Vacsora ​kilenc főre (Álomfogó 4.) 39 csillagozás

Ruby Saw: Vacsora kilenc főre

“Nem kötött össze minket a vér, de mégis egybefonódtak a gyökereink, és erősen kapaszkodtak egymásba.”

Az Inferno-ból és A rezervátum titkából megismert szereplők története A rezervátum titka után három évvel.

Book Dreams, Gyömrő, 2021

Kapcsolódó zóna

Rubyverzum

63 tag · 224 karc · Utolsó karc: 2023. május 21., 12:11 · Bővebben

Raven · Darius · Lykke · Angel · Flower Paté · Ralph Hyland

csakegyluca P>!
Ruby Saw: Vacsora kilenc főre

Le vagyok sokkolva. Pár perce fejeztem be, és nem hiszem el hogy vége. Komolyan…. Egy lezáró novellában megkaphattuk mindazt, ami az egész sorozatot végigkísérte. A családi, baráti szeretetet. Tudom hogy csak 30 oldal, de nekem mégis egy örökkévalóságig tartott. Próbáltam kiélvezni minden pillanatát és percét. Most utoljára. A kedvenc szereplők egy helyen, boldogan. Sokat mosolyogtam rajta, és emellett meg is nevettettett. Ruby úgy tud írni, hogy a legrosszabb napokon is felvidít soraival. Minden általa leírt mondat simogatja lelkemet. Ezzel a regénnyel is olyat éltem át, amit kevés könyvnél érzek. Nagyon sok szinonímája van a csodálatosnak, és nem fogom mindet felsorolni, de azért itt van egy pár, ami jellemzi ezt a könyvet: elképesztő, fantasztikus, szédületes, káprázatos, tündérszép, ámulatba ejtő. Köszönöm szépen @Ruby_εïз hogy elolvashattam! Kívánok neked még ehhez hasonló, szenzációs könyveket!♥♥♥

Ruby Saw: Vacsora kilenc főre

Aki kedveli Ruby Saw Álomfogó sorozatát, annak ajándék ez a kis novella, mely egy családi vacsoráról mesél, ahol az összes szívünknek kedves szereplő jelen van. Az esemény a Rezervátum titka után játszódik, s azért is mondom, hogy egy család vesz részt rajta, mivel a szereplők kapcsolatának meghittsége simán belefér ebbe a kategóriába. Van ugyanis az a család, amibe beleszületsz, és van az, amit te választasz magadnak.

Nem történik semmi nagy esemény ezen a pár oldalon, de a néhány kedves jelenet megmelengeti az ember szívét, lezárásul szolgál a sokat látott szereplők számára, elhozza a végső megnyugvást, hogy az életük most már békességben fog tovább haladni a maga útján. Ha az Álomfogó sorozat egy film lenne, ez a novella lenne az utolsó pár képkocka, ahol mindenki, aki egyben kikerült a megpróbáltatások alól, boldogan mosolyog. A Vacsora kilenc főre ezért is egy jóleső simogatással ér fel a lélek számára, mely hozzájárul a szereplők könnyebb elengedéséhez.

Ha tervezed olvasni, vagy már olvastad is az előzményeket, semmiképp ne hagyd ki ezt a novellát sem. Egyetlen dolgon lepődtem meg, amikor a végére értem: azon, hogy mennyire rövidre sikeredett, de ez is csak az mutatja, hogy nem csak a szereplők fogadták egymást a szívükbe, hanem én is őket.

Köszönöm az írónőnek, hogy még megjelenés előtt olvashattam a novellát. :)

link

Minden_hétre_egy_könyv_kihívás P>!
Ruby Saw: Vacsora kilenc főre

Először is szeretném megköszönni az írónőnek, hogy megkaptam tőle recenziós példányban ezt a novellát, ami az Álomfogó sorozatnak a lezárása. Ez a sorozat a kedvencem, megszerettem a szereplőket és a történetet. Sajnálom, hogy vége, viszont örülök, hogy ilyen jó kis lezárást kapott. :)

bemese05 P>!
Ruby Saw: Vacsora kilenc főre

Kellett ez a novella, h az Álomfogó sorozat egy kerek történetté váljon! Örülök, h mindenki visszatért és megtudhattuk mi lett velük! :)

Paulina_Sándorné P>!
Ruby Saw: Vacsora kilenc főre

Annyira, de annyira imádtam. Flower csodálatos volt, spoiler Hát Jack-en szó szerint elolvadtam, annyira édes volt Flower-rel. Tetszett, ami lett belőlük, ahová elértek. Imádtam Ralph féltését.

Köszönöm @Ruby_εïз , hogy olvashattam ezt a novelládat is! ♥

Ha nem ismerném a szereplők múltját, akkor ennek a novellának köszönhetően nem is sejteném, hogy mennyi minden történt velük, mennyi borzalmas dologgal kellett szembe nézniük, mert ez egy könnyed, aranyos és humoros lezárása lett az egésznek. Bevallom nekem picit hiányzott az, hogy ne legyen ennyire minden „rendben” velünk, ugyanakkor meg mégis imádom. Ennek történetnek köszönhetően szerintem megmutatkozik a család ereje, hogy néha tényleg mennyire nem a vér számít, vagy az, hogy nem lehetetlen változni, új barátokra szert tenni és elfogadni a másokat, bárhonnan is jött, vagy bármi lappang is a múltjában. Örülök annak, hogy bepillantást nyerhettem abba, hogy mi is lesz évekkel később a szereplőkkel, miként is élik az életüket. Jack felbukkanásán pedig még mindig nevetek, az valami zseniális lett. :DD off Ralph továbbra se tudott teljesen megnyerni, de ez a kis novella segített abban, hogy jobban kedveljem, mint A rezervátum titkában. Örülök annak, hogy ebben az ő érzéseit és gondolatait ismerhetjük meg.

Szerintem remek lezárásra lett az Álomfogó sorozatnak. ♥

Pesu>!
Ruby Saw: Vacsora kilenc főre

Azért ez a szép és aranyos befejezés igazán jól esik ennyi borzalom után! A karaktereink életében végre boldog dolgok is történnek! Ennek itt volt már az ideje és a Happy End-nek is! :))
Egy utolsó, apró kis betekintés még az életükbe! Valószínűleg így sem fogjuk tudni őket elengedni, de még mondhatni kaptunk egy fejezetet a könyv végén! Egy epilógust! :)
Nagyon szépen köszönöm az írónőnek a bizalmat és, hogy olvashattam ezt a novelláját is! ❤

Viktória_Erdei P>!
Ruby Saw: Vacsora kilenc főre

Jó volt ezt a kis novellát olvasni, hogy mi történt a szereplőkkel évekkel később.

Angieolvas>!
Ruby Saw: Vacsora kilenc főre

Olyan hangulatos volt újra olvasni a szereplőkről. Sokat nem is vártam hiszen pár oldal, de az nagyon jó lett. A fakAnálos részen röhögtem egy sort :D

Tímea_Szabó_4>!
Ruby Saw: Vacsora kilenc főre

Ruby írásaiban azt szeretem a legjobban, hogy mindig találok benne egy-egy gondolatot, amely nagyon megfog. ♥
Ralph nem lett a kedvencem, amikor olvastam A rezervátum titkát. Azonban ebben a novellában picit megkedveltette magát. Sok szörnyűséget átélt ez a kis csapat, és ez által összekovácsolódtak egy családdá. Talán ez a legfontosabb.
Köszönöm az élményt @Ruby_εïз! ♥

KöfférTzitzah>!

Az életedet nem te választod, az választ téged, neked pedig méltóvá kell válnod arra, hogy élhesd.

KöfférTzitzah>!

Ha te nem lépsz a változás felé, akkor ő nem fog magától odasétálni és megveregetni a válladat.

Pandaland P>!

A család nem csak attól család, mert összeköti őket a vér. Az élet magától hozza ezeket a kötelékeket, embereket, akikkel olyan viszonyt alakítunk ki, mintha ezer éve ismertük volna egymást, egyszóval befogadjuk őt magunk közé.

Pandaland P>!

Azt mondják, családot nem választhat magának az ember, de olykor jönnek olyan barátok az életedbe, akiket családtagként szeretsz. Ez teljesen így van.

Gaby_Roney IP>!

Az életed egyedül rajtad múlik, neked kell tenned azért, hogy jobb, élhetőbb legyen, nem másnak.

Kapcsolódó szócikkek: Ralph Hyland
Gaby_Roney IP>!

Elég nagy érvágás volt, amikor az első szerelmem kilépett az életemből, mert én nem voltam elég erős ahhoz, hogy megoldjam a problémáimat.

Kapcsolódó szócikkek: Ralph Hyland