Going ​Under 3 csillagozás

S. Walden: Going Under S. Walden: Going Under

Brooke Wright has only two goals her senior year at Charity Run High School: stay out of trouble and learn to forgive herself for the past. Forgiveness proves elusive, and trouble finds her anyway when she discovers a secret club at school connected to the death of her best friend. She learns that swim team members participate in a “Fantasy Slut League,” scoring points for their sexual acts with unsuspecting girls.

Brooke, wracked with guilt over her friend’s death, decides to infiltrate the league by becoming one of the “unsuspecting girls,” and exact revenge on the boys who stole away her best friend. An unexpected romance complicates her plans, and her dogged pursuit of justice turns her reckless as she underestimates just how far the boys will go to keep their sex club a secret.

>!
Penny Press, 2013
344 oldal · ISBN: 9781482313123

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
S. Walden: Going Under

Nem semmi egy történet volt.Komoly témát boncolgat a könyv. Viszont Brooke, a hősnő annyira idegesített az elején. Őrült libaként vetette bele magát a bosszú kivitelezésébe. A vége felé már nagyon aggódtam érte. A nemi erőszak nem könnyű téma, és sokszor tényleg azért marad titokban, mert még a lányok szégyellik magukat.
spoiler
Egy ilyen történetet olvasva kinyílik a bicska az ember zsebében. Mégis az írónő humort és egy csipet romantikát is tudott a történetbe csempészni. Brooke apja nagyon jó fej volt, meg Terry, a szakács. Végre legalább a szülők normálisak. Ryan pedig nagyon szexi volt, ha nincs az a kis szösszenet a végén, nagyon megharagudtam volna az írónőre.

3 hozzászólás
pveronika>!
S. Walden: Going Under

Basszus mi volt ez?! Eszméletlen, hogy milyen sok érzelmet váltott ki belőlem ez a könyv! Felkavaró volt, dühös voltam és annyira izgultam olvasás közben, hogy az összes körmömet lerágtam. Nyers volt, őszinte volt, feszegette a határokat, tabu témákat boncolgatott és sokszor nagyon fájdalmas volt, másrészről viszont megszerettem a szereplőket és sokszor humoros volt. Ez a könyv maga volt az ellentmondás és nem egyszer, nem kétszer verte ki nálam a biztosítékot, mégis alig bírtam letenni, annyira izgalmas volt. Olyan volt, mint egy 18 karikás Veronica Mars, és nem azért kapta meg nálam a 18 karikát, mert olyan sok erotikus jelent lenne benne, -nem több mint bármilyen más New Adult könyvben-, de maga a téma meglehetősen felkavaró. Olyan téma amiről beszélni kell, de a hideg kiráz tőle.

A történet főszereplője Brooklyn akinek nemrég öngyilkosságot követett el a legjobb barátnője. A lányt borzasztó lelkiismeret furdalás gyötri emiatt, mert pontosan tudja, hogy mi volt az oka. Részben hozzájárult, hogy Brooke még korábban Beth pasijával kavart a háta mögött (1. számú kiakadásom oka), másrészt, hogy Betht egy buliban szexuálisan bántalmazták és ezt követően mély depresszióba zuhant (második számú kiakadás) és Brooke nem igazán tudta hogyan segítsen. Közben új tanév kezdődik és mivel Brooklyn anyukája Californiába költözik, a lány apukájánál tölti az utolsó tanévet egy új gimiben, ahova történetesen Beth is járt. Már az első nap összefut azzal a sráccal akiről tudja, hogy ő volt a tettes. Elhatározza, hogy elégtételt akar Bethnek és börtönbe juttatja a fiút. A srác rendkívül sármos, jól neveltnek tűnik, az úszócsapat tagja és az egyik legnépszerűbb diák. Egyből kinézi magának Brookot és ő hagyja is, mert tudja, hogy minél több információt kell kiderítenie ahhoz, hogy legyen bizonyítéka. Egy idő után Brooke rájön, hogy sokkal nagyobb dolog van a háttérben, minthogy Cal szimplán egy erőszaktevő. Felfedez egy titkos társaságot akik egy olyasmi „játékot játszanak” mint a Fantasy Football League, amelyet Fantasy Slut League -nek neveznek. Kategóriákba tesznek lányokat és mindenféle tevékenységet, aztán ezeket a kiválasztott lányokat kell elcsábítani és megszerezni az értük járó pontokat. Az úszócsapat tagjai közül többen is benne vannak ebben a „játékban” és a nyomozás során kiderül, hogy közülük többen is drogoztak már be lányokat, így kihasználva a helyzetüket.

Borzasztóan megrendítő a téma, valamiért mégis lebilincselő ez a könyv. A főszereplők nagyon szerethetőek benne és a főszereplő lány bátorsága elismerésre méltó. Brooklyn még Beth temetésén megismerkedik Ryannel (sokadik számú kiakadásom oka. Mert hát egy temetésen? Most komolyan?), aki amúgy egy imádnivaló pasi. Titokzatos, de odaadó és figyelmes, abszolút Bookboyfriend alapanyag. Nagyon megkedveltem Gretchent és Terryt is (aki egyébként egy hobby-hacker, és nagyon sokat segít a kutakodásban). Nagyon izgalmas volt maga a nyomozás, főleg mikor fiúk rájönnek, hogy valaki beleüti az orrát a dolgaikba. Basszus tényleg alig bírtam letenni ezt a könyvet!

Nem is tudom mi lenne a normális reakció erre a történetre, de az tuti, hogy ez nem olyan „elolvasom és már egy hónap múlva sem emlékszem rá” kategória! Az elején nagyon nem tetszett a könyv, sőt volt hogy olyan szinten kiverte a biztosítékot, hogy kb. egy trafóház is leégett volna. Provokatív, felkavaró, de ugyanakkor szerethető és vicces jelenetek is vannak benne. Esküszöm én még ilyet nem láttam. Aki nem retten vissza egy komolyabb témától, annak őszintén ajánlom, mert nagyon fontos gondolatok vannak benne, fontos témát dolgoz fel, ugyanakkor tényleg nagyon izgalmas. Előre borítékolom, hogy ez lesz az a könyv amire az olvasók fele 5 csillagot ad, a másik fele 1-et. Érzékeny lelkűeknek és 18 éven aluliaknak határozottan nem ajánlott!

„WOW! Just WOW!! Raw. Unexpected. Controversial. Unapologetic. Graphic. Gutsy. Ugly. Painful. Redemptive. Beautiful. „

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

Mrs_Curran_Lennart P>!

I nodded, looking up at him. He looked at me with the deepest concern, and I forgot that he was a bad guy. He didn’t sound like one now. He sounded like he wanted to protect me, take care of me, and I almost believed him.
Almost.

pveronika>!

I realized I needed to look at evil in an entirely new light. Most bad guys weren’t running around with eyes bugged out. Most bad guys didn’t come across freaky and frightening…Most bad guys were normal, everyday guys moving through life like anyone else… They were hard to spot and that’s what made them so good at being bad… They could get away with it, and they knew it.

pveronika>!

I transformed into the predator. He just didn't know it yet. He thought I was the prey, and I'd let him.

pveronika>!

I'm not talking about getting your feelings hurt because someone or something didn't live up to your expectations. I'm talking about the kind of dignity that changes you as a person, makes you withdraw, hide from the world because suddenly it's turned into something frightening – full of dark corners and monsters.

pveronika>!

You think you know what to expect. You think you have it all planned out. But something in you always surprises you, and it’s a buzzing undercurrent that keeps you silently guessing until your picture is complete.

pveronika>!

Ryan chuckled. “You’re going to be my trouble this year, aren't you?” he asked softly. Hell yeah I was.

pveronika>!

He placed his hand over my heart, feeling the rapid, uneven beating. “I’ll take that as a ‘yes’.”

Mrs_Curran_Lennart P>!

“Making friends already, huh?” Dad asked as we made our way out of the gym to Dad’s old pickup truck.
“Hardly,” I replied. “Though he seemed nice enough.”
The lie felt heavy in my mouth. He wasn’t nice enough. He wasn’t nice at all, and I knew it.

Mrs_Curran_Lennart P>!

She drew in her breath and stared at me.
“I would like to know what you’ve done to my father,” I said. “Because all of a sudden he’s running and stocking the fridge with disgusting healthy food and singing in the shower. Yes, I heard him the other day singing in the shower. And it was terrible.”
Ms. Manning giggled. A grown woman giggled. I raised my eyebrows in disbelief.
“Brooke, I’m not discussing this with you,” she said.
“Ms. Manning, come on! Did he ask you out on a date?”
“None of your business.”
“Do you like him?”
“Brooke, please.”
“Am I gonna get A’s on all my papers in your class from now on?”
“Brooke!” She looked outraged, if a person can look outraged when she’s smiling.
I thought I’d keep goading her.
“I just figured that if you’re gonna marry my dad someday, I should get A’s in your class. Seems fair to me. I set you up.”
“Who said anything about marriage?!” she cried.
“Ms. Manning, these are progressive times, but I’m old school. I cannot allow you to live with my father in sin. You have to be married first before you live together.”

Mrs_Curran_Lennart P>!

Brooke, why don’t we talk about you instead? You seem much more interesting.”
I started feeling frustrated. “I’m sure that’s not true. Why are you so mysterious?” I tried to sound light, but I think it came out as an accusation instead.
Ryan was quiet for a moment.
“Look, you probably don’t want to be associated with me at school, okay?”
What the hell did that mean?
“I guess I’m a bit of a pariah. And I don’t mind. I just don’t wanna drag you down.


Hasonló könyvek címkék alapján

Beth Flynn: Nine Minutes
T. M. Frazier: Lawless
Suanne Laqueur: A Charm of Finches
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden
Sawyer Bennett: Sugar Daddy
K. Webster: Notice
Tillie Cole: Sick Fux
Mia Knight: Crime Lord's Captive
J. Lynn: Wait For You