Liv ​Jackson életei (Pillangó 1-2.) 21 csillagozás

Ruby Saw: Liv Jackson életei Ruby Saw: Liv Jackson életei

Az ​első szerelem gyönyörű, mondják. Liv Jackson teljesen másképp éli ezt meg, nem úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Mély sebeket éget a lány lelkébe, amik gyógyulását sajnos az édesapja sem könnyíti meg. Idővel rá kell döbbennie, hogy Liv csak ingerek után tud tapasztalatot szerezni az élet minden terén.
Dylan Jackson szépen lassan utat enged a lánynak, és ekkor kezdődik csak igazán Liv első élete: nem várt kapcsolat, nem várt hódoló és a sötét múlt is bejelentkezik, ezzel is teljesen összezavarva a labilis lelkiállapotú Livet. Végül káosz alakul ki, amin mindenki legjobb tudása szerint igyekszik úrrá lenni. Kinek jót, kinek rosszat hoz el a végkifejlet.
Egy évvel később, amikor a lány komoly döntést hoz a jövőjét illetően, és úgy határoz, hogy elhagyja a szülői házat, akkor kezdődik a második élete, amiben újból a múlt démonaival kell megküzdenie, de azért a jelen is tartogat számára buktatókat, ám sikert is.
Vajon sikerül túllendülnie a múltján? Valóra… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Book Dreams, Orosháza, 2020
432 oldal · ISBN: 9786156155313
>!
Book Dreams, Orosháza, 2020
432 oldal · ISBN: 9786156155320

Kapcsolódó zóna

!

Ruby Saw

36 tag · 90 karc · Utolsó karc: 2021. január 19., 08:48 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Liv Jackson · Hiro Shen · Rob Pierce · Dylan Jackson · Jay Cullen · Annalise Pearl


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Papírra_vetett_gondolataim>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Először is szeretném megköszönni Ruby Saw írónőnek, hogy bizalmat szavazott nekem és előolvasója lehettem ennek a csodálatos történetnek.

A történetet és a szereplőket már ismertem, mégis meglepett és magával ragadott a kötet. Határozottan jót tett neki az újraírás, bár én az eredetit is imádtam. Tudtam, hogy tetszeni fog a könyv, mert hát miért is ne tetszene, mondjuk arra egyáltalán nem számítottam, hogy kevesebb, mint egy nap alatt elolvasok egy több mint 400 oldalas regényt. Azért ez nálam egyáltalán nem megszokott, de hát, ami jó az jó.
Ruby Saw könyvei mindig nagy élményt adnak számomra, és az írónő neve nekem garancia arra, hogy egy szuper olvasmányt fogok olvasni. Továbbra is tartom azt az elvemet, hogy az írónő minden könyvét elfogom olvasni, mert szerintem zseniálisan egyedi, amit ő csinál !

http://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/06/ru…

Ács_Milán>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Azzal szeretném kezdeni, hogy megköszönjem az írónő ismételt bizalmát és kedvességét, hogy előolvasója lehettem ennek a történetnek.
Hálával és nagy köszönettel tartozom neki ezért!
Köszönöm @Papillon_εïз! ❤❤❤

Bevallom, hogy minden esetben egy kicsit szkeptikus vagyok, ha egy író átír egy már kiadott történetet. Ez esetben sem volt ez másképpen.
DE! Így, hogy elolvashattam Liv átírt, teljes történetét, azt kell mondanom, hogy határozottan jót tett a regénynek az újra „gatyába rázása”.
És, hogy miért mondom ezt?
Mert, először is! Az eddigi két könyvből egy lett, ami határozottan tetszik.
Másodszor pedig, úgy érzem, hogy sokkal kifinomultabb, érettebb és kiforrottabb lett a történet, akárcsak az írónő maga. Ahogy a történetben Liv, úgy az írónő is hatalmas fejlődésen ment keresztül az elsőnek megírt művéhez képest és ez határozottan érződik is a regényben.

Magáról a történetről és a szereplőkről nem szeretnék külön véleményt írni, hiszen ezt már megtettem a Pillangó-hatás és Az igazi című műveknél. És ugye maga az alaptörténet nem változott, így ismételni sem szeretném magamat az ott leírtakkal.

Összességében, határozottan tetszett ez az átírt változat, melynek méltó lezárása az utószó.
Egy, az utószóban írt mondattal szeretném zárni az értékelésem, ami talán az egyik legnagyobb mondanivalója ennek a történetnek.
„Meg kell találnod a párod a világban, és hidd el, érezni fogod, ha megvan.”

2 hozzászólás
Pandaland P>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Először is szeretném megköszöni a lehetőséget és a bizalmat, hogy olvashattam megjelenés előtt a könyvet. Nagyon köszönöm ismételten @Papillon_εïз! ♥

Azért is szeretem Ruby könyveit, mert mindig képes újat mutatni és olyan karaktereket alkotni, amik kicsit másabbak, mint a többi könyvében megismert szereplők. (Az utalást pedig imádtam, ami egy másik történetre vonatkozott! ♥) Az írónő stílusát eddig is nagyon szerettem és most is bebizonyította, hogy egy, a remek magyar írók közül. Érzések terén ez a könyv meglepett, mert olyan dolgot is sikerült elérnie, amit másik könyvével soha, mivel ennyire még soha nem kedveltem egyik karakterét se, mint a főszereplőt, vagyis Livet. Viszont ennek kifejezetten örültem, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy fog-e tudni változtatni ezen a dolgon a végére és fog-e változni a leányzó. Eleinte nem teljesen tudott lekötni a történet, pedig remekül festette le azt, hogy mi történt a lánnyal és miért lett részben olyan, amilyen. Aztán szép lassan kezdtek kibontakozni a szálak és egyre inkább bepillantást engedett mások fejébe is, így pedig egyre inkább kezdett magába szippantani a történet. Jobban érdekelt, hogy milyen utat is fognak bejárni ők, mivel kell megbirkózniuk és ki, mit „képvisel” a történetben.

Nagyon imádtam, hogy mind a három férfi másabb volt valamilyen téren és ezáltal mindegyikük kicsit más dolgot képviselt. Olyan dolgokat hoztak magukkal, amik által könnyedén átérezhette az ember Liv hozzájuk fűződő érzelmeit, mert olyan személyiségük volt és olyan dolgot képviseltek, amikkel bárki könnyedén szembe találhatja magát. Megcsalás, kihasználás, vagy amikor a karrier fontosabb lesz, mint a számunkra fontos személy. Ez mind-mind tökéletesen szövi át a történetet, bújik meg a sorok között és adja át az olvasó számára az eseményeket. A történet egyszerre szórakoztat és kikapcsol, ami tökéletes olvasmány a romantika rajongóinak, de nem egy üres limonádé, hanem van mondandója és el is gondolkodtat néha egy-egy gondolattal, történéssel. Mesterien jelenik meg, hogy mennyiszer magunkat hibáztatjuk mások tetteiért, mert úgy gondoljuk, hogy a mi döntésünknek köszönhetően történt meg, ami részben igaz, de mindenki maga dönt a sorsáról, de ennek ellenére is nehéz elhinni azt, hogy nem mi tehetünk róla… vagy ott van az, amikor szeretünk másokat hibáztatni azért, amit tettünk, vagy ami történik, mintha a minket nem terhelne a felelősség.

Ez fájdalommal és boldogsággal fűszerezett utazás, aminek köszönhetően szemtanúi lehetünk annak, hogy bármennyiszer is törik össze a szív, attól még nem szabad feladunk, mert a szerelem és a boldogság néha ott vár, ahol nem is gondolnánk. Egy gyönyörű utazás arról, hogy miként lelhetjük meg a csalódások után a boldogságot és miként lelhetjük meg azt is, hogy kik vagyunk, és mit szeretnénk az élettől, vagy mennyi ballépéshez és hirtelen döntéshez segíthetnek hozzá az érzéseink, vagy a szeretet utáni éhségünk. Miként hisszük azt, hogy mi nem vagyunk elég jók másoknak csak azért, mert nem úgy szerettek minket, ahogyan az jó lett volna számunkra. Ez a történet csodálatosan mesél a szerelem útvesztőiről és arról, hogy miként „nő fel” valaki ebben a kavalkádban.

Bátran ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, mert megéri elveszni ezekben a sorokban és azt érezni, hogy erősebbek vagyunk, mint sokszor hisszük és a szerelem mindenkire vár, de nem szabad hagyni azt, hogy az irányítsa az életünket. ♥

Bővebben itt olvasható: https://melcsisbookshelf.blogspot.com/2020/05/ruby-saw-…

penzesliza>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Ruby Saw első könyvét egy nyereményjátékon nyertem meg, és azóta is minden könyvét szívvel-lélekkel olvasom el. Újabb regényei számomra mindig egy új meglepetés okoznak, miközben az írónő írása egyre jobb. Most a Pillangó-hatás sorozatának bővített változatát volt szerencsém elolvasni, ami azt kell, hogy mondjam igenis tartogat meglepetéseket a számunkra. Szerintem még mindig nem csak egy kis szerelmi regény, ami kikapcsolódásra alkalmas, hanem sokkal több van benne, mint azt gondoljuk. A sorokban mély gondolatok ékelődnek be, amik elgondolkodtatják az olvasót.

Liv igazi példa arra, hogy milyen is a való életben a szerelem: néha borzalmas napokat kell átélned emiatt, viszont előbb-utóbb megtalál Az igazi, akitől pillangók keletkeznek a gyomrodban, ahányszor csak meglátod Őt. Még most talán nem is sejted, de lehet éppen a szomszédodban rejtőzik, vagy már egy vonaton utaztál vele, esetleg egy volt osztálytársad, akivel később a sors összehoz.

Olvasd tovább »»» https://mindenamikonyvek.blogspot.com/2020/07/ruby-saw-…

Pesu>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Én nagyon szeretem Ruby Saw könyveit! Nagyon sokoldalú írónő! Rengeteg műfajban kipróbálta már magát és halmozza a dícséreteket amiket az olvasóitól kap, ugyanis a többségünk oda van a könyveiért. Én sem vagyok kivétel ugyanis 1-2 könyve igazán levett a lábamról! :))
Azt kell mondjam, hogy jobban szeretem a sötétebb történeteit mint ezt amiben akkora volt a rózsaszín köd! Nekem ez a könyv kicsit túl nyálas volt, én nem bírom ennyire a tömény romantikát meg az „így szeretlek-úgy szeretlek” nyaladzást! Ez nagyon nem én vagyok, de persze van aki meg ezekért van oda! :)
Nekem Liv nagyon hisztis volt, sokszor fogtam a fejem, hogy atya ég.. ilyen miatt hisztizni, megsértődni vagy szakítani! Nem is értettem! Nagyon gyerekes volt és csapongó! Fogalma sem volt mit akar! 3 férfi is a lábai előtt hevert és nem rudja mit kezdjen ezzel a helyzettel! Mintha mindet meg akarta volna tartani! Én sok helyzetben nem így reagáltam volna, nem így döntöttem volna mint ő! Nem feltétlenül azt a pasit választom akit ő! De ezt minden olvasó döntse el maga, melyik pasinak szurkol! ;)
Az apukáját nem irigyeltem, hogy egyedül próbált meg nevelni egy kamasz lányt akinek nem tudott anyái jótanácsokat adni, maximum apait, de azt szívvel-lélekkel próbalta! Számára a lánya volt a legfontosabb és ez becsülendő! Bár.. nem tudom melyik apa akarná a lányát egy több 10 évvel idősebb férfi karjai közé terelni, de sebaj ezt elnézem neki, mert hagyta, hogy végül a lánya hozza meg a döntést! :)
Ebben a könyvben aztán tényleg minden volt! Összetört szívek, szakítások, öngyilkosság, család, szeretet, bizalom, féltékenység, fájdalom, harc és persze szerelem és boldogság is! :)
Ha mindezt át akarjátok ti is élni egy könyvben akkor olvassak Liv Jackson életeit! ;)
Nagyon szépen köszönöm az írónőnek a bizalmat és, hogy olvashattam ezt a könyvét is! ❤

Stella_Cohen P>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

A Liv Jackson életei Ruby Saw első könyveinek, a Pillangó-hatás-nak és Az igazi-nak az egybefűzött átirata. Nekem eddig csak a Pillangó-hatáshoz volt szerencsém, így a történet részben ismerős volt számomra. Igazából, amióta tudom, hogy jön az átirat azóta várom. Kíváncsi voltam rá, és mindenképpen el szerettem volna olvasni. Legnagyobb meglepetésemre egyike lehettem azoknak, akik még a megjelenés előtt elolvashatták a könyvet. Köszönöm szépen Ruby Saw írónőnek ezt a lehetőséget! :)

A történet részben ugyan ismerős volt, mégis rengeteg újdonságot tartogatott számomra. Jól érezhető volt az írónő fejlődése az első regényéhez képest, és jót tett ennek a könyvnek az átírás. A történet izgalmas volt és gördülékeny, gyorsan lehetett vele haladni.
Ahogy a cím is mutatja a történet központjában Liv Jackson áll. Főleg az ő életét követhetjük végig, de más szereplők szemszögébe is bepillantást nyerhetünk. […]

Nagyon szerettem a könyv humorát. Nekem főleg Dylan és Liv megnyilvánulásai tetszettek a legjobban, de a többi szereplőnek is volt néhány ütős mondata. Imádtam a párbeszédeket. ♥ […] A könyvben megjelenő apa-lánya kapcsolat pedig az egyik kedvencemmé vált.

Számomra olyan életszerűnek tűnt ez a történet, hisz bárki átélhette volna. Liv-et könnyen eltudnám képzelni egy valós személyként is. Bár kezdetben nem lopta be magát a szívembe, mégis ahogy haladtunk előre a történettel és fejlődött a karaktere egyre jobban megkedveltem. Jó volt nyomon követni az átalakulását. Az igaz viszont, hogy már az első verzió óta felejthetetlen karakterré vált számomra.

Kiemelném még a könyv sziporkázó humorát és a gyönyörű megható jelenetek sorát is. Ez a könyv valóságosan játszik az olvasóval! Az egyik percben sírva nevetsz, a másikban már a szívedbe markol. Pontosan ezek miatt tele van idéznivaló szebbnél szebb gondolatokkal és humoros jelenetekkel. Akár az egész könyvet képes lennék kijegyzetelni idézetként, de akkor sok spoilert lőnék le. Inkább csak biztatni szeretnélek rá titeket, hogy ha tehetitek, olvassátok el! Megéri. :)

Bővebben: https://moonlightonthesky.blogspot.com/2020/07/ruby-saw…

petroczki_kitti I>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Nagyon szerettem olvasni ezt a könyvet. Fantasztikus volt, hogy mindent úgy írt meg az írónő, hogy megelevenedett előttem. Sokszor hangosan felnevettem, és volt hogy sírhatnékom támadt. Egyszer azt hittem, már tudom mi lesz a vége, aztán egy olyan váratlan fordulat következett, hogy leesett az állam. Az erotikus jelenetek nem voltak túl tolva, nem voltak unalmas leírások, szóval engem levett a lábamról. Volt benne egy vagy két visszatérő szófordulat, amiket én személy szerint nem szeretek, de ez szubjektív. A váltott szemszögek, fantasztikusan össze voltak hangolva. Nagyon köszönöm, hogy elolvashattam. Most fogom magam, és az írónő összes könyvét elolvasom. ;)

2 hozzászólás
Slezi96>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Bevallom az eredeti Pillangó köteteket nem olvastam, így úgy álltam neki, hogy nem ismertem az eredeti műveket. Viszont annál nagyobb élvezettel faltam minden sorát. Nagyon tetszett, hogy minden szereplő gondolatába, életébe beleláthattunk. Egy csodálatos énregény, amely nagyon jól megmutatja a főhős Liv fejlődését. Egy nehéz kezdet, amelyet megismerhetünk, megannyi esély a boldogságra, vagy mégsem?! Nagyon örülök, hogy elolvashattam, csak ajánlani tudom mindenkinek. Szomorúság, vidámság, bánat, szerelem, fájdalom és megannyi érzelem, amely megmutatkozik a könyvben. Könnyed olvasmány, végig érdeklődéssel követtem nyomon és vártam, hogy mi lesz a végkifejlet. IMÁDTAM.

orbanszandra>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Köszönöm szépen Ruby, hatalmas megtiszteltetésnek éreztem, hogy minden eddig megjelent könyved olvashattam!
Nagyon tetszett a könyvben, hogy több szemszögből is olvashattunk. Nem csak Liv, de Dylan, Hiro, Rob és Ayumi oldaláról is láthattuk, mi zajlott le bennük, hogyan dolgozták fel az adott helyzeteket, és miket gondoltak, éreztek. Elég komoly témát boncolgat az írónő már megint azzal, hogy miként élte meg az első szerelmet a főszereplő, pontosabban annak a végét. Majd ebből miként állt fel, és vált igazi nővé.
Elképesztő jellemfejlődésen esett át, amit nem kis mértékben Hironak is köszönhet.

Bővebben:
https://igazmondoszigetem.blogspot.com/2020/08/ruby-saw…

Detty77 P>!
Ruby Saw: Liv Jackson életei

Olivia Jackson útkeresése, önmaga megtalálása és felnőtté válásának története. Liv sok fájdalmat élt meg/át, mely által a fiatal, éretlen lányból egy igazi nő vált. Egy higgadt, értelmes nő, aki minden döntéséből (akár rossz döntéséből) tanult és rengeteget fejlődött. Igazán jó érzés volt végigkövetni Liv két életét♥ Jay és Rob hatalmas mérföldkövek voltak a lány életében, amelyektől csak még erősebb lett. Bár az út sok csalódással járt, de megérte!! Dylan, le a kalappal, szerintem fantasztikus apa volt, szemben Liv édesanyjával…. Ayumi.. a szecsuáni csirke… :-))) egy őrült színfolt volt kettejük kapcsolatában. Hiro… a drága és jóságos szamuráj♥ Egy nagyon szerethető karakter, aki a korkülönbség miatt elengedte Liv-et, de a karma más sorsot szánt nekik… de jól tette♥ Még mindig Ők a kedvenceim Ruby Saw “gyermekei” közül. Szenvedélyes és tanulságos történet! Imádtam!


Népszerű idézetek

Ruby_εïз IP>!

– A csatákat se egyedül vívták meg, még a szamurájok sem (…)

Kapcsolódó szócikkek: Hiro Shen
Ruby_εïз IP>!

Az élet fáj, mondják, de akkor az igazi, ha szenvedsz is közben.

Kapcsolódó szócikkek: Rob Pierce
Pandaland P>!

– Nem futhatsz el mindig, ha történik valami. A gondokat meg kell oldani.

Kapcsolódó szócikkek: Annalise Pearl
Pandaland P>!

Haragudni bárki tud, de a megbocsátás valami sokkal nagyobb dolog.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Pandaland P>!

Az anya, aki lemond a gyerekéről, nem anya, csak egy nő. Egy semmirekellő nő, aki nem tud élni azzal a gyönyörű adománnyal, amit az Isten adott neki. Az élettel, amit a világra hozott.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
csakegyluca P>!

Olyan ez, amikor dühöng egy járvány, és te csak azért is meg akarsz fertőződni, hogy utána immunis lehess.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Ruby_εïз IP>!

Ha szerelmes vagy, a világ nem olyan, mint a lányregényekben. Jó dolog, ha ezt mondják, ahogy az is, ha ebbe a hitbe ringatod magad, de számolj azzal, hogy rosszul is végződhet a dolog.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Pandaland P>!

Attól, hogy egy lélek, egy szív összetörik, az élet megy tovább. Mennie kell tovább. A Föld se szűnik meg forogni. Minden problémát meg kell élni és fel kell dolgozni.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Pesu>!

– Életem legjobb döntése volt, pedig nem akartam jönni. Apa beszélt rá, hogy próbáljam meg. De egyébként miattad jöttem.
– Mi? – A meglepettség olyan szinten kiült az arcomra, hogy félre is nyeltem a nyálam, köhögni kezdtem.
– De cuki, elhitted? – kérdezett vissza nevetve. Akkor már tudtam, hogy csőbe húzott.

Kapcsolódó szócikkek: Hiro Shen · Liv Jackson
Ruby_εïз IP>!

(…) – Minden megoldódik – mosolyogtam rá. Viszonozta.
– Lassan kezdem elhinni (…)

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson · Rob Pierce

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland – Penelope Ward: Nagyképű öltönyös
Alexa Riley: Mindent bele
Vi Keeland: A beosztott
Emma Chase: Behálózva
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám