Liv ​Jackson életei (Pillangó 1-2.) 29 csillagozás

Ruby Saw: Liv Jackson életei Ruby Saw: Liv Jackson életei

Az ​első szerelem gyönyörű, mondják. Liv Jackson teljesen másképp éli ezt meg, nem úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Mély sebeket éget a lány lelkébe, amik gyógyulását sajnos az édesapja sem könnyíti meg. Idővel rá kell döbbennie, hogy Liv csak ingerek után tud tapasztalatot szerezni az élet minden terén.
Dylan Jackson szépen lassan utat enged a lánynak, és ekkor kezdődik csak igazán Liv első élete: nem várt kapcsolat, nem várt hódoló és a sötét múlt is bejelentkezik, ezzel is teljesen összezavarva a labilis lelkiállapotú Livet. Végül káosz alakul ki, amin mindenki legjobb tudása szerint igyekszik úrrá lenni. Kinek jót, kinek rosszat hoz el a végkifejlet.
Egy évvel később, amikor a lány komoly döntést hoz a jövőjét illetően, és úgy határoz, hogy elhagyja a szülői házat, akkor kezdődik a második élete, amiben újból a múlt démonaival kell megküzdenie, de azért a jelen is tartogat számára buktatókat, ám sikert is.
Vajon sikerül túllendülnie a múltján? Valóra… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Book Dreams, Orosháza, 2020
432 oldal · ISBN: 9786156155313
>!
Book Dreams, Orosháza, 2020
432 oldal · ISBN: 9786156155320

Kapcsolódó zóna

!

Rubyverzum

43 tag · 120 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 9., 14:02 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Liv Jackson · Hiro Shen · Rob Pierce · Dylan Jackson · Jay Cullen · Annalise Pearl


Kedvencelte 5

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 34

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Papírra_vetett_gondolataim>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Először is szeretném megköszönni Ruby Saw írónőnek, hogy bizalmat szavazott nekem és előolvasója lehettem ennek a csodálatos történetnek.

A történetet és a szereplőket már ismertem, mégis meglepett és magával ragadott a kötet. Határozottan jót tett neki az újraírás, bár én az eredetit is imádtam. Tudtam, hogy tetszeni fog a könyv, mert hát miért is ne tetszene, mondjuk arra egyáltalán nem számítottam, hogy kevesebb, mint egy nap alatt elolvasok egy több mint 400 oldalas regényt. Azért ez nálam egyáltalán nem megszokott, de hát, ami jó az jó.
Ruby Saw könyvei mindig nagy élményt adnak számomra, és az írónő neve nekem garancia arra, hogy egy szuper olvasmányt fogok olvasni. Továbbra is tartom azt az elvemet, hogy az írónő minden könyvét elfogom olvasni, mert szerintem zseniálisan egyedi, amit ő csinál !

http://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/06/ru…

Ács_Milán>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Azzal szeretném kezdeni, hogy megköszönjem az írónő ismételt bizalmát és kedvességét, hogy előolvasója lehettem ennek a történetnek.
Hálával és nagy köszönettel tartozom neki ezért!
Köszönöm @Papillon_εïз! ❤❤❤

Bevallom, hogy minden esetben egy kicsit szkeptikus vagyok, ha egy író átír egy már kiadott történetet. Ez esetben sem volt ez másképpen.
DE! Így, hogy elolvashattam Liv átírt, teljes történetét, azt kell mondanom, hogy határozottan jót tett a regénynek az újra „gatyába rázása”.
És, hogy miért mondom ezt?
Mert, először is! Az eddigi két könyvből egy lett, ami határozottan tetszik.
Másodszor pedig, úgy érzem, hogy sokkal kifinomultabb, érettebb és kiforrottabb lett a történet, akárcsak az írónő maga. Ahogy a történetben Liv, úgy az írónő is hatalmas fejlődésen ment keresztül az elsőnek megírt művéhez képest és ez határozottan érződik is a regényben.

Magáról a történetről és a szereplőkről nem szeretnék külön véleményt írni, hiszen ezt már megtettem a Pillangó-hatás és Az igazi című műveknél. És ugye maga az alaptörténet nem változott, így ismételni sem szeretném magamat az ott leírtakkal.

Összességében, határozottan tetszett ez az átírt változat, melynek méltó lezárása az utószó.
Egy, az utószóban írt mondattal szeretném zárni az értékelésem, ami talán az egyik legnagyobb mondanivalója ennek a történetnek.
„Meg kell találnod a párod a világban, és hidd el, érezni fogod, ha megvan.”

2 hozzászólás
Pesu >!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Én nagyon szeretem Ruby Saw könyveit! Nagyon sokoldalú írónő! Rengeteg műfajban kipróbálta már magát és halmozza a dícséreteket amiket az olvasóitól kap, ugyanis a többségünk oda van a könyveiért. Én sem vagyok kivétel ugyanis 1-2 könyve igazán levett a lábamról! :))
Azt kell mondjam, hogy jobban szeretem a sötétebb történeteit mint ezt amiben akkora volt a rózsaszín köd! Nekem ez a könyv kicsit túl nyálas volt, én nem bírom ennyire a tömény romantikát meg az „így szeretlek-úgy szeretlek” nyaladzást! Ez nagyon nem én vagyok, de persze van aki meg ezekért van oda! :)
Nekem Liv nagyon hisztis volt, sokszor fogtam a fejem, hogy atya ég.. ilyen miatt hisztizni, megsértődni vagy szakítani! Nem is értettem! Nagyon gyerekes volt és csapongó! Fogalma sem volt mit akar! 3 férfi is a lábai előtt hevert és nem rudja mit kezdjen ezzel a helyzettel! Mintha mindet meg akarta volna tartani! Én sok helyzetben nem így reagáltam volna, nem így döntöttem volna mint ő! Nem feltétlenül azt a pasit választom akit ő! De ezt minden olvasó döntse el maga, melyik pasinak szurkol! ;)
Az apukáját nem irigyeltem, hogy egyedül próbált meg nevelni egy kamasz lányt akinek nem tudott anyái jótanácsokat adni, maximum apait, de azt szívvel-lélekkel próbalta! Számára a lánya volt a legfontosabb és ez becsülendő! Bár.. nem tudom melyik apa akarná a lányát egy több 10 évvel idősebb férfi karjai közé terelni, de sebaj ezt elnézem neki, mert hagyta, hogy végül a lánya hozza meg a döntést! :)
Ebben a könyvben aztán tényleg minden volt! Összetört szívek, szakítások, öngyilkosság, család, szeretet, bizalom, féltékenység, fájdalom, harc és persze szerelem és boldogság is! :)
Ha mindezt át akarjátok ti is élni egy könyvben akkor olvassak Liv Jackson életeit! ;)
Nagyon szépen köszönöm az írónőnek a bizalmat és, hogy olvashattam ezt a könyvét is! ❤

Pandaland P>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Először is szeretném megköszöni a lehetőséget és a bizalmat, hogy olvashattam megjelenés előtt a könyvet. Nagyon köszönöm ismételten @Papillon_εïз! ♥

Azért is szeretem Ruby könyveit, mert mindig képes újat mutatni és olyan karaktereket alkotni, amik kicsit másabbak, mint a többi könyvében megismert szereplők. (Az utalást pedig imádtam, ami egy másik történetre vonatkozott! ♥) Az írónő stílusát eddig is nagyon szerettem és most is bebizonyította, hogy egy, a remek magyar írók közül. Érzések terén ez a könyv meglepett, mert olyan dolgot is sikerült elérnie, amit másik könyvével soha, mivel ennyire még soha nem kedveltem egyik karakterét se, mint a főszereplőt, vagyis Livet. Viszont ennek kifejezetten örültem, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy fog-e tudni változtatni ezen a dolgon a végére és fog-e változni a leányzó. Eleinte nem teljesen tudott lekötni a történet, pedig remekül festette le azt, hogy mi történt a lánnyal és miért lett részben olyan, amilyen. Aztán szép lassan kezdtek kibontakozni a szálak és egyre inkább bepillantást engedett mások fejébe is, így pedig egyre inkább kezdett magába szippantani a történet. Jobban érdekelt, hogy milyen utat is fognak bejárni ők, mivel kell megbirkózniuk és ki, mit „képvisel” a történetben.

Nagyon imádtam, hogy mind a három férfi másabb volt valamilyen téren és ezáltal mindegyikük kicsit más dolgot képviselt. Olyan dolgokat hoztak magukkal, amik által könnyedén átérezhette az ember Liv hozzájuk fűződő érzelmeit, mert olyan személyiségük volt és olyan dolgot képviseltek, amikkel bárki könnyedén szembe találhatja magát. Megcsalás, kihasználás, vagy amikor a karrier fontosabb lesz, mint a számunkra fontos személy. Ez mind-mind tökéletesen szövi át a történetet, bújik meg a sorok között és adja át az olvasó számára az eseményeket. A történet egyszerre szórakoztat és kikapcsol, ami tökéletes olvasmány a romantika rajongóinak, de nem egy üres limonádé, hanem van mondandója és el is gondolkodtat néha egy-egy gondolattal, történéssel. Mesterien jelenik meg, hogy mennyiszer magunkat hibáztatjuk mások tetteiért, mert úgy gondoljuk, hogy a mi döntésünknek köszönhetően történt meg, ami részben igaz, de mindenki maga dönt a sorsáról, de ennek ellenére is nehéz elhinni azt, hogy nem mi tehetünk róla… vagy ott van az, amikor szeretünk másokat hibáztatni azért, amit tettünk, vagy ami történik, mintha a minket nem terhelne a felelősség.

Ez fájdalommal és boldogsággal fűszerezett utazás, aminek köszönhetően szemtanúi lehetünk annak, hogy bármennyiszer is törik össze a szív, attól még nem szabad feladunk, mert a szerelem és a boldogság néha ott vár, ahol nem is gondolnánk. Egy gyönyörű utazás arról, hogy miként lelhetjük meg a csalódások után a boldogságot és miként lelhetjük meg azt is, hogy kik vagyunk, és mit szeretnénk az élettől, vagy mennyi ballépéshez és hirtelen döntéshez segíthetnek hozzá az érzéseink, vagy a szeretet utáni éhségünk. Miként hisszük azt, hogy mi nem vagyunk elég jók másoknak csak azért, mert nem úgy szerettek minket, ahogyan az jó lett volna számunkra. Ez a történet csodálatosan mesél a szerelem útvesztőiről és arról, hogy miként „nő fel” valaki ebben a kavalkádban.

Bátran ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, mert megéri elveszni ezekben a sorokban és azt érezni, hogy erősebbek vagyunk, mint sokszor hisszük és a szerelem mindenkire vár, de nem szabad hagyni azt, hogy az irányítsa az életünket. ♥

Bővebben itt olvasható: https://melcsisbookshelf.blogspot.com/2020/05/ruby-saw-…

penzesliza>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Ruby Saw első könyvét egy nyereményjátékon nyertem meg, és azóta is minden könyvét szívvel-lélekkel olvasom el. Újabb regényei számomra mindig egy új meglepetés okoznak, miközben az írónő írása egyre jobb. Most a Pillangó-hatás sorozatának bővített változatát volt szerencsém elolvasni, ami azt kell, hogy mondjam igenis tartogat meglepetéseket a számunkra. Szerintem még mindig nem csak egy kis szerelmi regény, ami kikapcsolódásra alkalmas, hanem sokkal több van benne, mint azt gondoljuk. A sorokban mély gondolatok ékelődnek be, amik elgondolkodtatják az olvasót.

Liv igazi példa arra, hogy milyen is a való életben a szerelem: néha borzalmas napokat kell átélned emiatt, viszont előbb-utóbb megtalál Az igazi, akitől pillangók keletkeznek a gyomrodban, ahányszor csak meglátod Őt. Még most talán nem is sejted, de lehet éppen a szomszédodban rejtőzik, vagy már egy vonaton utaztál vele, esetleg egy volt osztálytársad, akivel később a sors összehoz.

Olvasd tovább »»» https://mindenamikonyvek.blogspot.com/2020/07/ruby-saw-…

Anita_Simon>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Érdekes volt megismerni Liv életét.
Igen az spoiler nem megoldás, csak megfutamodás a problémák elől. A traumákat jobb elmondani, mint elfolytani, ezt sajnos tapasztalatból tudom…( persze én nem tettem olyat, mint Liv☺)
Dylant megértettem, hogy miért zárta kalitkába Liv-et, hisz féltette egy szem lányát. De hatalmas tisztelettel fordulok felé, hisz tudta/érezte, mikor melyik csatákat kell megvívnia Liv-nek egyedül. Hisz ez az lánya élete. És nagyon szerettem az ő szemszögét olvasni, hisz a legfontosabbat közölte vele: ő mindig a lánya vára lesz, hozzá fordulhat bármikor bármilyen gonddal, kiáll mellette.❤
Jay, nos őt sajnáltam is meg nem is…. hihetetlenül bunkón szerelte le Liv-et, aztán meg rosszabb sorsra jutott pár év után, mint Liv…. valahol megértettem, de mégsem. Emberileg persze sajnáltam.
Rob, ő egy cuki fiú, aki készpénznek vette Liv jelenlétét, és nem tett semmit a kapcsolatukért. Egyetértettem Liv döntésével.
Ayumi, nah azt a csajt megfolytottam volna egy kanál vízben. Elvakította a célja, és képes volt az apjánál megvádolni spoiler. Én lehet megfolytottam volna az apja helyében.☺
Hiro, nos nekem ő volt Liv mellett a legtöbbet fejlődő karakter. Tetszett, hogy olvashattam a szemszögét, a gondolatait, hogy kiállt teljes vállszélességgel Liv mellett, bármi gond is volt. A vége csodásra sikeredett☺❤❤❤
Köszönöm @Ruby_εïз, csodás utazásban volt részem Liv mellett❤❤❤

1 hozzászólás
Ficere_Barbara P>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Ismét egy fantasztikus és esemény dús könyvet kaptam az írónőtől.
Nagyon nagyon tetszett minden fejezete, az különösen,hogy több szemszögből íródott.
Romantikus, ugyanakkor számomra elég erős törtènet erős kezdéssel.
Liz nagyon belopta magát a szívembe, nagyon sajnáltam,hogy ilyen viszontakságokon kellett keresztül mennie, viszont ahogy alakult a történet úgy fejlődött a karaktere is. Erős, határozott nő lett. Hiro- t az elejètől kezdve bírtam, már az első feltünèsekor gondoltam,hogy érez Liz iránt. Jay az elején egyáltalán nem volt szimpatikus, azonban azt nagyon sajnáltam ami történt vele. Dylan igazi apa tigris, tesztett a stílusa, a szókimondása. Ayumi pedig egy igazi tyúk volt, megérdemelte azt amit kapott.
Nagyon erős mondandója van az írásnak számomra. Megmutatja,hogy igen is fel lehet illetve fel is kell állni a padlóról,hogy bár vannak fájó állomások,csalódások az életben, mindannyiunkat várja az út végén egy „jóságos szamuráj”.
„Meg kell találnod a párod a világban, és hidd el, érezni fogod, ha megvan”
Köszönöm@Ruby_εïз ezt a kis csodát neked, élmény volt ismét olvansi Tőled ♥♥♥

2 hozzászólás
Karinaa7 P>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Mikor belekezdtem, már tudtam mire számítsak és azt is, hogy mi lesz a vége.
Liv az elején szörnyen idegesítő volt számomra még mindig, de ez őhozzá tartozik és ha az elején nem lett volna ilyen, akkor a végére nem lett volna az aki ő igazból.
A könyv második fele az, amit én első olvasásra is nagyon szerettem és még most is. És még mindig imádom a zsebanime beszólást. :D

Stella_Cohen P>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

A Liv Jackson életei Ruby Saw első könyveinek, a Pillangó-hatás-nak és Az igazi-nak az egybefűzött átirata. Nekem eddig csak a Pillangó-hatáshoz volt szerencsém, így a történet részben ismerős volt számomra. Igazából, amióta tudom, hogy jön az átirat azóta várom. Kíváncsi voltam rá, és mindenképpen el szerettem volna olvasni. Legnagyobb meglepetésemre egyike lehettem azoknak, akik még a megjelenés előtt elolvashatták a könyvet. Köszönöm szépen Ruby Saw írónőnek ezt a lehetőséget! :)

A történet részben ugyan ismerős volt, mégis rengeteg újdonságot tartogatott számomra. Jól érezhető volt az írónő fejlődése az első regényéhez képest, és jót tett ennek a könyvnek az átírás. A történet izgalmas volt és gördülékeny, gyorsan lehetett vele haladni.
Ahogy a cím is mutatja a történet központjában Liv Jackson áll. Főleg az ő életét követhetjük végig, de más szereplők szemszögébe is bepillantást nyerhetünk. […]

Nagyon szerettem a könyv humorát. Nekem főleg Dylan és Liv megnyilvánulásai tetszettek a legjobban, de a többi szereplőnek is volt néhány ütős mondata. Imádtam a párbeszédeket. ♥ […] A könyvben megjelenő apa-lánya kapcsolat pedig az egyik kedvencemmé vált.

Számomra olyan életszerűnek tűnt ez a történet, hisz bárki átélhette volna. Liv-et könnyen eltudnám képzelni egy valós személyként is. Bár kezdetben nem lopta be magát a szívembe, mégis ahogy haladtunk előre a történettel és fejlődött a karaktere egyre jobban megkedveltem. Jó volt nyomon követni az átalakulását. Az igaz viszont, hogy már az első verzió óta felejthetetlen karakterré vált számomra.

Kiemelném még a könyv sziporkázó humorát és a gyönyörű megható jelenetek sorát is. Ez a könyv valóságosan játszik az olvasóval! Az egyik percben sírva nevetsz, a másikban már a szívedbe markol. Pontosan ezek miatt tele van idéznivaló szebbnél szebb gondolatokkal és humoros jelenetekkel. Akár az egész könyvet képes lennék kijegyzetelni idézetként, de akkor sok spoilert lőnék le. Inkább csak biztatni szeretnélek rá titeket, hogy ha tehetitek, olvassátok el! Megéri. :)

Bővebben itt: https://moonlightonthesky.blogspot.com/2020/07/ruby-saw…

petroczki_kitti I>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Nagyon szerettem olvasni ezt a könyvet. Fantasztikus volt, hogy mindent úgy írt meg az írónő, hogy megelevenedett előttem. Sokszor hangosan felnevettem, és volt hogy sírhatnékom támadt. Egyszer azt hittem, már tudom mi lesz a vége, aztán egy olyan váratlan fordulat következett, hogy leesett az állam. Az erotikus jelenetek nem voltak túl tolva, nem voltak unalmas leírások, szóval engem levett a lábamról. Volt benne egy vagy két visszatérő szófordulat, amiket én személy szerint nem szeretek, de ez szubjektív. A váltott szemszögek, fantasztikusan össze voltak hangolva. Nagyon köszönöm, hogy elolvashattam. Most fogom magam, és az írónő összes könyvét elolvasom. ;)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ruby_εïз IP>!

– A csatákat se egyedül vívták meg, még a szamurájok sem (…)

Kapcsolódó szócikkek: Hiro Shen
Ruby_εïз IP>!

Az élet fáj, mondják, de akkor az igazi, ha szenvedsz is közben.

Kapcsolódó szócikkek: Rob Pierce
Pandaland P>!

– Nem futhatsz el mindig, ha történik valami. A gondokat meg kell oldani.

Kapcsolódó szócikkek: Annalise Pearl
Pandaland P>!

Haragudni bárki tud, de a megbocsátás valami sokkal nagyobb dolog.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Pandaland P>!

Az anya, aki lemond a gyerekéről, nem anya, csak egy nő. Egy semmirekellő nő, aki nem tud élni azzal a gyönyörű adománnyal, amit az Isten adott neki. Az élettel, amit a világra hozott.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Ruby_εïз IP>!

Ha szerelmes vagy, a világ nem olyan, mint a lányregényekben. Jó dolog, ha ezt mondják, ahogy az is, ha ebbe a hitbe ringatod magad, de számolj azzal, hogy rosszul is végződhet a dolog.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Pandaland P>!

Attól, hogy egy lélek, egy szív összetörik, az élet megy tovább. Mennie kell tovább. A Föld se szűnik meg forogni. Minden problémát meg kell élni és fel kell dolgozni.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Ruby_εïз IP>!

(…) – Minden megoldódik – mosolyogtam rá. Viszonozta.
– Lassan kezdem elhinni (…)

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson · Rob Pierce
Ruby_εïз IP>!

Mosolyogtam, hogy de édesek vagytok. Belül azonban rettegtem, hogy újra bántják a lányomat. Viszont az angyalka a vállamon igyekezett megnyugtatni, de nem igazán ment neki a dolog, az ördög a másik oldalt folyamatosan dobálta felé a vasvilláját, és azt suttogta a fülembe, hogy ássam csak el a gyereket a hátsó kertben. Lehetőleg élve.

Kapcsolódó szócikkek: Dylan Jackson
Ruby_εïз IP>!

Hittem, ha elnyomom a valódi énem, és húzok egy nagy falat a lelkemben, akkor nem eshet bajom.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson

Hasonló könyvek címkék alapján

Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
Vi Keeland: A beosztott
B. N. Toler: Lélekvesztők
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény