A ​hasonmás (T2-trilógia 1.) 16 csillagozás

S. M. Stirling: A hasonmás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sarah Connor és fia, John ismeri a kegyetlen valóságot, a jövőt, amelyben a Cyberdyne Corporation megalkotja a Skynet programot. A jövőbeli gépek két támadását ugyan sikerült visszaverniük, ám a Cyberdyne titkos telepeiről előkerülő T-800-as utolsó maradványainak felhasználásával a cég újra beindítja a kutatási programot. Ha sikerrel járnak, senki sem állíthatja meg a Skynetet és a közelgő apokalipszist.

A veszélyes terroristának bélyegzett Sarah ismét bujkálni kényszerül, ám menekülése során nem várt szövetségesre lel egy volt kommandósban, akivel együtt szállnak szembe az emberiséget fenyegető veszéllyel. Eközben a Skynet visszaküld az időben egy biomechanikus diverzáns egységet, hogy segítse a Cyberdyne kutatásait, és megsemmisítse Connorékat. A robot maga mellé állítja Miles Dyson fivérét, és a rendelkezésére álló anyagokból új T-800-as egységek építésébe kezd… A háború elkezdődött…

>!
Szukits, Szeged, 2005
472 oldal · ISBN: 9634971008 · Fordította: Szántai Zsolt

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
jaspi
S. M. Stirling: A hasonmás

S.M.Stirling három részes Terminátor sorozata szerintem a legjobbak közé tartozik. Logikus, összeszedett, végig izgalmas és olvasmányos. Ma sem értem miért nem ez lett a hivatalos folytatás…

>!
hope22
S. M. Stirling: A hasonmás

ezt a félre/más fordítást leszámítva jó könyv.
Az asztal lapjára nézett; megtalálta a két szót, amit akkor vésett a falapba a bajonettjével.
Nincs sors…
– Nincs sors, csak ha mi alakítjuk – mormolta. Ezt Kyle-tól hallotta, ő pedig Johntól tanulta. Ezt üzente neki a fia a jövőből.

>!
CoyoteStarrk
S. M. Stirling: A hasonmás

Vontatottan indul, de mégis szórakoztató. Kicsit furának tűnt, hogy a szereplők túl sok szálon futnak össze. A három terminátoros résznél viszont hangosan nevettem, annyira jól sikerült, már csak ezért megérte elolvasni ezt a könyvet.

>!
gater
S. M. Stirling: A hasonmás

Na, ezt kellett volna megfilmesíteni nem a gépek lázadását. Tetszett!

>!
TribeBubu
S. M. Stirling: A hasonmás

Természetesen nem akkora élmény, mint James Cameron klasszikusai, de megfontolt indítása egy trilógiának. Izgalmas, logikus, fordulatos történet kiváló ötletekkel és kidolgozott karakterekkel.
Még nem olvastam a másik két kötetet, de már most el merem átkozni a hollywoodi fejeseket, amiért (eddig) három ennyire alacsony színvonalú folytatást készítettek a két remekműnek ahelyett, hogy Stirling trilógiáját vitték volna vászonra.


Népszerű idézetek

>!
hope22

Miért vonzóbb az az elképzelés, hogy több száz, arc nélküli ellenség les ránk, mint az, hogy van egy rosszakarónk, akit ismerünk?

>!
hope22

Minél több gép állt munkába, annál több férfit és nőt fosztottak meg a büszkeségtől, amit az ember akkor érez, ha eltartja magát és családját. Az emberek gépek nélkül is képesek élni, és ha a tendencia folytatódik, akkor előbb-utóbb a gépeknek sem lesz szükségük emberekre.

>!
Chimera

Ironikus – jegyezte meg. – Az ember a legelső fegyverével pusztítja el a legutolsót.


A sorozat következő kötete

S. M. Stirling: Közelgő vihar A T2 és a Hasonmás hivatalos folytatása

T2-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Simmons: Hyperion
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak – A világ leghosszabb trilógiája öt részben
Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd
Robert Sheckley: Kozmikus főnyeremény
Harrison Fawcett: Katedrális
Isaac Asimov: A halhatatlanság halála
Michael Crichton: A Gömb
Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége
Félix J. Palma: Az idő térképe