Timebound ​– Időcsapda (Időcsapda 1.) 62 csillagozás

Rysa Walker: Timebound – Időcsapda

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor Kate Pierce-Keller nagymamájától egy különös kék medált kap ajándékba, majd az időutazásról kezd mesélni neki, Kate úgy érzi, az asszonynak elment az esze. Ám az egész hihetetlen história hirtelen szörnyen valóssá válik, amikor egy a múltban elkövetett gyilkosság veszélybe sodorja Kate evilági életét.
Kate megtudja, hogy a gyilkosság egy még sötétebb terv része, és genetikai adottságát kihasználva visszamegy az időben, hogy kezdetét vegye egy évszázadokon átívelő macska-egér játék.
Az események megváltoztatásáért azonban Kate-nek fizetnie kell – ha sikerrel jár, a fiú, akit szeret, a létezésére sem fog emlékezni. De ha bármennyire is jó szándékkal teszi, van joga megváltoztatni az egész világ sorsát?

Eredeti mű: Rysa Walker: Timebound

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639708556 · Fordította: Varga Tibor

Enciklopédia 4


Kedvencelte 9

Most olvassa 5

Várólistára tette 115

Kívánságlistára tette 110

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Rysa Walker: Timebound – Időcsapda

Ez a kis „gyöngyszem” igazán kacifántossá tudott válni, ha egy pillanatra nem figyeltem, vagy elkalandoztam.
Egyszerre szerettem és utáltam, hogy miért magam sem tudom a választ, hiába próbálok rájönni.
Annyi bizonyos nagyon izgalmas volt a cselekménye, kellően szerethető főszereplőkkel, bár Kate néha hozott olyan döntéseket, amikért a legszívesebben megráztam volna.
Most csak nekem volt fura ez a szerelmi háromszög?
Mindenesetre megint nem annak a fiúnak szurkolok akinek gondolom a legtöbben.
Várom a következő részét.

5 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Rysa Walker: Timebound – Időcsapda

Aranyos kis történet volt, fél csillag levonás a fura szerelmi háromszög miatt jár. Jó téma ez az időutazás, csak ez a sok ugrálás a múltba, meg hogy ki, mikor, melyik idővonalon van…Időnként nehéz követni. Marty Mcfly már régen bebizonyította, hogy ha egy kicsit megpiszkáljuk a múltat, akkor megváltozik a jelen. Ezt főhősnőnk is saját bőrén tapasztalta. Mert mi van akkor, ha valaki téged akar kitörölni? Persze itt is egy gonosz jövőbeli tudós világuralmi terveiről van szó, aki meg kellene állítani. Jó sok akció van a könyvben, és ahhoz képest, hogy YA, nem is olyan nyálas. Csak a két lehetetlen szerelem zavart egy kicsit, bár mindkét fiú aranyos volt. Szerintem megér egy olvasást, és a folytatásra is kíváncsi vagyok.

8 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Rysa Walker: Timebound – Időcsapda

Ez aztán nem semmi! Lehet, hogy az eleje még fura, és tiszta kusza a sok információtól, de később… Izgalmas volt, és érdekes, a romantikus részeket imádtam ^-^, de itt aztán nem kalandozhat el az ember figyelme, különben semmit sem fog érteni.
Azért nem akarok senkit sem elijeszteni, mert ugye Kate se nagyon tudja követni a dolgokat az elején, de idővel belerázódik az olvasó. Én legalábbis így voltam vele.Tetszett ez az össze-vissza ugrálás az időben, meg a párhuzamos életek. Igazán érdekes.
Ami egy kicsit furcsa volt, hogy Kate milyen hamar megbízik az emberekben (nagymama, barátnő, Trey) főleg Trey-ben, és csak úgy elkotyogja neki a titkokat. De hát ő tudja. Lényegében jól is alakult minden – majdnem – úgyhogy nem panaszkodom.
Treyt nagyon megszerettem, remélem nem fog vele semmi baj történni.
Kiernant az elején nem tudtam, hogy kezeljem, és miután felbukkant Trey, már nem is nagyon érdekelt, de aztán később… hát, igen. Ez is megváltozott. :D Omg, szerelmi hátomszög ilyen szuper pasikkal. Nem lesz ennek jó vége.
De azt hiszem, én maradok Trey párti. spoiler
Van egy csomó megválaszolatlan kérdés, ezekre remélem a folytatásban fény derül. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz itt még. Én nem csalódtam a könyvben. :)

7 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Rysa Walker: Timebound – Időcsapda

Arra szeretném felhívni a figyelmét a leendő olvasóknak, hogy ezt a regényt lassan, aprólékosan, odafigyelve kell olvasni, ugyanis velem többször is előfordult, hogy nem értettem valamit és teljesen kizökkentem a történet ritmusából. Számomra zavaró volt néhány dolog, és amin nem tudtam túltenni magam, és ez mindig visszacsengett a fejemben. Nem értettem, hogy miért mondott el Kate mindent rögtön a barátnőjének, aki azonnal hitt neki, nem sokkal később Trey is azonnal elhitt mindent. Nem volt kellő oka, hogy Trey egyik pillanatról a másikra ennyire közel kerüljön a lányhoz, tini szerelem ide vagy oda. Nekem túl gyors volt ez a bizalomáradat, akár a nagyit nézzük, akár Connort. Túlírtnak találtam a könyv első felét, túl sok magyarázattal, később viszont beindultak az események, ez már jobban tetszett.
A cselekmény nagyon átgondolt, látszik, hogy a szerző alapos kutatómunkát végzett, az időutazásos részek remekek, izgalmasak. Jó ötletnek éreztem az 1890-es évekbe vinni Kate-et, Chicago az egyik kedvenc városom, és a világkiállítások mindig remek helyszínnek bizonyulnak. Nem tetszett viszont a vallási része a történetnek, olyan volt, mint a mai időkben a szcientológia. A karakterek változatosra sikerültek, Kate számomra nem volt tökéletes, gyakran volt önfejű, igaz tanult a hibáiból. Az időutazások során érdekes, de sokkal hihetőbb volt a karaktere, míg a jelenben bosszantó tudott lenni. Trey hiába aranyos, már-már cuki karakter, nem szerettem az instalove kapcsolatukat, bármennyire is szerelmi háromszög hívő vagyok, itt Kiernan viszi a pálmát, bár nem szerepelt túl sokat, borítékolható, hogy a sorozat folytatásaiban jelentős szerepet kap.
Összességében nem egy átlagos ya regényt kapunk, meg kell találni azt a pillanatot, amikor beszippant a cselekmény, nem szabad feladni az elején a bonyolultságra hivatkozva. Főképp az időutazós téma rajongói körében lesz népszerű, én bár szeretem a témát, a hibákat nem tudtam elnézni, így a közepesnél csak egy kevéssel jobbra tudom értékelni.

1 hozzászólás
>!
Szücsi
Rysa Walker: Timebound – Időcsapda

Őszinte leszek és rövid. Az egész könyv egy hatalmas nagy katyvasz és baromság.Elégé uncsi volt, és minden nagyon zavaros volt gyakran csak ugy pislogtam a könyvre hogy..aha…ahha joh most mi a franc is van?
Maga az alapötlet nem lett volna rossz,csak sajnos ezt nem igazan siklerült megvalósítani. Pedig tényleg nagyon tetszett az hogy az emberek nem a multból jönnek hanem a jövöből a jelenbe és a még multabb multba (Viszont azt nagyon nem vágom hogyha a nagyika a jövőből jött megjegyezem még fiatalon a multba akkor az mégis hogy lehet hogyha az akkori jövöben van együtt a nagypapival akkor hogy élhet a lánya sőőt még az unokája mikor még csak nem hogy nem élnek hanem még meg sem születek a multban vagyis a jelenben vagy aah a fogalmam sincs milyen időben??? Éz ez amugy csak egy fura kérdés volt a még magyarázatra váró sok kérdés közül)
szóval kb a könyv olvasása során 99%ban szinte mindig ösze voltam zavarodva és nem értetem semmit.
És ez a nyomrult eröltetett szerelmi 3szög..most komolyan muszáj ezt?
Kijelenthetem hogy az egész könyv egy nagy időpocsékolás volt. :/

>!
Törpillaa
Rysa Walker: Timebound – Időcsapda

Hát nem igazán győzött meg engem ez a könyv. Az eleje nagyon lassan indult, és majdnem el is aludtam olvasás közben. De az alapsztori nem rossz, bár néha annyira vontatott, idegesítő volt, hogy elvesztettem a fonalat. A szereplők érdekesek, tetszett Kate és Trey kapcsolata ígéretes párosnak tűntek. De aztán Kiernan is feltűnt érdekes karakter volt ő is. A kutyust nagyon szerettem. :-)

>!
Babó_Buca
Rysa Walker: Timebound – Időcsapda

Egy kicsit kusza volt első ránézésre, egy idő után viszont sikerült feldolgoznom a rám zúduló mennyiségi információt. De Kate se értett belőle többet, ami megnyugtató volt. Karakterekbe talán kevésbé, de hátterében erős könyvről van szó, amiben rengeteg lehetőség rejlik. Lineáris gondolkodásom nem egyszer megrökönyödött, főleg a az alternatív idősíkok rendszerénél, de rendkívül élveztem az olvasását.
Könnyed kikapcsolódásra vágyóknak, akik ezalatt mégis gondolkodni akarnak.

www.egy-lany-blogja.blogspot.com/2016/12/idosikok-tomke…

>!
Violet_Finch_PMónika
Rysa Walker: Timebound – Időcsapda

Nagyon vegyes érzéseim vannak ezzel a történettel.
Régóta volt már kívánságlistán és mikor láttam a könyvtárban,nagyon megörültem neki.
Szeretem az időutazós könyveket,ezért is akartam nagyon elolvasni. hozzászólásban nyugodtan ajánljatok még ilyen könyveket. :)

Na szóval maga a történet. Hááát,az eleje iszonyú kusza volt. Sokszor vissza lapoztam,hogy most akkor mi van és hogy van? Túl sok info egyszerre. Nem igazán fogtam fel mi is történik.
Aztán elkezdtem úgymond sodródni a sztorival és kezdtem megérteni. Onnantól kezdve elkezdett tetszeni.
Magukat a karaktereket nem igazán zártam a szívembe,így véleményt róluk nem igazán mondanék,de egy valakit nagyon megszerettem. Az pedig Trey,viszont tudom,hogy az író Katenek Kiernant szánta. ehhez nem kell spoilert olvasni.
Vannak hibái a könyvnek és sokszor elgondolkodtam,hogy ha ez így van,akkor az miért nincs úgy.
A végén mikor spoiler
Vagy mikor spoiler
Szóval ezt nem értem….
Remélem lesz majd folytatása a könyvnek. Elolvasnám,hogy mi is lesz ebből.

>!
tündérrózsa P
Rysa Walker: Timebound – Időcsapda

Karácsonyra kaptam ezt a könyvet, de mivel több olyan véleménybe is belefutottam, hogy túl kusza/érthetetlen/bonyolult, nem igazán akarózott belekezdeni. Mígnem megkaptam a kezdőlökést. Bonyolultság ide vagy oda, mégiscsak kíváncsi voltam. Szerencsére pozitívan csalódtam. Sokkal rosszabbra számítottam. Igaz, hagy némi kívánnivalót maga után, de nem annyira szörnyű, mint amennyire hagytam magam riogatni. Számomra elég érthető volt, bár az is igaz, ha nem figyel oda az ember, könnyen elvesztheti a fonalat.
Figyelemfelkeltően indul, főleg a kulcs érdekelt, de aztán kicsit lapossá válik, mert hősnőnk sokáig szinte semmit nem csinál. Őszintén szólva nem tudtam maradéktalanul megkedvelni. Kicsit hullámvasút az egész, mert túl lassú, ugyanakkor túl gyors is. Ott van mindjárt a szerelem… spoiler. Egyébként Trey szimpatikus, de Kiernan kiléte jobban izgatja a fantáziámat naná!.
Aztán a vége felé végre jobban felpörögnek a dolgok, tényleg minden csupa izgalom, bár sejthető a végkifejlet.
Ami egyáltalán nem tetszett az a spoiler vallás. Most komolyan kellett ez bele? Ráadásul ők a szíristák… Tényleg? Szíristák? Ráadásul Szírusz helyett folyton Szíriuszt olvastam, vagyis állandóan a Harry Potter járt az eszemben tőle.
Ami miatt mégis várom a folytatást: imádtam Little Mickie részeit. És a naplókat. Na, olyan naplókat én is szívesen fogadnék. Alig várom, hogy többet tudhassak meg Mickről spoiler.

>!
Snow_White P
Rysa Walker: Timebound – Időcsapda

Imádom az időutazós történeteket, mert gondolkodásra késztetnek. Nem csak szimplán olvasom a könyvet, hanem kicsit meg kell erőltetni magamat, hogy összerakjam a logikai történéseket. Az a nagy helyzet azonban, hogy ennél a könyvnél több helyen is elvesztettem a fonalat a sok időbeni ugrálás, és párhuzamos idővonalak miatt.
A témaválasztás tehát nálam alapból csillagos ötös, maga a cselekményszál is megfelelő, végig izgalmas, pörgős, de ami nagyon levont az olvasásélményből az a kuszaság, ami az egész regényt jellemezte. Prudence és Kiernan szála például az, amit egyszerűen nem bírtam ésszel felfogni, és összerakni. A másik, ami nagyon zavart, hogy szinte semmit sem tudunk meg a karakterekről, sem a külső, sem a belső tulajdonságok vonatkozásában. Oké egy YA regénytől nem várom el, hogy részletekbe menő karakterábrázlást nyújtson, de azért az minimális elvárás lenne, hogy legalább azt tudjuk hogyan néznek ki. Kate-ről is csak annyit tudunk meg a regény közepe táján, hogy sötét haja van és zöld szeme. Trey-ről meg például semmit. Egyébként örülök, hogy a szerelmi szál nem eltúlzott, kimondottam cuki volt. Összegezve azt godolom, hogy ez az első rész nem volt egy katartikus élmény, de nagyon sok lezáratlan szál maradt, ami felkeltette a kíváncsiságom, így mindenképpen beszerzem majd a folytatásokat, ha aktuális lesz.


Népszerű idézetek

>!
Babó_Buca

Nyugalom, Piroska, elviszlek a nagymamádhoz, mielőtt odaér a farkas. De ajánlom, hogy legyen pénz a kosarában, vagy rendőrt hívok.

53. oldal – 3

>!
Babó_Buca

– Ígérd meg – szólt halkan Trey, miközben maga felé fordított –, hogy egyszer azt is megengeded, hogy kifűzzem ezt az izét. Látom rajtad, hogy nem ez a kedvenc ruhadarabod, de van valami ellenállhatatlan abban, ha az ember lassan csomagol ki egy ajándékot.

265. oldal – 17

>!
Szücsi 

– Most az a fontos, hogy te hiszel abban, amit elmondtál.

>!
Szücsi 

Még mindig éreztem az ajka ízét, és a keze melegét az arcomon, és még mindig előttem volt a mosolya, ahogy kioldotta a hajam.

>!
Babó_Buca

Katherine gyűjteménye mellett az Amazon egy sarki könyvesbolt.

33. oldal – 2

Kapcsolódó szócikkek: Amazon
>!
Babó_Buca

– Jó napot kívánok, Miss Scarlett! – köszöntött vidáman, mikor meglátott.
Az üdvözlést hallva végignéztem magamon. A ruhámat zöld selyemből varrták, úgyhogy tényleg volt hasonlóság, viszont inkább smaragdszínű volt, élénkebb zöld, mint az, amit Scarlett készített függönyből az Elfújta a szélben.

243-244. oldal – 16


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Origin
Marissa Meyer: Scarlet
Stephenie Meyer: A burok
Diana Wynne Jones: A trónörökös
Nigel D. Findley: A nap háza
Roger Zelazny: Amber hercegei
Lauren Beukes: Zoo City
Karen Chance: Holdvadász
Kerstin Gier: Smaragdzöld