Pillangó-hatás (Pillangó 1.) 71 csillagozás

Ruby Saw: Pillangó-hatás

Egy féltőn óvott huszonkét éves lány. A védelmező Apa és három férfi, akik a lány kegyeit szeretnék elnyerni.
Liv Jackson újabb esélyt kap egy hatalmas csalódás után Rob Pierce képében, esélyt a szerelemre, de nem tudja hogyan kezelje tapasztalat híján.
Az évekkel ezelőtti, múló bánat helyét úgy látszik egy következő veszi át, amikor hirtelen újabb lehetőséget kap Hiro Shentől. De hogy Liv még jobban összezavarodjon feltűnik a fájdalmas múlt is: Jay Cullen.
A fiatal lány csak szerelemre vágyik, és ezért semmitől sem retten el. A három férfi egymásnak feszül a szívéért.
De az Apa ehhez vajon mit szól?

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
258 oldal · ISBN: 9786150043333
>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
238 oldal · ISBN: 9786150043340
>!
MyBook, Budapest, 2018
238 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150015583

Kapcsolódó zóna

!

Rubyverzum

42 tag · 113 karc · Utolsó karc: 2021. augusztus 14., 05:23 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Liv Jackson · Hiro Shen · Rob Pierce · Dylan Jackson · Jay Cullen


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Előre is elnézést kérek, de mivel kétszer éltem át a történetet, először a könyv formájában, amit szeretett barátnőm @reddemon -tól kaptam kölcsön, ezt köszönöm, illetve az írónő volt oly kedves és szólt van egy javított verzió, ezért pdf -ben is olvashattam.
Tehát dupla adag ideg rángatózik az arcomban éppen és igyekszem normális értékelés írni.
Akit tehát SZERETI ezt a könyvet, legyen olyan kedves TOVÁBB GÖRGETNI, vagy MEGEMÉSZTENI a leírtakat.
Minden gúnyolódás és rossz szándék nélkül írom, de borzalmas volt.
Mondjuk ez így nem állja meg a helyét, mert az történet alapötletét IMÁDTAM.
Viszont mielőtt belemennék itt az egyebekbe van pár alap dolog amit szeretnék leszögezni.
A könyv, ami első kőrben került elém – és ha csak ez járt volna a kezembe –, nálam ment volna sürgősen „a meg kell szabadulni” kategóriába. se szerkezetileg, se kidolgozásilag nem állta volna meg a helyét. Tele érthetetlenségekkel, és bizony a ragozással is komoly gondok vannak.
A PDF ellenben valóban javított. Sokkal át tekinthetőbb, részletesebb. Még itt is van hiba ami a szavak használatának helyességét illeti, – vagy csak én nem tudtam értelmezni –, de a lényegen nem változtat. Az alkotó fejlődött, és ezt nagyon tudom értékelni. Örültem, hogy olvashattam e tekintetben mind a két verziót. Mert így jobban át tudom látni, hogy az alkotó a régi hibákból tanult és nem volt rest javította. Azt kell, hogy írjam le a kalappal e tekintetből!!!

És akkor jöjjön a történetről az értékelésem:

Számomra a legfontosabb a világkép és a karakterek színessége.
Nos az előbbi az erotika műfajon belül nem igazán számít, de itt semmilyen nem volt.
Mondjuk ezt el is tudom nézni, mert valljuk be jó erotikus könyvet írni bitang nehéz lehet.
De, és ezt sajnos már nem tudom elnyomni magamban. A karakterek borzalmasak voltak.
Jobban mondva kettőtől fogtam a fejem, egyet imádtam, igen az ázsiai vérvonalat szeretem le se tagadhatom. Viszont Liv Jackson, én még életemben nem láttam ennyire ellenszenves, beképzelt (a semmire), mocskos szájú ribancot.
És nem érdekel, hogy apuci kicsi kislánya, bántották…majd sírok ha megérdemli.
És ezt írom úgy, hogy sajnos van tapasztalatom. De legyen olyan amilyen.
Apuci, aki egyébként bejön (ejnye Niki), szimpatikus, bár amit az elején leművelt kicsit érthetetlen – aha ennyire félti az ő kicsi lányát.
Nézzük a hímeket, Rob, érdekes karaktere a történetnek, de sajnos nagyon nem tudtam megszeretni. Nem hibátlan, de akinek bejön az ilyen típusú pasi, az biztos csorgatja utána a nyálát és szívesen lenne Liv helyében.
Jay Cullen, egy b*rom, és sajnálom, de úgy ahogy van kuka a számomra, nem csak a történeti múlt miatt, hanem mint karakter is.
Kicsit lehetne sötétebb lélekkel, kicsit erősebb múlttal, formásabb gondolatokkal. Annyira semmilyennek éreztem, nagyon bosszantott.
De jön a kedvencem, sajnálom de ezután a férfi után folyik a nyálam (hozok egy papírzsepit) Hiro Shen. Na róla remélem a második kötetben is sokat olvasok, mert nagyon pipa leszek, ha elenyészik a karaktere. Mielőtt megkapom, elfogom olvasni a következő könyvet is, mert érdekel, hogy milyen fejlődést láthatok az alkotó oldaláról, illetve akárhogy utálom Livet csak tudni akarom mi lesz a folytatásban.

Kedves Alkotó!

Fogom szeretni az írásaidat, ha ezt a fejlődést folyamatosan mutatni fogod.
Valószínűleg azért is elolvasom a könyvedet, amiért megrendeltem tőled az újabbat. Mindenem az ázsiai vonulat.
Hiszem, hogy sok gyakorlással jó író leszel, de ehhez még kell pár regény, kell pár negatív kritika és összességében kell egy vastag bőr az arcon. Hidd el ha nem is írói vénával rendelkezem, de nap mint nap kivagyok téve a kezem által készített termékek kritikájának. Néha elküldeném melegebb éghajlatra azokat, akik rossz szóval illetnek, lehet most ezt olvasva te is ezt gondolod, de itt a szándékom őszinte és pozitív, még ha a nyers modorommal nem éppen ezt hirdetem, de a lényeg, mindig tudni kell fejlődni, és soha fel nem adni.
Tessék írni, én meg hadd kritizáljalak, teszem ezt őszintén és remélve, egyszer olyat olvasok tőled, hogy a szavakat sem találom.
Sok sikert a továbbiakhoz!

Egy aktuális olvasód

8 hozzászólás
Törpillaa P>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Hmm… végre sikerült befejeznem, már tavaly óta nyúztam szegényt, de most végre vége. Szerencsére. Szeretem, ha valaki szókimondó, és nem rejti véka alá a véleményét, de Liv némelyik viselkedésétől totál kiégtem. Pedig eleinte bírtam, de aztán átváltott bosszantóan elkényeztetett p.csává, aki azt hitte bármit, és bárkit megkaphat, mert ő Liv Jackson… pfff. spoiler Szánalmas. Hirot, és Robot bírtam, ők tetszettek, egészen normálisnak tűntek. De Jay…
De egyébként az írónővel semmi bajom nincs, tetszeni tetszik a stílusa, de nem az egyik legjobb könyve az fix.

6 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Egy olyan könyvet vehettem a kezembe, melyhez hasonlót már régóta nem tapasztaltam. A fülszöveg figyelemfelkeltő, a borító pedig szerintem nagyon szép. A cím alapján számomra az volt az első benyomás, hogy biztosan egy igazi pillangó fejlődését fogjuk látni a mű során és úgy vélem ez igaz is lett a végére. (..) Sokszor éreztem azt, hogy annyira mélyen érzem a saját életemen, hogy egyszerűen nem enged el. Elvesztem a lapok között, annyira magával ragadó amit Livről megtudunk.

Teljes ajánló itt érhető el: https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/04/07/ruby…

2 hozzászólás
Molymacska P>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Egy ismerősöm mesélt erről a könyvről, és az ő történeteiben valami félelmet keltő, olvashatatlan könyvre számítottam. Ellenben láttam, hogy annyira rossz fogadtatása nincs itt molyon, így a kettősség miatt kíváncsi lettem: mi is az igazság?
Először a borítóval találkoztam szembe, és meg kell mondjam, nekem a Bárányok hallgatnak „kiszínezett” filmes plakátjára emlékeztet. Ez egy olyan momentum, amitől nem tudok szabadulni, és valahogy mindig egy kicsit ahhoz hasonlítom (a maga módján, mert ugye két külön világ a két könyv) Nem tudom, más észrevette -e a hasonlóságot, de engem ez kifejezetten zavart.
Aztán elkezdtem olvasni és meglepődtem. Meglepődtem, mert egészen olvasható, a szöveg nagyjából gördülékeny, és egy átlag első könyves, magyar erotikus könyv szintjét hozza. Tehát ha valaki csak egy gyors erotikus kalandot vár könyv képében, az biztosan élvezni fogja.
De azért voltak problémák is…
A történet röviden az, hogy van Liv, akit az apja a „baleset” óta apafarkasként védelmezi, miközben Liv beleszeret három pasiba, és mindenkivel eljár k*rogatni bulizni. Ebből a gyors összefoglalóból látszik, hogy Liv egy ribi. spoiler Most mondhatná bárki, hogy de annyi szerelmi háromszög van, és a szerelmi négyszög csak eggyel több, és igazatok is lenne, ellenben Liv nem ilyen. Nincs meg az az érzelmi felvezetés, ami miatt azt mondanánk Livre, hogy megértjük, miért csinálja. Nincs semmilyen felvezetése az egésznek, és ami történik, az néha olyan randomnak hat, mintha csak bedobált volna kliséket a közösbe, majd összekötötte volna őket némi átvezető szöveggel.
Emiatt nincs is súlya a történteknek, és nincs meg az a hatás, amit ki kellene váltania a könyvnek. spoiler spoiler
A történet mesélés szempontjából sem volt számomra szimpatikus a könyv: egyrészt kevesebb szemszög is elég lett volna (szerintem Liv, Liv apja, és Hiro bőven elég szemszög lett volna) és amik voltak is néha igen furcsán működtek: néha nem értettem, miért azt a szemszöget választotta, mikor a másik lehet fontosabb lett volna. spoiler
A másik probléma a váltott szemszöggel, hogy mindegyik ugyanolyan stílusú. Nincs a férfi és a női szemszög közötti stílusbeli válts, emiatt a férfiaink annyira nyámnyiláknak tűnnek, és annyira természetellenes szavakat tudnak kimondani. Például egy szigorú apa, aki védelmezi a lányát saját magára sosem fogja a gonosz szót használni, hiszen önmaga szerint ő nem gonosz, csak szigorú, védelmező, a nagyobb jó érdekében tevő személy. Ez csak egy apróság, de a rengeteg pasi szál miatt (hiszen egyetlen nő csak Liv, ami azért eléggé természetellenes. Igen, a sztori szemléltetése miatt Liv barátnőjéről is olvastam volna valamit, vagy más nőkről a környezetében) rengeteg ilyen szövegbeli probléma is van a könyvben.
Ha pedig a szövegnél tartunk, bár olvasható, de azért elég sok mondattani hiba volt benne. Volt hogy a mondatnak se füle, se farka, máskor tripla tagadás egy mondatban, majd megint máskor csak nézed a mondatot, hogy most mire gondolt az író. Sokszor egészen egyszerűen fontos részleteket is kihagy, amit nem kellene, mert nem feltétlen lesz érthető a szöveg.
Az egész könyv számomra egy hatalmas kliséhalmaz volt, amikkel az írónő nem tudott mit kezdeni. Nem volt rossz, de bőven nem mondanám jónak se. Olyan egyszer elolvasható, ha szereted az erotikus regényeket, de ennél nem több. Sajnos… Remélem a második könyvéhez már sokat fejlődött, mert van potenciál benne (csak rengeteg sok gyakorlás is kellene hozzá)

diamondfox P>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Teljes értékelés: https://hogyacsudaba.blogspot.com/2019/11/ruby-saw-pill…

"Kezdjük sorban, mondom a pozitívumot: a borító mindenképp erős, szép, igényes, figyelemfelkeltő. A másik jó dolog pedig, hogy nagyon olvastatja magát a történet! Ez már jó irány, már csak finomítani kell a dolgokon.

A történet tök átlagos, csak picit meg van csavarva egy random szerelmi négyszöggel (igen, jól olvastad kedves Olvasó, négyszög) és egy Apával, aki nekem túl idilli volt. De mielőtt rátérnék a karakterek nézzük magát a sztorit: Liv egy 22 éves csajszi, aki négy évi remeteségben élt, mert egy csúnya csalódás után megzakkant a lelkem és megvagdosta magát, apa ezért bezárta kb. a lakásba. Már ez a szituáció is borzalmas, mert nem ez kellene, hogy megoldás legyen az ilyen gondokra, de ez a kisebbik baj."

10 hozzászólás
christine>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Ruby óvva intett ettől a könyvtől, amit meg is értek, ám mivel számomra kimaradt a nagy első, úgy gondoltam, megérdemel egy esélyt, bármennyire is van új változata. (majd összehasonlítom a kettőt)

Végig olyan érzésem volt, mintha egy internet berkein futó blogregényt olvastam volna, ami túl jó ahhoz, hogy leminősítsem, figyelmen kívül hagyjam, de mégsem olyan kiemelkedő, hogy igazán regénynek nevezzem. A karaktereken, a cselekményen erőst látszik, hogy Ruby itt még csak bontogatja a szárnyait, ízlelgeti az írás műfaját. Szerencsére nekem már bizonyított az Északkal, tudom, mire képes, hogy ennél akár ezerszer jobbat is képes kiadni a keze közül, éppen ezért örülök, hogy egy egyetemistás történetre „pazarolta” az elsőt, mert ebből annyit tanult, annyit fejlődött, hogy a komoly témákat feldolgozó írásaiban szinte már sziporkázik. ♥

Ács_Milán>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Eddig még nem volt szerencsém Ruby Saw műveihez, de legnagyobb meglepetésemre kaptam az írónőtől egy megkeresést, aminek kifejezetten örültem. Rögtön szeretném is megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a bizalmat és a lehetőséget, ami számomra nagyon megtisztelő volt. Köszönöm szépen!

A történet nem egy mindennapi, sablon sztori, ami számomra érdekes volt. Személy szerint én nagyon szeretem a váltott szemszögben megírt regényeket. Itt is váltott szemszögben íródott a mű, de nem két szemszögből, amit általában megszokhattunk már más regényeknél. Az elején egy kicsit zavart ez a sok szemszögű írásmód, de ahogy haladtam előre és belerázódtam a történetbe, már kifejezetten jónak találtam.
Gyorsan és könnyen lehetett haladni az olvasással, ami a rövid fejezeteknek is köszönhető volt.

A szereplők…
Az elején a női főszereplőt, aki már nagyon nem gyerek, mert 22 éves, szóval többször meg tudtam volna rángatni a hajánál fogva. Egy unszimpatikus, elkényeztetett, apa kicsi lányát láttam benne. Nyilván nem volt egyszerű az élete, mint azt később megtudhattam, de ettől függetlenül egy felnőtt korú nő nem viselkedhet így. Liv bármennyire is átlépte már a felnőtt korhatárt, agyilag sokszor, mint egy 10 éves. Egy elég határozatlan nőnek gondoltam, aki még maga sem tudja mit is kezdjen magával és nem találta meg még a helyét a világban. A szája helyenként elég mocskos és ami kifolyt a száján ugyancsak gyerekesen hatott sokszor. Nem ijedek meg a vulgáris beszédtől és káromkodástól, de ezekre a kifejezésekre/mondatokra sokszor nem volt feltétlenül szüksége az adott szituációknak.
Liv hatalmas személyiségfejlődésen ment keresztül a történet során, ami előnyére vált és máris jobban lehetet vele szimpatizálni. Viszont bennem ezzel kapcsolatban több kérdés megfogalmazódott. Az egyik ilyen, hogy mi okozta ezt a hatalmas pálfordulást a viselkedésében? Nem vettem észre azt a valamit, ami miatt pikk-pakk ennyire megváltoztatta.

A férfi szereplők mindegyike kiváltott valami érzelmet belőlem. Igaz, hogy nem mindegyik pozitív érzelmet, de véleményem szerint bármilyen érzelem jobb a semlegesnél. Itt számomra senki nem volt semleges. Személy szerint nekem a kedvencem Hiro volt. Bízom benne, hogy a következő részben mindenképpen jelen lesz a történetben.

Amit még el szeretnék mondani, ugyan nem túl pozitív észrevétel, de semmiképpen sem szeretném magamban tartani…
Először is! Mitől került rá a regényre az erotikus címke. Vagy attól már erotikus műfajúvá válik egy mű, ha a női szereplő kivillantja a bokáját? Abszolút nem indolokolt szerintem ez a címke.
Én nagyon szerelem párti vagyok és szeretem, ha egy könyvben is érzem a szereplők közötti vágyat, vonzalmat, szerelmet. Nem tudom, hogy mi az oka , de ebben az esetben én nem éreztem a szereplőink közötti tüzet, de még a szikrát sem. Túl könnyen kicsúszott a szájukon az a bizonyos „sz” betűs szó, amivel sokszor alaptalanul dobálóztak.

Az utolsó fejezet kifejezetten tetszett. Mindenképpen folytatom a sorozat olvasását, mert kíváncsi vagyok szereplőink további életére. Ami egyébként különösen elnyerte a tetszésemet, hogy nem függővéges és a Pillangó-hatás akár önálló regényként is megállná a helyét, mert kerek és egész történet.

Viktória_Erdei P>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

Ezt a könyvet is egy e-book csomag részeként nyertem. Nagyon szeretném szeretni a könyvet, de sajnos ez most nem megy. Talán ez az első könyv, ahol szerelmi négyszöget olvastam. A szereplők sajnos nem fogtak meg. Livtől a falra másztam, a fiúkat sem sikerült megkedvelni. A borító nagyon tetszik.

Lillsz>!
Ruby Saw: Pillangó-hatás

„Hujajajj! Őszintén: én nem erre számítottam! Ruby első könyve igen vegyes fogadtatást kapott, sokan szerették, sokan kevésbé, kíváncsi voltam, én melyik oldalt fogom képviselni. Nálam már a regény elején "kiborult a bili”, reménykedtem, hogy a végére összekapta magát az írónő és a szereplői, de sajnos ez nem történt meg, legalábbis nálam nem.
Adott egy főszereplő, Liv, kinek múltja miatt édesapja nem igazán enged fiúkat az életébe. Nem szeretné, hogy lánya megint összetörjön, így próbálja megóvni őt. De a történetbe hamar belekerül két férfi, plusz a múltja megrontója, és a lánynak hamar felfordul az élete. Nem tudja normálisan kezelni a helyzetet, nem tud uralkodni magán, az érzésein, egyszerűen kicsúszik a lába alól a talaj. Hamar fel kell állnia és döntenie. Kit választ?
Bajban vagyok. Nagyon nem lett a kedvencem, de nem is mondanám, hogy egy olvasatlan szenny volt. Egy erős közepes pontozást adok neki, azaz 2.5 csillagot. Bízok Ruby további könyveiben, így amint kellő kedvet és energiát gyűjtök, mindenképp adok esélyt más olvasmányainak is." 5/2,5
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2019/03/ruby-saw-…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

penzesliza>!

– Haver, nekem komolyan semmi bajom a japánokkal, nézd, még a tornacipőm is kínai.

74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rob Pierce
3 hozzászólás
Ács_Milán>!

Minden ember okkal kerül az életünkbe.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Ács_Milán>!

Sok ember azt hiszi, hogy az anyagi jólét a legfontosabb az életben, pedig nem! A legfontosabb, hogy szeress, és hogy viszont szeressenek.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Anarchia_Könyvblog>!

Romantikus filmnek képzeltem a kapcsolatokat, a szerelmet. Pedig nem az. Kőkemény valóság, döntésekkel, hibákkal, kompromisszumokkal.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Anarchia_Könyvblog>!

Úgy éreztem, mintha ezernyi kést szúrtak volna a hátamba és a szívembe is Ahogyan a szemébe néztem, megértettem. Láttam minden fájdalmát, és csak egyet akartam: boldoggá tenni.

Kapcsolódó szócikkek: Jay Cullen
Törpillaa P>!

A kora sem érdekelt, és az sem, hogy ázsiai. Felőlem bantu unokák is rohangálhatnak körülöttem, ha tudom, hogy a lányom jó ember mellett van.
‒ Nem hiszem, hogy tökéletes választás lennék neki; azt meg végképp nem, hogy félvér unokákat szeretnél.
Erre persze csak felkacagtam és legyintettem.
Próbáltam feloldani a hirtelen rémültté vált férfit:
‒ Tőlem aztán barna bőrű gyerekei is lehetnek, ha a férfi, aki az oldalán van, tisztességes. Nem tudod, milyen az, amikor élet és halál között lebegve viszed be az egy szem lányod az intenzívre.

Kapcsolódó szócikkek: Dylan Jackson · Hiro Shen
Ruby_εïз IP>!

Harmincnégy évesen egy huszonkét évesnek írtam szmájlit!

30. Oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hiro Shen
Törpillaa P>!

‒ Attól, hogy mocskos a szám még ki tudom fizetni a ruhát, kisasszony.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Törpillaa P>!

Ilyen pasit sem láttam még, csak városi legendákban léteztek addig a napig.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Hama_Zsuzsa>!

– Neked azonnal a csokor kell, nem elég egy szál virág. De mindezt leszámítva gyönyörű vagy.

Kapcsolódó szócikkek: Rob Pierce

A sorozat következő kötete

Pillangó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
Vi Keeland: A beosztott
B. N. Toler: Lélekvesztők
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Maradj velem