The ​Ice Twins 3 csillagozás

S. K. Tremayne: The Ice Twins S. K. Tremayne: The Ice Twins

A year after one of their identical twin daughters, Lydia, dies in an accident, Angus and Sarah Moorcraft move to the tiny Scottish island Angus inherited from his grandmother, hoping to put together the pieces of their shattered lives.

But when their surviving daughter, Kirstie, claims they have mistaken her identity—that she, in fact, is Lydia—their world comes crashing down once again.

As winter encroaches, Angus is forced to travel away from the island for work, Sarah is feeling isolated, and Kirstie (or is it Lydia?) is growing more disturbed. When a violent storm leaves Sarah and her daughter stranded, Sarah finds herself tortured by the past—what really happened on that fateful day one of her daughters died?

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
HarperCollins, London, 2015
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007459223
>!
HarperCollins, London, 2015
374 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780007563036

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
S. K. Tremayne: The Ice Twins

Melyikkel kezdjem? Azzal hogy mennyire zseniális a könyv bizonyos szemszögből, vagy azzal hogy mennyire csapnivaló más nézetből? Kezdjük a pozitív hangvétellel.
Az atmoszféra a történet legerősebb pontja. Ijesztő, kisérteties és túlontúl nyomasztó. Az alapötlet szintén a helyén van, meggyötört család, egy halott gyermek, de mi van ha nem az halt meg akiről végig azt gondolták? S, rögtön itt bele is vágnék a legidegesítőbb dologba.
Van két lányod, egypetéjű ikerek, teljesen hasonlítanak. Neveled, szereted, velük élsz 6 éve, minden nap látod őket, és spoiler nem tudod melyik kicsoda? Nem tudod megkülönböztetni? Na, ne szórakozzunk már. Olyannyira felhúzott ez az alapmomentum, hogy az egész élményre rányomta a pecsétet. Értem hogy fikció, de akkor sem kell ilyen életidegen szituációkat beépíteni a könyvbe, mert teljesen nonsense.
Tovább evezve a spoiler felé, eljutunk a kapcsolatrendszerig. Itt mindenki magasról tesz a másikra, a kommunikációt pedig hírből nem ismerik. Rég utáltam ennyire szereplőket, az pedig rekord hogy mindenkit egyszerre öltem volna meg.
A cselekmény csavaros, de őszintén szólva nem kaptam mindenre választ. Néha elgondolkoztam hogy csak én vagyok gyengeelméjű, vagy ez tényleg ennyire zavaros.
A 3 csillagom a borzongásnak köszönhető, és a félelemnek amit megannyiszor átéltem az olvasás során. Ha másért nem is, a nyomasztó hangulatért és helyszínábrázolásért megéri kézbevenni. Amúgy nem ér egy fabatkát sem.

>!
Miss7of9
S. K. Tremayne: The Ice Twins

Nagyon érdekesnek találtam az alapötletet az ikrekről, hogy vannak olyan esetek, amikor még maga az anya sem tudja őket megkülönböztetni. Különösen, ha már csak az egyik van életben, és nincs kihez hasonlítani… A skót helyszín is tetszett, ahol játszódik a történet, viszont olyan iszonyatosan lehangoló volt az egész, hogy képtelen voltam végigolvasni :(


Népszerű idézetek

>!
ℕnabella

Everything you say is absolutely right — the death of those we love is so much worse than our own death, and yes all love is a form of suicide, you destroy yourself, you surrender yourself, you kill something in yourself, willingly, if you really love.

>!
ℕnabella

It's not so much my own death that is intolerable, it's the death of those around me. Because I love them. And part of me dies with them. Therefore all love, if you like, is a form of suicide.

>!
ℕnabella

It's like a dream, but who cares? I want a dream. Right this minute, that's exactly what I want. Because reality has been pretty fucking crap for a while now.

>!
ℕnabella

Yet they were so tempting. Because they all had those blissful views of the river. Mum liked to sit on her balcony, reading Swedish thrillers, drinking supermarket Chardonnay.

>!
ℕnabella

I once read a survey that explained how moving is as traumatic as divorce, or as the death of a parent.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Lehane: Shutter Island
Alice Feeney: Sometimes I Lie
Stephen King: The Dark Half
Koethi Zan: The Never List
Dean Koontz: Intensity
Dean R. Koontz: The Husband
Darren Shan: Lady of the Shades
Stephen King: Doctor Sleep
John Rector: The Grove
Matthew Lewis: The Monk