InuYasha ​1-3. (InuYasha 1-3.) 11 csillagozás

VIZBIG 1 – Three in One
Rumiko Takahashi: InuYasha 1-3.

Pulled Through Time!

After falling into an old well and into ancient Japan, Kagome discovers that her destiny is linked to the dog-like half demon called Inuyasha! As Kagome learns more about her connection to the past and to Inuyasha, she comes into conflict with the terrible demons that are drawn to the Shikon Jewel, including Inuyasha's own half brother, Sesshomaru. Finding the shards of the Shikon Jewel is going to require powerful magic, strange allies, and a strong heart. Kagome's got plenty of heart, but she's going to need Inuyasha's help for the rest of it, and he may not be so willing to lend a hand!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Shonen Sunday VIZ Media angol

>!
VIZ Media, San Francisco, 2009
576 oldal · ISBN: 9781421532806 · Fordította: Mari Morimoto

Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Sillya>!
Rumiko Takahashi: InuYasha 1-3.

Rumiko Takahashi: InuYasha 1-3. VIZBIG 1 – Three in One

Inuyasha sorozat miatt szerettem bele az anime sorozatokba és ennyi év után is még mindig imádom. Bevallom a mangát még sose olvastam, mivel azt hittem ugyanaz, mint az anime, de miután neten láttam, hogy azért bőven vannak különbségek, rögtön be is szereztem ezt. Sajnálom, hogy eddig nem kezdtem bele.

Maga a történet nagyon érdekesen indul, hisz a címadó főszereplőt, Inuyasha-t egy papnő a fához szegezi és elzárja. Majd 50 évvel később pont ennek a papnőnek a reinkarnációja kerül át a modern Japánból ide, magával hozva a Szent ékkövet (maradok a magyar fordításnál, mert én se tudok jobbat kitalálni XD), valamint felébreszti Inuyasha-t. Mindig is gyengéim voltak a másik világba átkerülős történetek és a reinkarnációról szóló történeteket is szerettem, így nem volt kérdés, hogy ez is rögtön megfogott. Kicsit féltem a mangától, mivel az animét már többször láttam és azt hittem nem fog tudni újat mutatni, de megdöbbenve tapasztaltam, hogy bár a főszál ugyanaz, de tényleg egy csomó kisebb dolgot megváltoztattak és átírtak/kihagytak, emiatt olyan volt, mintha egy teljesen más történetet olvasnék. A karakterek itt még szerethetőbbek, mint az animében. Kagome is sokkal bátrabb és talpraesettebb, ráadásul teljesen jól veszi az akadályokat, ha azt nézzük, hogy már az első három kötetben hányszor akarták megölni. Inuyasha itt is először kegyetlennek és ridegnek tűnik, de közben kiderül, hogy mégsem az. A jeleneteik nagyon viccesek Inuyasha-val, nem véletlen imádtam a párosukat. A mangában szerintem sokkal jobban átjön a kapcsolatuk fejlődése, ahogy a kezdetleges ellenségesség kezd valami teljesen mássá alakulni. Itt még nagyon az elején járunk természetesen. A mellékszereplők is egészen máshogy jönnek át, mint az animében. Pl. Sesshomaru itt mosolyog (!), amikor először megjelenik és másabb jellemnek tűnik, mint az animében. (Bár a lényeg maradt).
A rajzolást is ki kell emelnem. A mangaka rajzait imádom alapból is és itt is gyönyörűek, valamint nagyon örültem, hogy a manga végén színesben ott vannak az eredeti borítók és még néhány hivatalos rajz a mangakától.

Örülök, hogy belekezdtem, mert mint a legtöbb könyvre, itt is igaz, hogy bár nagyjából követi a sorozat de sok mindent kihagytak, amitől sokkal másabbnak, sokkal színesebbnek tűnik a történet. Mindenképp összegyűjtöm a további köteteket is.

Lynella>!
Rumiko Takahashi: InuYasha 1-3.

Rumiko Takahashi: InuYasha 1-3. VIZBIG 1 – Three in One

A szívemnek nagyon kedves ez a manga (is).

Annak idején az animével kezdődött az ismeretségünk, nem kellett sok idő, hogy el is akarjam olvasni.:)

Ha úgy nézzük, tökéletesen viszi a stílusra jellemző jegyeket, és mégis, megvan benne az a plusz, ami miatt sosem válik unalmassá. A Kikyo körüli kínlódás néha már picit túlzásnak vehető, de szerencsére a következő fejezet mindig humorral enyhíti a gyötrelmeket.

A rajzolás szép, ahogy haladunk előre egyre kidolgozottabb lesz. Sesshomaru arca például sokkal fiatalabb, mint az animében. Nos, ettól függetlenül még mindig ő a kedvencem! <3

Ayamenohana>!
Rumiko Takahashi: InuYasha 1-3.

Rumiko Takahashi: InuYasha 1-3. VIZBIG 1 – Three in One

Az Inuyasha az egyik kedvenc történetem; az animét már jónéhányszor végignéztem, de ma, ahogy elkezdtem olvasni a mangát, ugyanúgy lekötött a történet, pedig már talán kívülről fújom az egészet. Egyszerűen megunhatatlan. Ráadásul újra kedvet kaptam az animéhez is, szóval lesz mivel elütnöm ezt a két-hetes karantént.

Róka P>!
Rumiko Takahashi: InuYasha 1-3.

Rumiko Takahashi: InuYasha 1-3. VIZBIG 1 – Three in One

2016. 08. 15.

Mindig az egyik legmeghatározóbb történetem marad. Sokat adott azokban az időkben, amikor nagy szükségem volt rá, de ettől függetlenül még mindig jó és nem csupán a nosztalgia teszi azzá. Nem tökéletes, azonban nagyon szerethető.

A mangával kicsit később találkoztam, mint az animével, és az egyik dolog, ami nagyon tetszik benne, az a rajzolás. Többször is visszalapoztam, hogy újra megnézzek egy-egy képet, jelenetet, annyira megragadott. És annak ellenére, hogy majd egyre inkább megváltozik az ábrázolás, tetszik a változás is.

A történet egyre érdekesebb, legalábbis ha ezt a kötetet nézem (vagyis az első hármat, mert most azt olvastam). A végére kicsit leült nekem a manga, úgy éreztem, eléggé elhúzta Rumiko a sztorit (ezt most úgy általában az egészre értem).

A „3 az 1-ben” kiadást olvastam, nagyon tetszett a kivitelezése. Volt tartalomjegyzék, kis leírás a szereplőkről, de ami a legimponálóbb volt, azok a borítóképek és egyéb színes illusztrációk a végén. Főleg, mert ezek a kiadások új borítót kaptak, így külön jó, hogy az eredetiek is megtalálhatóak a végén. Magát a kiadást is jó kézbe venni, bár kicsit nehézkes olvasni, szó szerint, mivel kb. 600 oldal, de azért akkora gondot nem okozott. Néha problémás volt az is, hogy nehéz volt kihajtani, de annyira nem volt kellemetlen.

>!
VIZ Media, San Francisco, 2009
576 oldal · ISBN: 9781421532806 · Fordította: Mari Morimoto
Alice_and_the_White_Rabbit>!
Rumiko Takahashi: InuYasha 1-3.

Rumiko Takahashi: InuYasha 1-3. VIZBIG 1 – Three in One

Meglepestések sora. Jó újra látni a szereplőket, de kicsit sokkolóan véres :D (bár mitvárunk a középkorban)

Nagy_Atilla_Tas>!
Rumiko Takahashi: InuYasha 1-3.

Rumiko Takahashi: InuYasha 1-3. VIZBIG 1 – Three in One

Félelmetesen eredeti, lenyűgözően férfi s nőismerően szellemes, sok esetben könnyesre röhögtetően kacagtató.Egyszerre tisztelet és fricska a régmúltat felelevenítve a mába visz hol ide hol oda csíp + mar is( ha kikyou akkor is tökönrúg))), de olyan arányérzékkel, hogy a gúny az elismerés is legyen, és az elismerésbe vegyüljön azért odamondás is.Nagyon nem gyerekes nagyon nem Y/A noha bőven van benne arci-harci tesztoszteron hímtag méregetés fölényeskedő szóban, és túlcsorduló izomerő fitogtatásban és még szerelmi kalamajkák is,amiktől az ember más esetben a falat kaparja majd a fődet, hogy elássa még az emlékét is amit ennek hatására gyomrából kiadott.Ácsi itt mindez és minden annyira üdítő és a szó legtisztább értelmében aranyos még a valóban gyerekes marhaságok is, hogy feledjük a bumfordiságait vagy a halálunalmas karmincás harcokat.Rengeteg csavar,ötletparádé, finom-finom-fíínoman összeálló, végig sötét véres, gyilkos elemekkel no meg földiekkel játszó Manga Égitünemény!Rohadtul nem gyerekmese!Függetlenül attól, hogy olykor szándékosan idegölő nyugalommal kikanalazza a legbanálisabb infantilizmus legjavát az utolsó cseppig!(Nekem a mennyországig szökkent a szemöldököm mikor megláttam a meserajzfilmek közt dizni és társai mert olykor a legkeményebb lélektani horrorok legaljasabb és legmélyebbre bekúszó és ott horgonyt is vető félelemkeltő hatásaival erőszakoskodik mocskosul olyan hitelesen és annyira lélekkifacsaró szadista élvezettel amitől a műfaj legjobbjai is lesápadnának)
Varázslatos koromfeketén lüktető derűkévébe vont tündérmese csak javallható gyógyírja a szívbajoknak, még akkor is ha netán már olvastad, vagy láttad az animesorozatot aki nem hiszi járjon utána.Csak aztán jól bele ne essen Abba a Bizonyos RosszCsontos Kútba.

MissMango P>!
Rumiko Takahashi: InuYasha 1-3.

Rumiko Takahashi: InuYasha 1-3. VIZBIG 1 – Three in One

1-2 éve néztem újra az animesorozatot, ami hatalmas nosztalgia volt. Emlékszem még régebben kikölcsönzött dvd-n néztem a részeit, illetve ha adták korán keltem, hogy a TV-ben is elkaphassak egy-kettőt. Az újranézés alkalmával jöttem rá, hogy cseppet sem csalódtam az Inuyashában és még mindig pont akkora kedvenc, mint régen ezért döntöttem úgy, hogy szeretném megszerezni a manga összes kötetét.
Most, hogy elkezdtem olvasni a kötetet azt kell, hogy mondjam, hogy nem csak animeként, hanem mangaként is kiváló alkotásról beszélhetünk. Még mindig izgalmas és lebilincselő, amit élvezet nézni és olvasni egyaránt.
Örültem, hogy volt olyan rész ebben a kötetben, amire az animéből nem emlékezdtem így tudott meglepetést nyújtani.
Egyetlen problémám, hogy habár a Vizbig kiadás gyönyörű, de hatalmas és nagyon nehéz, így rendesen megnehezítette a kötet elolvasását (szó szerint).


A sorozat következő kötete

Rumiko Takahashi: InuYasha 4-6. VIZBIG 2 – Three in One

InuYasha sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tite Kubo: Bleach 13.
Katsura Hoshino: D.Gray-Man 1.
Hiro Mashima: Fairy Tail 45.
Atsushi Ohkubo: Soul Eater 2.
Eiichiro Oda: One Piece 29.
Akira Toriyama: Dragon Ball 1. (angol)
Sho Hinata – Eiichiro Oda: One Piece: Ace's Story 1.
Kei Murayama: A Centaur's Life 15.
Nana Yaa: Goldfisch 1.
Yomi Sarachi: Mermaid Boys 1.