The ​Kingdom of Copper (The Daevabad Trilogy 2.) 5 csillagozás

S. A. Chakraborty: The Kingdom of Copper S. A. Chakraborty: The Kingdom of Copper

S. ​A. Chakraborty continues the sweeping adventure begun in The City of Brass—"the best adult fantasy I’ve read since The Name of the Wind" (#1 New York Times bestselling author Sabaa Tahir)—conjuring a world where djinn summon flames with the snap of a finger and waters run deep with old magic; where blood can be dangerous as any spell, and a clever con artist from Cairo will alter the fate of a kingdom.

Nahri’s life changed forever the moment she accidentally summoned Dara, a formidable, mysterious djinn, during one of her schemes. Whisked from her home in Cairo, she was thrust into the dazzling royal court of Daevabad—and quickly discovered she would need all her grifter instincts to survive there.

Now, with Daevabad entrenched in the dark aftermath of the battle that saw Dara slain at Prince Ali’s hand, Nahri must forge a new path for herself, without the protection of the guardian who stole her heart or the counsel of the prince she considered a friend. But… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
912 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062887597 · ASIN: 0062887599
>!
640 oldal · ASIN: B07FV53B9K
>!
640 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062870162 · ASIN: 0062870165

4 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Nahri · Alizajd al-Kahtáni · Zajnab · Lubayd


Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

csilla123>!
S. A. Chakraborty: The Kingdom of Copper

Bár egy eseménydús könyv mindig nagyon élvezetes, én mindig is jobban szerettem a lassabb folyású történeteket, már persze, ha jól ki vannak dolgozva, és nem felesleges töltelékekkel van tele. Az első rész pont ilyen volt, teret adott a világ, és a szereplők felépítésének, emellett pedig az írónő nagyon jól adagolta az udvari intrikákat, és küzdelmeket, végig fenntartva az érdeklődést. Nem mondanám, hogy ezt a folytatásban nem sikerült volna elérnie, mert igenis méltó az első részhez, Nahri és Ali küzdelmeit olvasni egy olyan világban, ami nem támogatja az ő nézeteiket nagyon érdekes volt, egy percre sem akartam letenni a könyvet, mindig tudni akartam, hogy mi történik, sőt itt az előző résszel ellentétben Dara szemszögéből is olvashatunk, ami mindenképpen hozzá tett az élményhez. Viszont összességében úgy érzem, hogy bármennyire is jó volt a könyv, mégis valamilyen szinten beleesett abba a csapdába, amibe általában a folytatások szoktak, túl hosszú volt, és bár az írónő nagyon ügyesen töltötte meg az oldalakat, mégis így a végére érve érezhető, hogy ez lehetett volna rövidebb is.

Míg az első részben egyensúlyban voltak a kissé “unalmasabb” és “izgalmasabb” részek, itt minden izgalom a könyv végébe lett belesűrítve, míg a könyv háromnegyede túlságosan is – a bár élvezetes –, de kissé túlnyújtott udvari intrikákra ment el. Annak örültem, hogy mind Nahri, mind Ali sokkal jobban kiállt magáért, nem vártak más segítségére, hanem összeszedték magukat, és mindent megtettek azért, hogy egy jobb világot teremtsenek, bár sajnos ez a karakterfejlődés többnyire offscreen időugrás ment végbe. Bár szerencsére nem egy idegtépő cliffhangerrel zárul, de kiváncsian várom a folytatást spoiler, az írónőnek most is sikerült egy kiszámíthatatlan cselekménnyel előrukkolnia, remélem ezt a lezárásban is sikerül megvalósítani.

8 hozzászólás
Mesemondó I>!
S. A. Chakraborty: The Kingdom of Copper

Az első kötetért nem voltam oda, de ez a második nagyon tetszett. Tipikus trilógia-második-része hangulata van: az első könyvben megvoltak a kötelező körök spoiler, és a másodikra megérkezett maga a sztori is. Még stílusában is más ez a kötet: sokkal kevesebb olyan teátrális klisé volt benne, amiket az első részben utáltam (bár azért nem tűntek el teljesen), és ritmusában is lassabb, részletesebb, kidolgozottabb volt, amitől inkább történelmi regénynek éreztem, mint fantasy kalandnak (az előbbit jobban szeretem). Végre volt idő a politikára, intrikára, komplex társadalmi problémákra, meg karakterépítésre, és mind elég jól sikerült. Megint csak nem lett lebutítva a világ a kedvünkért, amit értékeltem. Néhány karaktert sikerült megkedvelnem, azt az egyet pedig, akit eddig is szerettem (Alit), szépen kidolgozott karakterfejlődésen vezette végig az írónő. Reménykedem benne, hogy a harmadik könyvben új p.o.v. karakterket is kapunk majd, mert néhány sztori spoiler megint egy kicsit a háttérbe szorult.
A könyv vége csak azért idegesített, mert most egy évet kell várni, hogy megtudjam, mi lesz.


Népszerű idézetek

csilla123>!

Fatumai was studying him. “You’ve told no one of this, have you? Afraid your shafit friends would rightfully run your Banu Nahida out?”
(…)
“No, I wasn’t afraid. I was tired.” Ali’s voice broke on the word. “I’m tired of everyone in this city feeding on vengeance. I’m tired of teaching our children to hate and fear other children because their parents are our enemies. And I’m sick and tired of acting like the only way to save our people is to cut down all who might oppose us, as if our enemies won’t return the favor the instant power shifts.”

Kapcsolódó szócikkek: Alizajd al-Kahtáni
csilla123>!

“Astonishing. I never imagined I’d meet a real Nahid.”
Nahri gritted her teeth. “Occasionally we’re allowed out to terrify the populace.”

Kapcsolódó szócikkek: Nahri
csilla123>!

With a curse, Zaynab followed. “If I’ve not said it lately, I think I hate you.”
“You know, for a magical being, you have a terrible sense of adventure,” Nahri replied, touching one of the eddies of paint, a blue swell that looked like a wave.

Kapcsolódó szócikkek: Nahri · Zajnab
csilla123>!

Lubayd groaned. “Can we delay bloodshed for at least a few days? I didn’t cross a cursed lake in a giant wooden bowl so I could be beheaded for treason before I had a chance to sample some royal cuisine.”
“That’s not the punishment for treason,” Ali murmured.
“What’s the punishment for treason then?”
“Being trampled to death by a karkadann.”
Lubayd paled and this time, Ali knew it wasn’t due to seasickness. “Oh,” he choked out. “Don’t you come from an inventive family?”

Kapcsolódó szócikkek: Alizajd al-Kahtáni · Lubayd
csilla123>!

Nahri tightened her grip. “Don’t you dare condescend to me like that. Wasn’t that your reasoning when it came to Dara as well? All those books I wasn’t ‘prepared’ for? How did that turn out for you?”
Ali jerked free. “Everyone knew about Darayavahoush, Nahri. They just couldn’t agree if he was a monster or a hero.”

Kapcsolódó szócikkek: Alizajd al-Kahtáni · Dárajavahus-e Afsin · Nahri
csilla123>!

“I was happy to do it.” He smiled again, the shadows in his tired face lessening slightly. “As you are fond of pointing out—I do owe you.”
“You’ll always owe me,” she said, pushing up to sit on the desk. “I have a talent for extending the debts of powerful people indefinitely.”

Kapcsolódó szócikkek: Alizajd al-Kahtáni · Nahri

A sorozat következő kötete

The Daevabad Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The Red Pyramid
Robin LaFevers: Mortal Heart
George R. R. Martin: A Storm of Swords
Rick Riordan: The Blood of Olympus
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Alwyn Hamilton: Hero at the Fall
Madeline Miller: The Song of Achilles
Ken Follett: Fall of Giants
Renée Ahdieh: The Rose & the Dagger
R. F. Kuang: The Dragon Republic