A ​Torch Against the Night (Ember Quartet 2.) 21 csillagozás

Sabaa Tahir: A Torch Against the Night Sabaa Tahir: A Torch Against the Night Sabaa Tahir: A Torch Against the Night Sabaa Tahir: A Torch Against the Night Sabaa Tahir: A Torch Against the Night Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

THE ​ASTONISHING SEQUEL TO THE INSTANT NEW YORK TIMES BESTSELLER, AN EMBER IN THE ASHES!

Elias and Laia are running for their lives.

Following the events of the Fourth Trial, an army led by Masks hunts the two fugitives as they escape the city of Serra and journey across the vast lands of the Martial Empire.

Laia is determined to break into Kauf—the Empire’s most secure and dangerous prison—and save her brother, whose knowledge of Serric steel is the key to the Scholars' future. And Elias is determined to stay by Laia’s side…even if it means giving up his own chance at freedom.

But Elias and Laia will have to fight every step of the way if they’re going to outsmart their enemies: the bloodthirsty Emperor Marcus, the merciless Commandant, the sadistic Warden of Kauf, and, most heartbreaking of all, Helene—Elias’s former friend and the Empire’s newest Blood Shrike.

Helene’s mission is horrifying, unwanted, and… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2018
462 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008160371
>!
HarperCollins, London, 2017
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008250447
>!
HarperCollins, London, 2016
454 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780008160340

3 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Elias Veturius · Laia of Serra · Helene Aquilla · Afya · Avitas Harper · Izzi · Káin · Mamie Rila


Kedvencelte 11

Most olvassa 2

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

“So long as you fight the darkness, you stand in the light.”

Sabaa Tahir véglegesen bekerült a kedvenc szerzőim közé. Olyan mesterien szőtte a szálakat, hogy nem győztem egyik ámulatból a másikba esni.
A cselekmény itt is, akárcsak az első részben tele volt lélegzetelállító fordulatokkal, továbbá újabb részletek derültek ki a világról és a mágiáról is.
Elias változatlanul a kedvenc szereplőm, és egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy Sabaa ezt tette vele. >.< A könyv elejétől a végéig aggódtam érte, és fogalmam sincs, hogy a folytatásban mi fog vele történni spoiler. És ez kiborító!!!
Laia nagyon sokszor hibás döntéseket hoz a történet során, és ezért drága árat kell fizetnie. Azonban egyáltalán nem adja fel, elismeri a hibáit és megpróbál felülkerekedni rajtuk. Ez és még sok más tulajdonsága teszi igazán emberivé és hihetővé a karakterét.
Helene az első részben semleges szereplő volt számomra, de így, hogy nézőpontkarakter lett belőle, sokkal könnyebb volt megérteni és megkedvelni őt. Pokoli dolgokon megy keresztül és nehéz helyzetekben kell helyt állnia, hogy bebizonyítsa hűségét a Birodalom iránt.
Ami Keenant illenti.. Kb. a könyv közepe felé kezdtem gyanakodni, hogy valami nincs rendben evvel a szereplővel, de erre a fordulatra nem voltam felkészülve. Finoman szólva kirántotta a lábam alól a talajt.
Szegény Izzi nem ezt a sorsot érdemelte, nagyon sajnálom, ami vele történt. :(
Az új szereplők közül Harper is felkeltette az érdeklődésemet, remélem a folytatásban kicsit többet olvashatok majd róla.
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a sorozatra, a kedvencem lett. ♡

>!
HarperCollins, London, 2016
454 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780008160340
hpatrik97>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Egyértelműen 5 csillag. Le a kalappal az írónő előtt!

Az első rész is nagyon tetszett, az is nagyon szépen volt megírva és felépítve, na de ez a folytatás! Te jó ég! Egyszerűen levett a lábamról, annyira epikus, izgalmas, fantasztikus volt a történet.

Konkrétan sorolhatnám, hogy miért volt fantasztikus ez a folytatás. Egyáltalán nem esett abba a gödörbe, amibe a második részek szoktak, sőt! A karakterek fantasztikusak, a cselekmény végig pörög, tele van hatalmas fordulatokkal, a világ kinyílik előttünk, a vége pedig pont annyira tör össze, amennyire az szükséges.

Egyik kedvenc folytatásom ebben az évben!

hkriszti>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Bárcsak lenne még csillag, mert ez a könyv 5-nél százszor többet érdemel!!! Az első részt is imádtam, de ez?!! Ennyire izgalmas, összetett, fordulatos könyvet nagyon rég nem olvastam, vagy talán még soha… főleg, hogy ez egy 2.rész, amik többnyire sok írónak unalmasra sikerednek Itt minden volt, csak unalom nem!!! Voltak olyan fordulatok, hogy az államat úgy kellett a földről összekaparnom!!!
Annyi mindent tudnék írni róla, de nem akarom elspoilerezni!!! Ezt a könyvet mindenkinek el kéne olvasnia, hihetetlen élmény!!!!!
Előre félek a folytatástól… de persze nagyon várom!!!!!

csilla123 >!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Mennyi minden történt itt, te jó ég. Annyira sötét a hangulata, és tele van érdekes fordulatokkal, alig bírtam letenni. Bár az előző rész is nagyon tetszett, de ennek sikerült felülmúlnia. Szegény Elias, Laia és Helene, minden, ami csak elromolhatott, el is romlott körülöttük. (A váltott szemszögnek pedig még mindig nagyon örülök.)

Persze Elias spoiler, és Laia spoiler részei is érdekesek voltak, tényleg mindenkivel történt valami, de Helene mélyrepülése volt a legérdekesebb számomra. Őrlődik Elias üldözése közben, próbál helytállni az új pozíciójában, míg mindenki a bukását várja, majd egy “rossz” döntés miatt spoiler, pedig ő csak azt tette, amiben hitt, hogy tennie kell. Nagyon kiváncsi leszek rá a folytatásban, akárcsak az augurok céljára.
És kiderült, hogy a Nightbringer egy érdekes főgonosz. Bár már az első részben is volt szó róla, itt azért sokkal több választ kapunk. spoiler Rá is kiváncsi leszek a folytatásban.
Harper spoiler

Rileey>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Már az első részért is odáig voltam, de ez, te jó ég! A sztori egy pillanatra sem ült le, és olyan fordulatokat kaptam, hogy csak bamba fejre voltam képes meg hűhák tömkelegére (főleg a vége felé, ott aztán tetőfokára hágott a feszültség, én meg pont akkor nem tudtam egyben olvasni, tisztára kínzás volt). Különösen tetszik, ahogy a szerző a karakterek kapcsolatait kezeli, ugye egy szerelmi négyszögről beszélünk, ami nem egyértelmű, és mégis egyértelmű, és nagyon tetszik ez a megoldás, hogy az egyes karakterek közti kapcsolat tulajdonképpen megalapoz egy másik kapcsolatot.
(Ó, igen, és egy új kedvenc szereplőt is avattam, Avitas Harper az egyik legjobb dolog, ami történhetett ezzel a sorozattal.)

evienn>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Az elejétől a végéig imádtam ezt a könyvet! Pörgős, izgalmas, nincsenek üres fejezetek, és minden okkal történik. Így kell második részt írni! Egy pillanatra sem éreztem azt, hogy feleleges lenne a könyv a sorozat egészét tekintve, ami sajnos sok trilógia/sorozat esetében igaz.

Ebben a részben kitágul a világ és sok újdonságot is megtanulhattunk a mágia rendszerével kapcsolatban is. A karakterfejlődések is mesteriek, az írnónő zseniálisan tudta vezetni mindhárom főszereplő nézőpontját. Nincs egy rossz szavam sem erre a kötetre, sem pedig a sorozatra. Nagyon várom a folytatást, nem tudom, hogy ezt hova lehet még fokozni.

Darkness>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Bleeding. Skies.

Már az első rész is magasra tette a lécet nálam. Mikor elindult a második kötet története, az elején kezdtem azt hinni, hogy most az utazgatós témával talán kicsit alábbhagy a hangulat, de nagyot tévedtem, a második rész magasan megugrotta az első könyvet.

Kezdeném azzal, hogy valami eszméletlenül sok, durva fordulat van a történetben, főleg a végén. Sokat szerintem egyáltalán nem lehet megjósolni annak ellenére sem, hogy az írónő folyamatosan csepegteti az információkat.

Ahhoz is hatalmas elismerés jár, hogy szinte az összes fejezetet feszültséggel zárja le, emiatt nem tudtam egykönnyen letenni a könyvet, ugyanis tovább akartam mindig olvasni.

Helene szemszögével való kiegészítés kellett a sorozatnak. Nekem nem ő volt a kedvenc karakterem, talán még most sem az, de nagyon közel áll hozzá, de azt őszintén elmondhatom, hogy az ő fejezeteit élveztem a legjobban. spoiler

A karaktereknél maradván: Ahhoz képest, hogy milyen volt Laia az első kötet legelején… belegondolván, hogy az esetlen kislányból, milyen kockázatokra képes hősnő lett. spoiler Lehet, hogy még mindig könnyen megtéveszthető, de az események után szerintem ez már nem így lesz.

spoiler

A történet „gonoszai” közül a Commandant és a Warden teljesen elnyerték a tiszteletem. Ilyennek kéne lenni minden gonosz karakternek, mert őket tudtam tisztelni. Jó háttérsztorijuk van, jól csinálják, amit csinálnak és lépésekkel a szereplők előtt járnak. spoiler

Nagyon várom, hogy mi fog történni a következő kötetben. És senki se habozzon belevágni a sorozatba! :)

Zizu8_4>!
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night

Az normális, hogy már most újra akarom olvasni a könyvet?;)
Soha nem gondoltam volna, hogy Helene lesz a kedvenc karakterem. Imádtam a fejezeteit. Már csak miatta is ment az 5 csillag. Számomra ő a tökéletes badass női YA karakter.
Még több Helene-t és Harpert a következő könyvbe, ha kérhetem.:)


Népszerű idézetek

Nymeria96>!

The field of battle is my temple. My grandfather’s old mantra comes back to me when I need it most. The swordpoint is my priest. The dance of death is my prayer. The killing blow is my release.

11. oldal

Nymeria96>!

“Children are born to break their mothers' hearts, my boy.”

158. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mamie Rila
csilla123 >!

“Force won’t work,” Harper murmurs. “You need to outwit them. You need secrets.”
“Secrets are a snake’s way of doing business.”
“And snakes survive,” Harper says.”

233. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Avitas Harper · Helene Aquilla
3 hozzászólás
csilla123 >!

“Sometimes, Elias,” she says, “loneliness is a choice.”

334. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elias Veturius · Izzi
evienn>!

But you, Helene Aquilla, are no swift-burning spark. You are a torch against the night — if you dare to let yourself burn.

XXXI. fejezet, 267. oldal.

Kapcsolódó szócikkek: Helene Aquilla
Nymeria96>!

“Your emotions make you human,” Elias says. “Even the unpleasant ones have a purpose. Don’t lock them away. If you ignore them, they just get louder and angrier.”

109. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elias Veturius
Nymeria96>!

“So long as you fight the darkness, you stand in the light.”

158. oldal

Nymeria96>!

Defiantly, I edge closer to him. He clenches his jaw but doesn’t move. Without looking away, I bring a tentative hand to his mouth. Those lips, curved like they’re always smiling, even when his eyes are lit with desire, as they are now.
“This is a bad idea,” he murmurs. We’re so close that I can see a long eyelash that’s landed on his cheek. I can see the hints of blue in his hair.
“Then why aren’t you stopping it?”
“Because I’m a fool.” We breathe each other’s breath, and as his body relaxes, as his hands finally slide around my back, I close my eyes.

109-110. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elias Veturius · Laia of Serra
Nymeria96>!

“There’s hope in life,” he says. “A brave girl once told me that. If something happens to me, don’t fear. You’ll find a way.”

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elias Veturius · Laia of Serra
Nymeria96>!

“You want to talk now? After weeks of not even looking at me?”
“I look at you.” His response is swift, his voice low. “Even when I shouldn’t.”

108. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elias Veturius · Laia of Serra

A sorozat következő kötete

Ember Quartet sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laura Sebastian: Ash Princess
Erika Johansen: The Invasion of the Tearling
Sarah J. Maas: Throne of Glass
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Roshani Chokshi: A Crown of Wishes
Renée Ahdieh: The Wrath & the Dawn
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands
Sara Raasch: Snow Like Ashes
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception