Kertvárosi ​pletyka (Kertváros 1.) 74 csillagozás

Ruby Saw: Kertvárosi pletyka Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Fura ​közösség a kertváros. A pletyka ott még a fénysebességnél is gyorsabban terjed. A new york-i Whisper Lane kicsiny közösségében legalábbis ez így van. A minden lében kanál Cordelia Hemingway-nek, a nőegylet vezetőjének napi rutinja, hogy hazugságokat gyártson. Ezzel azonban a saját életében akar valamit elrejteni.
Az ápolónő, Kimberly Denise Whisper Lane-be költözik a válása után húsz éves lányával. Queen Weston a nyüzsgő nagyvároshoz van szokva, fájdalmasan érintette a költözés, de próbál alkalmazkodni az édesanyja miatt is. A lányra hamar felfigyel a szomszéd fiú, és mindent bevet annak érdekében, hogy a szobájába édesgesse az elvont Queent.
Kimberly próbál asszimilálódni, és Cordelia nyomására csatlakozik a nőegylethez, amiről hamar kiderül, hogy nem csak egy ártatlan szervezet. Queen is igyekszik csendes tagja lenni a lakóközösségnek, de nem tudja sokáig magában tartani az ellenszenvét az ott élők iránt.
Alex Austin, az ex-katona, a csendes szembe… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Book Dreams, Gyömrő, 2022
>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
238 oldal · ISBN: 9786150064727
>!
MyBook, Budapest, 2019
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150064819

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Rubyverzum

44 tag · 121 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 21., 19:49 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Alex Austin · Queen Weston · Jamie Hemingway · Keanu Reeves · Kimberly Denise · Whistler


Kedvencelte 11

Most olvassa 2

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 90

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Viktória_Erdei P>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Úristen, imádom az írónőt. Ez már a sokadik könyv, amit olvastam tőle. Este 11 órakor kezdtem el, mert nem tudtam aludni, és majdnem hajnali 1 óráig csak olvastam és máris a felénél jártam. Nem tudtam abbahagyni. Egyre izgalmasabb és izgalmasabb volt, ráadásul lassan kibontakozott Queen és Alex szerelme is. Queen nemcsak felnőtt nővé válik Alex mellett, de egyre bátrabb is lesz.
Cordelia, már a nevétől is rosszul vagyok, hát még a nőtől. Viszont nagyon jól csavarta a szálakat. spoiler Furcsa módon az is tetszett, hogy Alex idősebb, de mégis nagyon jól megértették egymást Queen-nel.
Mindenkinek csak ajánlom az írónő könyveit. El is tudnám képzelni egy filmként is.

beecebocaღ>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Ha egy olyan könyvet keresel, amiben bőven van izgalom és szerelem, akkor neked ajánlom ezt a könyvet. Queen élete ugyanis ilyen Whisper Lane-ben, a kertvárosban, ahová nem rég költözött édesanyjával a városi lány. Körülbelül egy hónap alatt rengeteg minden történik a lány életében és véleményem szerint, bár sok rossz dolog történik vele, remek jellemváltozáson megy át. A könyv egy kicsit lassan indult be, majd azt vettem észre, hogy egyre jobban érdekel a történet vége. Mondanám, hogy nem tudtam letenni és igaz is lenne, de sajnos a tanulás miatt muszáj volt, így kicsit elhúzódott az olvasása, de ennek ellenére nagyon szerettem. Cordeliát gyűlöltem, Alex pedig belopta magát a szívembe.♥ Fél csillag levonást azért kapott, mert a sok izgalom után a végét kicsit gyorsnak éreztem. Egy fejezet alatt kiderült minden és egyszercsak vége is lett. Illetve néha nekem furcsa volt egy-egy rész megfogalmazása, de a végére egészen hozzászoktam már. Összességében remek élmény volt, egyáltalán nem unalmas, pörgős cselekmény. Köszönöm szépen az írónőnek, hogy elolvashattam.:)♥ (Ja és imádom a borítót*-*)

Törpillaa P>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Hát egy kicsit gondban vagyok, de nekem ez most nem igazán lett kedvenc. Lehet, hogy nem voltam, vagyok abban a hangulatban, de engem sajnos nem fogott meg, Queen története, pedig jól kezdődött, és a borítója is tetszik nekem, de untam. Lehet, hogy most páran gyűlölni fognak, de állok elébe, kövezettek meg bátran, de nekem nem jött be, sajnálom, pedig jól indult. spoiler A vége hirtelen jött, és kicsit összecsapott volt a lezárás, de legalább elkapták az igazi tettest, tetteseket.

2 hozzászólás
Dsheavenofbooks>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Szerintem ez a könyv úgy igazán a 100. oldal környékén indul be, de onnantól kezdve letehetetlenné válik. Annyira kíváncsi voltam, hogy mi lesz a vége, hogy az onnantól következő fejezeteket rögtön le is daráltam.
Rubynak sikerült lesokkolnia, az biztos! spoiler
A karakterek közül kettőt emelnék ki különösen: Queen-t, akit én kifejezetten nem kedveltem sajnos. Nekem túl sok volt a hiszti, amit levágott a legapróbb dolgokért is. Viszont Alex! Na ő számomra egy nagyon szerethető személyiség volt, akinek a józansága kellett is Queen életébe. Szerettem volna kicsit többet is megtudni az ő sztorijáról, mivel szerintem egy nagyon értelmes karaktert kaptunk az ő személyében.
A végkifejlet nekem egy kicsit gyors volt, szívesen olvastam volna még ott pár oldalt, de az biztos, hogy így is elég gengszteresre sikeredett.

Nem ez lett Rubytól a kedvenc könyvem (A Csak két lépés Észak az továbbra is), de határozottan tetszett.:) Nektek is tudom ajánlani!:)
UI: Cordelia. Egyszerre imádtam és utáltam azt a nőszemélyt.:D

Papírra_vetett_gondolataim>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Ruby Saw legújabb kötetében egy olyan furcsa kertvárosba csöppen az olvasó, ahol mindenki ismer mindenkit, és mindenki tud mindent a másikról, ha pedig nem, akkor kitalál valami hihetőt. Így él ez a kis közösség, a pletykák világában. Történetünk főszereplője, Queen Weston hányatott sorsa miatt kényszerül édesanyjával erre a helyre. A lány számára egyáltalán nem egyszerű hozzászokni új életéhez, illetve a sok pletykálkodáshoz, de ahogy telik az idő rá kell döbbennie, hogy a szóbeszéd mellett más veszélyek is leselkednek rá.

Queen személyével gyorsan sikerült megbarátkoznom, az írónő ismét egy igazán vagány és frappáns főszereplő csajszit alkotott meg. Szerettem benne, hogy bátran állt a kihívások elé, nem futamodott meg, hanem próbált végig erős maradni.

Számomra Alex egyénisége is igazán izgalmas volt,bíztam benne, hogy a róla terjesztett pletykák nem igazak. Az ő karaktere ezzel a jelemmel simán bekerült a könyves szerelmeim közé. Ruby Saw ismét megajándékozott minket, olvasókat egy szuper pasival!

Összegezve ez egy rendkívül izgalmas és rejtélyes kötet volt, amit szinte le sem tudtam tenni, annyira magával ragadott. Bátran mondhatom, hogy Ruby Saw történetei egyre jobbak, amivel csak annyi a baj, hogy így igazán nehéz lesz kedvencet választani, hiszen mind szuper!

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/02/r…

Ferger_Jolcsi P>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

A könyv borítója alapján teljesen más cselekményre számítottam, mint amit kaptam. A borítóba már első látásra totál beleszerettem, nekem nagyon tetszik az egyszerű, letisztult stílusa. Ezek alapján azt hittem, hogy egy könnyedebb kis romantikus olvasmány lesz. De ezzel szemben kaptam mellé egy „sötétebb” vonalat is. spoiler Leginkább az zavar a kötetben, hogy helyenként eléggé hiteltelen a cselekmény. De ettől függetlenül nem volt rossz olvasmány és tekintve, hogy rövid, elég gyorsan lehetett benne haladni.
Alex karaktere nekem nagyon tetszett, de ennél sokkal többet is olvastam volna róla. Queen karaktere viszont már nem nyerte el a tetszésemet, néha teljesen indokolatlan döntéseket hozott, és sokszor voltak hangulatingadozásai. Előadta, hogy milyen kemény csaj, közben meg zokogva bújt bele a pasi ölelésébe, nem bírtam kiigazodni rajta.

csakegyluca P>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Ezt a könyvet már régebben kinéztem magamnak. De sosem gondoltam volna, hogy egy hirtelen lehetőség folytán el tudom olvasni. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az írónőnek!♥ Először kicsit bizonytalan voltam benne, hogy el tudom e majd olvasni ezt egy másik könyv mellett is. De mivel szeretek nyitott lenni az új dolgokra, azt mondtam: egye fene! Belekezdtem. Az eleje még nem volt annyira izgalmas. De ami utána jött….arra nincsenek szavak. Amikor megtudtam, hogy a másik főszereplőt, Alexet Keanu Reeves-ről mintázták, felborult velem a világ. Imádom ezt a színészt. Az első filmem tőle az Édes november volt. Szóval onnantól kezdve még jobban érdekelt a könyv. Képzeljétek, épp az egyik nap ment a tévében a Ház a tónál című film. Akkor jött az, amire nem számítottam. Akit Keanu Reeves alakított, Alexnek hívták! Mondtam: na, jó!!! A könyv beli Alex pedig még leszerelt katona is volt. Első látásra beleszerettem. Bár egy kicsit már le kéne állnom azzal, hogy könyves szereplőkbe zúgok bele. De most térjünk is vissza a valóságba! Az egyre jobban erősödő izgalmak, kalandok, rejtélyek miatt, szó szerint nem tudtam letenni a könyvet. Én nem szoktam este olvasni, de nem bírtam magammal és egyszerűen folytatnom kellett! Van az az érzés, amikor ülök a könyv felett, és amikor megcsókolják egymást a szereplők, akkor mosolyognom kell. Ez nem egyszer történt velem ennél a könyvnél. Az érzelmek úgy kiültek az arcomra, hogy a húgom azt hitte megőrültem. Valahol könny szökött a szemembe, valahol nevettem, valahol mosolyogtam, valahol remegett a kezem az izgalomtól, valahol még fel is sikítottam. Szerintem ez a jó alkotás titka. Legyen az jó, vagy rossz, elindít valamit az olvasóban. Bennem egy lavinát indított el. Amiben az összes érzelem benne volt. Ezekben a napokban, ha ezt a könyvet vettem a kezembe, kisütött felettem a nap. Van ennek folytatása is, de ahhoz hogy teljes legyen a kép, majd el szeretném olvasni szintén az írónőtől a Csak két lépés Észak könyvét, mert ha jól tudom, ezek összetartoznak. Azon kívül nagyon örülnék ha lenne még további része. Ezzel az olvasmánnyal örökre a szívembe zártam az írónőt és sok sok könyvet tervezek tőle még lapozgatni. Le a kalappal előtte, csak így tovább, nem is tudom még mit lehetne mondani, sok sikert, minden jót kívánok! Na meg persze jó könyv írást! Ezt a regényt viszont minden romantikus rajongónak ajánlom! Nem fogtok csalódni benne, ezt garantálom. Inkább az a „tünet” fog kijönni rajtad, hogy nem tudsz elszakadni tőle! Találtam egy új kedvencet. Megérte elolvasni.♥
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2020/06/ruby-saw-kertv…

christine>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Mindig ámultam, amikor Ruby újabb és újabb bejelentést tett a készülődő könyvéről, és bár ezt megosztotta az olvasói csoportjában is, valamiért nem akartam ott elolvasni ott. Egyrészt tudtam, hogy egyben másabb érzést vált majd ki belőlem, másrészt pont vizsgaidőszak volt, amikor felkerültek ezek a csoportba, és bár erősen mazochista vagyok, ellenálltam. Kivételes alkalom, de azt hiszem, megérte.

spoiler
Bővebben: http://lenduletmagazin.hu/kertvarosi-pletyka-ajanlo-rub…

Minden_hétre_egy_könyv_kihívás P>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Most kicsit bajban vagyok. Eddig Jin Parkról gondoltam, hogy álompasi, de ő már vetekszik Alex Austinnal. *.*
Nagyon jó kis történet volt, jól kidolgozott karakterekkel. Szívesen olvastam volna még tovább. Aki szerette a Született feleségek című sorozatot, annak ez a könyv kötelező. :)

Ács_Milán>!
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Abban a szerencsében és főleg megtiszteltetésben volt részem, hogy előolvasója lehettem a regénynek. Ezúton is szeretném megköszönni a lehetőséget és a bizalmat az írónőnek! ❤ ❤ ❤

Amikor a címet megláttam, azonnal beugrott egy televíziós sorozat, ami nem más, mint a Született feleségek. Nem vagyok nagy sorozatfüggő, de ez pont az a sorozat, amit annak idején, amikor vetítették a tévében, figyelemmel kísértem és nagyon szerettem. Ezzel már az első löket meg is volt a szórakoztató olvasáshoz és azt kell mondanom, hogy minden elvárásomat felülmúlta a Kertvárosi pletyka.

A történet, mint ahogy maga az írónő is, egyáltalán nem sablonos és nem „tucat”. A főszereplők érdekes, szerethető és szórakoztató karakterek. Persze, itt is volt negatív karakter számomra, de egy idő után még őt sem tudtam gyűlölni, mert Ruby Saw úgy csavarta a szálakat, hogy inkább szimpátiát érezzek a szereplő iránt, mintsem unszimpátiát.
Tulajdonképpen a regény egy gyönyörű szerelmi történet, amibe olyan előre nem várt események és cselekmények sorozata vegyül, amire nem biztos, hogy számít az olvasó. Ettől válik szinte letehetetlenné Alex és Queen története.

Kiknek ajánlom a könyvet?
Olyan olvasók számára, akik mindenek előtt kedvelik a romantikus történeteket.
Akik egy finom, érzéki történetre vágynak.
Akik szeretik az izgalmat.
Akik valami újra vágynak az írónőtől, mert ez a regény teljesen más és nem hasonlítható Ruby Saw eddigi műveihez.

Lehet, hogy elfogult vagyok…. de számomra a Kertvárosi pletyka egy olyan regény lett, ami az elvárásaimat teljes mértékben kielégítette és mind a borító, mind a belső tartalom telitalálat!


Népszerű idézetek

Ruby_εïз IP>!

Az öröm összehozza az embereket, ám a katasztrófák összekovácsolják őket.

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
Ruby_εïз IP>!

Ilyen férfiak nem léteznek, csak az alacsony költségvetésű romantikus filmekben, amiknek kb. semmi mondandójuk, de megnézed, mert a szerelmesek egymásra találnak, és ez olyan jól esik a lelkednek.

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
Ruby_εïз IP>!

– Szép neved van. (…)
– Köszönöm. Igazából elírták a szülészeten.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Austin · Queen Weston
csakegyluca P>!

Az pedig akkor még nem derült ki, hogy egy Expecto Patronum vagy egy Crucio.

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
Ruby_εïз IP>!

– Vedd le rólam a kezed, vagy úgy fejbe verlek a bögrével, hogy megpillantod a kozmoszt!

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
Ruby_εïз IP>!

Van az a két kis lény az ember lelkében: az angyalka meg az ördög. Az ördög folyamatosan azt szajkózta, hogy tegyem meg, az angyal viszont nyugalomra intett. Én meg toporogtam a kettő között.

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
Ruby_εïз IP>!

– Túl rövid az élet ahhoz, hogy ne engedjem előre a nőt, ne nyissam ki előtte az ajtót, és ne hozzak neki virágot.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Austin
Törpillaa P>!

(…) Szeretem, ha az emberek ki merik mondani azt, amit gondolnak.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alex Austin
Törpillaa P>!

Az ember nem is gondolná, hogy egy rossz élmény mennyi mindenre megtanítja. Nem csak a rosszat kell meglátni. Ezek ketten együtt járnak. Minden rosszban van valami jó, és minden jóban van valami rossz is.

151. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Queen Weston
Törpillaa P>!

– Ha bármit csinál veled, eltöröm a kezét!

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kimberly Denise

Népszerű triviák

csakegyluca P>!

A férfi főszereplőt Alexander Austint, Keanu Reeves-ről mintázta az írónő

[mindenamikonyvek.blogspot.com]

Kapcsolódó könyvek: Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

A sorozat következő kötete

Kertváros sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Stephenie Meyer: A Vegyész
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Martin Kay: Titkok útvesztője
Gail Carriger: Szívtelen
Charles Martin: Hegyek között
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: Napnak fénye