Savages ​– Vadak (Vergilius játékai 1.) 67 csillagozás

Ruby Saw: Savages – Vadak Ruby Saw: Savages – Vadak

Alkohol, drogok, pénz, szórakozás, ez a szlogenünk. Úgy tűnt, semmi sem fontosabb számunkra a bulinál, és ez komolyan így is volt egy bizonyos napig. Vergilius szemet vet a Savage-re, ami miatt háború kezdődik az Inferno-val. Fenyegetések, tettlegesség, rémület váltja fel a szórakozást. Az Inferno személyzete kemény, de mi sem vagyunk cukorból. Megmutatjuk, hogy edzette meg az öt árvát az élet! Nem hódolunk be! Harcolunk egymásért és a Savage-ért!
Mind a pokolban vagyunk, és olykor itt is van háború…

>!
Book Dreams, Gyömrő, 2023
342 oldal · ISBN: 9789635861941
>!
Book Dreams, Gyömrő, 2022
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635860975
>!
Book Dreams, Gyömrő, 2021
224 oldal · ISBN: 9789635860463

Kapcsolódó zóna

!

Rubyverzum

66 tag · 256 karc · Utolsó karc: 2024. március 9., 09:03 · Bővebben


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Leah · Dimmie · Ransom · Leo · Mathy · Sebastian


Kedvencelte 13

Most olvassa 1

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Black_widow>!
Ruby Saw: Savages – Vadak

Az írónő ebben a művében egy teljesen új oldaláról mutatkozik. Egy olyan RH történetbe csöppenünk, ahol képtelenség haragudni bármelyik szereplőre is. spoiler Mindannyiukat ugyan az a törés formálta: nem kellettek azoknak a személyeknek, akiknek a világot kellett volna, hogy jelentsék. Van, akiket ez összehoz és a megtört lelkek képesek begyógyítani egymás sebeit, és vannak esetek, amikor ezek a traumák visszafordíthatatlan károkat okoznak. Olykor, mindezek hatására az emberek kifordulnak önmagukból, bárkin átgázolva próbálnak megszerezni bizonyos, általuk jogosnak hitt dolgokat azzal indokolva, hogy ez bizony jár nekik. Úgy érzik, az életnek valamivel kompenzálnia, kárpótolnia kell őket a múlt sérelmeiért. Sokszor azonban észre sem veszik, hogy mivé vállnak közben, hiszen ha egyszer valaki elindul a lejtőn, onnan nehéz visszafordulni.
A cselekmény lassan bontakozik ki, majd egyszer csak azt sem tudod hová kapd a fejed akkora fordulatot vesz minden. Szereplőink úgy kapaszkodnak egymásba, mint fuldokló a következő lélegzetvételébe. Az a meghittség, ahogy egymás horgonyai és támaszai, irigylésre méltó. Ám az életben semmi sem tökéletes és, amikor valaki átesik a ló túloldalára, túl kapzsi és féltékeny lesz, a gondosan felépített kis világuk veszélybe kerül. Ahogy sorra hullanak le az álarcok úgy lesz egyre világosabb az olvasó számára is, hogy ha sarokba szorítják őket, idill ide vagy oda, mindannyiukból előtör a vadállat. A kérdés már csak az: Te mit tennél a helyükben?

2 hozzászólás
Bookish_Moments_Blog>!
Ruby Saw: Savages – Vadak

Ruby Saw ismét egy különlegességet alkotott. Egy olyan brutális világ kapui nyíltak ki előttem, ahonnan lehetetlenség nyugalomban visszatérni. Lenyűgözött a történetből áradó pezsgés, ami az utolsó oldalakig vitt magával!

Nem titkolom, hogy ez az ördögi világ rendkívül vonz, s pont emiatt hamar sikerült felvennem a kötet lendületét, így egész hamar végeztem vele. Pedig annyira szerettem volna tovább olvasni… Egy dolog biztos: ha lesz az írónőnek hasonló kaliberű regénye atombiztos, hogy olvasni fogom!

A teljes értékelésem itt olvasható:
https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2022/11/ruby-sa…

1 hozzászólás
csakegyluca>!
Ruby Saw: Savages – Vadak

Hatalmas meglepetés volt, amikor megérkezett az e-mail benne a könyvvel. Az a pillanat feldobta a napomat. Hát még amikor elkezdtem olvasni! Egy nehéz napon voltam túl, és semmihez nem volt kedvem. De amikor belekezdtem az első mondatba, mintha hazatértem volna. El is felejtettem mennyire szeretek Ruby-tól olvasni. ♥ Hát ez a regény most felfrissítette az emlékezetem, nem is kicsit.
A Savage egy szórakozóhely, ami Sebastian nevén van, akinek van egy árvákból álló családja. Nem vér szerinti rokonok, de mégis olyan kapcsolat van a fiúk és az egyetlen lány, Leah között, hogy meg nem lehetne mondani róluk. Seb a legidősebb és szinte ő az apa figura a közösségben, ezért mindent megtesz, hogy a többieket biztonságba tudja. Ez nagyon nehéz, főleg akkor, amikor Vergilius meg akarja kaparintani a Savage-t Leah-val együtt. Az egész könyvet Leah szempontjából élhetjük át. Az ő érzelmeit olvashatjuk, azt, hogy melyik fiú iránt mit gondol, érez. Bizony a szerelem is bekavar a túlélés mellé.
Teljesen ki tudtam kapcsolni a regényben, és ez nagyon sokat jelentett nekem. Izgalmasnak, fordulatosnak találtam. Tetszett, hogy az Inferno körüli feszültség itt is jelen volt, és egyes szereplők meg fordultak belőle. Bár sokkal kompfortosabbnak éreztem ezt a részt, hiszen nem vasrácsos ablakkal körülvett, sötét helyen játszódott a történet, így egyfajta megkönnyebbülés, vagy lazaság is szerepet kapott a sorok között. Meg kell hogy mondjam, egy szó jutott mindenképpen róla eszembe: menő. Menő volt a cselekmény és a szereplők tulajdonsága is. Menő volt, hogy még így is sok határt veszegetett az írónő. Máshogy nem is tudom leírni, csak úgy, mint egy álmot. Köszönöm hogy megosztottad velem ezt az álmot, kedves @Ruby_εïз!♥♥♥

2 hozzászólás
KöfférTzitzah P>!
Ruby Saw: Savages – Vadak

Hogy lehet az, hogy hiába olvastam az írónő több művét, hiába találkoztam fantáziája legsötétebb bugyraival – mégis megdöbbentem attól, ami e könyv sorai között várt rám? Számíthattam volna rá, tudnom kellett volna, mire vállalkozom, de mégis olyan naivan sétáltam be a pokolba, mintha nem lenne nyilvánvaló, hogy a gonosz birodalma. Ez pedig annak köszönhető, hogy Ruby meg meri lépni azokat a sorsfordító eseményeket történeteiben, amikről jól tudod, hogy ugrásra készen várakoznak a szereplők feje felett, de mégis reméled, hogy nem fognak bekövetkezni. Még szép, hogy aztán úgy vágnak a falhoz, hogy észre sem veszed és már csúszol is lefelé.

Aki már megjárta az Infernót és túlélte Vergiliust, az szerintem pontosan tudja, miről beszélek, de aki még nem, az se csüggedjen, mert ez a történet az Inferno előtt játszódik, így bevezetésként is lehet rá tekinteni.

Ezúttal 5 árva életébe nyerhetünk bebocsátást, akiket Sebastian fog össze atyai szerepben. Bár vérségi kötelék nincs köztük, a lelkük rendkívüli erővel és szeretettel fonódik egybe és alkot elképesztő családi egységet. A 4 fiú és 1 lány (Leah – akinek szemszögéből részesei lehetünk az eseményeknek), valamint Seb vezeti a Savage nevű szórakozóhelyet. Egy este azonban színre lép Vergilius és bandája, és a Vadak sorsa megpecsételődik. Elindul a szerencsétlen események sorozata, döbbenetes történések követik egymást, melyek a családéval együtt az olvasó szívét is kitépik a helyéről.

A Vadak egyike sem ártatlan, mindegyikük megtört, borzasztó élettörténetet tudhat magáénak. Közös bennük, hogy múltbéli traumáiknak hála eltűnt a szeretet az életükből, így a maguk egyedi módján fejezik ki törődésüket. Leah-ban hatalmas a vágy, hogy valakinek ő legyen az egyetlen és legfontosabb személy az életében, mely lassan felemészti lelkét. Emellett végtelenül gondoskodó, odafigyel mások igényeire, és ha szükség van rá, azonnal rendelkezésre áll – a szó minden értelmében, hiszen ő ilyen módon fejezi ki ragaszkodását. Személyét illetően eleinte éreztem egy kis ellenszenvet, de aztán a történet előrehaladtával sikerült megértenem őt és a többieket is, ami után már csak a szívem fájt értük, de nagyon.

Düh, bosszú, vér, szerelem, túlfűtött erotika, erőszak, árulás – ezekhez hasonló csemegékkel találkozhatunk a Vadakban, és még rengeteg mindennel, ami úgy tör össze, hogy egyszerre utáld és imádd olvasni ezt a könyvet. Különlegesség a két különböző befejezés, így az olvasó eldöntheti, hogyan zárja szívébe a végkifejletet, melyik az, amelyik nagyobb megnyugvást ad a lelkének. Annyit elárulok, hogy mindkettő szomorú és boldog is egyben, de más módon.

Az Inferno sem gyenge idegzetűeknek való, a Vadak meg pláne nem – számomra a kettő erősen vetekszik egymással. Azoknak is ajánlom, akik már olvasták az említett könyvet, de azoknak is, akik még nem, hiszen Ruby pokla nem válogat, mindenkit befogad, aki elég bátor belépni a kapuin.

Köszönöm az írónőnek, hogy még a megjelenés előtt elolvashattam a könyvét! :))

Blogjejegyzés:link

2 hozzászólás
Minden_hétre_egy_könyv_kihívás P>!
Ruby Saw: Savages – Vadak

Először is szeretném megköszönni az írónőnek, hogy megkaptam tőle recenziós példányban ezt a könyvét is. :)
Aki szerette az Inferno című könyvét, annak mindenképpen ajánlom ezt a kötetet is elolvasásra. :)
A cselekmény pörgős, fordulatos volt, néhol kicsit durva, néhol kicsit kegyetlen, de én imádtam.
A szereplők a szívembe lopták magukat, nagyon jól voltak megformálva, a kedvencem Leah volt és Dimmy. :)
Kifejezetten tetszett, és egyedi volt, hogy két befejezése volt a történetnek.. :) nekem az első befejezéssel volt igazi a könyv. :D

1 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Ruby Saw: Savages – Vadak

Az Interno-t már olvastam, így itt volt az ideje, hogy a Vadakat is olvassam. A fiúkról már egy keveset megtudtam a Sorsok sorozatból, de itt jobban megismerhettük őket. Nem gondoltam volna, hogy az egyik szereplő el fogja árulni a családját, bár ahogy haladtam a könyvvel, sajnos lehetett sejteni. Tetszett, hogy megválaszthattam, hogy fejezem be a történetet.

1 hozzászólás
B_Kittina >!
Ruby Saw: Savages – Vadak

Ez volt az első recenziós olvasásom!!! off Ezúton is szeretném megköszönni @Ruby_εïз nak, hogy bizalmat szavazott nekem! :)

És most pár szó, a szóban forgó Vadakról:
nincs jobb kifejezés rá csak az, hogy IMÁDTAM!!!

A Sorsok novella sorozatból megismert Leah-t ismerhetjük meg jobban ebben a könyvben.
Leah egy határozott, karakán csaj, egy igazi vad latina. Ennyi fiúval körülvéve kellenek is ezek a tulajdonságok. Leah és a négy fiú kapcsolata elég érdekes, már-már beteges. Furcsa keveréke a szeretetnek és a szerelemnek, de valamilyen szinten érthető a viselkedésük.

És a férfiak… Mindegyiket másért lehetett szeretni, mindegynek más-más jellemvonás dominált. Nagyon jól kidolgozott karakterek. off. Alig várom a róluk szóló novellákat!

A cselekmény nem ölel fel hosszú időt, ám annál nagyobb változást hoz a szereplők életében. Feltűnnek az Infernoból ismerős szereplők, élükön Vergilius-szal off, ami elindítja ezt a változást.

Örülök, hogy két befejezést kapott a történet, mert így olyan lezárást kaphattak a szereplők, amit igazán megérdemeltek a sok viszontagság után.

Számomra ez a történet megmutatta, hogy a család nem csak a vérségi köteléket jelenti.

A borító pedig zseniális spoiler !!! ♥♥

>!
Book Dreams, Gyömrő, 2022
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635860975
2 hozzászólás
hmelcsi>!
Ruby Saw: Savages – Vadak

Köszönöm szépen drága @Ruby_εïз a recenziós példányt ♥

Imádtam az Inferno-t és alig vártam, hogy újra belekóstoljak a pokol bugyraiba, amit Ruby elhozott és elnevezte Vadaknak.
Éreztem, hogy nem lesz ez egyszerű sztori, mivel Vergilius is szerves része lesz az eseményeknek. Ha az ördög táncba hív nem utasíthatod vissza, ezt pedig Leah és családja a saját bőrén tapasztalja meg.

Az az élet, amit éltek a „testvéreivel”, akikkel nem állt vér rokonságban, viszonylag megbotránkoztató és mégis lassacskán megértettem a családjuk működését, hogy a szeretetet és a szexualitást könnyen kezelik maguk között. Leah odaadó és szeretetteljes a maga módján, ezért számára a szexualitás is a törődésének egy kifejezése.

Imádtam a fiúkat, mert mindegyikük egy külön kis világ volt. Itt mindenki valamilyen traumát cipel magával, ami összetartja őket. Mindegyikük szeretetre vágyik és figyelemre, mert mindannyian árvák, ugyanakkor mégis megtanultak egy család ként együttélni… némi extrákkal…
Arcpirítóan sikamlós jeleneteknek lehetünk szemtanúi, ami az érzékenyebb olvasókat lehet némiképpen megbotránkoztatja, de nem is nekik lett szánva ez a könyv, hanem a harcos amazonoknak, akik túlélnék Inferno-t is…
Őszintén engem összetört ez a könyv, úgyhogy valószínűleg nem vagyok egy harcos amazon, mint Leah.
A pikáns jelenetek után abszolút megrázott és váratlanul ért a könyv további része.
Még mindig eszembe jutnak azok a jelenetek, amelyek sírásra kényszerítettek. Abszolút átéreztem Leah helyzetét és iszonyatosan sajnáltam…
Nagyon nehéz volt végignézni egy család széthullását, ugyanakkor egy kicsit kárpótolt, hogy két féle befejezést is kaptunk a végére, de engem teljesen megtört a Vadak.

1 hozzászólás
Bookaholic77 >!
Ruby Saw: Savages – Vadak

Nagyon vártam már Leah, illetve az öt árva történetét! Egyszerűen zseniális volt♥ Vergilius hozta önmagát, de a testvérek élete megdöbbentő volt. Amiken keresztül mentek, amilyen érzések voltak bennünk…Sebastian♥Azt hiszem, kívánni sem lehetett volna az árváknak jobb APÁT! Igazán kedveltem őt, ahogy Dimitrijt is, akiért spoiler! Ahogy a spoiler! Leah, egy off, érzelmileg picit off, de imádnivaló főszereplője volt a történetnek. Drukkoltam, hogy a szívére hallgasson, amit spoiler, de aztán végre spoiler. Drága Ruby, elképesztőt alkottál♥

2 hozzászólás
Viviana97>!
Ruby Saw: Savages – Vadak

Könyvespolc pakolás közben megakadt a szemem ezen a kis könyvecskén. Már egy éve várakozott olvasatlanul, de a tavalyi és az idei év első fele nálam nem az olvasásról szólt.. így csak most tudtam sorra keríteni.
A sok thriller és fantasy után kellett is ez a dark romance történet, igazi felüdülés volt, annak ellenére is, hogy nem éppen vidám események zajlottak benne, de hát pont ettől dark. Mivel az Infernot már olvastam korábban, így nagyjából sejtettem, milyen hangulatú könyv lesz ez és cseppet sem bántam. De azért kérdem én: Ruby, mégis hogy tehetted ezt?
Annyira jól indult az egész, megismerhettem minden szereplőt, persze azonnal meg is lett a kedvencem.. drága Dimmie, a kis aranyos. Mathy-ről nekem egyből Klaus jutott eszembe az Esernyő Akadémiából egyébként.. :D
No, de a történetről. Már az első fejezet után kiderült, hogy itt zajlani fognak az események és le se tudtam tenni a könyvet mindaddig, amíg az utolsó oldalra nem értem. A hangulata teljesen előrevetítette a kimenetelt és mivel Vergilius karaktere sem ismeretlen számomra, sejtettem, hogy ez lesz.
De ami miatt azt tudom mondani, hogy nagyon tetszett, az a romantikus része volt. Szeretem, amikor egy könyvben szerepelnek tabunak számító dolgok és hogy végre magyar szerzők sem riadnak vissza tőle.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ruby_εïз IP>!

Vannak dolgok, amiket nem tudunk megmagyarázni, csak megtörténnek.

Kapcsolódó szócikkek: Ransom
Ruby_εïз IP>!

Azt hittem, az élet tündérmese, de végül rá kellett jönnöm, hogy nem az, csupán rózsaszín tütübe bújtatott túlélő horror.

Kapcsolódó szócikkek: Leah
Ruby_εïз IP>!

Nehezen látjuk meg a jót, és akkor sem hisszük el igazán, amikor már nincs mitől félni, nem kell rettegnünk, mert olyan mélyre lökte az ördög a billogot a bőrünkbe, hogy az sosem törlődik ki az emlékezetünkből.

Kapcsolódó szócikkek: Leah
Ruby_εïз IP>!

– A jó vezető sosem fitogtatja az erejét, csak cselekszik […]

Kapcsolódó szócikkek: Sebastian
Ruby_εïз IP>!

A legtöbb ember azt mondja, semmi sem történik ok nélkül, de azt már senki nem említi, pontosan mi az ok, ami elindítja azt a bizonyos láncreakciót.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Leah
Ruby_εïз IP>!

Olykor hagyni kell, hogy a fájdalom elhatalmasodjon rajtunk, elnyeljen minket, különben egy idő után elemészt, ha elfojtjuk, és az sokkal rosszabb.

Kapcsolódó szócikkek: Leah
KöfférTzitzah P>!

Az ember úgy gondolja, ha élete során egyszer már megtörtént a legrosszabb, akkor túl van a nehezén, többé már nem kell szembenéznie ekkora mértékű fájdalommal. Hinni lehet… De nem mi döntjük el, mit hoz a sors.

Kapcsolódó szócikkek: Leah
Ruby_εïз IP>!

– Mind félünk, de élni kell. Élni muszáj! Vagy így, vagy úgy […]

Kapcsolódó szócikkek: Leo
Ruby_εïз IP>!

– Az a szégyen, ha háború útján akarsz bármit is megszerezni.

Kapcsolódó szócikkek: háború · Ransom
Black_widow>!

Tartozni akarok valakihez, bárkihez. Hogy mi az ára, nem érdekel […].

Kapcsolódó szócikkek: Leah

A sorozat következő kötete

Vergilius játékai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

M. Robinson: El Diablo
Ana Huang: Twisted Love
L. J. Shen: A szörnyeteg
Vi Keeland: A beosztott
Colleen Hoover: Too Late – Túl késő
B. N. Toler: Lélekvesztők
Marilyn Miller: A vezér
H. D. Carlton: Haunting Adeline – Kísérteni Adeline-t
L. J. Shen: Vagány
A. Zavarelli: Crow – Varjú