Féktelen (Esztelenül 2.) 228 csillagozás

S. C. Stephens: Féktelen

Egy szerelmi háromszög mindig csapda, s mindig rút áruláshoz vezet. Így hát Kiera megfogadja, hogy tanul az elkövetett hibákból. Szilárd elhatározása, hogy soha többé nem okoz ilyesfajta fájdalmat senkinek, különösen annak az érzelmekkel teli, különleges férfinak nem, aki elrabolta a szívét. De az életben minden kapcsolatnak új kihívásokkal kell megbirkóznia. Vajon kiállja-e az utolsó próbát Kiera szerelme? Szeretni ugyanis könnyű, ám bízni valakiben… az a nehéz.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
ISBN: 9789633831113 · Fordította: Varga Zsófia
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
604 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632548432 · Fordította: Varga Zsófia, Lévai Márta

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Kellan Kyle · Kiera Allen · Anna Allen


Kedvencelte 76

Most olvassa 26

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 64

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
S. C. Stephens: Féktelen

Sokkal jobban tetszett, mint az Esztelen, pedig nekem azzal se volt komolyabb problémám. Ez van, amikor egy olyan karakter, mint Kellan Kyle lila ködöt képes nálam okozni. Ilyenkor hajlamos vagyok az elfogultságra. sorry Már az előző részben elvette az eszem.
Frázisnak tűnhet, de nagyjából mindenki tudja, hogy a bizalom a legalapvetőbb egy kapcsolatban. Ha ez nincs meg, akkor a kapcsolat nem fog működni, sehová nem fog fejlődni. Ha úgy tetszik, anélkül kár belekezdeni. A történet fő témája a bizalom. A két főszereplő tudatában van annak, hogy is jöttek össze illetve, milyen viharosan kezdődött a kapcsolatuk. Ismerve egymás múltját, a miérteket’ és a hogyanokat’, hiába szeretik egymást, viszont egyikük sem bízik a másikban. Ez okozza a legnagyobb fennakadást a kapcsolatukban, mégis azon vannak, hogy elnyerjék egymás bizalmát fénypontokkal és mélypontokkal tarkítva.
Kiera sokkal normálisabb, de még mindig nagyon bizonytalan, és kevés az önbecsülése. Ennek az a fő oka, hogy mindig a nővére árnyékában élt. Folyton azt kellett hallania, hogy a nővére milyen bombázó, ő pedig csak az „ész” kettőjük között. Kiera és Anna szülei nagyon rokonszenvesek voltak.
A történet sokkal romantikusabb, sokkal erotikusabb, az előző részhez képest. spoiler A szerelmi háromszög pedig végleg száműzve lett a történetből, aminek a legjobban örültem. Jó volt olvasni, hogyan alakul a kapcsolatuk. Miként fejlődnek önmagukhoz képest a szereplők és tetszett, ahogyan törekedtek egymás bizalmának elérésére. Kellan és az ő romantikus tettei…..
sóhaj
A mellékszereplők is sokat fejlődtek és azért volt meglepetés ebben a részben. Mellékszereplők közül pedig egyértelműen Griffin a kedvencem! Haláli. Amikor csak azon kapom magam, hogy törvénytelenül nevetek….jó hangosan……egyedül. A körülöttem lévők biztos, hogy nem néztek komplettnek. Összességében könnyed, szórakoztató, magával ragadó olvasmány.

3 hozzászólás
Magdi1017>!
S. C. Stephens: Féktelen

Na ez a könyv még jobb volt mint az előző!
Szerettem, hogy nem volt benne annyi rinya.
Kiera kezdi összekapni magát, ami igazán dícséretes. Bár most eléggé nagy fába vágja a fejszéjét Kellan, hisz turnézni mennek. Nagyon nagy próbatétel ez nekik, hiszen abszolút nem volt zökkenőmentes a kezdet, és hát nem titok egymás előtt a múltjuk, szóval van benne féltékenykedés bőven. A bizalmat nem adják ingyen, megszerezni nagyon nehéz, viszont elveszíteni annál könnyebb. Ugyebár Danny felbukkanása is okoz egy kis katyvaszt, de ő már Abby hű társa…
Kellan pedig hát… Jaj, egy cuki romantikus szívtipró még mindig

Mrs_Curran_Lennart P>!
S. C. Stephens: Féktelen

Köszi a bíztatást mindenkinek, tényleg érdemes volt tovább olvasni a sorozatot.
Kiera sokat fejlődött az előző rész óta. Mondhatni felnőtt, bár még mindig elbizonytalanodik időnként. A Danny fanok örűlhetnek, ő is feltűnik a történetben (ettől annyira féltem). És hát persze a lényeg Kellan! Maga a két lábon járó szex és csábítás, ami ugye nem újdonság, de a romantikus oldala is nagyon tetszett. Az emlékeztető kis cetlikék mindenhol eldugva…
A történetben Kellan több hónapos turnéra megy, és hát izgulhatunk Kieráért, aki megpróbál értelmes elfoglaltságokat kieszelni, de hát a zöld szemű szörny állandóan támad. Van is jónéhány félreérthető helyzet, és forró jelenetek persze, pl. egy fürdőszobás. Nagy meglepetés Anna és Griffin, nem erre számítottam a fickótól, aki egy nagy gyerek. Legalább is az állandó beszólásai ezt mutatják. (Hulknak becézi a farkát). Kíváncsi vagyok a harmadik részben még mit lehet csavarni a történeten.
Egyébként ketten fordították, annyira nem feltűnő, bár a női együttest a könyv elején a magyar, a második felében az angol nevén említik. Gondolom minél hamarabb nyomdába akarták tenni a könyvet.

kis_macko>!
S. C. Stephens: Féktelen

Aki összefutott velem itt mostanában, tudhatja, mennyire vártam ezt a könyvet, szerencsére megérkezett még karácsony előtt és megint ki tudtam szorítani egy napot az olvasására és a lassabb indítás után nem csalódtam. :)
Az első kötethez hasonlóan ehhez is van egy zenelista:
http://authorscstephens.com/effortless/

Az ismert előzmények után ebben a kötetben a központi kérdés nem a ki kivel, hanem a féltékenység és a bizalom, ami nagyon törékeny minden fél részéről. Visszatér minden szereplő, hozzák a formájukat a bulikkal, komoly beszélgetésekkel, ballépéseikkel együtt.

Szerencsére Kiera sokkal elviselhetőbb személyiséggé változott az eltelt idő alatt, tanult a múltbeli eseményekből, de meg kell birkóznia a rocksztárság velejáróival is. A kedvese egyre ismertebb, sorra kapják a jobbnál jobb lehetőségeket, hogy kitörhessenek az igazi ismertségbe.

Továbbra is Kellan viszi a hátán izmain, hangján, stb. a könyvet. A döbbenetes matekpéldát leszámítva még mindig imádom. Szexi, humoros rocker komoly érzelmekkel és nehéz, de nem kirakatba állított múlttal. Mindenki előtt felvállalja az érzéseit és tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű a távkapcsolatuk, és mindent megtesz, hogy könnyítsen a helyzeten. Nem tudom, ki tudna ellenállni a módszerének, én biztosan nem. Egy ponton nagyon sajnáltam, hogy nem képeskönyvről van szó. :D

Azért Anna és Kiera apja előtt le a kalappal, hogy a lányai mellett még nem kapta elő a vadászpuskát vagy nem kapott szívrohamot. :D

Szerencsére megint nincs komoly függővég, de ennek ellenére már most nagyon várom a harmadik kötetet. :)

5 hozzászólás
bankicsniki>!
S. C. Stephens: Féktelen

Nem hittem volna, hogy ezt fogom mondani,de az első pár fejezetet leszámítva, nagyon tetszett!!! :D
Ebben a könyvben végre megtörtént az,amire mindenki várt…Kiera végre összeszedte magát!!! :D Nem volt idegesítő,normálisan állt hozzá a dolgokhoz és ésszerűen tudott viselkedni.
Kellan – imádlak…de komolyan!!:D
Most már azt merem mondani,hogy nagyon várom a harmadik részt!!:)

13 hozzászólás
Felixa P>!
S. C. Stephens: Féktelen

Ha az első rész rész megkapta a maximum csillagot, akkor ez is, bár nem szárnyalta túl azt… Ráadásul cselekményileg alulmaradt tőle. Itt sok volt az egy helyben topogás; a sok fellépés kezdett már kiakasztani.
Szerencsére Kiera kezd felnőni Kellan mellé, és meg kell tanulniuk, hogy mit jelent a bizalom egy kapcsolatban. Hát…, eléggé döcögősen ment mindegyiküknek. Plusz pont a cetliknek! :)) Nagyon eredeti ötlet az írónő részéről!
A másik plusz pont pedig azért, mert szerelmi háromszögtől mentes a történet.
A legszimpatikusabb mellékszereplők ebben a könyvben: Anna – Griffin páros.
Kíváncsi vagyok, hogy miként alakul a szereplők sorsa a harmadik könyvben…

Fire_bird P>!
S. C. Stephens: Féktelen

Ez a sorozat a legjobb példa arra, hogy megéri az első részt végigszenvedni, mert a folytatás mindenért kárpótol. Ezerszer jobban szerettem ezt a részt. Szerettem Kellan huncutkodásait, pajzán kis beszólásait, a humorát, a felszabadult, laza viselkedését, amiket az első részben a sok feszültség és a bűntudat miatt nem kaphattunk meg Kellanből. Még Kierat is úgy ahogy el tudtam viselni, mert érezhetően sokat változott, sokat változtattak rajta az első rész történései, és ez számára mindenképpen előnyös változás volt. Persze most is volt egy két olyan megnyilvánulása, amitől a falra tudtam volna mászni. Például a folyamatos titkolózása, most is kikészített. Az elgondolását, a logikáját még értettem is, de a cselekedeteit nem tudtam megérteni. spoiler Kellan se volt teljesen őszinte, de az ő indokait jobban meg tudtam érteni.
Ez a rész tökéletesen bemutatta, hogy a bizalom nem is olyan könnyű dolog, meg kell küzdeni érte, és ez csak úgy lehetséges, ha őszinte az ember. A végét már könnyes szemmel olvastam. Szóval volt itt minden: feszültség, izgalom, harag, félelem, és olyan érzelmi túlfűtöttség, ami szinte kiverte a biztosítékot. A korábbi öt csillagom úgy érzem kevés ide, ezért megy a kedvencek közé. ♡

catilde>!
S. C. Stephens: Féktelen

Határozottabban jobb volt, mint az első! Kiera nem sírta végig az egész könyvet, csak a felét! :) Néha azért már idegesített Kellanról való álmodozása, féltékenységi rohamai! De így is jó volt! A vége a diploma buli az nagyon tetszett. Griffines rész úristen, de aranyos volt!
Kíváncsi vagyok, mi történik az utolsó kötetben, várom nagyon a folytatást!

1 hozzászólás
mcborzaska>!
S. C. Stephens: Féktelen

Százszorta jobb volt az előző résznél, bár az eleje eléggé lassan akaródzott beindulni. Kierát az előző részben sem bírtam elviselni, ez a helyzet nem változott. Bár határozottan fejlődő képes. Talán a harmadik részben sikerül megkedvelnem :)
Mint az előző kötetben, itt is az volt az érzésem, hogy fele ennyiben meg lehetett volna írni a könyvet. Sok dolog nagyon elnyújtott lett.
Kíváncsi vagyok a harmadikra, hogy ott mit alkot Kiera, illetve arra is, hogy ott is lesz-e sok feleslegesen elnyújtott rész.

SunnySister>!
S. C. Stephens: Féktelen

Háát nem is tudom.. Kiera bár határozottan fejlődött az első részhez képest, még most is sokszor kiakasztott az ömlengéseivel, siránkozásaival, féltékenységeivel, túlkombinálásával.. most komolyan nemááá.. ennyit bőgni.. tejóóóééég!!!
Hmm.. talán többször kéne a pohár fenekére néznie hogy kicsit ellazuljon.. bár a búcsúbulin lehet hogy már túl sok volt a jóból.. hihi hatalmas, az egyik legjobb rész. :D
Kellant viszont imádtam, továbbra is kedvenc! *.* És azok a cetlik.. jajj nekem. :)
Néhol ugyan kicsit túl hosszan van ecsetelve egy-egy rész és én a Danny szálat sem erőltettem volna ennyire, de ettől eltekintve kiváncsi vagyok a folytatásra.


Népszerű idézetek

kis_macko>!

– Ez nem búcsú, oké? Nincsenek búcsúk… köztünk nincsenek – suttogta hevesen, és a homlokomnak döntötte a homlokát. Illata szétáradt bennem, és én belélegeztem, ízlelgettem. A könnyek már szúrták a szememet, ő pedig tovább suttogott: – Ez a turné nem más, mint hogy elmegyek egy újabb koncertre… egy igazán hosszúra. De amikor hazajövök hozzád, bebújok majd az ágyadba, amely melegen vár rám, mint ahogy mindig szokott…
Bólintottam; képtelen voltam megszólalni.
Újra nyelt egyet, és behunyta a szemét,
– És veled leszek minden éjjel, Kiera. Minden éjjel, nem számít, hol vagyok éppen, veled bújok majd ágyba. Az ágyunk sokkal nagyobb lesz, sok-sok kilométernyi széles, de akkor is csak én meg te leszünk benne…

214. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kellan Kyle
2 hozzászólás
kis_macko>!

– (…) Eleinte nagyon ideges voltam a színpadon.
Összevontam a szemöldököm és befejeztem a hajam kifésülését.
– Hadd találgassak: ma viszont magad elé képzeled a közönséget meztelenül?
Kuncogva felült.
– Nem, azzal felhagytam, mert túlságosan felizgultam tőle.

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kellan Kyle · Kiera Allen
kis_macko>!

Kellan a konyhapultnak támaszkodott, kezét a háta mögé téve, megmutatva pompás mellkasát. Egy pillanatra megtorpantam, és magamról megfeledkezve csak bámultam őt.
A haja nedvesen, borzasan állt, még csöpögött belőle a víz. Az egyik csepp követte kulcscsontja ívét, azután végigfolyt a nevemen, mely kecses folyóírással volt a szíve fölé tetoválva. Innen a játékos kedvű vízcsepp a mellkasára gördült, aztán tovább a bordáin, egyenesen le alhasának mély V kivágásáig. Ebben a mélyedésben haladt egészen sokáig, mígnem végül elnyelte a csípője köré tekert puha törülköző. Ez volt a legszerencsésebb rohadt vízcsepp az egész világon.

141. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kellan Kyle
Kaderina>!

Attól pillanattól kezdve, hogy az ember elkezdi az iskolát, azt tanítják neki: az idő állandó. Sosem változik. Egyike ez azon biztos dolgoknak az életben, amelyekre mindig lehet számítani… akár a halálra vagy az adóbevallásra. Egy perc mindig is hatvan másodperc marad. És egy óra hatvan percből áll. És egy nap mindig huszonnégy óra lesz. Az idő nem ingadozik. Mindig ugyanabban az állandó tempóban telik, minden pillanatban az ember életében.
És ez a legégbekiáltóbb baromság, amit csak tanultam az iskolában.
Az az igazság, hogy idő hullámzik. Hihetetlenül könnyű órákat vagy akár napokat veszíteni egy szempillantás alatt. Máskor kínszenvedés végigevickélni egyetlen órácskát is. Az idő apad és árad, olyan szakadatlanul, akár a tenger, és éppolyan megállíthatatlanul is. Épp azok a pillanatok, melyekről azt szeretnéd: bárcsak örökké tartanának- azok szállnak el leghamarabb. Amelyeket pedig legszívesebben felgyorsítanál, csigalassúsággal vánszorognak.
Ez az igazság ebben az ügyben. Az életem pedig… szélsebesen száguldott, és én semmit sem tehettem ellene.

117. oldal

Light_House>!

Néha éppen azokról az emberekről derül ki, hogy egyáltalán nem tudunk róluk semmit, akikről azt hinnénk, nagyon is jól ismerjük őket.

558. oldal

kis_macko>!

Kellan úgy tudott rád nézni, hogy – még ha egy tömeg közepén álltál is – úgy érezted, különleges vagy, senki máshoz nem hasonlítható ezen a földön. Adjuk ehhez hozzá az ajkán játszó szexi félmosolyt, és előttünk áll egy férfi, aki egyetlen pillantásával képes lángra lobbantani.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kellan Kyle
kis_macko>!

Képtelen voltam abbahagyni a bugyuta mosolygást, ők pedig kuncogásban törtek ki, mielőtt elhúztak volna. Mi a baj? Szuperszexi zenész a pasim, csodás hajjal, sziklakemény testtel, és a mellkasára a nevem van tetoválva. Ki az, aki nem vigyorogna a helyemben?

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kellan Kyle · Kiera Allen
catilde>!

– Csak sok szerencsét akartam neked kívánni a turné végéhez, és elmondani… – az ajkamba haraptam, mire a mosolya kiszélesedett. Látva, hogy a pillanatnyi zavarodottság ellenére is mennyire boldog, kuncogni kezdtem. – Itt leszek, amikor visszatérsz. – A szememmel jeleztem, hogy a lakására gondolok. Ő követte a pillantásomat, és felragyogott az arca. Egy lépést tett felém. – Visszaköltözöl hozzám?

501. oldal

Light_House>!

Sőt még egy Mit várhatsz a várandósságtól? című könyvecskét is találtam a konyhában. Persze, abból, hogy a mélyhűtőben bukkantam rá, arra következtettem, hogy Anna valami olyasmit olvashatott benne, ami kiakasztotta.

455. oldal

kis_macko>!

– Egy szép napon elérem, hogy azzá a magabiztos nővé válj, aki tegnap este itt táncikált összevissza az alsóneműjében. – Hátrafésülte a hajamat, és még hozzátette: – Te egy gyönyörű, intelligens nő vagy, és van egy pasid, aki imád. Semmitől nem kell tartanod… soha.

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kellan Kyle · Kiera Allen

A sorozat következő kötete

Esztelenül sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Egomániás
Vi Keeland: A beosztott
Jessica Bird: Dobbanó szívek
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg
Rebecca Donovan: Boldogító lélegzet
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó