The ​Bullet Journal Method 8 csillagozás

Track the Past, Order the Present, Design the Future
Ryder Carroll: The Bullet Journal Method Ryder Carroll: The Bullet Journal Method

The ​long-awaited first book by the founder of the enormously popular Bullet Journal® organizational system.

For years Ryder Carroll tried countless organizing systems, online and off, but none of them fit the way his mind worked. Out of sheer necessity, he developed a method called the Bullet Journal that helped him become consistently focused and effective. When he started sharing his system with friends who faced similar challenges, it went viral. Just a few years later, to his astonishment, Bullet Journaling is a global movement.

The Bullet Journal Method is about much more than organizing your notes and to-do lists. It's about what Carroll calls „intentional living”: weeding out distractions and focusing your time and energy in pursuit of what's truly meaningful, in both your work and your personal life. It's about spending more time with what you care about, by working on fewer things. His new book shows you how to…

* Track the past: Using nothing… (tovább)

>!
Portfolio, 2018
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780525533337
>!
320 oldal · ASIN: B07CV44V5W
>!
Fourth Estate, London, 2018
310 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780008261375

Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

sempiternalsoul>!
Ryder Carroll: The Bullet Journal Method

Ryder Carroll: The Bullet Journal Method Track the Past, Order the Present, Design the Future

Sokáig klasszikus naptárakat használtam, aztán elcsábított a gyűrűs kalendáriumok világa, majd megismerkedtem (legalábbis azt hittem) a bullet journal-lel. Tavaly aztán egy rossz korszakban nyitottam magamnak egy füzetet, hogy ez lesz az én személyes bujom, amibe majd rajzolgatok és mindenféle kreatív módon követem a mindenféle dolgaimat, de fél év után időhiány miatt abbahagytam. Egyre jobban izgatta a fantáziámat ez a könyv, mert meg akartam tudni, mit mond maga Ryder Carroll a bullet journal-ezésről. Azt hittem, megtudom, hogy érdemes felépíteni egy ilyen füzetet, de hatalmasat tévedtem.

A Kindle-m soha nem látott még ennyi kiemelést, mint amennyit én ebben a szövegben csináltam. Ez a könyv sokkal többről szól, mint jegyzetek készítéséről és vonalak húzogatásáról – néha úgy elkapott egy-egy gondolat, hogy negyed órán keresztül csak bámultam magam elé, és azon kattogtam, hogy eddig ezt én miért nem voltam képes felfogni vagy éppen alkalmazni. Még mindig tudom, hogy nekem a bujo nem az igazi naptárazós módszer, mert van egy hibrid rendszerem, ami kiszolgálja az igényeim, de mégis rengeteg ötletet kaptam arra vonatkozólag, hogy mit lenne még érdemes kipróbálnom. Ez a könyv nem mond ellent a csillivilli, illusztrációkkal teli „bujo”-knak, de rámutat, hogy nem feltétlenül az a legjobb megoldás, hogy négy és fél órát töltesz két oldal megrajzolásával. Többek közt rájöttem, hogy felesleges listát vezetnem az elolvasott könyvekről és megnézett filmekről, és a többi agyonhájpolt dologról, aminek az ég világon semmi értelme. Ennél többet ér, ha mondjuk lépésre bontom a céljaim és nem negyvenöt új szokást vezetek be egyszerre.

Úgyhogy köszönöm Ryder Carrollnak, hogy megírta ezt a könyvet, mert bőven volt mit tanulnom tőle.

1 hozzászólás
Koffi>!
Ryder Carroll: The Bullet Journal Method

Ryder Carroll: The Bullet Journal Method Track the Past, Order the Present, Design the Future

Sokkal gyorsabban végeztem vele, mint gondoltam – lekötött, érdekes volt, és nagyon-nagyon élveztem. Főleg azért, mert rengeteg mintázatot és tevékenységet a sztoicizmusból emelt át, pl. a reggeli- és esti reflektálások már az ókori római sztoikusok mindennapjainak részei voltak (ld. Marcus Aurelius). Ezek mellett sok apró bölcsességmorzsát ejtett el az író (akiről amúgy azt hittem valamiért, hogy írónő, tekintve hogy a bujozás olyan női praktikának tűnik, szóval meglepődtem :)). Örülök, hogy elolvastam, mert teljesen máshogyan képzeltem el a bujot – és félek, ha csak a pinterestes képek alapján ugrottam volna neki, akkor nem sokáig folytattam volna. Így viszont arra is látok esélyt, hogy hosszú ideig művelem majd eme módszert. Azoknak is tudom ajánlani, akik amúgy nem akarnak naplózni, mert sok, a mindennapi életben felmerülő problémára is nyújt megoldást, például mit tegyünk, ha elvesztettük a motivációnkat, vagy hogyan vegyünk egy nehezebb akadályt.

Gulo_gulo>!
Ryder Carroll: The Bullet Journal Method

Ryder Carroll: The Bullet Journal Method Track the Past, Order the Present, Design the Future

A módszert már ismertem a weboldalról, de azt gondolom, annak, aki most találkozik először a módszerrel, hasznos lehet. Kicsit hülyének nézi az olvasót és túlmagyaráz dolgokat, de erre mondják az amerikaiak, hogy „foolproof”. Biztos van olyan olvasó, akinek újat mond, de ha nem tartozol közéjük, akkor csak a szemedet forgatod és szörnyülködsz, esetleg hahotázol, vérmérsékleted függvényében.

Caveat: mivel idén önsegítő és önfejlesztő könyveket olvasok nagy mennyiségben, ismerkedjünk új műfajokkal felkiáltással, félek tőle, hogy az értékelésemen is látszik, hogy már a könyökömön jönnek ki a klisék.

mandyedi>!
Ryder Carroll: The Bullet Journal Method

Ryder Carroll: The Bullet Journal Method Track the Past, Order the Present, Design the Future

Ha nem is érdekel a naplózás vagy már meg van a jól működő rendszer a teendők rendszerezésére, ez a könyv akkor is megér egy olvasást. Többről szól, mint hogy hogyan vezessünk határidő naplót. Számomra ez a könyv felkerült azon könyvek közé, amelyek nagyban segítenek az életben való boldogulásban. Rengeteg gondolatébresztő sor van benne.


Népszerű idézetek

tataijucc>!

Mindfulness is the process of waking up to see what's right in front of us. It helps you become more aware of where you are, who you are, and what you want.

Mindfulness

Ryder Carroll: The Bullet Journal Method Track the Past, Order the Present, Design the Future

tataijucc>!

In other words, the Bullet Journal method keeps us mindful of why we're doing what we're doing.

Mindfulness

Ryder Carroll: The Bullet Journal Method Track the Past, Order the Present, Design the Future


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Forward: Toxic Parents
Chris Guillebeau: Side Hustle
Bill Burnett – Dave Evans: Designing Your Life
Jason Fried – David Heinemeier Hansson: It Doesn't Have to Be Crazy at Work
Mark Manson: The Subtle Art of Not Giving a F*ck
Lori Gottlieb: Maybe You Should Talk to Someone
Austin Kleon: Steal Like an Artist
Demi Lovato: Staying Strong
Corinne Sweet: The Mindfulness Journal
Carol S. Dweck: Mindset