Nászajándék ​Salzburgból (Lányok a kastélyból 2.) 47 csillagozás

Rupáner-Gallé Margó: Nászajándék Salzburgból

A szívdermesztő titok, melyet Arlene édesanyja egy egész életen át rejtegetett, a Márai-kastély padlásán lévő szekrény tetejéről szabályosan Dália fejére zuhan. Megfejtése érdekében a lány, valamint Pataki Gábor és a kis Emma hármasban indulnak az osztrák Alpok felé. Az esemény fenekestül forgatja fel a kastély lakóinak életét. Dália és a felesége halála miatt megkeseredett Gábor ettől kezdve, persze, nemcsak autón száguldozik a Kristályhegy és Tihany, valamint Bécs és Salzburg között, hanem érzelmi hullámvasúton is robog. A Nászajándék Salzburgból Dália regénye, egyben folytatása a Lányok a kastélyból című kötetnek, melyről egyik méltatója azt írta, hogy „ez a könyv üde, mint egy csokor virág”. Új könyvében RGM emellett olyan sorsfordító meglepetéseket is tartogat olvasói számára, amilyeneket csak a műfaj legjobbjai képesek kitalálni. Ez esetben azonban kitalálni sem kellett őket, mert, mint a hartai írónő vallja: „az én történeteim maguk írják magukat”.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Aba, Budapest, 2012
>!
Aba, Budapest, 2012
150 oldal · ISBN: 9786155033797

Kedvencelte 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nita_Könyvgalaxis>!
Rupáner-Gallé Margó: Nászajándék Salzburgból

Ez meg mi volt, kérem szépen?
Adott egy egész jó kis háttértörténet, érdekes karakterek, jó szituációk. Ami hiányzott, az egy jó író. Mert így ez csak egy 150 oldalas maszlag lett, egy vázlat, egy iskolai fogalmazás. Ami a legdühítőbb, hogy tényleg sokkal több lehetett volna belőle.
Strandra is csak jó sok naptejjel ajánlott.

26 hozzászólás
zília>!
Rupáner-Gallé Margó: Nászajándék Salzburgból

Nagyon tetszett, és örülök, hogy a két könyvet egyszerre vettem meg! A metrótól szaladtam vissza az újságoshoz, mikor újraolvasva az ajánlót, rájöttem a Nászajándék Salzburgból ajánlójából, hogy folytatásos. És megérte, mert az első rész egyfajta felvezető volt, imádtam azt is, de a második még jobban tetszett. Olyan volt, mintha az egész történet kinyílt volna. Ahogy olvastam, mintha egy film képkockái pörögtek volna előttem, annak ellenére, hogy nem rágtak mindent a számba. Teljesen más, mint a szirupos, mai romantikus könyvek, nagyon szépek a tájleírások, és mentes az alpári részektől. Alig várom a folytatást. Aki mélyenszántó lélekelemzéseket vár, ne olvassa! Ez egy könnyed könyv, aranyos, szerethető karakterekkel.

Anett_>!
Rupáner-Gallé Margó: Nászajándék Salzburgból

Csajos, könnyed, romantikus, leköti az ember figyelmét a stílusa, ami fiatalos. Az az érzésem volt olvasása közben, hogy kicsit hasonlít Nora Roberts stílusára, csak még annál is könnyedebb és magyarabb. Tetszik, ahogy egyre közelebb hoz a szereplőkhöz, azok érzéseit is megmutatja számunkra.

Ekesgyb>!
Rupáner-Gallé Margó: Nászajándék Salzburgból

Ez a kötete jobban tetszett az előzőnél!
Tetszett a külföldi utazás, és voltak benne nagyon jó kis részek is. Fejlődik az írónő, egyre jobban ír.

janka0416>!
Rupáner-Gallé Margó: Nászajándék Salzburgból

Borító: 5/5 – Szeretem a kék színt. :)
Cselekmény: 5/5 – Még jobb volt,mint az első.
Tetszett mert,
– az írónő nem felejtette el az első rész szereplőit, sőt Arlene-nak egy kisebb szerepet is szánt.
– humor a köbön
– reméltem,hogy pulykatojás és G. összejönnek :)
– meghitt, családias volt (Gábor és a kis Emma miatt)
– szereplőket még jobban megszerettem
Ééés most kaparhatom a falat a harmadik részért.. :)
*Pixie Lott – Broken Arrow* – https://www.youtube.com/watch…

PuPilla>!
Rupáner-Gallé Margó: Nászajándék Salzburgból

Reménykedve vettem kézbe a második kötetet, hogy majd javul a színvonal, több lesz a humor, és jobb a cselekménybonyolítás, de sajnos nem váltotta be a reményeimet.

Túl sok a giccses elem benne, iskolai fogalmazás-szerű, a dialógusok életszerűtlenek, és mintha csak ugyanaz a sztori játszódna le újra, mint ami Arlene és Leon közt volt, csak most Dália és Gábor. A nagy rejtélyek és azok megoldásai teljesen elnagyoltak.
Emellett felettébb dühítő, hogy névelírások vannak benne, és a szereplők folyamatosan jókat nevetnek meg szórakoznak magukon, holott egy fia poén sincs.

Bővebben: http://pupillaolvas.blogspot.hu/2013/07/konnyed.html

11 hozzászólás
Roni_olvas>!
Rupáner-Gallé Margó: Nászajándék Salzburgból

Nem mondom, hogy a történet nem kiszámítható, vagy hogy tele van nagy fordulatokkal. Hiszen mindannyian tudjuk, sejtjük már a fülszöveg alapján, hogy ki kibe lesz szerelmes és milyen nehézségekbe ütköznek majd egymásra találásuk során. De ez mind nem is érdekes, hiszen itt nem a mi-n van a hangsúly, hanem azon, hogy hogyan! Ez adja meg a történet és a könyv velejét: a szavak egymásba fonódása, a sziporkázó párbeszédek, a szereplők bámulatos humora és szeretnivaló egyénisége, az írónő sajátos és elegáns stílusa. Ez teszi egyedivé és különlegessé, ez emeli ki az elcsépelt és triviális történetek sokaságából.
A könyvben vibrálnak a színek! Ragyog a nyári égbolt világoskékje, a dús füvű mezők és pompás erdők üde zöldje, szikráznak a simogató nap sugarai minket is fénybe és szivárványszínbe vonva! És nemcsak az ausztriai táj bevillanó képei miatt…Az írónő szavai színezik ki a képzeletünket és vele együtt a lelkünket is… Mosolyogni támad kedvünk tőle és egy kis időre elszakadunk a nedves, nyirkos ősz nyomasztó hangulatától…mi is kiszíneződünk…

Reelka>!
Rupáner-Gallé Margó: Nászajándék Salzburgból

Akár csak Margó első könyve, ezt is csak nehezen tudtam néha-néha letenni. Rövid, egy délutános olvasmány, tele szenvedéllyel és olyan értékekkel, mint szeretet, szerelem, család, barátság. A cselekménye pörgős és fordulatos, de természetesen boldog véget ér. :-)

kzsuzsu>!
Rupáner-Gallé Margó: Nászajándék Salzburgból

A sorozat első kötetéhez hasonlóan ez is egy könnyed, szórakoztató olvasmány, amiben most Arlene és Dália a főszereplők. Szívesen olvastam volna többet spoiler, ebből az alapsztoriból hosszabb, kerekebb, érdekesebb történetet is ki lehetett volna ismét hozni. Sajnos Dália és Gábor kapcsolata szinte lemásolta Arlene és Leon előző könyvbeli idegesítő, húzd meg, ereszd meg kapcsolatát.

Melia>!
Rupáner-Gallé Margó: Nászajándék Salzburgból

Nekem tetszett. Pár óra alatt el lehet olvasni, és addig ki is kapcsol. A történetben senki ne számítson szédítő magasságokra, vagy mélységekre. Szerintem végig hoz egy közepes színvonalat.


Népszerű idézetek

Reelka>!

Legyen bármilyen szép ruhája, sminkje vagy frizurája egy nőnek, ha nincs mellette a szeretett férfi, aki megdicsérje, minden csak talmi csillogás marad.

141. oldal

MisssBee>!

– Fogalmam sincs, hogy hol kell itt parkolni. Én csak félreálltam, mert ez a kütyü azt monda, hogy megérkezünk – bökött a monitor irányába.
– Nahát, és nem monda, hogy hol tudsz parkolni? Felháborító – csóválta a fejét a férfi. – Na, akkor egy indexelés kíséretében indulj el, légy szíves, annak a parkolóháznak az irányába – mutatta Gábor. – Ott már nem érhet meglepetés.

77. oldal

pakita>!

Edi bácsi azt mondta nekünk apám temetése után, hogy egyetlen dolog van ezen a világon, ami jobban tud fájni az elmúlásnál. Éspedig az, ha folyamatosan visszafelé lapozunk, oda, ahol már minden tele van írva. Mert azon, ami elmúlt, sosem tudunk változtatni. Előre kell lapozni, ott még üresek a lapok és tiszták, azokra kell koncentrálni.

96. oldal


A sorozat következő kötete

Lányok a kastélyból sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
A. O. Esther: Megbocsátás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Leiner Laura: Valahol
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Szaszkó Gabriella: Vigyázz rám
Baráth Viktória: Az igazság nyomában
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Gaura Ágnes: Attila koporsója