Kertvárosi ​pletyka (Kertváros 1.) 33 csillagozás

Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Fura ​közösség a kertváros. A pletyka ott még a fénysebességnél is gyorsabban terjed. A new york-i Whisper Lane kicsiny közösségében legalábbis ez így van. A minden lében kanál Cordelia Hemingway-nek, a nőegylet vezetőjének napi rutinja, hogy hazugságokat gyártson. Ezzel azonban a saját életében akar valamit elrejteni.
Az ápolónő, Kimberly Denise Whisper Lane-be költözik a válása után húsz éves lányával. Queen Weston a nyüzsgő nagyvároshoz van szokva, fájdalmasan érintette a költözés, de próbál alkalmazkodni az édesanyja miatt is. A lányra hamar felfigyel a szomszéd fiú, és mindent bevet annak érdekében, hogy a szobájába édesgesse az elvont Queent.
Kimberly próbál asszimilálódni, és Cordelia nyomására csatlakozik a nőegylethez, amiről hamar kiderül, hogy nem csak egy ártatlan szervezet. Queen is igyekszik csendes tagja lenni a lakóközösségnek, de nem tudja sokáig magában tartani az ellenszenvét az ott élők iránt.
Alex Austin, az ex-katona, a csendes szembe… (tovább)

>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
238 oldal · ISBN: 9786150064727
>!
MyBook, Budapest, 2019
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150064819
>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
238 oldal · ISBN: 9786150064734

Kapcsolódó zóna

!

Ruby Saw

27 tag · 54 karc · Utolsó karc: 2020. május 30., 13:44 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Alex Austin · Queen Weston · Jamie Hemingway · Kimberly Denise


Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 86


Kiemelt értékelések

>!
Dsheavenofbooks
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Szerintem ez a könyv úgy igazán a 100. oldal környékén indul be, de onnantól kezdve letehetetlenné válik. Annyira kíváncsi voltam, hogy mi lesz a vége, hogy az onnantól következő fejezeteket rögtön le is daráltam.
Rubynak sikerült lesokkolnia, az biztos! spoiler
A karakterek közül kettőt emelnék ki különösen: Queen-t, akit én kifejezetten nem kedveltem sajnos. Nekem túl sok volt a hiszti, amit levágott a legapróbb dolgokért is. Viszont Alex! Na ő számomra egy nagyon szerethető személyiség volt, akinek a józansága kellett is Queen életébe. Szerettem volna kicsit többet is megtudni az ő sztorijáról, mivel szerintem egy nagyon értelmes karaktert kaptunk az ő személyében.
A végkifejlet nekem egy kicsit gyors volt, szívesen olvastam volna még ott pár oldalt, de az biztos, hogy így is elég gengszteresre sikeredett.

Nem ez lett Rubytól a kedvenc könyvem (A Csak két lépés Észak az továbbra is), de határozottan tetszett.:) Nektek is tudom ajánlani!:)
UI: Cordelia. Egyszerre imádtam és utáltam azt a nőszemélyt.:D

>!
Papírra_vetett_gondolataim
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Ruby Saw legújabb kötetében egy olyan furcsa kertvárosba csöppen az olvasó, ahol mindenki ismer mindenkit, és mindenki tud mindent a másikról, ha pedig nem, akkor kitalál valami hihetőt. Így él ez a kis közösség, a pletykák világában. Történetünk főszereplője, Queen Weston hányatott sorsa miatt kényszerül édesanyjával erre a helyre. A lány számára egyáltalán nem egyszerű hozzászokni új életéhez, illetve a sok pletykálkodáshoz, de ahogy telik az idő rá kell döbbennie, hogy a szóbeszéd mellett más veszélyek is leselkednek rá.

Queen személyével gyorsan sikerült megbarátkoznom, az írónő ismét egy igazán vagány és frappáns főszereplő csajszit alkotott meg. Szerettem benne, hogy bátran állt a kihívások elé, nem futamodott meg, hanem próbált végig erős maradni.

Számomra Alex egyénisége is igazán izgalmas volt,bíztam benne, hogy a róla terjesztett pletykák nem igazak. Az ő karaktere ezzel a jelemmel simán bekerült a könyves szerelmeim közé. Ruby Saw ismét megajándékozott minket, olvasókat egy szuper pasival!

Összegezve ez egy rendkívül izgalmas és rejtélyes kötet volt, amit szinte le sem tudtam tenni, annyira magával ragadott. Bátran mondhatom, hogy Ruby Saw történetei egyre jobbak, amivel csak annyi a baj, hogy így igazán nehéz lesz kedvencet választani, hiszen mind szuper!

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/02/r…

>!
christine
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Mindig ámultam, amikor Ruby újabb és újabb bejelentést tett a készülődő könyvéről, és bár ezt megosztotta az olvasói csoportjában is, valamiért nem akartam ott elolvasni ott. Egyrészt tudtam, hogy egyben másabb érzést vált majd ki belőlem, másrészt pont vizsgaidőszak volt, amikor felkerültek ezek a csoportba, és bár erősen mazochista vagyok, ellenálltam. Kivételes alkalom, de azt hiszem, megérte.

spoiler
Bővebben: http://lenduletmagazin.hu/kertvarosi-pletyka-ajanlo-rub…

>!
Ács_Milán
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Abban a szerencsében és főleg megtiszteltetésben volt részem, hogy előolvasója lehettem a regénynek. Ezúton is szeretném megköszönni a lehetőséget és a bizalmat az írónőnek! ❤ ❤ ❤

Amikor a címet megláttam, azonnal beugrott egy televíziós sorozat, ami nem más, mint a Született feleségek. Nem vagyok nagy sorozatfüggő, de ez pont az a sorozat, amit annak idején, amikor vetítették a tévében, figyelemmel kísértem és nagyon szerettem. Ezzel már az első löket meg is volt a szórakoztató olvasáshoz és azt kell mondanom, hogy minden elvárásomat felülmúlta a Kertvárosi pletyka.

A történet, mint ahogy maga az írónő is, egyáltalán nem sablonos és nem „tucat”. A főszereplők érdekes, szerethető és szórakoztató karakterek. Persze, itt is volt negatív karakter számomra, de egy idő után még őt sem tudtam gyűlölni, mert Ruby Saw úgy csavarta a szálakat, hogy inkább szimpátiát érezzek a szereplő iránt, mintsem unszimpátiát.
Tulajdonképpen a regény egy gyönyörű szerelmi történet, amibe olyan előre nem várt események és cselekmények sorozata vegyül, amire nem biztos, hogy számít az olvasó. Ettől válik szinte letehetetlenné Alex és Queen története.

Kiknek ajánlom a könyvet?
Olyan olvasók számára, akik mindenek előtt kedvelik a romantikus történeteket.
Akik egy finom, érzéki történetre vágynak.
Akik szeretik az izgalmat.
Akik valami újra vágynak az írónőtől, mert ez a regény teljesen más és nem hasonlítható Ruby Saw eddigi műveihez.

Lehet, hogy elfogult vagyok…. de számomra a Kertvárosi pletyka egy olyan regény lett, ami az elvárásaimat teljes mértékben kielégítette és mind a borító, mind a belső tartalom telitalálat!

>!
penzesliza P
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

A Kertvárosi pletyka még különlegesebb számomra, mint Ruby eddigi könyvei, hiszen egy teljesen másik oldaláról ismerhettük meg az írását. A világ, a hangulat teljesen rabul ejtett.

A szereplőket, mint mindig most is szerettem, és jókat tudtam szórakozni, emellett az ember soha nem tudott unatkozni, hiszen mindig történt valami.

Alex a viselkedésével belopta magát a szívembe. <3 Tetszett Queen hozzáállása a dolgokhoz, és az, hogy hiába félt mégsem adta fel.Ugyanakkor sajnálom, hogy Cordelia kevesebb szerepet kapott, de összességében én imádtam a sztorit! Még én is simán bedőltem Cordelia kis játékainak, aztán már nem is tudtam, hogy mit higgyek el és mit ne.

A borító nagyon tetszik, pontosan illik a történethez.*-* Csak azt sajnálom, hogy ilyen hamar véget ért, mert még mindig olvastam volna tovább. :D

>!
moonchristal P
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Először is, köszönöm szépen a megtiszteltetést és a lehetőséget, hogy olvashattam, @Papillon_εïз!♥

A könyv borítója egyébként már régebben felhívta a figyelmemet a regényre, hiszen nagyon hangulatos, ráadásul csodaszép. A fülszöveg is érdekesnek tűnt, úgyhogy külön öröm számomra, hogy most már olvashattam is.

A történet főszereplője Queen, aki szülei válása után, édesanyjával egy szép, kertvárosi házba költözik, hogy ott új életet kezdjen. Innen veszi kezdetét egy kalandokkal teli, izgalmas út, amely során a húszéves lány lassacskán felnőtté válik, miközben meg kell küzdenie a kertvárosi, idillinek tűnő, de valójában súlyos titkokat őrző lakóközösség életvitelével, és annak legmeghatározóbb tagjaival.

A regény gyakorlatilag egy érzelmi hullámvasút, Queen élete ebben az egy hónapban gyökeresen megváltozik, minden nap újabb kihívásokkal szembesül, ezáltal meg kell tanulnia, hogy döntse el, kiben bízhat, mi a szerelem, mit jelent a család, és hogyan tudja felnőttként kezelni a problémákat. Pont ez a sok történés miatt, a regény végig gyorsan és könnyen olvasható, a lendületéből talán csak az utolsó oldalakra veszít picit. spoiler

A történet jól felépített, rengeteg érdekes kérdést felvet, ugyanakkor az én ízlésemnek kicsit sok volt benne a csúnya beszéd, illetve szívesen olvastam volna kicsit többet Alex, Cordelia és Jamie karakteréről. A szereplőket egyébként nagyon megkedveltem, kivéve Queent, sajnos én nem éreztem úgy, hogy sikerült volna felnőnie, még ha próbálta is, végig megmaradt a meggondolatlan, éretlen kislánynak, aki legfeljebb a legvégén értette csak meg, hogy nem róla szól az egész világ.

Összességében nagy élmény volt számomra a Kertvárosi pletyka, szórakoztató, izgalmas olvasmány egy hosszú, nehéz munkanap után.

>!
Eszter_Lina24 I
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Sose mertem ilyet elképzelni, de olyan megtiszteltetésben részesültem, (amúgy valaki látta az állam? Mióta leesett nem találom. :'D) hogy megjelenés előtt olvashattam ezt a könyvet.
Kicsit krimis, jópasival és gonosz szomszéddal fűszerezett romantikus regény.
Sose néztem azt a sorozatot amit többen is említettek, hogy hasonlít rá, így rám minden újdonságként hatott.
Az események pedig ezerrel pörögtek csak kapkodtam a fejem. A gyilkos szomszéd spoiler, a mézes-mázos szomszéd nyanya asszony és a fia spoiler, egy kupac pletykás kertvárosi nő… Adták az ívet :D
Queen egy igen egyedi csajszi, tényleg olyan szeszélyes, mint az időjárás. Az első fejezetben nagyon felidegesített és még utána is párszor, de a végére kikupált. Mondanám, hogy gyerekes volt 20 évesen, de teljesen hitelesen mutatta meg Ruby, hogy milyenek mostanában a fiatalok.
Alex…ő a szívem csücske volt egész végig. *-* Nem is mondok róla semmit, a könyvben Az igazi. Hú ez egy szörnyen béna utalás akart lenni.

>!
Pesu
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Ez a könyv! Húha.. nem vártam, hogy a Gázt neki, Chiara! után lesz ami jobban tetszik az írónőtől, de rácáfolt! Ez a könyv nekem nagyon bejött! Végig pörgős volt, izgalmas! Fenttartotta az érdeklődésem! Na és a szerelmi szál, meg az a pasi! Azta! Szerelembe estem! Ő nekem lett írva! ❤ A főszereplőnk jellemfejlődését is jól nyomon tudjuk követni. Ő tényleg felnőtt abban a cirka 1 hónapban. Ennyi idő alatt iszonyú sok mindenen mentek keresztük és csoda hogy bírták. A pasi fantasztikus. Néha nekem kicsit túl nyálas volt, de amúgy egy igazi úriember aki rettentő jó pasi. Szuper volt ez sztori! Nagyon tetszett és csak ajánlani tudom mindenkinek! Olvassátok! Higyjétek el falni fogjátok az oldalakat! :)

>!
inci81
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Olvastam már Ruby Sawtól, így tudtam, hogy ez a könyv is jó lesz, de azt nem gondoltam mennyire. Merthogy ismét egy fantasztikus olvasnivalóhoz volt szerencsém.

Semmi sablon, semmi tucat sztori csak hamisítatlan, egyedi Ruby Saw stílusban íródott szórakoztató történet, amely persze több annál, mint elsőre tűnik.

Volt benne dráma, romantika, krimi és az a könnyed humor, amely megfűszerezte azt a őszinte és szókimondó, olykor megrendítő sorokat, melyek a részei voltak egy magával ragadó, szenvedélyes regénynek.

Imádtam Queent és Alexet is! Minden hibája ellenére azt éreztem, hogy olyan barátnőt szeretnék az oldalamon tudni, mint ez a lány! Alexre pedig azt tudom mondani, hogy szerelem volt az első pillanatban! Oda voltam minden gondolatáért, minden cselekedetéért!

Azért ez megint egy olyan történet, amely szórakoztató mivolta mellett komoly dolgokat is rejt magában. Ha csak a címből vesszük a pletykát, ami igen veszélyes is lehet, életeket dönthet romba, nem beszélve a maszkok mögött meghúzódó emberi gonoszságról, mohóságról, hatalomvágyról, amelyek mind megjelentek a könyv lapjain.

Ruby Sawnak minden történte kicsit más mint a többi, de mindegyik egyedi és különleges.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy merüljön el az írónő szerzeményeiben, mert igazán egyedi hangvételű könyveket alkot. Az már biztos, hogy én örökre maradok a rajongója.

>!
Stella_Cohen P
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Összességében nézve nekem tetszett ez a kötet. Miután befejeztem, jöttem rá, hogy mennyire jól választottam. Ebben a könyvben minden volt, amit szeretek. Akció, romantika, cselszövés és mondanivaló. Mindehhez kaptunk egy talpraesett női főszereplőt és egy szexi ex-katonát is. Még több ilyen könyvet akarok! A feszültséget végig fent tudta tartani és izgalmas fordulatokat is rejtett magában. Ha valaki szereti az olyan történeteket, ahol a szereplők kénytelenek félelemben és elnyomásban élni, de mégis küzdenek egy jobb jövőért, azoknak jó választás lesz ez a könyv. Viszont bárki más számára is az lehet, aki egy nem megszokott romantikus történetre vágyik. :)

Bővebben: https://moonlightonthesky.blogspot.com/2020/03/ruby-saw…


Népszerű idézetek

>!
Papillon_εïз IP

Az öröm összehozza az embereket, ám a katasztrófák összekovácsolják őket.

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
>!
Papillon_εïз IP

Ilyen férfiak nem léteznek, csak az alacsony költségvetésű romantikus filmekben, amiknek kb. semmi mondandójuk, de megnézed, mert a szerelmesek egymásra találnak, és ez olyan jól esik a lelkednek.

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
>!
Papillon_εïз IP

– Szép neved van. (…)
– Köszönöm. Igazából elírták a szülészeten.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Austin · Queen Weston
>!
Papillon_εïз IP

– Vedd le rólam a kezed, vagy úgy fejbe verlek a bögrével, hogy megpillantod a kozmoszt!

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
>!
Papillon_εïз IP

Van az a két kis lény az ember lelkében: az angyalka meg az ördög. Az ördög folyamatosan azt szajkózta, hogy tegyem meg, az angyal viszont nyugalomra intett. Én meg toporogtam a kettő között.

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
>!
Papillon_εïз IP

– Túl rövid az élet ahhoz, hogy ne engedjem előre a nőt, ne nyissam ki előtte az ajtót, és ne hozzak neki virágot.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Austin
>!
christine

De miután bezárt egy olyan ajtót, ahol csak fájdalom és kétségbeesés éri, kinyitott egy olyat, ahol minden gonoszság tanyázik.

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
>!
csakegyluca P

Az pedig akkor még nem derült ki, hogy egy Expecto Patronum vagy egy Crucio.

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
>!
Aniza IP

– Nem vagyok normális, de te legalább az vagy. Két fél kitesz egy egészet. Ez a szerelem, nem?

156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
>!
Barbara_Szitás P

Egész életemben ezt csináltam. Elszaladtam a problémák elől, de amikor nem látott senki, bőgtem, mint egy eszelős.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston

A sorozat következő kötete

Kertváros sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
B. N. Toler: Lélekvesztők
Karina Halle: Bűnbe született
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Maradj velem