Értékelések 88

lilla_csanyi>!
S. A. Chakraborty: Bronzváros

Ami nagyon tetszett ebben a regényben, az a világa: ízig vérig színes-szagos közel-keleti forgatag, mindenféle egzotikus varázslényekkel. A cselekmény két szálon fut, az egyik szál a már a fülszövegben is említett Nahri nevű szélhámos lányé, a másik pedig Dévabád uralkodó családjának legkisebb fiáé, Alié. A két karakter eléggé nagy jellemváltozáson megy át a könyv végére, ami azt eredményezte nálam, hogy az elején szimpatikus Nahrit a könyv felétől már kb. bármivel agyon tudtam volna ütni, míg az eleinte tök lúzernek tűnő Alit határozottan megkedveltem a végére.
A könyv legnagyobb hibája, hogy nem tudja eldönteni, mi akar lenni: ott vannak benne a YA elemek, főleg az esetlen szerelmi szálban, de a szereplők idősebbek, a könyv pedig intrikusabb és véresebb annál, amit egy átlag YA elbír, ezért két szék között esik a padlóra.
A vége határozottan kemény, bár jól előkészített fordulatokat tartalmaz, én biztosan adok egy esélyt a következő kötetnek is.
A célcsoportot nehéz belőni, de szerintem az idősebb kamasz-egyetemista korú lányokat nyűgözi le leginkább, ilyen korosztályú, fantasyt kedvelő rokonnak egész bátran ajánlom megvásárlásra/ajándéknak…stb.

Hirdetés
sophiemacsay>!
S. A. Chakraborty: Bronzváros

Újra belefutottam egy olyan regénybe, amitől többet vártam volna.
A borítója megfogott, a címkék megfogtak (arab világ, dzsinn), a fülszöveg megfogott. Aztán ennyiben ki is merült a dolog: nekem a történetnek ez a csavargatása nagyon vontatott volt.

Nekem ez az egész nagyon nagyon zavaros volt, és hihetetlenül sötét. Ráadásul számomra nem derült ki semmi fontos: pl. Dára tulajdonképpen micsoda, Nahri most akkor Náhida gyógyító vagy safít?
Nahri és Dára karaktere szimpatikus volt, azonban Alizajdot és az egész családját utáltam.

Pozitívumként azért megemlítem, hogy voltak olyan részek, amiken hatalmasakat nevettem.