A ​tűz gyermeke 75 csillagozás

S. K. Tremayne: A tűz gyermeke

Tökéletes ​férj, tökéletes mostohafiú.
Tökéletes hazugság?

A Fagyos ikrek szerzőjének hátborzongató lélektani thrillere

Amikor Rachel hozzámegy a sötét hajú, jóképű Davidhez, úgy tűnik, minden rendbe jön az életében. Londoni szingliségéből David gyönyörű cornwalli birtokára költözik, ahol gazdagságot, szerelmet és egy odaadó mostohafiút kap, Jamie-t.
Jamie viselkedése azonban hamar megváltozik, Rachel tökéletes élete pedig megbomlani látszik. A fiú nyugtalanító jövendöléseket mond, és azt állítja, kísérti őt elhunyt anyjának, David előző feleségének szelleme. Jamie ezzel vajon büntetni akarja Rachelt, vagy egyszerűen csak sokkal mélyebbek a lelki sebei, mint azt Rachel gondolta?
Rachel a múlt eseményei között kutatva gyanakodni kezd férjére. Miért vonakodik ennyire, hogy megvitassa vele Jamie viselkedését? És két évvel azelőtt vajon mi okozta exfelesége váratlan halálát? Ahogy elmúlik a nyár, és közeledik a december, Rachel egyre inkább… (tovább)

Eredeti mű: S. K. Tremayne: The Fire Child

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
GABO, Budapest, 2017
432 oldal · ISBN: 9789634065326 · Fordította: Frei-Kovács Judit
>!
GABO, Budapest, 2017
432 oldal · ISBN: 9789634065012 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

David Kerthen · Jamie Kerthen · Juliet Kerthen · Rachel Daly


Kedvencelte 2

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
S. K. Tremayne: A tűz gyermeke

Aki olvasta a szerzőtől a Fagyos ikreket, nagy valószínűséggel kíváncsi lesz erre a könyvére is. A két könyv hangulata nagyon hasonló, A tűz gyermeke is éppen annyira nyomasztó, sötét és rejtélyes, mint a Fagyos ikreké.

A helyszín is mindkét esetben egy világvégi hely, ami távol van az emberektől és a lakott területtől, érezhető, hogy az elszigeteltség itt is jelentős szerepet játszik majd. A hasonlóságok ellenére ugyanakkor mégis teljesen más a történet, és nem is tudom összehasonlítani, hogy ez vagy az előző volt-e a jobb.

Akinek az tetszett, annak ez is fog szerintem, akinek viszont az nem, hmmmm…

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/08/s-k-tremayne-tuz-g…

2 hozzászólás
>!
Niitaa P
S. K. Tremayne: A tűz gyermeke

"Első pillantásra szerelem volt. Békésen böngésztem a moly.hu oldalán, mikor elém ugrott ez a könyv a megnyerő fülszövegével, és azonnal megragadott bennem valamit. Vonzott, nem is kicsit. Ismeritek azt az érzést, mikor egy könyv szinte megszólal mellettetek, annyira szeretne veletek hazamenni? No, valami ilyesmit éreztem. Azért kicsit ijesztő egy thriller esetében, de így alakult.
Megmutattam egy kollégámnak, aki ugyanúgy, azonnal lecsapott rá, mert a Fagyos ikreket nagyon szerette, azóta is emlegeti és többször is elolvasta. Ezen lelkesedés után nem is volt kérdés, hogy mi lesz a következő olvasmányom.
(…)
Nem volt ez rossz történet. Miután sikerült a mélypontokon átlendülni, kifejezetten élvezetes volt. Szétcincálta az idegeimet, csak úgy borzongtam a könyv vége felé! Egyszerűen nem tudtam, hogy mit higgyek, illetve, hogy kinek szabad. Bravúros volt! Tényleg nem mertem elmozdulni a kanapéról, míg a végére nem értem. S ilyen egy jó könyv: a nehéz kezdés ellenére is képes volt teljesen lekötni. Már fel is vettem várólistára a fagyos ikreket is, illetve más pszicho-thriller címkéjű könyveket is. "

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/07/s-k-tremayne-tuz-…

3 hozzászólás
>!
Milli88 P
S. K. Tremayne: A tűz gyermeke

Hmmm….Egyre jobban szeretem az ilyen kategóriába sorolandó könyveket. :)
Jó kis olvasmány volt. Tetszett már az elejétől fogva, hogy kellemesen megborzongatta a fantáziámat. Tényleg már az első oldalakon tesz olyan utalásokat és apró elejtett félmondatokat, amiken lehet agyalni. Elgondolkodtat, hogy akkor most kis is a rosszfiú? Mi is történik valójában? És a legfontosabb… Kinek is hihetünk? Tényleg megtörténnek ezek a dolgok? Mi hallucináció és mi a valóság?
Jajj, olyan kellemesen borzongató könyv volt. Tuti, hogy egy idő után újra el fogom olvasni.
Az egy csillag levonást azért kapja tőlem, mert néhol voltak benne számomra unalmas részek. Itt minden annyira túl volt részletezve, ami nekem már sok volt. Mindez azért, mert ezek a részletek nem is mindig kapcsolódtak a történet fontos szálaihoz. Szóval sallangok. De ezt leszámítva is egy nagyon jó könyv volt. :) Köszönöm @Neelah! :*

2 hozzászólás
>!
mate55 P
S. K. Tremayne: A tűz gyermeke

A történet végső soron egy gótikus melodráma, mely azonban be lett oltva egy sötét titkoktól terhes bűnügyi szállal is. A „szegényebb” sorból származó, (Rachel) főhősnő és a gazdag (David) arisztokrata szerelmi történetéből az írónak majdnem sikerült kísértethistóriát kreálnia. A legtöbb melodrámától eltérően ugyanis itt nem a társadalmi osztálykülönbség áll a szerelmesek közé, hanem az előző feleség szelleme, aki egy rejtélyes baleset során vesztette életét, (ha vesztette). David „elszigetelt” tengerparti, cornwalli meseszerű birtoka, és a bánya felett emelkedő gótikus Carnhallow-i kastélya, tökéletes kulisszaként szolgál a titokzatos cselekményhez. Az eltűnt feleséggel való rivalizálás komoly megpróbáltatások elé állítják a ház újdonsült asszonyát, akinek elég hamar szembesülnie kell vele, hogy David ex felesége „élvezi a hazai pálya előnyét”. Nem elég tehát, hogy „szelíd” főhősnőnknek bele kell szoknia az arisztokrata lét fáradalmas rítusaiba, még azt is le kell nyelnie, hogy a labirintussá összeálló folyosókon bolyongva lépten-nyomon elődje emlékébe, illatába ütközik. Nagyon ritka az olyan emberi kapcsolat, amelyben a résztvevőknek ne lenne egy ismert vagy ismeretlen elődje, aki valamilyen szinten ne okozna féltékenységet, irigységet, esetleg egyéb problémákat a jelenlegi kapcsolatban. Még rosszabb a helyzet, ha az utód nem ismeri személyesen elődjét, mert ekkor kénytelen mások véleményére alapozni (jelesül: Jamie, David fia), amit tovább fokozhat az, ha az utód alapvetően egy önbizalomhiánnyal, valamint pszichés betegséggel küszködő feleség. Egy ilyen ember számára nem lehet rosszabb, mint egy olyan valakinek az árnyékában élni, akivel soha nem találkozhatott személyesen. Ezen okokból kifolyólag tökéletesen átéreztem Rachel problémáit, félelmeit és küszködését, hogy meg tudjon felelni az elvárásoknak. A könyv cselekményvezetése bizonyos oldalról egészen jó, hiszen az üteme kifejezetten dinamikus, a tempó könnyeden viszi át az olvasót az egyik fejezetből a másikba. Ugyanakkor kissé zavaró, hogy Rachel viszontagságai miatt (a könyv felén túl) az volt az érzésem, hogy Tremayne ugyanazokat az etapokat futja, mintha beragadt volna a körforgalomba. A finálé meg számomra egyenesen kiábrándító, mintha a szerző elfáradna az ötletektől, és úgy döntött, hogy a könnyű (és teljesen hihetetlennek tűnő) lehetőséget választja. Szeretem a jó csavart – de sajnos, ez nem az. Nina, aki valójában nem jelenik meg, de mindenki róla beszél, a regény rejtélyes femme fatale-ja. Igazi démoni alak, aki még a síron túlról is irányítja a kastélyban maradtak életét. Egyénisége engem az Emily Brontë: Üvöltő szelek Catherine-jére vagy Daphne du Maurier: A Manderley-ház asszonya Rebeccájára emlékeztetett.

13 hozzászólás
>!
EssentialHencsi P
S. K. Tremayne: A tűz gyermeke

Sok mindent megértettem azután, mikor rájöttem, hogy ez az író nem is nő, hanem férfi. Megzavart, hogy a két könyv, amit olvastam tőle, E/1-ben íródott a főhősnő szemszögéből. Kis cseles.
Remegő kézzel merem csak leírni, hogy ez a könyv nagyon unalmas, érdektelen, nem történik benne semmi, a vége meg olyan ripsz-ropsz, mintha csóró írókám is unta volna az egészet, és hirtelen kitalált valami lezárást. Mintha csak elkezdett volna egy történetet, és írás közben sodorta volna az ár. Nem borzongatta a hátamat, a lendület meg csak azért sodort, hogy legyen már vége. spoiler A Fagyos ikrek ennél klasszisokkal jobb. De kérlek titeket, ezért ne repüljön a várólistáról, mert megint kapok a pofámra, mint a múltkor.

5 hozzászólás
>!
dagikám
S. K. Tremayne: A tűz gyermeke

Tetszett is,meg nem is. Néhol olyan nyögvenyelős volt,sok volt az erőltetett belemagyarázás. Én egy kicsit csavaros megoldásra számítottam a végére,hiszen az egész könyv olyan misztikusnak indult és a végére meg mintha elfogyott volna a szufla. Az előnye,hogy gyorsan lehetett vele haladni.

>!
ggizi P
S. K. Tremayne: A tűz gyermeke

A könyv hangulatát imádtam. Nagyon rejtelmes volt, enyhén nyomasztó és ez az elszigetelt, rég halott bányászok sóhajaitól terhes közegben lévő hatalmas, felújításra szoruló ház csak úgy ontotta magából a kellemetlen érzéseket. (Nem beszélve arról, hogy mikor máskor, mint éjjel/hajnalban olvastam a könyv legnagyobb részét, ami csak felerősítette a borzongást.) Vagyis a környezet most is félelmetesen gyönyörű volt. A történésekkel már annyira nem voltam kibékülve. Akármennyire is egy hatalmas túlélő Rachel, aki képes volt a munkásosztályból kitörni, a viselkedésén többször is rendesen elcsodálkoztam. Befészkelte magát abba a hatalmas kúriába és bár elhitette velem, hogy valódi érzelmek kötik a dúsgazdag férjéhez, mégis voltak nagyon érdekes és túlzott megnyilvánulásai. Igazából a gyerekpszichológusos rész háborított fel, mert még ha részben igaza is volt, akkor sem úgy kellett volna intéznie a dolgokat ahogy. És ez a titkokkal teli kapcsolatrendszer sem nyerte el annyira a tetszésem, főleg az a vonal tűnt nekem eléggé erőltetettnek és valószerűtlennek, hogy David pont Rachellel esik szerelembe és köti össze vele az életét. Vagyis az emberi kapcsolatok nem nyertek meg, de a helyszín már megint elvarázsolt.

>!
Angele P
S. K. Tremayne: A tűz gyermeke

A helyszín és a hangulat 5-ös. Mindenki gyanús, még a halottak is. Enyhén borzongató, nagy ijedelmre nem kell számítani, de én szívesen olvastam. Könnyed nyári olvasmány.

>!
smetalin
S. K. Tremayne: A tűz gyermeke

Meg kellett néznem, hogy a másik könyvére mennyi csillagot adtam, mert nem szerettem volna igazságtalanul pontozni. Igen, a Fagyos ikrek jobb volt. Ez sem volt rossz, itt is megvolt ez a baljós hangulat, a hideg, a hó,a köd, az anya, a gyermek, a szellem, elszigeteltség, ezek mind mind megtalálhatók a másik könyvében is. Ott viszont nekem a történet jobban tetszett, itt egy kicsit néha unatkoztam, nem volt folytonos a borzongás-faktor, néha leült a cselekmény. A végét ha ezer évig élek sem tudtam volna kitalálni, de szerintem emberfia nem született még meg, aki igen. (persze mindig vannak kivételek)
Remélem az író marad ezen a misztikus vonalon a többi könyvében is.

>!
tmezo P
S. K. Tremayne: A tűz gyermeke

Nagyon nehezen sikerült a végére érnem. Ez most nem ragadott úgy magával, mint a másik regény. Bár a baljós hangulat nagyon ott volt, de a történet nem volt olyan izgalmas. Úgy érzem néhol leült, és sokszor átment kalandozásba, és néha nyafogásba Rachel részéről.
A tájleírás izgalmasabb volt, a sejtelmes bányákkal, rejtélyes járatokkal, és magával a régi házzal, a szakadó hóval, és az áramszünettel.
Elismerem, azzal, hogy mindenkit gyanússá tett az író, és nem lehet rájönni semmire, meglapozta az ember kíváncsiságát, de sajnos ezzel egyúttal kicsit „zűrzavarossá” is tette. Úgy gondolom most a kevesebb több lett volna.


Népszerű idézetek

>!
Angele P

– Néha azt gondolom, a legtöbb, amit egy szülő tehet, hogy életben marad addig, amíg a gyereke felnő, és nekiszegezheti a kérdést: Hogy a fenébe tudtad így elrontani?

Kapcsolódó szócikkek: David Kerthen
4 hozzászólás
>!
Niitaa P

A járatok behatolnak a tenger alá.

(első mondat)

>!
molly_

Nekem a regények valók, azokból merítettem erőt, amikor az életet elviselhetetlennek éreztem.

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rachel Daly
>!
tmezo P

Azt mondják, viharos napokon hallani lehet a vízbe fúltak hangját, ahogy a saját nevüket kiáltják.

Kapcsolódó szócikkek: Juliet Kerthen
>!
tmezo P

(…) az egész házat elárasztja a sötétség és a hideg; a Morvellanban rekedt fekete, fagyos víz feltör, hogy elöntsön bennünket, feljön az aknákon, és meghódítja az alagsort, majd felkúszik a lépcsőn, és könyörtelenül beszivárog a házba.

Kapcsolódó szócikkek: hideg · sötétség
>!
Angele P

A boldog üvegszilánkok beékelődnek az ember szívébe, amikor gyereke születik, és soha nem lökődnek ki onnan, viszketeg idegesség, aggodalmas tűszúrások és időként a mellkasunkba hasító, váratlan öröm, olyan átható boldogság, hogy tudjuk, amikor meghalunk, ez alapján fogjuk megítélni az életünket, hogy erre fogunk emlékezni, erre fogunk gondolni a halálos ágyunkon.

>!
Angele P

Befészkelte magát a fejembe a kép, és képtelen vagyok szabadulni tőle. A hátborzongató kép egy holttestről, amelyet épségben megőrzött a jeges bányavíz. A száj és a szem nyitva, megrekedt a fénytelen világosságban, és belebámul a vízbe fulladt járatok csöndjébe, Morvellan sziklái alatt.

Kapcsolódó szócikkek: Rachel Daly
>!
tmezo P

A kétely kétségbevonása a hit kezdete.

Kapcsolódó szócikkek: Juliet Kerthen · kétely
>!
Gy_Anna

Régen úgy gondolta, a vágyra nincs más gyógyír, mint a halál. De most eltöprengett. Lehet hogy semmi nem képes eltörölni az emberi sóvárgást; talán az örökkévalóságig megmarad, utazik a sötétségben. Mint a halott csillagok fénye.


Hasonló könyvek címkék alapján

Paula Hawkins: A lány a vonaton
Dorothy Koomson: Az utolsó csepp
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Tom Rob Smith: A 44. gyermek
Alice Feeney: Időnként hazudok
Lee Child: Esti iskola
Tasmina Perry: Ház medencével
Rosamund Lupton: Azután
Robert Harris: Führer-nap
Ruth Ware: Sötét erdő közepén