Kertvárosi ​pletyka (Kertváros 1.) 48 csillagozás

Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Fura ​közösség a kertváros. A pletyka ott még a fénysebességnél is gyorsabban terjed. A new york-i Whisper Lane kicsiny közösségében legalábbis ez így van. A minden lében kanál Cordelia Hemingway-nek, a nőegylet vezetőjének napi rutinja, hogy hazugságokat gyártson. Ezzel azonban a saját életében akar valamit elrejteni.
Az ápolónő, Kimberly Denise Whisper Lane-be költözik a válása után húsz éves lányával. Queen Weston a nyüzsgő nagyvároshoz van szokva, fájdalmasan érintette a költözés, de próbál alkalmazkodni az édesanyja miatt is. A lányra hamar felfigyel a szomszéd fiú, és mindent bevet annak érdekében, hogy a szobájába édesgesse az elvont Queent.
Kimberly próbál asszimilálódni, és Cordelia nyomására csatlakozik a nőegylethez, amiről hamar kiderül, hogy nem csak egy ártatlan szervezet. Queen is igyekszik csendes tagja lenni a lakóközösségnek, de nem tudja sokáig magában tartani az ellenszenvét az ott élők iránt.
Alex Austin, az ex-katona, a csendes szembe… (tovább)

>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
238 oldal · ISBN: 9786150064727
>!
MyBook, Budapest, 2019
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150064819
>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
238 oldal · ISBN: 9786150064734

Kapcsolódó zóna

!

Ruby Saw

31 tag · 74 karc · Utolsó karc: 2020. szeptember 27., 09:44 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Alex Austin · Queen Weston · Jamie Hemingway · Kimberly Denise


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 87


Kiemelt értékelések

beecebocaღ P>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Ha egy olyan könyvet keresel, amiben bőven van izgalom és szerelem, akkor neked ajánlom ezt a könyvet. Queen élete ugyanis ilyen Whisper Lane-ben, a kertvárosban, ahová nem rég költözött édesanyjával a városi lány. Körülbelül egy hónap alatt rengeteg minden történik a lány életében és véleményem szerint, bár sok rossz dolog történik vele, remek jellemváltozáson megy át. A könyv egy kicsit lassan indult be, majd azt vettem észre, hogy egyre jobban érdekel a történet vége. Mondanám, hogy nem tudtam letenni és igaz is lenne, de sajnos a tanulás miatt muszáj volt, így kicsit elhúzódott az olvasása, de ennek ellenére nagyon szerettem. Cordeliát gyűlöltem, Alex pedig belopta magát a szívembe.♥ Fél csillag levonást azért kapott, mert a sok izgalom után a végét kicsit gyorsnak éreztem. Egy fejezet alatt kiderült minden és egyszercsak vége is lett. Illetve néha nekem furcsa volt egy-egy rész megfogalmazása, de a végére egészen hozzászoktam már. Összességében remek élmény volt, egyáltalán nem unalmas, pörgős cselekmény. Köszönöm szépen az írónőnek, hogy elolvashattam.:)♥ (Ja és imádom a borítót*-*)

Dsheavenofbooks>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Szerintem ez a könyv úgy igazán a 100. oldal környékén indul be, de onnantól kezdve letehetetlenné válik. Annyira kíváncsi voltam, hogy mi lesz a vége, hogy az onnantól következő fejezeteket rögtön le is daráltam.
Rubynak sikerült lesokkolnia, az biztos! spoiler
A karakterek közül kettőt emelnék ki különösen: Queen-t, akit én kifejezetten nem kedveltem sajnos. Nekem túl sok volt a hiszti, amit levágott a legapróbb dolgokért is. Viszont Alex! Na ő számomra egy nagyon szerethető személyiség volt, akinek a józansága kellett is Queen életébe. Szerettem volna kicsit többet is megtudni az ő sztorijáról, mivel szerintem egy nagyon értelmes karaktert kaptunk az ő személyében.
A végkifejlet nekem egy kicsit gyors volt, szívesen olvastam volna még ott pár oldalt, de az biztos, hogy így is elég gengszteresre sikeredett.

Nem ez lett Rubytól a kedvenc könyvem (A Csak két lépés Észak az továbbra is), de határozottan tetszett.:) Nektek is tudom ajánlani!:)
UI: Cordelia. Egyszerre imádtam és utáltam azt a nőszemélyt.:D

Papírra_vetett_gondolataim>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Ruby Saw legújabb kötetében egy olyan furcsa kertvárosba csöppen az olvasó, ahol mindenki ismer mindenkit, és mindenki tud mindent a másikról, ha pedig nem, akkor kitalál valami hihetőt. Így él ez a kis közösség, a pletykák világában. Történetünk főszereplője, Queen Weston hányatott sorsa miatt kényszerül édesanyjával erre a helyre. A lány számára egyáltalán nem egyszerű hozzászokni új életéhez, illetve a sok pletykálkodáshoz, de ahogy telik az idő rá kell döbbennie, hogy a szóbeszéd mellett más veszélyek is leselkednek rá.

Queen személyével gyorsan sikerült megbarátkoznom, az írónő ismét egy igazán vagány és frappáns főszereplő csajszit alkotott meg. Szerettem benne, hogy bátran állt a kihívások elé, nem futamodott meg, hanem próbált végig erős maradni.

Számomra Alex egyénisége is igazán izgalmas volt,bíztam benne, hogy a róla terjesztett pletykák nem igazak. Az ő karaktere ezzel a jelemmel simán bekerült a könyves szerelmeim közé. Ruby Saw ismét megajándékozott minket, olvasókat egy szuper pasival!

Összegezve ez egy rendkívül izgalmas és rejtélyes kötet volt, amit szinte le sem tudtam tenni, annyira magával ragadott. Bátran mondhatom, hogy Ruby Saw történetei egyre jobbak, amivel csak annyi a baj, hogy így igazán nehéz lesz kedvencet választani, hiszen mind szuper!

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/02/r…

christine>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Mindig ámultam, amikor Ruby újabb és újabb bejelentést tett a készülődő könyvéről, és bár ezt megosztotta az olvasói csoportjában is, valamiért nem akartam ott elolvasni ott. Egyrészt tudtam, hogy egyben másabb érzést vált majd ki belőlem, másrészt pont vizsgaidőszak volt, amikor felkerültek ezek a csoportba, és bár erősen mazochista vagyok, ellenálltam. Kivételes alkalom, de azt hiszem, megérte.

spoiler
Bővebben: http://lenduletmagazin.hu/kertvarosi-pletyka-ajanlo-rub…

csakegyluca P>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Ezt a könyvet már régebben kinéztem magamnak. De sosem gondoltam volna, hogy egy hirtelen lehetőség folytán el tudom olvasni. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az írónőnek!♥ Először kicsit bizonytalan voltam benne, hogy el tudom e majd olvasni ezt egy másik könyv mellett is. De mivel szeretek nyitott lenni az új dolgokra, azt mondtam: egye fene! Belekezdtem. Az eleje még nem volt annyira izgalmas. De ami utána jött….arra nincsenek szavak. Amikor megtudtam, hogy a másik főszereplőt, Alexet Keanu Reeves-ről mintázták, felborult velem a világ. Imádom ezt a színészt. Az első filmem tőle az Édes november volt. Szóval onnantól kezdve még jobban érdekelt a könyv. Képzeljétek, épp az egyik nap ment a tévében a Ház a tónál című film. Akkor jött az, amire nem számítottam. Akit Keanu Reeves alakított, Alexnek hívták! Mondtam: na, jó!!! A könyv beli Alex pedig még leszerelt katona is volt. Első látásra beleszerettem. Bár egy kicsit már le kéne állnom azzal, hogy könyves szereplőkbe zúgok bele. De most térjünk is vissza a valóságba! Az egyre jobban erősödő izgalmak, kalandok, rejtélyek miatt, szó szerint nem tudtam letenni a könyvet. Én nem szoktam este olvasni, de nem bírtam magammal és egyszerűen folytatnom kellett! Van az az érzés, amikor ülök a könyv felett, és amikor megcsókolják egymást a szereplők, akkor mosolyognom kell. Ez nem egyszer történt velem ennél a könyvnél. Az érzelmek úgy kiültek az arcomra, hogy a húgom azt hitte megőrültem. Valahol könny szökött a szemembe, valahol nevettem, valahol mosolyogtam, valahol remegett a kezem az izgalomtól, valahol még fel is sikítottam. Szerintem ez a jó alkotás titka. Legyen az jó, vagy rossz, elindít valamit az olvasóban. Bennem egy lavinát indított el. Amiben az összes érzelem benne volt. Ezekben a napokban, ha ezt a könyvet vettem a kezembe, kisütött felettem a nap. Van ennek folytatása is, de ahhoz hogy teljes legyen a kép, majd el szeretném olvasni szintén az írónőtől a Csak két lépés Észak könyvét, mert ha jól tudom, ezek összetartoznak. Azon kívül nagyon örülnék ha lenne még további része. Ezzel az olvasmánnyal örökre a szívembe zártam az írónőt és sok sok könyvet tervezek tőle még lapozgatni. Le a kalappal előtte, csak így tovább, nem is tudom még mit lehetne mondani, sok sikert, minden jót kívánok! Na meg persze jó könyv írást! Ezt a regényt viszont minden romantikus rajongónak ajánlom! Nem fogtok csalódni benne, ezt garantálom. Inkább az a „tünet” fog kijönni rajtad, hogy nem tudsz elszakadni tőle! Találtam egy új kedvencet. Megérte elolvasni.♥
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2020/06/ruby-saw-kertv…

Ács_Milán >!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Abban a szerencsében és főleg megtiszteltetésben volt részem, hogy előolvasója lehettem a regénynek. Ezúton is szeretném megköszönni a lehetőséget és a bizalmat az írónőnek! ❤ ❤ ❤

Amikor a címet megláttam, azonnal beugrott egy televíziós sorozat, ami nem más, mint a Született feleségek. Nem vagyok nagy sorozatfüggő, de ez pont az a sorozat, amit annak idején, amikor vetítették a tévében, figyelemmel kísértem és nagyon szerettem. Ezzel már az első löket meg is volt a szórakoztató olvasáshoz és azt kell mondanom, hogy minden elvárásomat felülmúlta a Kertvárosi pletyka.

A történet, mint ahogy maga az írónő is, egyáltalán nem sablonos és nem „tucat”. A főszereplők érdekes, szerethető és szórakoztató karakterek. Persze, itt is volt negatív karakter számomra, de egy idő után még őt sem tudtam gyűlölni, mert Ruby Saw úgy csavarta a szálakat, hogy inkább szimpátiát érezzek a szereplő iránt, mintsem unszimpátiát.
Tulajdonképpen a regény egy gyönyörű szerelmi történet, amibe olyan előre nem várt események és cselekmények sorozata vegyül, amire nem biztos, hogy számít az olvasó. Ettől válik szinte letehetetlenné Alex és Queen története.

Kiknek ajánlom a könyvet?
Olyan olvasók számára, akik mindenek előtt kedvelik a romantikus történeteket.
Akik egy finom, érzéki történetre vágynak.
Akik szeretik az izgalmat.
Akik valami újra vágynak az írónőtől, mert ez a regény teljesen más és nem hasonlítható Ruby Saw eddigi műveihez.

Lehet, hogy elfogult vagyok…. de számomra a Kertvárosi pletyka egy olyan regény lett, ami az elvárásaimat teljes mértékben kielégítette és mind a borító, mind a belső tartalom telitalálat!

Viviana97>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Ez a könyv most nagyon jólesett. Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, mert a fülszövegét nem olvastam el, de ettől csak még izgalmasabb volt.
Az első pár fejezet után már könnyen bele tudtam merülni a történetbe, izgatta a fantáziám Alex és Cordelia is. Sokszor megmosolytatott egy egy jelenet, ez külön plusz pont a könyvnek.
A szereplők nagyon is kedvelhetők, főleg Alex. Na, de Queen-t is szimpatikusnak találtam. Intorvertáltnak tartja magát, de én úgy vettem észre, hogy könnyen alakít ki kapcsolatokat, könnyen barátkozik, szóval szerintem extrovertált, vagy csak ez az új hely fordította ki önmagából. Igazi belevaló csajszi, aki minden helyzetben kimondja az első dolgot, ami eszébe jut, és nem riad vissza semmitől. A szeretteiért foggal-körömmel harcol.

Nos, Alex, a szívem csücske lett, az elején még olyan titokzatos pasi volt, de ahogy kezdtem megismerni, teljesen odáig lettem érte. Egy odaadó, figyelmes, érzelmes férfi, akire bármelyik nő rábízná az életét.
A kapcsolatuk nagyon aranyos volt, ők tényleg egymásnak lettek teremtve. Viszont arról még olvastam volna, hogy pontosan mitől is szerettek egymásba, nekem ez a része picit hiányos volt.

A történet minden, csak nem kiszámítható, tudni akartam, hogy mi is áll a háttérben, mi is történik igazából. Nem kicsit ledöbbentem és egyben izgultam is a kedvenceimért.

Az tetszett igazán, hogy olyan mindennapi történet, itt persze nem a fura szomszéd dolgaira gondolok, hanem hogy a párbeszédek nekem teljesen életszerűek voltak. Queen reakciói is az adott szituációban, ettől még könnyebben bele tudtam képzelni magam a helyzetébe.

Amit meg szeretnék említeni hibaként, azok kisebb pontatlanságok a mondatokban, elsősorban nem elírásra gondolok, hanem pl. volt, ahol szerintem nem értelmes a mondat. De ezek tényleg csak apróságok, emiatt nem vonok le csillagot. Meg engem nem zavartak olvasás közben, nem zökkentem ki.

Köszönöm a lehetőséget! :)

penzesliza>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

A Kertvárosi pletyka még különlegesebb számomra, mint Ruby eddigi könyvei, hiszen egy teljesen másik oldaláról ismerhettük meg az írását. A világ, a hangulat teljesen rabul ejtett.

A szereplőket, mint mindig most is szerettem, és jókat tudtam szórakozni, emellett az ember soha nem tudott unatkozni, hiszen mindig történt valami.

Alex a viselkedésével belopta magát a szívembe. <3 Tetszett Queen hozzáállása a dolgokhoz, és az, hogy hiába félt mégsem adta fel.Ugyanakkor sajnálom, hogy Cordelia kevesebb szerepet kapott, de összességében én imádtam a sztorit! Még én is simán bedőltem Cordelia kis játékainak, aztán már nem is tudtam, hogy mit higgyek el és mit ne.

A borító nagyon tetszik, pontosan illik a történethez.*-* Csak azt sajnálom, hogy ilyen hamar véget ért, mert még mindig olvastam volna tovább. :D

moonchristal P>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Először is, köszönöm szépen a megtiszteltetést és a lehetőséget, hogy olvashattam, @Papillon_εïз!♥

A könyv borítója egyébként már régebben felhívta a figyelmemet a regényre, hiszen nagyon hangulatos, ráadásul csodaszép. A fülszöveg is érdekesnek tűnt, úgyhogy külön öröm számomra, hogy most már olvashattam is.

A történet főszereplője Queen, aki szülei válása után, édesanyjával egy szép, kertvárosi házba költözik, hogy ott új életet kezdjen. Innen veszi kezdetét egy kalandokkal teli, izgalmas út, amely során a húszéves lány lassacskán felnőtté válik, miközben meg kell küzdenie a kertvárosi, idillinek tűnő, de valójában súlyos titkokat őrző lakóközösség életvitelével, és annak legmeghatározóbb tagjaival.

A regény gyakorlatilag egy érzelmi hullámvasút, Queen élete ebben az egy hónapban gyökeresen megváltozik, minden nap újabb kihívásokkal szembesül, ezáltal meg kell tanulnia, hogy döntse el, kiben bízhat, mi a szerelem, mit jelent a család, és hogyan tudja felnőttként kezelni a problémákat. Pont ez a sok történés miatt, a regény végig gyorsan és könnyen olvasható, a lendületéből talán csak az utolsó oldalakra veszít picit. spoiler

A történet jól felépített, rengeteg érdekes kérdést felvet, ugyanakkor az én ízlésemnek kicsit sok volt benne a csúnya beszéd, illetve szívesen olvastam volna kicsit többet Alex, Cordelia és Jamie karakteréről. A szereplőket egyébként nagyon megkedveltem, kivéve Queent, sajnos én nem éreztem úgy, hogy sikerült volna felnőnie, még ha próbálta is, végig megmaradt a meggondolatlan, éretlen kislánynak, aki legfeljebb a legvégén értette csak meg, hogy nem róla szól az egész világ.

Összességében nagy élmény volt számomra a Kertvárosi pletyka, szórakoztató, izgalmas olvasmány egy hosszú, nehéz munkanap után.

Pesu>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Ez a könyv! Húha.. nem vártam, hogy a Gázt neki, Chiara! után lesz ami jobban tetszik az írónőtől, de rácáfolt! Ez a könyv nekem nagyon bejött! Végig pörgős volt, izgalmas! Fenttartotta az érdeklődésem! Na és a szerelmi szál, meg az a pasi! Azta! Szerelembe estem! Ő nekem lett írva! ❤ A főszereplőnk jellemfejlődését is jól nyomon tudjuk követni. Ő tényleg felnőtt abban a cirka 1 hónapban. Ennyi idő alatt iszonyú sok mindenen mentek keresztük és csoda hogy bírták. A pasi fantasztikus. Néha nekem kicsit túl nyálas volt, de amúgy egy igazi úriember aki rettentő jó pasi. Szuper volt ez sztori! Nagyon tetszett és csak ajánlani tudom mindenkinek! Olvassátok! Higyjétek el falni fogjátok az oldalakat! :)


Népszerű idézetek

Papillon_εïз IP>!

Az öröm összehozza az embereket, ám a katasztrófák összekovácsolják őket.

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
Papillon_εïз IP>!

Ilyen férfiak nem léteznek, csak az alacsony költségvetésű romantikus filmekben, amiknek kb. semmi mondandójuk, de megnézed, mert a szerelmesek egymásra találnak, és ez olyan jól esik a lelkednek.

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
Papillon_εïз IP>!

– Szép neved van. (…)
– Köszönöm. Igazából elírták a szülészeten.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Austin · Queen Weston
csakegyluca P>!

Az pedig akkor még nem derült ki, hogy egy Expecto Patronum vagy egy Crucio.

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
Papillon_εïз IP>!

– Vedd le rólam a kezed, vagy úgy fejbe verlek a bögrével, hogy megpillantod a kozmoszt!

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
Papillon_εïз IP>!

Van az a két kis lény az ember lelkében: az angyalka meg az ördög. Az ördög folyamatosan azt szajkózta, hogy tegyem meg, az angyal viszont nyugalomra intett. Én meg toporogtam a kettő között.

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
Papillon_εïз IP>!

– Túl rövid az élet ahhoz, hogy ne engedjem előre a nőt, ne nyissam ki előtte az ajtót, és ne hozzak neki virágot.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Austin
christine>!

De miután bezárt egy olyan ajtót, ahol csak fájdalom és kétségbeesés éri, kinyitott egy olyat, ahol minden gonoszság tanyázik.

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
Barbara_Szitás P>!

Egész életemben ezt csináltam. Elszaladtam a problémák elől, de amikor nem látott senki, bőgtem, mint egy eszelős.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
Papillon_εïз IP>!

Nem akartam mondani neki, hogy itt törölgeti a véres kezét a szomszéd, és meglátott.

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston

A sorozat következő kötete

Kertváros sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karina Halle: Bűnbe született
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
B. N. Toler: Lélekvesztők
Anna Todd: After – Miután
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában
Leiner Laura: Valahol