A ​Torch Against the Night (Ember Quartet 2.) 46 csillagozás

Sabaa Tahir: A Torch Against the Night Sabaa Tahir: A Torch Against the Night Sabaa Tahir: A Torch Against the Night Sabaa Tahir: A Torch Against the Night Sabaa Tahir: A Torch Against the Night Sabaa Tahir: A Torch Against the Night Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

THE ​ASTONISHING SEQUEL TO THE INSTANT NEW YORK TIMES BESTSELLER, AN EMBER IN THE ASHES!

Elias and Laia are running for their lives.

Following the events of the Fourth Trial, an army led by Masks hunts the two fugitives as they escape the city of Serra and journey across the vast lands of the Martial Empire.

Laia is determined to break into Kauf—the Empire’s most secure and dangerous prison—and save her brother, whose knowledge of Serric steel is the key to the Scholars' future. And Elias is determined to stay by Laia’s side…even if it means giving up his own chance at freedom.

But Elias and Laia will have to fight every step of the way if they’re going to outsmart their enemies: the bloodthirsty Emperor Marcus, the merciless Commandant, the sadistic Warden of Kauf, and, most heartbreaking of all, Helene—Elias’s former friend and the Empire’s newest Blood Shrike.

Helene’s mission is horrifying, unwanted, and… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
460 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780008455170
>!
HarperCollins, London, 2018
462 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008160371
>!
HarperCollins, London, 2017
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008250447

4 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Elias Veturius · Laia of Serra · Helene Aquilla · Avitas Harper · Darin · Afya · Izzi · Káin · Keenan · Mamie Rila · Tas


Kedvencelte 13

Most olvassa 1

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

“So long as you fight the darkness, you stand in the light.”

Sabaa Tahir véglegesen bekerült a kedvenc szerzőim közé. Olyan mesterien szőtte a szálakat, hogy nem győztem egyik ámulatból a másikba esni.
A cselekmény itt is, akárcsak az első részben tele volt lélegzetelállító fordulatokkal, továbbá újabb részletek derültek ki a világról és a mágiáról is.
Elias változatlanul a kedvenc szereplőm, és egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy Sabaa ezt tette vele. >.< A könyv elejétől a végéig aggódtam érte, és fogalmam sincs, hogy a folytatásban mi fog vele történni spoiler. És ez kiborító!!!
Laia nagyon sokszor hibás döntéseket hoz a történet során, és ezért drága árat kell fizetnie. Azonban egyáltalán nem adja fel, elismeri a hibáit és megpróbál felülkerekedni rajtuk. Ez és még sok más tulajdonsága teszi igazán emberivé és hihetővé a karakterét.
Helene az első részben semleges szereplő volt számomra, de így, hogy nézőpontkarakter lett belőle, sokkal könnyebb volt megérteni és megkedvelni őt. Pokoli dolgokon megy keresztül és nehéz helyzetekben kell helyt állnia, hogy bebizonyítsa hűségét a Birodalom iránt.
Ami Keenant illenti.. Kb. a könyv közepe felé kezdtem gyanakodni, hogy valami nincs rendben evvel a szereplővel, de erre a fordulatra nem voltam felkészülve. Finoman szólva kirántotta a lábam alól a talajt.
Szegény Izzi nem ezt a sorsot érdemelte, nagyon sajnálom, ami vele történt. :(
Az új szereplők közül Harper is felkeltette az érdeklődésemet, remélem a folytatásban kicsit többet olvashatok majd róla.
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a sorozatra, a kedvencem lett. ♡

>!
HarperCollins, London, 2016
454 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780008160340
DarknessAngel>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Hivatalosan is imádom a sorozatot! Még csak a második részig jutottam, de engem máris teljesen bekebelezett Sabba Tahir világa. A történet továbbra is nagyon izgalmas, egyszerűen muszáj volt mindig többet és többet olvasnom, hogy megtudjam, mi lesz a szereplőkkel.
Laia egyáltalán nem tökéletes, és én ezt imádom is benne. Itt viszont most eléggé felhúzott a Keenan és közte jelen levő kapcsolat. spoiler Hiába, a szerelmi háromszögek mindig kikészítenek, és nem jó értelemben. Ettől eltekintve én mégis kedvelem Laiat. Látni, hogy folyamatosan fejlődik, erősödik, tanul. És ami legjobb, belátja ha téved, vagy ha hülye döntést hoz.
Helene-ről az első részben még nem igazán tudtam véleményt nyilvánítani, azon kívül, hogy érdekes, de nem épp szimpatikus. Na, itt most ez megváltozott. Sokat segített, hogy Laia és Elias mellett, kaptunk Helene szemszöget is. Máris sokkal jobban meg lehetett őt érteni, valamint átérezni a helyzetét, tudva, hogy mit miért tesz, mi motiválja… A Helene szemszög egyben abból is nagyon jó volt, hogy így bemutatja, mi történik azok életével, akik továbbra is ott ragadtak a Birodalomban.
Ami Marcust illeti, remélem szörnyű halállal fog lakolni. Továbbra is egy undorító, könnyű szívvel utálható féreg. Imádom az ilyen karaktereket, csak legyen kielégítő a végzetük :D
Elis megmaradt az én szívem csücske. Az ő részei voltak számomra a legérdekesebbek. Szegény annyi mindenen ment már keresztül, és még mindíg nem ért véget a szenvedése. Hihetetlen, hogy újfent mennyi mindent derült ki, valamint mi minden vár még magyarázatra, leleplezésre.
Ott van pl. Cook. spoiler
Elias családi háttere, spoiler, Helene és spoiler ereje. Még jó, hogy már az összes rész megjelent a sorozatból, különben nehezen bírnám a várakozást.

SzRéka P>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Ó, anyám borogass, ez eszméletlen volt. És ha nem lesz túl összeszedett az értékelés, akkor annak az érzelmi túltöltődésem az oka. :D
Ez a rész is képes volt végig fenntartani a figyelmemet, és az első könyv fordulatait talán még túl is szárnyalta. A váltott szemszög ez alkalommal sem bizonyult hátránynak, csak az okozott gondot, hogy mindenhol, mindenkivel történt valami, ezért egyik meglepetésből ugrottam a másikba, és a végére szó nélkül maradtam. Nem bírok kiigazodni az érzéseimen, annyi dolgot kell feldolgoznom, és egymást követi a teljes döbbenet, a szívemet megmelengető szeretet, a harag, az átverések okozta szomorúság, a sajnálat… Ejha, tényleg zseniális az írónő. :)
A szereplők pedig, huh. Szakácsnő nagyon badass, Avitas elnyerte a szívemet, Keenan miatt leesett az állam, Elias és Laia még mindig óriási páros, és óóó, kicsi Tas is szuper volt. ♥ Ha ez így folytatódik, minden részben lesz 2-3 új kedvencem. :D
Maradtak kérdéseim, nem kevés, hiszen még a végén sem állt meg az élet. Alig bírom kivárni, hogy elkezdhessem a következő könyvet. Wow.

hpatrik97>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Egyértelműen 5 csillag. Le a kalappal az írónő előtt!

Az első rész is nagyon tetszett, az is nagyon szépen volt megírva és felépítve, na de ez a folytatás! Te jó ég! Egyszerűen levett a lábamról, annyira epikus, izgalmas, fantasztikus volt a történet.

Konkrétan sorolhatnám, hogy miért volt fantasztikus ez a folytatás. Egyáltalán nem esett abba a gödörbe, amibe a második részek szoktak, sőt! A karakterek fantasztikusak, a cselekmény végig pörög, tele van hatalmas fordulatokkal, a világ kinyílik előttünk, a vége pedig pont annyira tör össze, amennyire az szükséges.

Egyik kedvenc folytatásom ebben az évben!

hkriszti>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Bárcsak lenne még csillag, mert ez a könyv 5-nél százszor többet érdemel!!! Az első részt is imádtam, de ez?!! Ennyire izgalmas, összetett, fordulatos könyvet nagyon rég nem olvastam, vagy talán még soha… főleg, hogy ez egy 2.rész, amik többnyire sok írónak unalmasra sikerednek Itt minden volt, csak unalom nem!!! Voltak olyan fordulatok, hogy az államat úgy kellett a földről összekaparnom!!!
Annyi mindent tudnék írni róla, de nem akarom elspoilerezni!!! Ezt a könyvet mindenkinek el kéne olvasnia, hihetetlen élmény!!!!!
Előre félek a folytatástól… de persze nagyon várom!!!!!

sentimentalfrappe P>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Mennyi minden történt itt, te jó ég. Annyira sötét a hangulata, és tele van érdekes fordulatokkal, alig bírtam letenni. Bár az előző rész is nagyon tetszett, de ennek sikerült felülmúlnia. Szegény Elias, Laia és Helene, minden, ami csak elromolhatott, el is romlott körülöttük. (A váltott szemszögnek pedig még mindig nagyon örülök.)

Persze Elias spoiler, és Laia spoiler részei is érdekesek voltak, tényleg mindenkivel történt valami, de Helene mélyrepülése volt a legérdekesebb számomra. Őrlődik Elias üldözése közben, próbál helytállni az új pozíciójában, míg mindenki a bukását várja, majd egy “rossz” döntés miatt spoiler, pedig ő csak azt tette, amiben hitt, hogy tennie kell. Nagyon kiváncsi leszek rá a folytatásban, akárcsak az augurok céljára.
És kiderült, hogy a Nightbringer egy érdekes főgonosz. Bár már az első részben is volt szó róla, itt azért sokkal több választ kapunk. spoiler Rá is kiváncsi leszek a folytatásban.
Harper spoiler

Anna_I>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Mivel az első rész nagyon tetszett, szinte azonnal nekiálltam a második olvasásának. Ezzel a könyvvel azonban kevésbé voltam elégedett, de így is jó, élvezetes olvasmány, amit nehéz volt letennem. Több gondom is volt a könyvvel, de van annyira érdekes a történet, hogy folytassam a sorozatot.

A történetet a A Torch Against the Night ott veszi fel, ahol az An Ember in the Ashes abbahagyta: Laia és Elias menekül Blackcliffből és Serrából, céljuk Laia bátyának kiszabadítása a birodalom legjobban őrzött börtönéből. Közben Helene, aki saját fejezeteket kap a kötetben, kénytelen engedelmeskedni az új császárnak, aki Elias levadászásával bízza meg, ami miatt személyes krízisbe kerül: kihez legyen lojális, és ennek mi az ára?
Mindezekből adódóan a könyv nagy részét az úton töltjük, ami miatt a világ kicsit vesztett a varázsából, nem annyira atmoszferikus, mint az első volt. Viszont többet is megtudunk a világról, a birodalomról és a népekről, de úgy éreztem, még mindig nem eleget. A folyton útonlevés nekem kicsit fárasztó volt, hiányzott, hogy legyen több nyugvó pont spoiler. Ami leginkább hiányzott az első könyvhöz képest, az a karakterek közötti jó dinamika, főleg Helene és Elias kapcsolatában.

Tahir nagyon izgalmasan vezeti a történetet, a hiányérzet ellenére is végig lekötött. Sajnos itt erősebben jelen volt a YA-érzet, főleg a szerelmi háromszög miatt spoiler, illetve egy olyan elem miatt, amit ki nem állhatok spoiler

A könyv hasonlóan, sőt talán még inkább brutális, mint az előző. Sok benne a kínzás, gyilkosságok, kivégzések. Ezt kevésbé kompenzálták könnyedebb jelenetek, mint az első kötetben. Amit még gyengének érzek a történetben, hogy a gonosz szereplők nem igazán megformáltak: kegyetlenek és gonoszok, mert ők a gonoszok, más motiváció nem igazán derül ki.

Rileey>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Már az első részért is odáig voltam, de ez, te jó ég! A sztori egy pillanatra sem ült le, és olyan fordulatokat kaptam, hogy csak bamba fejre voltam képes meg hűhák tömkelegére (főleg a vége felé, ott aztán tetőfokára hágott a feszültség, én meg pont akkor nem tudtam egyben olvasni, tisztára kínzás volt). Különösen tetszik, ahogy a szerző a karakterek kapcsolatait kezeli, ugye egy szerelmi négyszögről beszélünk, ami nem egyértelmű, és mégis egyértelmű, és nagyon tetszik ez a megoldás, hogy az egyes karakterek közti kapcsolat tulajdonképpen megalapoz egy másik kapcsolatot.
(Ó, igen, és egy új kedvenc szereplőt is avattam, Avitas Harper az egyik legjobb dolog, ami történhetett ezzel a sorozattal.)

evienn>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Az elejétől a végéig imádtam ezt a könyvet! Pörgős, izgalmas, nincsenek üres fejezetek, és minden okkal történik. Így kell második részt írni! Egy pillanatra sem éreztem azt, hogy feleleges lenne a könyv a sorozat egészét tekintve, ami sajnos sok trilógia/sorozat esetében igaz.

Ebben a részben kitágul a világ és sok újdonságot is megtanulhattunk a mágia rendszerével kapcsolatban is. A karakterfejlődések is mesteriek, az írnónő zseniálisan tudta vezetni mindhárom főszereplő nézőpontját. Nincs egy rossz szavam sem erre a kötetre, sem pedig a sorozatra. Nagyon várom a folytatást, nem tudom, hogy ezt hova lehet még fokozni.

Darkness>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Bleeding. Skies.

Már az első rész is magasra tette a lécet nálam. Mikor elindult a második kötet története, az elején kezdtem azt hinni, hogy most az utazgatós témával talán kicsit alábbhagy a hangulat, de nagyot tévedtem, a második rész magasan megugrotta az első könyvet.

Kezdeném azzal, hogy valami eszméletlenül sok, durva fordulat van a történetben, főleg a végén. Sokat szerintem egyáltalán nem lehet megjósolni annak ellenére sem, hogy az írónő folyamatosan csepegteti az információkat.

Ahhoz is hatalmas elismerés jár, hogy szinte az összes fejezetet feszültséggel zárja le, emiatt nem tudtam egykönnyen letenni a könyvet, ugyanis tovább akartam mindig olvasni.

Helene szemszögével való kiegészítés kellett a sorozatnak. Nekem nem ő volt a kedvenc karakterem, talán még most sem az, de nagyon közel áll hozzá, de azt őszintén elmondhatom, hogy az ő fejezeteit élveztem a legjobban. spoiler

A karaktereknél maradván: Ahhoz képest, hogy milyen volt Laia az első kötet legelején… belegondolván, hogy az esetlen kislányból, milyen kockázatokra képes hősnő lett. spoiler Lehet, hogy még mindig könnyen megtéveszthető, de az események után szerintem ez már nem így lesz.

spoiler

A történet „gonoszai” közül a Commandant és a Warden teljesen elnyerték a tiszteletem. Ilyennek kéne lenni minden gonosz karakternek, mert őket tudtam tisztelni. Jó háttérsztorijuk van, jól csinálják, amit csinálnak és lépésekkel a szereplők előtt járnak. spoiler

Nagyon várom, hogy mi fog történni a következő kötetben. És senki se habozzon belevágni a sorozatba! :)


Népszerű idézetek

SzRéka P>!

“Don’t lock yourself away from those who care about you because you think you’ll hurt them or—or they’ll hurt you. What point is there in being human if you don’t let yourself feel anything?”

Kapcsolódó szócikkek: Keenan
SzRéka P>!

“Goodbye, nag.” Laia rubs the horse between his ears. “Thank you for carrying me. I’m sad to lose you.”
“I’ll steal you another,” I say dryly.

Kapcsolódó szócikkek: Elias Veturius · Laia of Serra
SzRéka P>!

Pop used to say that standing by someone during their darkest times creates a bond. A sense of obligation that is less a weight and more a gift.

SzRéka P>!

Elias wheels as if he’s going to strike me and yanks my face toward his. To an outsider, it would just appear as if a slaver is disciplining his property. His voice is soft, audible only to me.
“Look at me.” I meet his gaze. The Commandant’s eyes. No. Elias’s. “I’m not her.” He takes my chin, and while it must look threatening to those watching, his hand is light as a breeze. “I won’t hurt you. But you can’t let the fear take you.”

Kapcsolódó szócikkek: Elias Veturius · Keris Veturia · Laia of Serra
SzRéka P>!

Laia looks back at me, brow furrowed, before disappearing with Afya.
When I turn to Mamie Rila, she’s eyeing Laia and grinning.
“Good hips,” Mamie says. “You’ll have many children. But can she make you laugh?” Mamie waggles her eyebrows.

Kapcsolódó szócikkek: Afya · Elias Veturius · Laia of Serra · Mamie Rila
Nymeria96>!

“So long as you fight the darkness, you stand in the light.”

158. oldal

Nymeria96>!

“Children are born to break their mothers' hearts, my boy.”

158. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mamie Rila
sentimentalfrappe P>!

“Force won’t work,” Harper murmurs. “You need to outwit them. You need secrets.”
“Secrets are a snake’s way of doing business.”
“And snakes survive,” Harper says.”

233. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Avitas Harper · Helene Aquilla
3 hozzászólás
SzRéka P>!

“I’m glad you’re all right. And I know you’re risking so much to do this for me. Thank you.”
“Laia—” You kept me alive. You kept yourself alive. You’re as brave as your mother. Don’t ever let anyone tell you different.

Kapcsolódó szócikkek: Elias Veturius · Laia of Serra
Nymeria96>!

“Your emotions make you human,” Elias says. “Even the unpleasant ones have a purpose. Don’t lock them away. If you ignore them, they just get louder and angrier.”

109. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elias Veturius

A sorozat következő kötete

Ember Quartet sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laura Sebastian: Ash Princess
Erika Johansen: The Invasion of the Tearling
Sarah J. Maas: Throne of Glass
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Roshani Chokshi: A Crown of Wishes
Renée Ahdieh: The Wrath & the Dawn
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands
Sara Raasch: Snow Like Ashes
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception