Szerelem ​Szegeden (Lányok a kastélyból 6.) 26 csillagozás

Rupáner-Gallé Margó: Szerelem Szegeden

Mi ​történik, ha egy elkényeztetett, szeszélyes és gazdag lány egy napon arra ébred, hogy nincs többé egy forintja sem?

Keleti Blanka ettől kezdve egy kávézó pultjában ácsorog, a pult túloldalán pedig Nemes Ádám áll pimasz mosollyal az arcán, aki az ex-szerelem, volt szomszéd és jelenlegi főnök egy személyben. Mindenhol ott van, ahol nem kéne, és mindenről határozott véleményt mond, holott erre senki sem kérte. Ezekről a dolgokról Blankának lenne mit mesélnie, akárcsak arról, hogy milyen felrúgni egy életet és elköltözni egy idegen városba, miután megszakítunk minden kapcsolatot az éppen széthullóban lévő, korábban tökéletesnek tűnő családunkkal.

Ez a történet életre szóló lecke Blanka számára, a tétje pedig nagyobb, mint gondolná. A kérdés persze egyértelmű: vajon sikerül-e neki elérni azt, amire vágyott? A válasz sajnos határozott nem…

A happy end mégsem marad el. Csak sokszor magunk sem tudjuk, hogy mi is az, amire vágyunk. Az élet ugyanis szeszélyesebb… (tovább)

>!
Aba, Budapest, 2013
142 oldal · ISBN: 9786155033599

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Cs_N_Kinga P>!
Rupáner-Gallé Margó: Szerelem Szegeden

Hát ezzel vége…. Talán nem is baj. Ez már nem is a Kristályhegy lányairól szól, hanem Betti barátnője Blanka kerül porondra, aki mivel otthon már nem bír maradni, és sajnos egy haláleset is közrejátszik, leköltözik Szegedre. Itt találkozik gyerekkori szerelmével, akiért most is rajong és ismét beleszeret. Igen ám, de a férfiúnk sem házasodni, sem elköteleződni, sem gyermeket nem szeretne. Viszont egy abszolút szimpatikus, józan fiatalember, ha ezeket nem vesszük számításba….. Ez kicsit túl szirupos volt már nekem a végére. Mindenképp érdemes a sorozatot kronológiai sorrendben olvasni, viszont érdemes lehet egy-egy hetet kihagyni, esetleg más olvasmányokkal vegyíteni. Mert már kicsit untam is, de ez valószínűleg az én hibám. Változatosabban szoktam olvasni, pont az ilyenek elkerüléséért….
Azoknak, akik azt az igazi régi romantikus könyveket és füzeteket szerették és csak szórakozni szeretnének bátran ajánlhatom…
https://youtu.be/xlRjP0YMls4

Könyvpillangó92_εïз P>!
Rupáner-Gallé Margó: Szerelem Szegeden

Nagyon tetszett a könyv! :)
Kedvenc városom Szeged! Úgy érrztem mintha Szegeden lettem volna.
Köszönöm ezt az élményt.
Könnyed, szórakoztató olvasmány volt. ♥

Agatha>!
Rupáner-Gallé Margó: Szerelem Szegeden

Na most már végképp tanácstalan voltam – már mindenkit kimaxoltunk a lányok közül, ki a csudáról fog szólni ez a rész?
Kicsit erőltetett volt Betti barátnőjét is a sorozat egyik főszereplőjévé tenni, mert semmi köze nem volt a kastélyhoz vagy Kristályhegyhez. De ha úgy nézem, hogy egy stand alone, Szegeden játszódó történetet olvastam, akkor egy kellemes romantikus limonádé volt, meglepetések nélkül, az írónő stílusát jellemző valamennyi elemet felvonultatva.
Számomra Ádám mentett sokat a történeten, az egyik kedvenc férfi szereplőm lett.

Judy22>!
Rupáner-Gallé Margó: Szerelem Szegeden

Azt hittem, hogy meglepetést már nem is fog okozni. És mégis.
Ez a rész kicsit más. Érettebb, összeszedettebb, kifinomultabb. Változott a stílus egy minimálist. Elmaradtak a finom receptek, amit sajnáltam. Viszont a nyelvezet és a karakterek kidolgozottabbak. Szebb csomagolást kaptak a mondatok is.
http://adrikonyvmoly.blogspot.hu/2016/01/rupaner-galle-…

6 hozzászólás
kzsuzsu>!
Rupáner-Gallé Margó: Szerelem Szegeden

A sorozat előző köteteihez hasonló stílusú könnyed, szórakoztató olvasmány, amiben most Blanka a főszereplő. Az alaptörténet most is tetszett, és talán jobban is sikerült, mint az előzők.

pakita>!
Rupáner-Gallé Margó: Szerelem Szegeden

Nem volt rossz, de örülök, hogy a végére értem a sorozatnak. Igazából szeretem az írónő stílusát, könnyed, csajos, olvasmányos maga a könyv is, de valahogy beleuntam.

>!
Aba, Budapest, 2013
142 oldal · ISBN: 9786155033599
Johanna_Császár>!
Rupáner-Gallé Margó: Szerelem Szegeden

Szerettem a lányokat. A részletek kidolgozása hiányzik csak. :)

mhlszt>!
Rupáner-Gallé Margó: Szerelem Szegeden

Szerethető könyv, nem nehéz olvasni, könnyed, relaxálós kis darab. Szép történet, életszerű helyzet, talán a sorozat legjobban megírt könyve.

MEszter>!
Rupáner-Gallé Margó: Szerelem Szegeden

Nagyon tetszett! Könnyű kis olvasmány. :)Utazáshoz, délutáni kikapcsoláshoz nagyon jó egy bögre tea mellett. :) Már csak két részt nem olvastam el, alig várom hogy beszerezzem őket is! :)

Toncsi>!
Rupáner-Gallé Margó: Szerelem Szegeden

Nagyon nehézkesen ránt be, és ezek után hamar enged, de ha megküzdesz az érzéssel, hogy lerakd, olvastatja magát. Vártam volna egy kicsit több cselekményt, és kevesebb gondolati síkot, de közben meg voltak igazán felemelő, és komoly pillanatai.


Népszerű idézetek

Ninácska P>!

Vannak dolgok, amikről nem beszélni kell, hanem megélni, különben oda a varázslat.

108. oldal

Ninácska P>!

Blanka hallgatta Ádámot, aki katonákról beszélt, akik azért öltek, hogy felszabadítsanak terrorizált városrészeket, ártalmatlanná tegyenek gerillákat, lakásukban, pincéjükben reszkető emberekről, akik elvárják attól, akit azelőtt elítéltek, hogy meghaljon értük. Mert amikor a saját életük, vagy ne adj' isten a gyermekeik élete a tét, már nincsenek előítéletek vagy nem számítanak. Már nem határolódik el olyan egyértelműen a jó és a rossz.

137. oldal

Nity>!

Na, idefigyelj, hercegnő. Ez itt a huszonegyedik század, nem szokás várni a hercegre, hogy felébresszen. A mai hercegek arra képesek csak ráébreszteni, hogy a mesék nem léteznek, a lovagiasság meg egy kihalófélben lévő, elévült fogalom.

99. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kékesi Dóra: Várom a párom
Trenka Csaba Gábor: Érinthetetlenek II.
Grecsó Krisztián: Vera
Cserna-Szabó András: Sömmi
Takács Tibor: Hat asszony meg a hetedik
Szilasi László: A harmadik híd
Darvasi László: Taligás
Horváth Péter: Kedves Isten
Darvasi László: Virágzabálók