Az ​akadály maga az út 5 csillagozás

Ryan Holiday: Az akadály maga az út

Az ​ego az ellenség szerzőjétől

Kultuszkönyv, amelynek bölcsességét Arnold Schwarzenegger színész-politikustól LL Cool J rapsztáron keresztül James McGee ír teniszezőig sok száz híres ember ültette át az életébe.

Hogyan légy sikeresebb, mint amilyen most vagy?

Bármi a hivatásod, Az akadály maga az út mindenképpen segít.

Ha az életedben túl sok a stressz, ha elkedvetlenedtél, mert egy problémával nem tudsz zöldágra vergődni, olvasd el ezt a könyvet! Megtudod, hogyan változtasd gondjaidat életed legféktelenebb kalandjává. Az itt olvasható történetek különböző korok kiemelkedő elméitől származnak, akik kifogyhatatlan inspirációt kölcsönöznek a ma emberének.

Ryan Holiday bemutatja, hogy a világtörténelem legsikeresebb egyéniségei – John D. Rockefeller vagy éppen Steve Jobs – hogyan alkalmazták a sztoikusok módszereit a nehézségek leküzdésében. Ezek az elgondolások a lehetetlen határát súroló helyzetekben is beváltak. Ha magunkévá tesszük őket,… (tovább)

Eredeti mű: Ryan Holiday: The Obstacle Is the Way

>!
XXI. Század, Budapest, 2018
270 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155759628 · Fordította: Tomori Gábor
>!
XXI. Század, Budapest, 2018
ISBN: 9786155759635

Kedvencelte 1

Most olvassa 7

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
kritta
Ryan Holiday: Az akadály maga az út

A könyv útmutatást ad, hogy a problémás, gyakran kilátástalan helyzetben is motiváltak, cselekvésre készek maradjunk, lássuk a kiutat.
A felépítése érdekes, olvasmányos, a felhozott példák pedig remekül illenek az egyes fejezetekhez. Az írói stílus a néhány ismétlődő gondolat ellenére friss, hiteles és dinamikus.

Ajánlom mindenkinek, aki szeretné meglátni a lehetőségeket, még akkor is, ha éppen a helyzet nem kínálja fel egyből a megoldást.
Egy olyan könyv, amit zsebkönyvként érdemes a táskánkban hordani, hogy könnyedén fel tudjuk lapozni, amikor szükség van rá.

Teljes értékelés: http://konyvlelo.blogspot.com/2018/09/ryan-holiday-az-a…

>!
Lovebooks
Ryan Holiday: Az akadály maga az út

Ajánlom mindenkinek, aki fejlődni szeretne! Inspiráló írás, közérthetően. :)

>!
Nagy_Barna
Ryan Holiday: Az akadály maga az út

Láthatóan nagyon tudatosan felépített, jó szerkezetű, inspiráló könyv. Egyetlen kérdést jár alaposan körbe: hogyan küzdhetünk meg a magánéletünkben, a munkánkban vagy bárhol az akadályokkal. Kezdve azzal, mennyire fontos, miként tekintünk rájuk, majd hogyan cselekszünk és ha mindezek még nem oldják meg a helyzetet, akkor hogyan használhatjuk hasznosan az akaraterőnket. Nagyon jól elegyíti a sztorikat a jól strukturált gondolatokkal, így elkerüli, hogy túl nehéz legyen a téma, másrészt, hogy túl közhelyes legyen. Tulajdonképpen a sztoikus filozófia, Seneca, Epiktétosz és Marcus Aurelius bölcsességét próbálta meg mai nyelven, gyakorlatias tanácsokká formálni. Ez pedig egészen jól sikerült. Szerintem mindenkinek érdemes lenne megismerni ezeket a gondolatokat. Ha nem közvetlenül Marcus Aureliustól, akkor Ryan Holiday mai hangvételű tolmácsolásában.


Népszerű idézetek

>!
Anonyma

Az élet frusztráló tud lenni. Gyakorta tisztában vagyunk vele, mik a problémáink, még azzal is talán, hogy mit tegyünk velük kapcsolatban. De félünk, hogy: a cselekvés túlságosan kockázatos, nem válik be, nincs tapasztalatunk, másképp alakulnak az események, mint várjuk, túl sokba kerül, túl korán van, vagy azt gondoljuk, talán magától jobbra fordul a helyzet.
És tudod mi történik ennek eredményeként? Semmi. Nem csinálunk semmit.

107. oldal

>!
Anonyma

Neki kell látnod a cselekvésnek, el kell indulnod valamerre. Tételezzük fel, hogy ezt már megtetted. Fantasztikus. Máris előtte jársz az emberek többségének. De tegyünk fel egy őszinte kérdést: Nem tudnál többet csinálni? Valószínűleg tudnál – mindig lehet. Legalábbis próbálkozhatnál keményebben. Lehet, hogy nekiláttál, de nem adod bele a teljes erődet – és ez meg is látszik.

108. oldal

>!
Anonyma

Miközben alszol, utazol, értekezleteken veszel részt vagy a neten bóklászol, ugyanez a dolog történik veled. Elpuhulsz. Nem vagy elég agresszív. Nem igyekszel előrejutni. Millió okot találsz, hogy miért nem kapcsolhatsz gyorsabb fokozatra. Mindettől nagyon nagyra nőnek az életben előtted tornyosuló akadályok.

109. oldal

>!
Anonyma

Így hát, amikor hátráltat valami céljaid elérésében, ne ülj tétlenül, ne panaszkodj, hogy nem áll rendelkezésedre, aminek kellene, és hogy ez az akadály nem tágít az utadból. Ha még nem is próbálkoztál, akkor természetes, hogy ugyanazon a helyen rostokolsz. Igazából nem is törekedtél rá, hogy tégy valamit.

111. oldal

>!
Anonyma

Szokás a mi társadalmunkban igen sokat beszélni a bátorságról, de megfeledkezünk róla, hogy ez csupán a cselekvés vállalása (…)

111. oldal

>!
Anonyma

Pusztán az, hogy a körülmények nem egészen a szád íze szerint valók, vagy nem érzed még késznek magad, nem jelent felmentést. Ha lendületet akarsz, neked kell megteremteni most rögtön, úgy, hogy felkelsz és nekiveselkedsz a cselekvésnek.

111. oldal

>!
Anonyma

Ha le akarjuk győzni az akadályainkat, ezt az üzenetet kell hirdetnünk – belül és kívül. Nem fog bennünket megállítani a kudarc, nem hagyjuk, hogy a külső zaj kapkodásra késztessen, vagy elterelje a figyelmünket. Kitartóan dolgozni fogunk, míg az akadály el nem tűnik. Az ellenállás hiábavaló.

113. oldal

>!
Anonyma

Tudod, hogy nem fogod abbahagyni, amíg nincs vége – hogy minden rendelkezésedre álló másodpercet ki kell használnod. Tehát az időszakos visszaesések nem elbátortalanítók. Azok csak zökkenők egy hosszú úton, amelynek a végéig szándékozol elmenni.

117. oldal

>!
Anonyma

Ha új dolgokat csinál az ember, óhatatlanul akadályokkal fog szembesülni. Egy új út magától értetődő módon járatlan. Csakis kitartással és időráfordítással taposhatjuk ki magunknak, hogy előrejussunk rajta. Csakis akkor találhatjuk magunkat járatlan területen, ha küzdünk az akadályokkal, amelyek másokat kiszállásra késztettek – csak kitartással és ellenállással tanulhatjuk meg azt, aminek megtanulásához mások nem voltak elég türelmesek.

117. oldal

>!
Anonyma

Más szóval: biztosan nehéz lesz. Az első próbálkozásaid nem fognak működni. Nagy erőfeszítésre lesz szükség részedről, de az energia olyasmi, amiből mindig lehet többet találni. Megújuló erőforrás.

118. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Brené Brown: A tökéletlenség ajándéka
Brené Brown: Élj szívvel-lélekkel
Novák Ákos: A siker kulcsa: Boldogság
Brian Tracy: Tartsd kézben az időt, tartsd kézben az életed
John C. Maxwell: Sikerutazás
Robert Collier: A pénz, ami az utcán hever
Feargal Quinn: A bumeráng értékesítés
Shri Mataji Nirmala Devi: Metamodern korszak
Robin Sharma: Tanítások vezetőknek a szerzetestől, aki eladta a Ferrariját
Julie Ann Cairns: A bőség kódja