Captive ​Prince 2. (Captive Prince Trilogy 2.) 39 csillagozás

S. U. Pacat: Captive Prince 2.

“This was Vere’s most powerful lords unfurling their banners for war.”

With their countries on the brink of war, Damen and his new master Prince Laurent must exchange the intrigues of the palace for the sweeping might of the battlefield as they travel to the border to avert a lethal plot.

Forced to hide his identity, Damen finds himself drawn to the dangerous, charismatic Laurent. But as the fledgeling trust between the two men deepens, the truth of secrets from both their pasts is poised to deal them the crowning death blow…

C. S. Pacat: Prince's Gambit címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Gatto, 2013
342 oldal · ISBN: 9780987507334
>!
Gatto, 2013
342 oldal · ISBN: 9780987507310

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Laurent · Damen


Kedvencelte 11

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
S. U. Pacat: Captive Prince 2.

‘To get what you want, you have to know exactly how much you are willing to give up.’
Ez a rész még az előzőnél is sokkal jobb volt. Nem győzöm dicsérni azt a könyvet/sorozatot a szép fogalmazás, alapos világfelépítés, valamint a kissé nyers humor miatt, pedig az elejétől a végéig görcsben állt a gyomrom. Minden kérdést, egy újabb kérdés követ, egészen a könyv végéig. Nagyon intenzív. Annyira kiszámíthatatlan az egész, amikor már végre megnyugodnál, olyan fordulatot vesz a történet, hogy csak pislogsz és kapkodod a levegőt. Olvastam már hasonlót, viszont nem politikai fantasy-vel és nem M/M szereposztásban.
Laurent karaktere az egyik legérdekesebb, akivel valaha könyvben találkoztam. Közel sem egy elkényeztetett, hisztis herceg, akinek olyan sokan gondolják. Ebben a részben jobban meg lehetett érteni a motivációit és, hogy a háttérben micsoda összeesküvések és cselszövések munkálkodnak. Aimeric nagy meglepetésére gondolok. Damen se veszítette el az érdeklődésemet az előző rész után. Talán ez annak volt köszönhető, hogy ebben a részben már nem volt annyi erőszak és végre kezd kialakulni egy bensőséges intimitás a fiúk között. A 19. fejezetnél kis híján lángra lobbant az olvasó. Egyszerűen lenyűgöző. Főleg, ha figyelembe veszem, az előző kötethez képest mennyit fejlődött a kapcsolatuk. Nagyon izgatott vagyok, hogy mi fog történni a 3. részben.

2 hozzászólás
_Eriii>!
S. U. Pacat: Captive Prince 2.

Jajjj Istenem. Szegény szívem. A második rész brutális és eszméletlen volt. Még csak észre sem vettem, hogy ugyan azt a nyelvezetű könyvet olvasom annyira könnyen ment most. Olyan sok minden történik a szereplőinkkel. Rengeteg nehézségen mennek keresztül. Annyira de annyira verdesett a szívem örömében amikor szép lassan, lebontották a falakat egymás körül. És végre megkaptam az egymásnak esést is, de nem úgy ahogy el gondoltam, hogy ing gatya szakad. Az a jelenet beégette magát az agyamba az biztos. Annyira érzelmes, tüzes, izgató, forró volt, hogy rendesen felgyorsul a szívem ha lejátszom a fejembe azt a részt. Jesszusom és a vége, hát a szívinfarktus kerülget. Jajjj Istenem nem tudom neki merek e fogni a következő résznek, a szívem ezerrel verdes.

2 hozzászólás
Ivenn P>!
S. U. Pacat: Captive Prince 2.

Tök jó lenne, ha leültethetném egy asztalhoz Laurentet, Darrow-t (Vörös lázadás) és Jorgot (Széthullott birodalom). Esküszöm, hogy nem tudom, hogy ki jönne ki győztesen hármuk közül, valószínűleg kiégne az agyuk, miközben próbálnának túljárni egymás eszén. De a miénk is. Hát fúú…

A lényeg az, hogy rájöttem arra, hogy a kedvenc könyveim mindegyike tartalmaz egy nagyon agyafúrt, okos és számító karaktert, akik képesek mindig egy lépéssel előrébb járni, mint a többiek. És ezt imádom. Laurentben az is különösen jó, hogy habár egy igazi kis kígyó, aki még akkor is beléd mar, ha barátságosan nyújtod felé a kezed, de mégis képes józanul gondolkodni és megfogadni a jó tanácsokat.
Ebben a részben lényegében azt követhettük nyomon, hogy Dament hogyan fogadja egyre jobban a bizalmába, és hogy alakul át az elég ingatag kapcsolatuk valami sokkal mélyebbé és erősebbé. Közben viszont végig megy továbbra is a cselszövés, az unokabátyjával való végtelen játszma. És ha azt hittem, hogy ebben a családban Laurent a legravaszabb, akkor talán tévedtem, mert a régens még nála is elvetemültebb. Kezd összeállni a kirakós, és nem valami szép a végeredmény…
A harmadik kötetbe még most muszáj lesz belekezdenem, mert nem bírom ezt a feszültséget. :D Főleg nem azt, ami Laurent és Damen között van. Egyszerre szórakoztató, izgató és idegtépő, de talán pont ezért szeretjük ezt a történetet. ;)

Vicky3>!
S. U. Pacat: Captive Prince 2.

A tavalyi év legnagyobb meglepetése, az egyik kedvenc LMBTQ sorozatom, jó kis dark(ish) romance és hasonló hangzatos címkékkel láthatnám el ezt a sorozatot. De talán kezdjük azzal, hogy ez egy eléggé megosztó könyv, amit én szerettem, de nem való mindenkinek.

Mesterien játszik az írónő az érzelmekkel, mind a szereplők, mind pedig az olvasó részéről. Olyan mint egy bábmester, aki mindenkit dróton rángat, hogy eljátsszuk az előre megkoreografált történetét. Lassan építkező sztori remekül felépített szereplőkkel, akiknek végigköveted a fejlődését, izgulsz értük, kétségbeesel velük, vagy éppen szárnyalsz a boldogságtól velük együtt. És a feszültség!

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.com/2019/01/c-s-p…

Szinna>!
S. U. Pacat: Captive Prince 2.

Már az első kötetnél is éreztem, hogy egy igazi gyöngyszem akadt a kezembe, de az a kötet a két főhős közötti ellenségesség és az egyik abszolút kiszolgáltatottsága miatt nagyon penge élen tartott. Ez a második könyv ilyen szempontból lazább. Az erőviszonyok alaposan átrendeződnek, pusztán az által, hogy megtanulják tisztelni és értékelni a másik erősségeit, s egy közös cél vezeti őket: megakadályozni a háborút.
Végre Laurent áttörhetetlen páncélján repedés támadt, és ami ott belül van az nagyon szimpatikus, annak ellenére, hogy a lányos szépségű külső csupa kegyetlen élt, és hajthatatlan makacsságot mutat. De amikor végre egy kicsit elengedi magát… hú!
Damen az egyenes, tisztességes szereplő, az egyetlen aki nemet mer mondani Laurentnek, és akitől ez meghallgatásra is talál. Aki kemény munkájával nyeri el a környezete és Laurent bizalmát. Mégis ő rejti a legnagyobb hazugságot, amit ha Laurent megtud, az nem lesz szép. De Laurent olyan okos, már rá kellett jönnie magától is. Légyszi, légyszi… ne törjön meg az eddig nagy nehezen felépült bizalom!!!
A könyv felétől a szexuális feszültség kettejük között már hatalmas. De nagyon hitelessé teszi a történteket, hogy a szex nem old meg köztük semmit, inkább még komplikáltabbá teszi a dolgokat.
Imádom az ilyen észjáték típusú történeteket, ahol sakkhúzás, sakkhúzást követ, és egy elejtett mondat, egy elküldött gyűrű valahol újból felbukkan és csavar egyet a történeten. Ahol a két főhős személyisége annyira ellentétes, hogy rengeteget tudnak tanulni egymástól. És a vége… mikor jön már a harmadik kötet!!!

18 hozzászólás
Eszteeer>!
S. U. Pacat: Captive Prince 2.

Tökéletes volt. Az elejétől a végéig.
Ahhhw … mit is írhatnék róla. Mindig nehéz számomra nagyon jó könyvet értékelni. Egyszerűen nem találom soha a megfelelő szavakat.
Laurent és Damen annyira szeretnivalóak! Sokkal több a közös párbeszédük már ebben a részben, amiknek minden betűjét imádtam! Nagyon jól van megírva, ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, de mégsem túl közel, de mégis olyan feszültség van köztük, hogy dammn. És tudva, hogy Laurent spoiler és mégis..
Még így másodjára olvasva is nagyszerű élmény volt, úgyhogy biztos vagyok benne hogy ezt a trilógiát rendszeresen újra fogom olvasni. És rájöttem, hogy én bizony bőven beleolvastam a harmadik részbe is, és tudom mi következik és alig várom, hogy visszacsöppenjek ebbe a világba. *_*

NyZita>!
S. U. Pacat: Captive Prince 2.

Az elején kicsit csalódott voltam, nagyon hiányoltam az első kötet udvari intrikáit, politikai csűrés-csavarásait. Mert ehhez képest most „csak” egy hadjárat eseményeibe folyhatunk bele. No de a könyv felénél azért itt is felpörögnek az események, és egyre többet látunk a szépséges ám ördögien ravasz vere-i herceg mesterkedéseiből, és csak tátjuk a szánkat, ki mindenkivel nem képes szövetségre lépni a győzelem érdekében. Kettes számú hercegünk továbbra is a szöges ellentéte: minden körülmények között a becsület és a sportszerűség pártján – az igazságén viszont továbbra sem, így aztán lesznek még itt bonyodalmak bőven a harmadik kötetben, mikor óhatatlanul fény derül majd a személyazonosságára (pláne ezen könyv zárójelenetének ismeretében)

Izgalmas történet, most már tényleg kíváncsi vagyok, mi lesz a vége.

naravna>!
S. U. Pacat: Captive Prince 2.

Méltatlanul elfelejtettem értékelni, pedig nekiestem az első rész után. Amúgy említettem, hogy olvastam már egyszer? És így is maradandó élmény, megint.
Egyre mélyebbre süllyedünk az okok és indokok mocsarában, Damen és Laurent egyre inkább összekovácsolódnak.
Levonnék egy fél csillagot a borzalmas függővég miatt, de egyébként annyira szerethető-beleélős történet, hogy egyszerűen nincs szívem.
Ide nekem a folytatást!

3 hozzászólás
robnor>!
S. U. Pacat: Captive Prince 2.

Ez a rész még jobban tetszett, mint az előző. A felszín alatt forrongó érzelmek és feszültség igazán szuperül vannak ábrázolva. Már olvasnám tovább, de sajna erre még várni kell…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Szinna>!

Laurent said, „What do you think of Jord?”
„I like him,” said Damen. „You should be pleased with him. He was the right choice for Captain.”
There was an unhurried pause. Aside from the sounds Damen made when he picked up a vambrace, the tent was quiet.
„No,” said Laurent. „You were.”
„What?” said Damen.
[…]
„That’s the last thing I expected you to say,” he admitted, a little wryly.
„Did you think I was too proud to see it? I can assure you, the pride I have invested in beating my uncle far outweighs the feelings I hold on any other account.”
„You just surprised me,” said Damen. „Sometimes I think I understand you, and at other times I can’t make you out at all.”
„Believe me, that sentiment is mutual.”

Naiva P>!

The shadows were long with sunset when they rode up, and the horizon was red.

(első mondat)

Szinna>!

„You fell for the King’s mistress?”
„He was not the King then. And she was not his mistress. Or if she was, no one knew it,” said Damen. Once the words started, they wouldn’t stop. „She was intelligent, accomplished, beautiful. She was everything I could have asked for in a woman. But she was a king maker. She wanted power. She must have thought her only path to the throne was through Kastor.”
[…]
„If I were Jokaste and a king maker, I’d have chosen Kastor over you too.”
„I suppose you are going to enjoy telling me why,” said Damen. He felt his hands curl into fists, heard the bitterness in his throat.
„Because a king maker would always choose the weaker man. The weaker the man, the easier he is to control.”
Damen felt the shock of surprise, and looked at Laurent only to find Laurent gazing back at him without rancour. The moment stretched out. It wasn’t… it wasn’t what he had expected Laurent to say. As he gazed at Laurent, the words moved through him in unexpected ways, and he felt them touch something jagged-edged within him, felt them shift it a first, tiny fraction, something lodged hard and deep, that he had thought immovable. He said:
„What makes you think Kastor is the weaker man? You don’t know him.”
„But I’m coming to know you,” said Laurent.

Szinna>!

„You were looking for me?”
Laurent didn’t answer, and Damen couldn’t interpret his expression.
„What is it?” said Damen.
„You’re better than I am.” [with sword]
Damen couldn’t help his amused breath of reaction to that, or the long, scrolling look from Laurent’s head to his toes and back again, which was probably a little insulting. But really.
Laurent flushed. The colour hit his cheeks hard, and a muscle tightened in his jaw as whatever he felt was forcibly repressed. It was not like any reaction that Damen had ever seen from him before, and he couldn’t resist pushing it a little further.
„Why? Do you want to spar? We can keep it friendly,” Damen said.

Nolya>!

To get what you want, you have to know exactly how much you are willing to give up.

cassiesdream>!

Laurent fought like he talked. The danger lay in the way he used his mind: there was not one thing he did that was not planned in advance. Yet he was not predictable, because in this as with everything he did there were layers of intent, moments when expected patterns would suddenly dissolve into something else.

Nolya>!

“That’s right, I’m still captured,’ said Damen.
‘Your eyes say, “For now,”’ Laurent said. ‘Your eyes have always said, “For now.”

Nolya>!

The next night, alone in the tent, Laurent said: 'As we draw closer to the border, I think it would be safer--more private--to hold our discussions in your language rather than mine.'
He said it in carefully pronounced Akielon.
Damen stared at him, feeling as though the world had just been rearranged.
'What is it?' said Laurent.
'Nice accent,' said Damen, because despite everything, the corner of his mouth was beginning helplessly to curve up.
[…]
It was of course no surprise to find that Laurent had a well-stocked armoury of elegant phrases and bitchy remarks, but could not talk in detail about anything sensible.

Nolya>!

“We could try some other arrangement."
"You're right: it should be me in front and you carrying the horse.”

vgabi P>!

Laurent had ridden in at the head of his troop without any other spectacle, though people had come into the streets nonetheless, craning for a glimpse of a bright gold head. Any antipathy the commons might have felt towards Laurent had disappeared the moment they saw him. Ecstatic adoration. It had been that way in Arles, in all of the towns they had passed through. The golden prince was at his best when viewed from sixty paces, out of spitting range of his nature.

Kapcsolódó szócikkek: Laurent

A sorozat következő kötete

Captive Prince Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Katherine Arden: The Winter of the Witch
Ilona Andrews: Bayou Moon
Marie Rutkoski: The Midnight Lie
Jessica Shirvington: Embrace
Jennifer A. Nielsen: The Runaway King
Amy Harmon: The Law of Moses
Christelle Dabos: The Memory of Babel
Amanda Quick: The Perfect Poison