Pillangó-hatás (Pillangó 1.) 73 csillagozás

Ruby Saw: Pillangó-hatás

Egy féltőn óvott huszonkét éves lány. A védelmező Apa és három férfi, akik a lány kegyeit szeretnék elnyerni.
Liv Jackson újabb esélyt kap egy hatalmas csalódás után Rob Pierce képében, esélyt a szerelemre, de nem tudja hogyan kezelje tapasztalat híján.
Az évekkel ezelőtti, múló bánat helyét úgy látszik egy következő veszi át, amikor hirtelen újabb lehetőséget kap Hiro Shentől. De hogy Liv még jobban összezavarodjon feltűnik a fájdalmas múlt is: Jay Cullen.
A fiatal lány csak szerelemre vágyik, és ezért semmitől sem retten el. A három férfi egymásnak feszül a szívéért.
De az Apa ehhez vajon mit szól?

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
258 oldal · ISBN: 9786150043333
>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
238 oldal · ISBN: 9786150043340
>!
MyBook, Budapest, 2018
238 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150015583

Kapcsolódó zóna

!

Rubyverzum

63 tag · 220 karc · Utolsó karc: 2023. február 20., 21:00 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Hiro Shen · Liv Jackson · Rob Pierce · Dylan Jackson · Jay Cullen


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 58

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Smurfettereads P>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Hmm… végre sikerült befejeznem, már tavaly óta nyúztam szegényt, de most végre vége. Szerencsére. Szeretem, ha valaki szókimondó, és nem rejti véka alá a véleményét, de Liv némelyik viselkedésétől totál kiégtem. Pedig eleinte bírtam, de aztán átváltott bosszantóan elkényeztetett p.csává, aki azt hitte bármit, és bárkit megkaphat, mert ő Liv Jackson… pfff. spoiler Szánalmas. Hirot, és Robot bírtam, ők tetszettek, egészen normálisnak tűntek. De Jay…
De egyébként az írónővel semmi bajom nincs, tetszeni tetszik a stílusa, de nem az egyik legjobb könyve az fix.

6 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Egy olyan könyvet vehettem a kezembe, melyhez hasonlót már régóta nem tapasztaltam. A fülszöveg figyelemfelkeltő, a borító pedig szerintem nagyon szép. A cím alapján számomra az volt az első benyomás, hogy biztosan egy igazi pillangó fejlődését fogjuk látni a mű során és úgy vélem ez igaz is lett a végére. (..) Sokszor éreztem azt, hogy annyira mélyen érzem a saját életemen, hogy egyszerűen nem enged el. Elvesztem a lapok között, annyira magával ragadó amit Livről megtudunk.

Teljes ajánló itt érhető el: https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/04/07/ruby…

2 hozzászólás
Molymacska>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Egy ismerősöm mesélt erről a könyvről, és az ő történeteiben valami félelmet keltő, olvashatatlan könyvre számítottam. Ellenben láttam, hogy annyira rossz fogadtatása nincs itt molyon, így a kettősség miatt kíváncsi lettem: mi is az igazság?
Először a borítóval találkoztam szembe, és meg kell mondjam, nekem a Bárányok hallgatnak „kiszínezett” filmes plakátjára emlékeztet. Ez egy olyan momentum, amitől nem tudok szabadulni, és valahogy mindig egy kicsit ahhoz hasonlítom (a maga módján, mert ugye két külön világ a két könyv) Nem tudom, más észrevette -e a hasonlóságot, de engem ez kifejezetten zavart.
Aztán elkezdtem olvasni és meglepődtem. Meglepődtem, mert egészen olvasható, a szöveg nagyjából gördülékeny, és egy átlag első könyves, magyar erotikus könyv szintjét hozza. Tehát ha valaki csak egy gyors erotikus kalandot vár könyv képében, az biztosan élvezni fogja.
De azért voltak problémák is…
A történet röviden az, hogy van Liv, akit az apja a „baleset” óta apafarkasként védelmezi, miközben Liv beleszeret három pasiba, és mindenkivel eljár k*rogatni bulizni. Ebből a gyors összefoglalóból látszik, hogy Liv egy ribi. spoiler Most mondhatná bárki, hogy de annyi szerelmi háromszög van, és a szerelmi négyszög csak eggyel több, és igazatok is lenne, ellenben Liv nem ilyen. Nincs meg az az érzelmi felvezetés, ami miatt azt mondanánk Livre, hogy megértjük, miért csinálja. Nincs semmilyen felvezetése az egésznek, és ami történik, az néha olyan randomnak hat, mintha csak bedobált volna kliséket a közösbe, majd összekötötte volna őket némi átvezető szöveggel.
Emiatt nincs is súlya a történteknek, és nincs meg az a hatás, amit ki kellene váltania a könyvnek. spoiler spoiler
A történet mesélés szempontjából sem volt számomra szimpatikus a könyv: egyrészt kevesebb szemszög is elég lett volna (szerintem Liv, Liv apja, és Hiro bőven elég szemszög lett volna) és amik voltak is néha igen furcsán működtek: néha nem értettem, miért azt a szemszöget választotta, mikor a másik lehet fontosabb lett volna. spoiler
A másik probléma a váltott szemszöggel, hogy mindegyik ugyanolyan stílusú. Nincs a férfi és a női szemszög közötti stílusbeli válts, emiatt a férfiaink annyira nyámnyiláknak tűnnek, és annyira természetellenes szavakat tudnak kimondani. Például egy szigorú apa, aki védelmezi a lányát saját magára sosem fogja a gonosz szót használni, hiszen önmaga szerint ő nem gonosz, csak szigorú, védelmező, a nagyobb jó érdekében tevő személy. Ez csak egy apróság, de a rengeteg pasi szál miatt (hiszen egyetlen nő csak Liv, ami azért eléggé természetellenes. Igen, a sztori szemléltetése miatt Liv barátnőjéről is olvastam volna valamit, vagy más nőkről a környezetében) rengeteg ilyen szövegbeli probléma is van a könyvben.
Ha pedig a szövegnél tartunk, bár olvasható, de azért elég sok mondattani hiba volt benne. Volt hogy a mondatnak se füle, se farka, máskor tripla tagadás egy mondatban, majd megint máskor csak nézed a mondatot, hogy most mire gondolt az író. Sokszor egészen egyszerűen fontos részleteket is kihagy, amit nem kellene, mert nem feltétlen lesz érthető a szöveg.
Az egész könyv számomra egy hatalmas kliséhalmaz volt, amikkel az írónő nem tudott mit kezdeni. Nem volt rossz, de bőven nem mondanám jónak se. Olyan egyszer elolvasható, ha szereted az erotikus regényeket, de ennél nem több. Sajnos… Remélem a második könyvéhez már sokat fejlődött, mert van potenciál benne (csak rengeteg sok gyakorlás is kellene hozzá)

christine IP>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Ruby óvva intett ettől a könyvtől, amit meg is értek, ám mivel számomra kimaradt a nagy első, úgy gondoltam, megérdemel egy esélyt, bármennyire is van új változata. (majd összehasonlítom a kettőt)

Végig olyan érzésem volt, mintha egy internet berkein futó blogregényt olvastam volna, ami túl jó ahhoz, hogy leminősítsem, figyelmen kívül hagyjam, de mégsem olyan kiemelkedő, hogy igazán regénynek nevezzem. A karaktereken, a cselekményen erőst látszik, hogy Ruby itt még csak bontogatja a szárnyait, ízlelgeti az írás műfaját. Szerencsére nekem már bizonyított az Északkal, tudom, mire képes, hogy ennél akár ezerszer jobbat is képes kiadni a keze közül, éppen ezért örülök, hogy egy egyetemistás történetre „pazarolta” az elsőt, mert ebből annyit tanult, annyit fejlődött, hogy a komoly témákat feldolgozó írásaiban szinte már sziporkázik. ♥

Ács_Milán>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Eddig még nem volt szerencsém Ruby Saw műveihez, de legnagyobb meglepetésemre kaptam az írónőtől egy megkeresést, aminek kifejezetten örültem. Rögtön szeretném is megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a bizalmat és a lehetőséget, ami számomra nagyon megtisztelő volt. Köszönöm szépen!

A történet nem egy mindennapi, sablon sztori, ami számomra érdekes volt. Személy szerint én nagyon szeretem a váltott szemszögben megírt regényeket. Itt is váltott szemszögben íródott a mű, de nem két szemszögből, amit általában megszokhattunk már más regényeknél. Az elején egy kicsit zavart ez a sok szemszögű írásmód, de ahogy haladtam előre és belerázódtam a történetbe, már kifejezetten jónak találtam.
Gyorsan és könnyen lehetett haladni az olvasással, ami a rövid fejezeteknek is köszönhető volt.

A szereplők…
Az elején a női főszereplőt, aki már nagyon nem gyerek, mert 22 éves, szóval többször meg tudtam volna rángatni a hajánál fogva. Egy unszimpatikus, elkényeztetett, apa kicsi lányát láttam benne. Nyilván nem volt egyszerű az élete, mint azt később megtudhattam, de ettől függetlenül egy felnőtt korú nő nem viselkedhet így. Liv bármennyire is átlépte már a felnőtt korhatárt, agyilag sokszor, mint egy 10 éves. Egy elég határozatlan nőnek gondoltam, aki még maga sem tudja mit is kezdjen magával és nem találta meg még a helyét a világban. A szája helyenként elég mocskos és ami kifolyt a száján ugyancsak gyerekesen hatott sokszor. Nem ijedek meg a vulgáris beszédtől és káromkodástól, de ezekre a kifejezésekre/mondatokra sokszor nem volt feltétlenül szüksége az adott szituációknak.
Liv hatalmas személyiségfejlődésen ment keresztül a történet során, ami előnyére vált és máris jobban lehetet vele szimpatizálni. Viszont bennem ezzel kapcsolatban több kérdés megfogalmazódott. Az egyik ilyen, hogy mi okozta ezt a hatalmas pálfordulást a viselkedésében? Nem vettem észre azt a valamit, ami miatt pikk-pakk ennyire megváltoztatta.

A férfi szereplők mindegyike kiváltott valami érzelmet belőlem. Igaz, hogy nem mindegyik pozitív érzelmet, de véleményem szerint bármilyen érzelem jobb a semlegesnél. Itt számomra senki nem volt semleges. Személy szerint nekem a kedvencem Hiro volt. Bízom benne, hogy a következő részben mindenképpen jelen lesz a történetben.

Amit még el szeretnék mondani, ugyan nem túl pozitív észrevétel, de semmiképpen sem szeretném magamban tartani…
Először is! Mitől került rá a regényre az erotikus címke. Vagy attól már erotikus műfajúvá válik egy mű, ha a női szereplő kivillantja a bokáját? Abszolút nem indolokolt szerintem ez a címke.
Én nagyon szerelem párti vagyok és szeretem, ha egy könyvben is érzem a szereplők közötti vágyat, vonzalmat, szerelmet. Nem tudom, hogy mi az oka , de ebben az esetben én nem éreztem a szereplőink közötti tüzet, de még a szikrát sem. Túl könnyen kicsúszott a szájukon az a bizonyos „sz” betűs szó, amivel sokszor alaptalanul dobálóztak.

Az utolsó fejezet kifejezetten tetszett. Mindenképpen folytatom a sorozat olvasását, mert kíváncsi vagyok szereplőink további életére. Ami egyébként különösen elnyerte a tetszésemet, hogy nem függővéges és a Pillangó-hatás akár önálló regényként is megállná a helyét, mert kerek és egész történet.

Viktória_Erdei P>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Ezt a könyvet is egy e-book csomag részeként nyertem. Nagyon szeretném szeretni a könyvet, de sajnos ez most nem megy. Talán ez az első könyv, ahol szerelmi négyszöget olvastam. A szereplők sajnos nem fogtak meg. Livtől a falra másztam, a fiúkat sem sikerült megkedvelni. A borító nagyon tetszik.

Christine_Anne_Colman I>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Bevallom, nekem nagyon tetszett a Pillangó- hatás. Liv nagyon összetett személyiség, össze van zavarodva. Mivel apja hosszú időre elzárta a fiúktól a pár évvel azelőtti tragédia miatt, nincs tapasztalata a szerelem terén, de próbalja megtalálni önmagát. Liv nem volt kiszámítható, ezért nagyon kíváncsi voltam, vajon hogyan végződik a történet.
Olvastatta magát a szöveg, kétszer kezdtem neki, tegnap és ma, épp az előbb fejeztem be, és elmondhatom, hogy egy újabb szuper történettel gazdagodtam. Köszönöm, Ruby Saw. ❤

2 hozzászólás
polite_menace>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Határozottan nem rossz egy első könyves írótól. Voltak vele problémáim, de összességében tetszett.
Bővebben: http://addictedtobooks112.blogspot.hu/2018/04/egy-szere…

1 hozzászólás
abbywinter I>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Aztaaa!! Nem is tudom, mivel kezdjem. Sajnos viszonylag sokára tudtam nekiállni, de most hamar kivégeztem. Soha nem olvastam még olyan történetet, ahol kettőnél több szemszögből íródott, de meg kell mondanom, nekem határozottan tetszett. Jó volt megismerni a többiek véleményét, gondolatát is.
A sztori? Azt mondja az írónő, hogy ez volt a tanulópénze. Mindenkinek ilyen kellene :) Nekem tetszett, még ha végén bőgtem is :)
Ajánlom a romantika kedvelőinek

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

penzesliza>!

– Haver, nekem komolyan semmi bajom a japánokkal, nézd, még a tornacipőm is kínai.

74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rob Pierce
3 hozzászólás
Ács_Milán>!

Minden ember okkal kerül az életünkbe.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Ács_Milán>!

Sok ember azt hiszi, hogy az anyagi jólét a legfontosabb az életben, pedig nem! A legfontosabb, hogy szeress, és hogy viszont szeressenek.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Anarchia_Könyvblog>!

Romantikus filmnek képzeltem a kapcsolatokat, a szerelmet. Pedig nem az. Kőkemény valóság, döntésekkel, hibákkal, kompromisszumokkal.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Anarchia_Könyvblog>!

Úgy éreztem, mintha ezernyi kést szúrtak volna a hátamba és a szívembe is Ahogyan a szemébe néztem, megértettem. Láttam minden fájdalmát, és csak egyet akartam: boldoggá tenni.

Kapcsolódó szócikkek: Jay Cullen
Smurfettereads P>!

A kora sem érdekelt, és az sem, hogy ázsiai. Felőlem bantu unokák is rohangálhatnak körülöttem, ha tudom, hogy a lányom jó ember mellett van.
‒ Nem hiszem, hogy tökéletes választás lennék neki; azt meg végképp nem, hogy félvér unokákat szeretnél.
Erre persze csak felkacagtam és legyintettem.
Próbáltam feloldani a hirtelen rémültté vált férfit:
‒ Tőlem aztán barna bőrű gyerekei is lehetnek, ha a férfi, aki az oldalán van, tisztességes. Nem tudod, milyen az, amikor élet és halál között lebegve viszed be az egy szem lányod az intenzívre.

Kapcsolódó szócikkek: Dylan Jackson · Hiro Shen
Ruby_εïз IP>!

Harmincnégy évesen egy huszonkét évesnek írtam szmájlit!

30. Oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hiro Shen
Smurfettereads P>!

Ilyen pasit sem láttam még, csak városi legendákban léteztek addig a napig.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Ruby_εïз IP>!

Hé, lányok! Egy szerelmi csalódás még nem a világ vége! Mindig van új a Nap alatt. Minden ember okkal kerül az életünkbe. Mindig van mit tanulni, és levonva a tanulságot, bölcsebben tovább kell állni. Nem benne ragadni a múltban. Élni kell az életet legjobb belátásotok szerint. A sebek nyalogatása egy darabig megy, de aztán fel kell állni, és újra ringbe lépni. Emelt fővel, büszkén. Így lesztek csak erősek. Hogy amikor meglátod azt, aki a szívedbe taposott, csak legyints, és annyit mondj: ó, már kihevertem, köszi a leckét!

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Hama_Zsuzsa>!

– Neked azonnal a csokor kell, nem elég egy szál virág. De mindezt leszámítva gyönyörű vagy.

Kapcsolódó szócikkek: Rob Pierce

A sorozat következő kötete

Pillangó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
Vi Keeland: A beosztott
B. N. Toler: Lélekvesztők
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Maradj velem