51. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

A ​kárhozott (A kárhozott 1.) 209 csillagozás

S. J. Kincaid: A kárhozott

A ​kárhozott könyörtelen.

A kárhozott legyőzhetetlen.

A kárhozottnak egyetlen feladata van: hogy öljön azért a személyért, akiért létrehozták.

Nemezist arra teremtették, hogy egy galaktikus szenátor leányát, Sidoniát védelmezze. Egymás mellett nőttek fel, de semmilyen értelemben nem testvérei egymásnak. Nemezis boldogan adná az életét Sidoniáért, és ezt is várják tőle. Ölne is érte, annyi életet oltana ki a védelmében, amennyi csak szükséges.

Amikor az őrült császár értesül arról, hogy Sidonia atyja felkelést szított ellene, a szenátor leányát a Galaktikus Udvarba rendeli. Túszként kell szolgálnia az apja ellen. Nemezis csak egy módon óvhatja meg Sidoniát: ha Sidoniává válik.

Nemezis, a gyilkológép magát Sidoniának álcázva elutazik a császári udvarba, ahol korrupt politikusok és kétszínű szenátorok gyermekeinek körében kell eljátszania a szerepét. A viperafészek minden zuga újabb veszélyt rejt, de Nemezis nem vetheti be ellenük valódi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
Twister Media, Budapest, 2017
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155631283 · Fordította: Bodóné Hofecker Zsuzsanna
>!
Twister Media, Budapest, 2017
480 oldal · ISBN: 9786155631290 · Fordította: Bodóné Hofecker Zsuzsanna

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Nemezis dan Impyrean · Tyrus Domitrian · Sidonia von Impyrean · Credenza Fordyce · Cygna Domitrian · Impyrean mátriárka · Viszály


Kedvencelte 63

Most olvassa 4

Várólistára tette 231

Kívánságlistára tette 231

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
S. J. Kincaid: A kárhozott

Nem sűrűn szoktam sokkot kapni egy könyvtől, de ettől sikerült. De a szó jó értelmében, annyira sok taktikázás, brutalitás volt a történetben, hogy egyszerűen elképedve olvastam.

Nekem ez a történet nagyon tetszett, tele feszültséggel, izgalommal, pici romantikával és egy karakter hihetetlen jellem fejlődésével, ami talán a legjobban lenyűgözött.
Igen is brutális képet kapunk egy távoli jövőről, ami nem lehetetlen, hogy valósággá válik egyszer.
Csak a mai társadalmunk, aktuális problémáink lettek kicicomázva és a jövőbe helyezve.
Elképesztő bravúros politikai taktikázás zajlik le az olvasó szeme előtt, ha nem figyelünk egy picit máris fonalat vesztve mehetünk vissza pár oldalt.
A kegyetlenkedés nem ismeretlen, e műfaj legtöbbjében megtalálható, de ennyire közel nem éreztem magamhoz még egyik történetben sem.

Nagyon várom a következő kötetet.
Csak ajánlani tudom és kedvenc! :)

Ismételten köszönöm @vikcs az ajánlást, hisz anno nálad fedeztem fel e remek olvasmányt. :)

2 hozzászólás
Gorkie P>!
S. J. Kincaid: A kárhozott

„Hasonlítanak ránk, de valójában nem emberek, mit ön vagy én. Ők ragadozók.”

Ez a történet sokkal több, mint amennyit a fülszöveg sugall.

(…)

A történetet Nemezis, a kárhozott szemszögéből ismerhetjük meg, ami nagyon jó döntés volt az Írónő részéről. Tökéletesen át tudta adni, hogy mi is ő és mi megy végbe benne. A történet elején egy egyszerű gyilkológép, akit arra fejlesztettek ki, hogy egyetlen embert védelmezzen. Emberfeletti ereje van, gyors, pontos, halálos. Ugyanakkor okos és ravasz is.

(…)

Ami az olvasási időmből is látszik, teljesen rátapadtam a könyvre, engem megvett magának kívül-belül és bár így is kerek egész a történet, legszívesebben azonnal rohannék a folytatásért.

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.in/2017/06/s-j-kincaid-karh…

6 hozzászólás
vikcs>!
S. J. Kincaid: A kárhozott

Bővebben a blogon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/05/megjelenes-el…

" Ez a könyv. Egyszerűen. FENOMENÁLIS.
Gyerekek… egy hihetetlenül jó könyv érkezik egy hónap múlva nekünk, és én már most mondom, hogy imádni fogjátok! Akkora rajongás és szerelem van bennem a könyv iránt, hogy még írni is alig tudok, miután befejeztem az elolvasását. Nem volt egy rövid történet, de még most is olvasnám tovább.

Nagyon tetszett ez a vegyes közeg, hogy mindenből kapunk, és mégsem érezzük telítve magunkat, hanem az egész egyveleg élvezhető és annyira különleges, hogy letenni sem bírod. Volt itt sokszor szó politikáról, fontos szerepet kap a hatalmi viszály, kapunk egy nagyon jó szerelmi szálat, amit nagyon-nagyon szerettem, és örültem, hogy volt a könyvben, ez adott hozzá egy kis pluszt. Itt úgy éreztem, mintha a nyugalom szigetén lennék, és élvezem ezt a pár pillanatot, ami megadatott két politikai rész között.

Olyan csavarok és váratlan fordulatok vannak benne, hogy némely részeknél konkrétan leesett az állam, és vadul olvastam tovább, hogy megtudjam a következményeket.

Fantasztikus világalkotás és egyedi stílus jellemzi a könyvet, nagyon féltem, hogy egy ilyen témát hogyan fog jól megírni és kihozni az írónő, de szerintem eszméletlen jól teljesítette a magas mércét. A könyv gyorsan és könnyen olvasható, a politikai viszályok és a leírások, az új világ feltárása ellenére is, sőt, még ezek is úgy vannak megírva, hogy még ez is érdekli az embert. "

2 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
S. J. Kincaid: A kárhozott

Ez a könyv teljes egészében levett a lábamról!
Egy sci-fi köntösbe bújtatott, politikai sakkjátszmákkal teli disztópiát fog a kezében az olvasó, ahol lényegében minden benne van, amit egy könyvben szeretek: izgalom, kaland, váratlan fordulatok – némi romantikával fűszerezve… :)
YA ellenére azért voltak benne véres és erőszakos részek is, igaz ez a sztori szerves részét képezik – nélküle kevésbé hihetőek és nehezebben érthetőek lennének a szereplők viselkedése és döntései.
Várom a folytatást, remélem hamarosan érkezik!

13 hozzászólás
deen>!
S. J. Kincaid: A kárhozott

Szuper könyv volt! Benne mindennel, ami számomra igazán élvezhetővé tesz egy könyvet. Egy kegyetlen távoli jövő, ahol a fennköltek megengedhetik maguknak, hogy genetikailag módosított humanoidokat, kárhozottakat használjanak testőrként, akik csak gazdájukhoz kötődnek, megölnek bárkit, aki megpróbál ártani nekik, persze kérdés nélkül. Nemezis kárhozott, de az ő gazdája Sidonia sohasem tekintette másnak, mindig is úgy bánt vele, mint a testvérével és próbálta rávenni Nemezist, hogy ő is lássa magát igazi embernek. Ebben a kegyetlen és zsarnok császár vezette világban, a fennköltek űrhajókon élnek, míg a többi ember a túlnép, az alattvalók a bolygókon tengődnek. A fennköltek úgy változtatják kinézetüket, mint más a ruháit, minden alkalomra mást „vesznek fel” így igazán senki sem tudja, hogyan néznek ki valójában. Nemezis Sidoniát védve helyette utazik az udvarba, ahol túszként tartják fogva, hogy apja végre elálljon tudományos nézeteitől. A vélt utazási ok, azonban hamarosan megváltozik és kezdetét veszi Nemezis bosszúhadjárata, amiben váratlan szövetségesre lel Tyrus a trónörökös személyében. Csak az a baj, hogy Tyrus mindenki szerint őrült. Vagy mégsem? A könyvben annyi fordulat és csavar volt, hogy a végén már tényleg nehéz volt eldönteni, ki, ki mellett áll, ki hazudik, és mi lesz a történet vége, mi lesz Nemezis és a birodalom sorsa. Imádtam, hogy senki sem mondta ki, mik a céljai, vagy ha el is mondta, a következő pillanatban simán az ellenkezőjét csinálta. Az a rengeteg intrika, aljas húzás, hogy közelebb kerüljenek a hatalomhoz sokszor gyomorforgató volt, az is, ahogyan egymással és a szolgákkal bántak, csak hogy fitogtassák a hatalmukat. A sok szörnyűség ellenére egy igazán izgalmas könyvet olvashattam, aminek akár már holnap olvasnám a folytatását.

1 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
S. J. Kincaid: A kárhozott

Hol a folytatás? Ritkán találkozik az ember ennyire jól megírt könyvel. Nemezis, a kárhozott, akinek létezése célja a gazdája megóvása bármi áron és később mennyi minden szakad szegény nyakába.
Annyira zseniális a történetvezetés, de egyben utálom is az írónőt, mert képes volt szomorúvá tenni, majd utána boldoggá és ismét elérte, hogy bőgjek.T-T
Mindennek oka van a történetben és semmi sem fekete vagy fehér, sosem tudhatod kiben bízz. Minden megkérdőjeleződik, aztán jön a pofáraesés, a tagadás, végül az igazság.
Nem is kérdés, kedvenc lett ez a könyv. :)

anikho>!
S. J. Kincaid: A kárhozott

A történet nagyon összetett.
Pulzál benne a politika, a hatalomvágy, a taktikázás mindenek felett. Megláthatjuk, hogy egy dinasztiában valójában mekkora harcok dúlnak a trónért.

Nemezis egy kárhozott, egy gép, akinek nincsenek, és nem is lehetnek érzései. Tisztában is van ezzel. Azonban ahogy haladnak az események, belekényszerül egy teljesen más szituációba, ahol megfordulnak a hatalmi viszonyok. Megtapasztalja milyen az, mikor az ember a saját elméje, ítélete alapján határoz el valamit, amit aztán be is teljesít. Megismeri magát az életet. Egyszeriben egy egész birodalmat kell megmentenie, legalábbis egy új irányba terelnie.

Nemezis szövetségre lép Tyrus Domitriannal, az őrült örökössel. Kiderül, hogy ez a fiatalember sokkalta több, mint azt eleinte gondolnánk. Hatalmi játszma kezdődik, aminek a végkifejlete szinte csak rajtuk múlik. A szervezkedés közben Nemezis rájön, hogy ő is képes emberi érzelmekre, mint a bánat, félelem, szerelem, vágy, féltékenység, bosszúvágy. Szépen lassan elfogadja ezt, és amint ez megtörténik senki sem állíthatja meg.

A történet bővelkedik mindenben, amit egy fantasztikus YA regénynek tartalmaznia kell. Kaland, szenvedély, szerelem, sóvárgás. Minden. Én nagyon élveztem olvasni, sokszor kapkodtam a fejem. Főleg a könyv második felében, ott kezdődött el igazán a buli. Sokban hozzájárult ezen érzéseimhez Tyrus személye, és az a különlegesen szépen felépített kapcsolat, ami közte és Nemezis között alakult ki.

Olvasásra fel kedveseim! Hajrá!
bővebben: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2017/05/megjelenes-elot…

11 hozzászólás
perpetua P>!
S. J. Kincaid: A kárhozott

Először nem akartam 5 csillagot adni, mert ez még csak első rész, és lehet ez még jobb is, de semmibe se tudok belekötni, akkor meg miért ne kapja meg a maximumot? :)
Izgalmas volt végig, de nagyon. Újabb érdekes világ tárult elénk, ahol a fontos, előkelő személyek életét kárhozottak védik, akiket csak erre a feladatra tenyésztenek. Még érdekesebb, hogy a történetet pont egy kárhozott szemén keresztül láthatjuk. A politika és a hatalmi harcok mindig feldobják a regényeket, mert sose lehet tudni, hogy ki kihez hűséges és mi lesz a következő lépése.
Nemezist nagyon megszerettem. Jó volt vele együtt felfedezni, hogy talán több van benne, mint ahogy eredetileg programozták. Lassan ráébred, hogy talán van benne némi emberség is. Tyrus volt számomra a nagy meglepetés. Első találkozáskor is sejtettem, hogy fontos szerepe lesz még a könyvben, de Nemezis természetét ismerve, mégse gondoltam, hogy ezt kapom, de így volt tökéletes. Érdekes szövetség az övék. De mellettük még akadtak igazán fontos tagok a Domitrian családban, akik felkavarták az állóvizet. Tyrus említi is többször, hogy mennyire könyörtelen a családja, de mégis meg tudtak lepni, mert sokkal számítóbbak, mint hittem. Muszáj mások előtt járnod jó pár lépéssel, ha ebben a királyságban életben akarsz maradni. Az érzelmeim is nem egyszer hullámoztak, mert akadtak szereplők, akiknek nem kegyelmezett az Írónő, és nehezen viselem, ha szerethető szereplőket vesztünk el, de ettől lesz izgalmasabb minden.
Viszonylag kedves lezárást kaptunk, nem azt a gyilkos függővéges fajtát, de ennek ellenére el se tudom képzelni, hogy mi jön még ezután. Kérdés maradt bőven megválaszolatlanul.

5 hozzászólás
kellyolvas P>!
S. J. Kincaid: A kárhozott

Minden sorát imádtam, beleszerettem a karakterekbe és a világfelépítésbe. Számomra az ilyen könyvek nyújtják a tökéletes szórakozást, és megerősítenek abban a hitemben, hogy érdemes keresgélni, mert ilyen kincsekre talál az ember. Bővebben:
http://www.kellylupiolvas.com/2018/02/sj-kincaid-karhoz…

K_A_Hikari>!
S. J. Kincaid: A kárhozott

„Bátor vagy, tiszta szívű és erős. És te vagy az egyetlen, aki igaz valómban képes látni engem.”

Ez a könyv nem csak beváltotta, de felül is múlta a hozzá fűzött reményeimet. A beleolvasó nem vett meg magának, de ahogy többet tudtam olvasni, nem csak azt a körülbelül húsz oldalt az elejéből, megnyugodott a lelkem, hogy jó döntést hoztam.
Izgalmas, és kiszámíthatatlan, pont úgy pörög az olvasó agya a cselekményen, ahogy a lapok a kezében.
Ajánlom, hogy legyen kéznél rágcsa és innivaló, egyébként fennáll az étlen- szomjanhalás veszélye, mert semmi kedved nem lesz megszakítani az olvasást, nehogy a szereplők csináljanak valamit nélküled.
Rettentően várom a folytatást, és nagyon imádkozom azért, hogy a kiadó minél hamarabb elhozza magyarul is.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

vikcs>!

Bár lelkem nem volt, és szívem sem sok, de az a kevés szívem mind érte dobogott.

Kapcsolódó szócikkek: Nemezis dan Impyrean
6 hozzászólás
vikcs>!

Mindannyian csillagporból összeállt testek vagyunk, melyekbe valahogy tudat költözött.

44-45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sidonia von Impyrean
anikho>!

– Elképesztő vagy – súgta lágyan. – Nagyon önző vagyok, hogy most csak arra tudok gondolni, hogy magamnak akarlak?
Nem értettem a szavait.
– Akarsz engem… Hogyan..?
A szája különös mosolyra húzódott.
Aztán megcsókolt.

323. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nemezis dan Impyrean · Tyrus Domitrian
vikcs>!

Szeretet? Nyugalom? Idegenül csengő szavak voltak számomra. Nem tudtam, mit jelenthetnek, de a hangzásuk nagyon csábító volt, tele ígérettel.

Kapcsolódó szócikkek: Nemezis dan Impyrean
1 hozzászólás
vikcs>!

Különleges érzés volt megtapasztalni a sikerélményt, és hogy valaki szerint fontos vagyok. Örömmel töltött el, hogy valakinek szüksége van rám.

Kapcsolódó szócikkek: Nemezis dan Impyrean
vikcs>!

Ha megengedem magamnak, hogy szívem legyen, amely érzelmektől lobog, akkor kiteszem magam olyan erőknek és kiszámíthatatlan veszélyeknek, amelyek bármikor ellobbanthatják ezt a lángot.
Ha törődöm valakivel, az azt jelenti, hogy a szó legroszszabb értelmében válok tehetetlenné az elvesztésével szemben.

Kapcsolódó szócikkek: Nemezis dan Impyrean
vikcs>!

– Annyira szeretlek, hogy néha elviselni sem tudom. Egy csoda vagy, és nem is tudsz róla.

Kapcsolódó szócikkek: Nemezis dan Impyrean · Sidonia von Impyrean
vikcs>!

A sors szerint mindenki az enyészeté lesz egyszer. De van választásunk, hogy mi történjen a mostani pillanat és életünk utolsó perce közt. Neked is. És senki sem dönthet erről helyetted.

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tyrus Domitrian
KockaCica>!

– Bármit feláldozok az új korszakért, amelyet meg akarok nyitni, Nemezis – nézett mélyen a szemembe. – Kívéve ezt az egyet. Téged nem adlak. Téged sosem.

476. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nemezis dan Impyrean · Tyrus Domitrian
K_A_Hikari>!

Ám a sors időnként nem a kedvünk szerinti választásokat hozza el számunkra, hanem olyanokat, amiket jobb híján el kell fogadnunk.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nemezis dan Impyrean

Hasonló könyvek címkék alapján

Marie Lu: Legend – Legenda
Stephenie Meyer: A burok
Amy Ewing: A fehér rózsa
Vivien Holloway: Végtelen horizont
Cecelia Ahern: A Vétkes
Dan Wells: Partials – Részben ember
Lauren Oliver: Delírium
Suzanne Collins: Énekesmadarak és kígyók balladája
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Tahereh Mafi: Ne hazudj