Lehull ​a lepel 10 csillagozás

Ruth Rendell: Lehull a lepel

HÁTBORZONGATÓ KRIMINOVELLÁK Ruth Rendell a legjobb bűnügyi írók közé tartozik. Első novellája 1964-ben jelent meg, azóta népszerűsége és olvasótábora folyamatosan növekszik. Munkássága elismeréseképpen tíz jelentős kitüntetésben is részesült. A Rejtélyes-művek Amerikai Írói Társulattól három Edgerds-díjat kapott, valamint magáénak tudhatja, a Krimiírók Aranytőr Díját is. Tulajdonosa a Nemzeti Könyvdíj Művészeti Tanácsa elismerésének éppúgy, mint a Sunday Times Irodalmi Díjának. 1991-ben a Krimiírók Cartier Gyémánt Díját a műfaj gazdagításában játszott egyedülálló szerepéért kapta meg. A Lehull a lepel című novellagyűjtemény Ruth Rendell tíz legizgalmasabb, legvérfagyasztóbb írásait tartalmazza!

>!
Art Nouveau, Debrecen, 2004
206 oldal · ISBN: 9632143655 · Fordította: Kökéndy Zoltán, Nagy Erika

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

sarahangel>!
Ruth Rendell: Lehull a lepel

Hát nem volt rossz, de valami hiányzott… A könyvtárban akadtam rá múltkor, és gondoltam, miért is ne, már úgyis rég olvastam krimit.

A fülszöveggel ellentétben azonban ezekben a történetekben semmi vérfagyasztó nincs, inkább lélektanilag épít, ami nem is lenne baj, sőt.
Majdnem 4 csillagot adtam rá, mert olvastatja magát és minden történetnél alig vártam, hogy mi lesz a vége. Mindig érződött, hogy lesz valami csattanó a végén, ezek azonban nem csattantak elég nagyot, és ott éreztem egy kis csalódottságot.

Egyszer olvasósnak azért jó volt, de úgy érzem, többet is ki lehetett volna hozni ebből.

4 hozzászólás
Anó P>!
Ruth Rendell: Lehull a lepel

Ruth Rendell ismeri az emberi gyengeségeket, s ezeket novelláiban jól érzékelteti. Tetszett, ahogy ír, bár sokszor egészen egyszerűen, közérthetően fogalmaz. Gyakran jelennek meg nála ideg-és akaratgyenge, vagy éppen nagyon céltudatos nők – előzőek pl. A hasonmás vagy A függő nő főalakjai – ők nem tudnak, csak a párjukra támaszkodva, abba kapaszkodva élni, létükkel, problémáikkal zsarolva őt.
Nem ilyen krimiket vártam, de tetszettek, a lélektani vonulatukkal együtt. Kedvencem volt a Vénusz légycsapója, amelyben két régi osztálytárs, két egymással sarkítottan ellentétes külsejű és jellemű nő találkozik újra sok év után, aminek persze nem lehet és nem is lesz jó vége.

Bobe0402>!
Ruth Rendell: Lehull a lepel

Nagyon jó kis novellák, bár azért annyira nem „hátborzongatóak”. Nekem leginkább az tetszett benne, hogy nem annyira a bűntényen van a hangsúly, hanem az odavezető út leírásában, a szereplők jellemeinek bemutatásában.


Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Agatha Christie: Őszi borzongás
Agatha Christie: Miss Marple
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle legjobb Sherlock Holmes történetei
Agatha Christie: Miss Marple mesél
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes különleges esetei
Jeffrey Archer: Árulkodó nyomok
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes történetei 1. / Adventures of Sherlock Holmes 1.
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes emlékiratai / The Memoirs of Sherlock Holmes
Arthur Conan Doyle: A reigate-i urak / The Adventure of the Reigate Squires – Az Apátság major / The Adventure of the Abbey Grange