshoz.
Igaz, hogy ebben a sorozatban, végigfutott egy múltbéli tragédia és végig nagyon kíváncsi voltam, hogy mi is történt valójában. Közben persze az olvasó találgatott, de mégis ki kellett várni a befejező részt, hogy minden titok felderüljön.
Remek karakterek voltak, nagyon szerettem a testvéreket és barátokat, az egész családot.
Igazán karakán hölgyek és megjavításra érdemes férfiak szerepeltek benne és imádtam a nagyit. Igaz ebben a részben csak egy barát sorsa rendeződött el, de legalább újra találkozhattam kedvenc szereplőimmel is.

Timi0320>!
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

A Sharpe testvérek előző kötetéből már ismerős volt Devonmont, és emiatt kicsit ódzodtam is ettől a résztől, mert nem volt túl szimpatikus.
Aztán ebben a könyvben megismerhetjük az igazi énjét, hogy miért lett olyan mogorva, és kissé durva.
Nagyon megkedveltem őt is és Camillát is. Szórakoztató párost alkottak, és imádtam a beszélgetéseiket.
A történet vicces, szórakoztató és romantikus volt.
Örültem, hogy a végén minden jól alakult, és a múlt titkairól lekerült a lepel.

Porcsinrózsa>!
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Először a csodaszép borító vonzott, azután a cím keltette fel az érdeklődésemet. Ádvent idején, ünnep előtt talán még a felnőtt ember is vár valamiféle csendes csodára. Ez a regény ilyen tekintetben is beváltotta a hozzá fűzött reményeimet. Nemcsak tartalmas kikapcsolódást találtam a cselekményben, hanem remek szópárbajokat is olvashattam. A történet bármelyikünk számára ismerős lehet. Hogyan lehet a gyermekkorban megsebzett szívvel felnőttként normális életet élni? Miképp tudja valaki tönkrement lélekkel a szülői árulást, egy életen át tartó mellőzöttséget megbocsátani? Lehet – e létezni úgy, hogy a begyógyultnak gondolt sebek gyakran felszakadnak? Egyáltalán: Kívánhatjuk – e, hogy főhősünk mindezeken felülemelkedjék, és megbocsásson? Ez a témája az angol arisztokrácia világában, az 1800 – as években játszódó történetnek, mely remek jellemrajzokkal, érzékeny lelki leírásokkal teli,fordulatos regény. A romantika kedvelőinek tökéletes olvasmány téli estékre.

>!
General Press, Budapest, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439149 · Fordította: Hajnal Gabriella
Zeraphic>!
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Halstead Hall bajkeverői az egyik kedvenc sorozatom volt, főleg Celia és Jackson szerelme.
Őrülök, hogy Pierce is helyet kapott a Sharpe família között.

Maga a történet nem volt rossz, jól is indult, de végül megrekedt egy mederben, melyben nem voltak tomboló hullámok sem viharos események.
Jasper nagy kedvencem volt, olyan édes volt az a kiskölyök.
A legjobb részek pedig azok voltak, mikor a gróf játszott vele vagy bolondozott.
Camilla-nak sem volt egyszerű gyermekkora, de így visszatekintve, Pierce rosszabbul járt.
Nagyon sajnáltam azt a nyolc éves kisfiút, aki a szülei után vágyott.
Valamennyire szerencsés volt, hogy szerető rokonoknál töltötte a szünidőt.
Borzalmas apja volt, bár nem érdemli meg ezt a kitüntetést.

Őrültem, hogy Jackson, még ha kis időre is, de részt kapott a könyvben.
Szerettem Pierce reakcióit, melyekkel Camilla-t tüntette ki.
Aranyos kis történet volt. Szép a borító is.

Niki_>!
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Nem olvastam még az írónőtől, sőt fogalmam se volt arról, amikor leemeltem a könyvtár egyik polcáról ezt a könyvet, hogy egy sorozat 6. részéhez van szerencsém (igen, nem olvastam el a fülszöveget sem). Pusztán csak látva a borítót, olvasva a címét elkapott a karácsonyi hangulat nagyjából 1 hónappal az ünnep előtt és így a kosaramban landolt. Nem bántam meg, hogy kikölcsönöztem, egész kellemes olvasmány volt, bár nem nagy extra.
Ráhangolódásnak tényleg tökéletes olvasmány. Könnyed, gyorsan lehet haladni az olvasásával, romantikus és olyan kis aranyos, de újdonságot nem igazán nyújt. Kikapcsol arra a pár órára amíg olvasod, de valószínűleg pár nap múlva már arra se fogsz emlékezni, hogy miről szólt.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2018/01/sabrina-jeffries-kar…


Népszerű idézetek

miaow P>!

– A szerelemben hinni egyáltalán nem olyan, mint ha a repülő rénszarvasokban hinne. Inkább olyan, mint hinni az esőben. Vagy a nyárban. Vagy a karácsonyban. A szeretet valóságos és megingathatatlan valami, amire mindenkinek szüksége van. Csak mert valaki nem hisz benne, attól még így van.

242. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Camilla Stuart
miaow P>!

Szerelem nélkül élni olyan, mintha valakit gyönyörű hanggal áldott volna meg az ég, épp csak nem lenne dal, amit elénekelhetne vele.

150. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Camilla Stuart · szerelem
Sippancs P>!

– […] a szeretet csak akkor működik, ha kölcsönös. Máskülönben nem egyéb, mint aminek te is nevezted: egy jelentés nélküli frázis. Mindkét fél részéről.

248. oldal

Sippancs P>!

– Ha már itt tartunk: ez az erkölcstelen művekkel teli könyvtárral rendelkező agglegény viselkedett valaha is önnel szemben szemérmetlenül?
– Annál szemérmetlenebbül, mint ön, soha.
– Eleddig kifogástalan úriemberként viselkedtem önnel. Magamhoz képest, legalábbis.
– Nem nevezném úriemberhez méltónak, hogy előbb zsarolással megpróbál az ágyába csábítani, majd pedig arra kér, hogy erkölcstelen történeteket olvassak fel.
– Ugyanakkor rendkívül szórakoztató – mutatott rá a férfi.

79. oldal

miaow P>!

– Honnan ismeri a gazdaságokban használatos eszközöket?
A férfi szája szögletében gúnyos mosoly villant, ahogy a nőre nézett.
– Mit gondol, mi a csodát csinálok egész álló nap Montcliff Manorban a dolgozószobában?
Pajzán könyveket olvasgatok?
A nő elpirult.
– Nem, de azt gondoltam, hogy… szóval…
– Hogy malmozom és szunyókálok – jegyezte meg csípősen őlordsága. – Sajnálom, ha kiábrándítottam, de azt csak minden másnap teszem.

188. oldal

miaow P>!

– Micsoda önző disznó vagyok! – motyogta.
Észre sem vette, hogy hangosan is kimondta a szavakat, mígnem a nő kimérten megjegyezte:
– Nos, ilyen messzire azért nem mennék.
Amikor Camillára pillantott, látta, hogy a nő arcvonásai valamelyest megenyhültek.
– Talán inkább ostoba fajankó? – próbálkozott.
– Amondó volnék, valami a kettő között – válaszolta Mrs. Stuart ezúttal kevésbé dühösen, ám tekintete továbbra is rosszallónak tűnt.
– Szóval, akkor önző fajankó.
Ez nevetésre késztette a nőt, ám arcáról mindjárt le is fagyott a mosoly.
– Inkább bonyodalom.
– Bonyodalom. Hát hogyne. Abban már van gyakorlatom.

187. oldal

Kicsicsillag123 P>!

– Vannak dolgok, amik minden kockázatot megérnek – tette hozzá Camilla.

Kicsicsillag123 P>!

A gyerekek általában sokkal jobb megfigyelők, mint azt a felnőttek gondolnák.

Horváth_Szabó_Angéla>!

Komolyan azt hitte, hogy a házasság azt jelentené, hogy le kellene mondania az élete irányításáról? Mégis mire gondolt? Egy nő sokkal több áldozatot kénytelen hozni, ha férjhez megy.

284. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Rafe karácsonya
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra
Catherine Rider: Csók Londonban
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Catherine Rider: Csók Rómában
Sarah Morgan: Hóvarázs
Marie Force: Végzetes viszony