Pillangó-hatás (Pillangó-hatás 1.) 56 csillagozás

Ruby Saw: Pillangó-hatás

Egy féltőn óvott huszonkét éves lány. A védelmező Apa és három férfi, akik a lány kegyeit szeretnék elnyerni.
Liv Jackson újabb esélyt kap egy hatalmas csalódás után Rob Pierce képében, esélyt a szerelemre, de nem tudja hogyan kezelje tapasztalat híján.
Az évekkel ezelőtti, múló bánat helyét úgy látszik egy következő veszi át, amikor hirtelen újabb lehetőséget kap Hiro Shentől. De hogy Liv még jobban összezavarodjon feltűnik a fájdalmas múlt is: Jay Cullen.
A fiatal lány csak szerelemre vágyik, és ezért semmitől sem retten el. A három férfi egymásnak feszül a szívéért.
De az Apa ehhez vajon mit szól?

>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
214 oldal · ISBN: 9786150043333
>!
MyBook, Budapest, 2018
238 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150015583

Kapcsolódó zóna

!

Ruby Saw

11 tag · 15 karc · Utolsó karc: 2019. július 8., 01:22 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Hiro Shen · Rob Pierce · Jay Cullen · Liv Jackson · Dylan Jackson


Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Előre is elnézést kérek, de mivel kétszer éltem át a történetet, először a könyv formájában, amit szeretett barátnőm @reddemon -tól kaptam kölcsön, ezt köszönöm, illetve az írónő volt oly kedves és szólt van egy javított verzió, ezért pdf -ben is olvashattam.
Tehát dupla adag ideg rángatózik az arcomban éppen és igyekszem normális értékelés írni.
Akit tehát SZERETI ezt a könyvet, legyen olyan kedves TOVÁBB GÖRGETNI, vagy MEGEMÉSZTENI a leírtakat.
Minden gúnyolódás és rossz szándék nélkül írom, de borzalmas volt.
Mondjuk ez így nem állja meg a helyét, mert az történet alapötletét IMÁDTAM.
Viszont mielőtt belemennék itt az egyebekbe van pár alap dolog amit szeretnék leszögezni.
A könyv, ami első kőrben került elém – és ha csak ez járt volna a kezembe –, nálam ment volna sürgősen „a meg kell szabadulni” kategóriába. se szerkezetileg, se kidolgozásilag nem állta volna meg a helyét. Tele érthetetlenségekkel, és bizony a ragozással is komoly gondok vannak.
A PDF ellenben valóban javított. Sokkal át tekinthetőbb, részletesebb. Még itt is van hiba ami a szavak használatának helyességét illeti, – vagy csak én nem tudtam értelmezni –, de a lényegen nem változtat. Az alkotó fejlődött, és ezt nagyon tudom értékelni. Örültem, hogy olvashattam e tekintetben mind a két verziót. Mert így jobban át tudom látni, hogy az alkotó a régi hibákból tanult és nem volt rest javította. Azt kell, hogy írjam le a kalappal e tekintetből!!!

És akkor jöjjön a történetről az értékelésem:

Számomra a legfontosabb a világkép és a karakterek színessége.
Nos az előbbi az erotika műfajon belül nem igazán számít, de itt semmilyen nem volt.
Mondjuk ezt el is tudom nézni, mert valljuk be jó erotikus könyvet írni bitang nehéz lehet.
De, és ezt sajnos már nem tudom elnyomni magamban. A karakterek borzalmasak voltak.
Jobban mondva kettőtől fogtam a fejem, egyet imádtam, igen az ázsiai vérvonalat szeretem le se tagadhatom. Viszont Liv Jackson, én még életemben nem láttam ennyire ellenszenves, beképzelt (a semmire), mocskos szájú ribancot.
És nem érdekel, hogy apuci kicsi kislánya, bántották…majd sírok ha megérdemli.
És ezt írom úgy, hogy sajnos van tapasztalatom. De legyen olyan amilyen.
Apuci, aki egyébként bejön (ejnye Niki), szimpatikus, bár amit az elején leművelt kicsit érthetetlen – aha ennyire félti az ő kicsi lányát.
Nézzük a hímeket, Rob, érdekes karaktere a történetnek, de sajnos nagyon nem tudtam megszeretni. Nem hibátlan, de akinek bejön az ilyen típusú pasi, az biztos csorgatja utána a nyálát és szívesen lenne Liv helyében.
Jay Cullen, egy b*rom, és sajnálom, de úgy ahogy van kuka a számomra, nem csak a történeti múlt miatt, hanem mint karakter is.
Kicsit lehetne sötétebb lélekkel, kicsit erősebb múlttal, formásabb gondolatokkal. Annyira semmilyennek éreztem, nagyon bosszantott.
De jön a kedvencem, sajnálom de ezután a férfi után folyik a nyálam (hozok egy papírzsepit) Hiro Shen. Na róla remélem a második kötetben is sokat olvasok, mert nagyon pipa leszek, ha elenyészik a karaktere. Mielőtt megkapom, elfogom olvasni a következő könyvet is, mert érdekel, hogy milyen fejlődést láthatok az alkotó oldaláról, illetve akárhogy utálom Livet csak tudni akarom mi lesz a folytatásban.

Kedves Alkotó!

Fogom szeretni az írásaidat, ha ezt a fejlődést folyamatosan mutatni fogod.
Valószínűleg azért is elolvasom a könyvedet, amiért megrendeltem tőled az újabbat. Mindenem az ázsiai vonulat.
Hiszem, hogy sok gyakorlással jó író leszel, de ehhez még kell pár regény, kell pár negatív kritika és összességében kell egy vastag bőr az arcon. Hidd el ha nem is írói vénával rendelkezem, de nap mint nap kivagyok téve a kezem által készített termékek kritikájának. Néha elküldeném melegebb éghajlatra azokat, akik rossz szóval illetnek, lehet most ezt olvasva te is ezt gondolod, de itt a szándékom őszinte és pozitív, még ha a nyers modorommal nem éppen ezt hirdetem, de a lényeg, mindig tudni kell fejlődni, és soha fel nem adni.
Tessék írni, én meg hadd kritizáljalak, teszem ezt őszintén és remélve, egyszer olyat olvasok tőled, hogy a szavakat sem találom.
Sok sikert a továbbiakhoz!

Egy aktuális olvasód

8 hozzászólás
>!
Anarchia_Könyvblog P
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Egy olyan könyvet vehettem a kezembe, melyhez hasonlót már régóta nem tapasztaltam. A fülszöveg figyelemfelkeltő, a borító pedig szerintem nagyon szép. A cím alapján számomra az volt az első benyomás, hogy biztosan egy igazi pillangó fejlődését fogjuk látni a mű során és úgy vélem ez igaz is lett a végére. (..) Sokszor éreztem azt, hogy annyira mélyen érzem a saját életemen, hogy egyszerűen nem enged el. Elvesztem a lapok között, annyira magával ragadó amit Livről megtudunk.

Teljes ajánló itt érhető el: https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/04/07/ruby…

2 hozzászólás
>!
Molymacska P
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Egy ismerősöm mesélt erről a könyvről, és az ő történeteiben valami félelmet keltő, olvashatatlan könyvre számítottam. Ellenben láttam, hogy annyira rossz fogadtatása nincs itt molyon, így a kettősség miatt kíváncsi lettem: mi is az igazság?
Először a borítóval találkoztam szembe, és meg kell mondjam, nekem a Bárányok hallgatnak „kiszínezett” filmes plakátjára emlékeztet. Ez egy olyan momentum, amitől nem tudok szabadulni, és valahogy mindig egy kicsit ahhoz hasonlítom (a maga módján, mert ugye két külön világ a két könyv) Nem tudom, más észrevette -e a hasonlóságot, de engem ez kifejezetten zavart.
Aztán elkezdtem olvasni és meglepődtem. Meglepődtem, mert egészen olvasható, a szöveg nagyjából gördülékeny, és egy átlag első könyves, magyar erotikus könyv szintjét hozza. Tehát ha valaki csak egy gyors erotikus kalandot vár könyv képében, az biztosan élvezni fogja.
De azért voltak problémák is…
A történet röviden az, hogy van Liv, akit az apja a „baleset” óta apafarkasként védelmezi, miközben Liv beleszeret három pasiba, és mindenkivel eljár k*rogatni bulizni. Ebből a gyors összefoglalóból látszik, hogy Liv egy ribi. spoiler Most mondhatná bárki, hogy de annyi szerelmi háromszög van, és a szerelmi négyszög csak eggyel több, és igazatok is lenne, ellenben Liv nem ilyen. Nincs meg az az érzelmi felvezetés, ami miatt azt mondanánk Livre, hogy megértjük, miért csinálja. Nincs semmilyen felvezetése az egésznek, és ami történik, az néha olyan randomnak hat, mintha csak bedobált volna kliséket a közösbe, majd összekötötte volna őket némi átvezető szöveggel.
Emiatt nincs is súlya a történteknek, és nincs meg az a hatás, amit ki kellene váltania a könyvnek. spoiler spoiler
A történet mesélés szempontjából sem volt számomra szimpatikus a könyv: egyrészt kevesebb szemszög is elég lett volna (szerintem Liv, Liv apja, és Hiro bőven elég szemszög lett volna) és amik voltak is néha igen furcsán működtek: néha nem értettem, miért azt a szemszöget választotta, mikor a másik lehet fontosabb lett volna. spoiler
A másik probléma a váltott szemszöggel, hogy mindegyik ugyanolyan stílusú. Nincs a férfi és a női szemszög közötti stílusbeli válts, emiatt a férfiaink annyira nyámnyiláknak tűnnek, és annyira természetellenes szavakat tudnak kimondani. Például egy szigorú apa, aki védelmezi a lányát saját magára sosem fogja a gonosz szót használni, hiszen önmaga szerint ő nem gonosz, csak szigorú, védelmező, a nagyobb jó érdekében tevő személy. Ez csak egy apróság, de a rengeteg pasi szál miatt (hiszen egyetlen nő csak Liv, ami azért eléggé természetellenes. Igen, a sztori szemléltetése miatt Liv barátnőjéről is olvastam volna valamit, vagy más nőkről a környezetében) rengeteg ilyen szövegbeli probléma is van a könyvben.
Ha pedig a szövegnél tartunk, bár olvasható, de azért elég sok mondattani hiba volt benne. Volt hogy a mondatnak se füle, se farka, máskor tripla tagadás egy mondatban, majd megint máskor csak nézed a mondatot, hogy most mire gondolt az író. Sokszor egészen egyszerűen fontos részleteket is kihagy, amit nem kellene, mert nem feltétlen lesz érthető a szöveg.
Az egész könyv számomra egy hatalmas kliséhalmaz volt, amikkel az írónő nem tudott mit kezdeni. Nem volt rossz, de bőven nem mondanám jónak se. Olyan egyszer elolvasható, ha szereted az erotikus regényeket, de ennél nem több. Sajnos… Remélem a második könyvéhez már sokat fejlődött, mert van potenciál benne (csak rengeteg sok gyakorlás is kellene hozzá)

1 hozzászólás
>!
Lillsz
Ruby Saw: Pillangó-hatás

„Hujajajj! Őszintén: én nem erre számítottam! Ruby első könyve igen vegyes fogadtatást kapott, sokan szerették, sokan kevésbé, kíváncsi voltam, én melyik oldalt fogom képviselni. Nálam már a regény elején "kiborult a bili”, reménykedtem, hogy a végére összekapta magát az írónő és a szereplői, de sajnos ez nem történt meg, legalábbis nálam nem.
Adott egy főszereplő, Liv, kinek múltja miatt édesapja nem igazán enged fiúkat az életébe. Nem szeretné, hogy lánya megint összetörjön, így próbálja megóvni őt. De a történetbe hamar belekerül két férfi, plusz a múltja megrontója, és a lánynak hamar felfordul az élete. Nem tudja normálisan kezelni a helyzetet, nem tud uralkodni magán, az érzésein, egyszerűen kicsúszik a lába alól a talaj. Hamar fel kell állnia és döntenie. Kit választ?
Bajban vagyok. Nagyon nem lett a kedvencem, de nem is mondanám, hogy egy olvasatlan szenny volt. Egy erős közepes pontozást adok neki, azaz 2.5 csillagot. Bízok Ruby további könyveiben, így amint kellő kedvet és energiát gyűjtök, mindenképp adok esélyt más olvasmányainak is." 5/2,5
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2019/03/ruby-saw-…

1 hozzászólás
>!
Cintia9910
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Szuper könyv, szinte hihetetlen, hogy ez az írónő első regénye. Bővebb véleményem a blogon.
https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2018/08/b…

1 hozzászólás
>!
Evika82 P
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Konkrétan Liv, aki elvileg egy 22 éves felnőtt nő végig úgy viselkedik a könyvben, mint egy kis pisis tini… Rendesen rühheltem a csajt. Úgy káromkodik, mint egy kocsis. Semmi szerethető nincs benne. A szerelmi szál az meg kész volt teljesen… sokkot kaptam. Az írónőnek nem is volt elég a szerelmi háromszög, ő szerelmi négyszöget alkotott. Ezek a pasik esküszöm nem voltak normálisak, hogy mind odavoltak érte. Persze először meglátnak egy vonzó csajt, egy szép mosolyt, ami elvarázsolja őket… De pár óra ismeretség után simán lejön, hogy a csaj egy zakkant, elkényeztetett pics@.
A folytatás olvasását nem is erőltetem… majd egyszer valamikor előveszem… talán.

3 hozzászólás
>!
Ferger_Annamária I
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Őszinte leszek, és meg kell vallanom, hogy nagy bajban voltam, mikor el kezdtem olvasni a könyvet. Az eleje kicsit vontatottabb volt számomra, megakadt a szemem a szóismétléseken, az egyszerűbb mondatokon, ami csak is azért lehet, mert nem tudtam elmélyülni az eseményekben. Ami teljesen kiakasztott, az az, hogy nem tudom felfogni, hogy tényleg van ilyen nő, aki így gondol magára, mint Liv. Mintha nem tisztelte volna önmagát.
Viszont a könyv jól felépített, és érződik a jellemfejlődés, Liv teljesen átalakul a könyv végére, ami tetszett.
Nem tudtam megszeretni a karaktereket, mert számomra elég drasztikus lépésekhez folyamodtak azért, hogy elérjék a céljukat, és ha úgy volt, nem tudtak továbblépni. Hiro és Rob személyisége jött be nekem igazán, ők tudtak józanul is gondolkodni. Hiro felmérte a lehetőségeit, és tudta, mikor kell továbblépni.
Sajnálom, hogy csak a végére érkeztem meg én is a történetbe. A négy csillagot azért kapta, mert elérte, hogy mosolyogva olvassam el az utolsó sorokat.

1 hozzászólás
>!
Christine_Anne_Colman I
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Bevallom, nekem nagyon tetszett a Pillangó- hatás. Liv nagyon összetett személyiség, össze van zavarodva. Mivel apja hosszú időre elzárta a fiúktól a pár évvel azelőtti tragédia miatt, nincs tapasztalata a szerelem terén, de próbalja megtalálni önmagát. Liv nem volt kiszámítható, ezért nagyon kíváncsi voltam, vajon hogyan végződik a történet.
Olvastatta magát a szöveg, kétszer kezdtem neki, tegnap és ma, épp az előbb fejeztem be, és elmondhatom, hogy egy újabb szuper történettel gazdagodtam. Köszönöm, Ruby Saw. ❤

2 hozzászólás
>!
alice_kingsley
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Határozottan nem rossz egy első könyves írótól. Voltak vele problémáim, de összességében tetszett.
Bővebben: http://addictedtobooks112.blogspot.hu/2018/04/egy-szere…

1 hozzászólás
>!
penzesliza P
Ruby Saw: Pillangó-hatás

A könyvet az írónő oldalán meghirdetett nyereményjátékon volt szerencsém megnyerni, amit nem sokkal később el is kezdtem, de közben mást is elkezdtem olvasni, úgyhogy egy kicsit hátrébb esett az olvasási listámon, de most végre sikerült befejeznem.

Az alapötlete nekem nagyon tetszik, a több szemszögbe való betekintés is pluszként szolgált. Alapjában véve egy nagyon szépen felvázolt történet, viszont néhol hiányoltam azt, hogy az adott részt jobban kifejtse az író, de ez mellékes… »»» http://mindenamikonyvek.blogspot.com/2018/05/ruby-saw-p…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
penzesliza P

– Haver, nekem komolyan semmi bajom a japánokkal, nézd, még a tornacipőm is kínai.

74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rob Pierce
2 hozzászólás
>!
Anarchia_Könyvblog P

Romantikus filmnek képzeltem a kapcsolatokat, a szerelmet. Pedig nem az. Kőkemény valóság, döntésekkel, hibákkal, kompromisszumokkal.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
>!
Anarchia_Könyvblog P

Úgy éreztem, mintha ezernyi kést szúrtak volna a hátamba és a szívembe is Ahogyan a szemébe néztem, megértettem. Láttam minden fájdalmát, és csak egyet akartam: boldoggá tenni.

Kapcsolódó szócikkek: Jay Cullen
>!
Hama_Zsuzsa

– Neked azonnal a csokor kell, nem elég egy szál virág. De mindezt leszámítva gyönyörű vagy.

Kapcsolódó szócikkek: Rob Pierce
>!
Hama_Zsuzsa

– Haver, nekem komolyan semmi bajom a japánokkal, nézd, még a tornacipőm is kínai.

Kapcsolódó szócikkek: Rob Pierce
>!
Papillon IP

Harmincnégy évesen egy huszonkét évesnek írtam szmájlit!

30. Oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hiro Shen
>!
Papillon IP

Egy kis é – itt hátrafordult, majd félbehagyta a mondatot. Hirtelen ráemeltem a szemem, de akkor már késő volt. – Te most a seggemet stírölted? – csattant fel haragosan, de végül mosolyra húzta a száját.
– Nem, a földet néztem! Nézd ezeket a tökéletes járólapokat – tereltem.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson · Rob Pierce
>!
Anarchia_Könyvblog P

Darabokra tört a szívem. Hallottam, ahogy megreped, és a darabjai szétfolynak a testemben. Rettenetesen fájt. Ordítottam. A férfi, akit szerettem, elárult. A rózsaszín felhőt fekete viharfelhő váltotta fel, és bőséggel ontotta magából a villámokat a lelkemben. Úgy éreztem, nem kapok levegőt, hogy a bánat vaskos ujjai tekerednek a torkomra, és erővel szorítják azt.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
>!
Papillon IP

Hé, lányok! Egy szerelmi csalódás még nem a világ vége! Mindig van új a Nap alatt. Minden ember okkal kerül az életünkbe. Mindig van mit tanulni, és levonva a tanulságot, bölcsebben tovább kell állni. Nem benne ragadni a múltban. Élni kell az életet legjobb belátásotok
szerint. A sebek nyalogatása egy darabig megy, de aztán fel kell állni, és újra ringbe lépni. Emelt fővel, büszkén. Így lesztek csak erősek. Hogy amikor meglátod azt, aki a szívedbe taposott, csak legyints, és annyit mondj: ó, már
kihevertem, köszi a leckét!

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
>!
Papillon IP

A férfiak akkor jönnek csak rá, hogy mekkora dolgot veszítettek el, amikor az újra előttük van. Én is így voltam akkor. Úgy éreztem, hogy szeretem az előttem álló nőt. Úgy éreztem, meghalok, ha nem lehet enyém, és nem adhatom meg neki azt, amit évekkel azelőtt nem adtam.

153. Oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jay Cullen

A sorozat következő kötete

Pillangó-hatás sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Maradj velem
Graeme Simsion: A Rosie projekt
Erlend Loe: Fvonk
Vi Keeland – Penelope Ward: Nagyképű öltönyös
Vi Keeland: A beosztott
Lakatos Levente: A hatalom szabályai
Christopher Moore: Totál szívás
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
K. D. Niki: A sors hullámain