Inferno (Álomfogó 1.) 35 csillagozás

Ruby Saw: Inferno Ruby Saw: Inferno

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! Szól a díszesre festett felirat az Inferno vörös termében. Azonban ez nem a vendégekre vonatkozik, hanem a lányokra, akik fogságban vannak. Akik akaratuk ellenére játsszák el a megközelíthetetlen dámát. Az életük a tét. Elraboltak, meggyaláztak, kényszerítettek. Nem adom könnyen magam! Nem adom meg az örömöt Vergilius-nak! Szerepbe kényszerülök, a színpad az enyém, a nézők pedig velejéig rothadtak.
Pénz beszél, könny csurran, a lányok összeszorított ajakkal táncolnak; mert félnek. Felveszik az álarcot, behódolnak, de a lelküket nem adják.
Kiszabadulok! Nem hagyom, hogy így múljon el az életem. Megtörhetsz, de meg nem ölhetsz!

Tartalomjegyzék

>!
Book Dreams, Gyömrő, 2020
180 oldal · ISBN: 9786156155337
>!
Book Dreams, Gyömrő, 2020
180 oldal · ISBN: 9786156155344
>!
Book Dreams, Gyömrő, 2020
180 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156155467

Kapcsolódó zóna

!

Ruby Saw

32 tag · 76 karc · Utolsó karc: 2020. október 11., 11:01 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Angel · Darius · Lykke · Raven · Maxim · Snake · Vergilius


Kedvencelte 15

Most olvassa 1

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Ruby Saw: Inferno

Hát ez dark romance volt a javából!
Brutális, kegyetlen, szókimondó – minden amit szeretek egy történetben. Egyetlen hibája van, túl hamar véget ért, én még nagyon nagyon szívesen olvastam volna még. Imádtam. ♥

Ács_Milán>!
Ruby Saw: Inferno

Először is szeretném megköszönni a lehetőséget és a bizalmat, hogy még a megjelenés előtt olvashattam az Inferno-t.
Végtelenül hálás vagyok és nagyon szépen köszönöm @Papillon_εïз! ❤❤❤

Amikor tudomásomra jutott, hogy az írónő dark romance műfajú könyvbe kezd, nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Aki olvasta már Ruby Saw műveit, az tudja, hogy az írónő azon szerzők közé tartozik, aki nem sablonos és nem mindennapi regényeket ír.

És akkor a történetről…
Inferno…
„Az Inferno fájdalomból született, és fájdalom táplálta.”

Nagyon nehéz megfogalmazni azokat a gondolatokat és érzéseket, amelyek most, olvasás után bennem vannak.
Az Inferno egy kegyetlen, mocskos és fájdalmakkal teli világ… legalábbis egyes szereplők részére…
Már a történet elején olyan esemény történt, amitől egy érző embernek kinyílik az a bizonyos bicska a zsebében. Hogy ne áruljak el pontos részleteket, úgy fogalmaznék, hogy főszereplőnk, Raven, egyik pillanatról a másikra egy olyan világba találja magát, ahova az ember lánya még álmába sem szívesen csöppenne bele. De Ravennek nem volt választása. Rettentően sajnáltam ezt a lányt, hogy ebbe a fertőbe, ebbe a megalázó és mocsok világba keveredett.
Olvasás közben többször belegondoltam, hogy én mit csinálnék egy ilyen helyzetben, mint amiben a lány kénytelen élni. Nem igazán tudtam rá válaszolni…

Maga a történet izgalmas és fordulatokban, meglepetésekben rendkívül gazdag. Sokszor majd' leesett az állam, amikor a bennem megfogalmazódó kérdésekre válaszokat kaptam.
Rengeteg érzés kavargott bennem az olvasás során végig. Sokszor úgy éreztem, mintha személyesen is jelen lettem volna és szemtanúja lettem volna a történet eseményeinek. Szinte ugyanolyan fájdalmat, kilátástalanságot és összetörtséget éreztem, mint főszereplőnk.
A romantika sem hiányzott a regényből. Viszont itt ne gondoljon senki rózsaszín és csöpögős vattacukorra, mert az ilyen szintű romantika nem ide való.

A befejezésről volt egyfajta elképzelésem. Az elképzelésem csak részben jött be, mert még az utószóban is meg tudott lepni az írónő. Azt mondanám, hogy egy édes befejezést kaptam, amire ugyan nem számítottam, de tökéletes lezárást adott a történetnek.

Kedvenc könyveim száma nem túl sűrűn gyarapodik, de most, az Inferno teljes mértékben megérdemli, hogy felkerüljön erre a listára!

„A remény ott van mindig, csak bátornak kell lenni, és ki kell nyújtani érte a kezünket.”

2 hozzászólás
csakegyluca P>!
Ruby Saw: Inferno

Dark romance. A műfaj amit messze ekerülök. A műfaj, amit egyetlen írónő, egyetlen könyvvel megszerettett velem. Este, amikor már jól elvoltam fáradva, jött egy kedves üzenet, hogy el szeretném e olvasni az új könyvét, az Infernot. Meg sem néztem a könyvet, a fülszövegét sem olvastam el, hanem az előző Kertvárosi pletyka olvasási élményemből mondtam azt rá, hogy igen, el szeretném olvasni. Mikor aztán megnéztem a fülszövegét, kicsit megijedtem tőle. No, de ez a minimális félelem napokkal később csillapodott bennem. Mikor arra került a sor, hogy elkezdjem, előző éjszaka kattogni kezdett az agyam azon, hogy mégis milyen lesz. Csak a helyszínre tudtam koncentrálni. Már akkor éreztem, hogy nem egy kedves kis utcában, vagy egy emeletes házban fog játszódni. Hanem egy bordélyban. Előugrottak a fejemben filmek, sorozatok címei. Legfőképpen a Wall Street pillangói, amit a hónapokban sikerült nekem is megnéznem. Meg az egyik kedvenc dalomból ez az apró részlet: „Kaszinók meg a sztriptíz bárok. Ez egy démoni tánc. Velünk jönnek a legszebb lányok laza éjszaka vár ránk". Szóval eléggé izgatott lettem, vajon mi sül ki ebből. Hajnal ötkor keltem fel, mert nem tudtam aludni. Mit is csinálhatnék? Hát persze hogy olvasok. Már az eleje úgy indult, hogy nehezen bírtam letenni. Na de ami utána történt! Azt hittem hogy kiszámítható lesz ez a könyv. Hát nem. Ahogy haladtam tovább, egyre nagyobb és nagyobb izgalmak jöttek. Szurkoltam a jónak és átkoztam a rosszat. Úgy éreztem magam mint egy versenyen. Csak ez még a versenynél is jobb volt. Kicsit én is bezárva éreztem magam Ravennel együtt. Már én is látni akartam a napfényt. Ami mindig ott lapult a könyvben, az a remény volt. Igen, eszembe jutott a Remény rabjai is (imádom ezt a filmet), de nem lehet összehasonlítani az Inferno-val. Semmiképpen sem. Mert ez női sorsokról szól. Ami lesokkolt, de nagyon. Hogy ennyire és ilyen szinten és módon megalázni egy…sőt, több nőt, az gusztustalan és nem mérvadó. Ekkor döbbentem rá igazán, hogy milyen kegyetlenek tudnak lenni a férfiak ha hatalom van a kezükben, és jobb vigyázni. Mostantól kezdve még jobban fogok figyelni. Nagyon sokat tanultam a könyvből, és nem először tapasztalom, hogy Ruby Saw regényeinek olvasásánál fejlődök, és olyanokat tanulok, amiket iskolákban nem tanítanak, sokszor tabu, de az élethez tartozik és meg kell oldani a velük járó problémákat. Innen is köszönöm neki, az olvasási élményt és a sok jót, ami az ő könyveiben meglelhető. Ezt a könyvet két nap alatt kiolvastam, ami nálam kész csodának számít. Ha egyszer elkezded, akkor nem bírod letenni. Ha nem hiszel nekem, akkor próbáld ki te is. Köszönöm szépen az olvasási lehetőséget kedves Ruby Saw! Egy élmény volt. Sokszor kérdezik ki a kedvenc írónőm, de én nem tudok felelni rá sosem. Mostantól tudok.♥
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2020/08/ruby-saw-infer…

Pandaland P>!
Ruby Saw: Inferno

Mindenek előtt szeretném megköszönni a bizalmat és a lehetőséget, hogy megjelenés előtt olvashattam. Nagyon szépen köszönöm @Papillon_εïз! ♥

Ha egy kicsit sötétebb és nem szokványos romantikus történetre vágysz, akkor bátran ajánlom ezt a könyvet. Egyszerűen csak hagyd, hogy Inferno sötétsége magával rántson.

Amikor először találkoztam az írónőnek ezzel az ötletével, már akkor nagyon felkeltette az érdeklődésemet és tudtam, hogy nekem ez kelleni fog. Volt egy olyan érzésem, hogy merőben más oldalát ismerhetem meg, mint eddig bármelyik könyvével és nem is tévedtem. Egy sötétebb énjét ismerhettem meg ezzel a dark romance történettel, ami eszméletlenül jól sikerült. Brutálisan jó és sokkoló is egyben. Nehezen találom a szavakat, mert még mindig a történet hatása alatt vagyok és a fejemben is ezernyi gondolat zsong, miközben keresem a leesett államat és próbálok kikerülni ebből az érzelmi hullámvasútból, amibe ez a történet lökött.

„Ebben a könyvben megjelenik az emberi romlottság, kegyetlenség, a pénz bűvköre és az, hogy remény a legsötétebb pillanatban is megtalálható, illetve milyen emberi kötelékek szövődhetnek a legváratlanabb helyzetekben, pillanatokban!”

Eddig is úgy gondoltam, hogy egy remek stílussal megáldott írónőről van szó, de ez a történet után még inkább így gondolom. Ez a könyv szerintem többet érdemelne, mint 5 csillag és abszolút kedvencem lett. Remélem, hogy még fog hasonló stílusban írni, mert piszok jól bánik ezzel a sötétebb és kegyetlenebb világgal is. ♥

Bővebben: https://melcsisbookshelf.blogspot.com/2020/07/ruby-saw-…

Pesu>!
Ruby Saw: Inferno

Én ezt a történetet nagyon imádtam! Szerintem szuperül ki lett találva és fantasztikusan meg lett írva! Le a kalappal az írónő elétt! Minden mondatát imádtam! Egyszerűen nem találtam benne hibát! Úgy olvastam volna még, mert annyira jó volt! Nem egy boldog történet, nagyon is sok benne a fájdalom és a szenvedés, de mesterien meg lett írva és nagyon izgalmas volt! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Nem igazán olvastam még hasonlót sem, de engem le vett a lábamról! Nagyon jól állnak az ilyen történetek az írónőnek, ezek a kicsit sötétebb dolgok! Végig fent tartotta az érdeklődést, mindig történt valami! Gratulálok az írónőnek mert nekem most ez a könyv kedvenc lett! :))
Nagyon szépen köszönöm az írónőnek a bizalmat és hogy elolvashattam! Ismét egy fantasztikus könyvet adott ki a kezéből! ❤

2 hozzászólás
Viktória_Erdei >!
Ruby Saw: Inferno

Egyetlen hibája van a könyvnek, hogy rövid. Ebben az írónőben még nem csalódtam. Minden könyve fantasztikusan van megírva. Mindvégig fenntartja az érdeklődést, teljesen kidolgozott. Lykke a legerősebb nő, nem gondoltam volna, hogy ő is titkol valamit, de erre a csavarra nem gondoltam. Dariust végig kedveltem, valahogy én is éreztem, hogy más, mint a többi férfi.
Olvassátok az írónő könyveit.

bettina_s1997>!
Ruby Saw: Inferno

Na, ezt gyorsan ledaráltam. :)
Bevallom, kicsit hosszabb történetre számítottam, de ahogy a végére értem, pont elég volt. :)
Eseménydús volt, történtek az események folyamatosan :D
Artemis-t nagyon utáltam, szívesen képen töröltem volna, mikor spoiler.
Darius nagyon cuki volt, sejtettem már a legelején, hogy spoiler.
Összességében, nagyon tetszett a történet, nem hiába vártam a megjelenést, bár egy kicsit megkéstem az olvasással. :)

Viviana97>!
Ruby Saw: Inferno

Amikor megláttam a könyv címét és megtudtam, hogy dark-romance témájú, azonnal olvasni akartam. Nem csalódtam, minden oldalát imádtam. Nem egy hosszú könyv, de szerintem így is teljesen kidolgozott volt, legalábbis én nem éreztem azt, hogy valami hiányzott volna.
Már az első fejezetek beszippantottak és ha tehettem volna, egy helyben kiolvasom.
Imádom Dantet és az Isteni színjátékot és ezért tetszettek az utalások.

A történet szintén nagyon jó volt, néhol izgultam a szereplőkért, néhol elszörnyedve olvastam, de összességében nagyon is élveztem az egészet.

Stella_Cohen P>!
Ruby Saw: Inferno

Először is szeretném megköszönni az írónőnek, hogy megtisztelt azzal, hogy előolvashattam ezt a könyvét is. Köszönöm!
Ez a kötet nekem elnyerte a tetszésemet, mert egy olyan sötét világról szól, amiről azt gondolná az ember, hogy semmi jót nem talál ott. Maga az Inferno engem is úgy elborzasztott, mint a főszereplőnket, Raven-t. Főleg a Vörös teremtől akadtam ki. Nagyon reméltem, hogy senki nem kerül oda. A szívem szakadt meg a szereplőkért, és szurkoltam nekik, hogy előbb-utóbb megmenekülhessenek. A történet végig izgalmas volt számomra. Mindig történik valami, egy szereplő sincs biztonságban és senki sem az, akinek látszik. Ezt a könyvet inkább a dark románc kedvelőinek ajánlanám, vagy azoknak, akik elég erőseknek érzik magukat, hogy egy történet erejéig belépjenek az Inferno falai közé. A végén egyik olvasó sem fog csalódni.

Bővebben itt: https://moonlightonthesky.blogspot.com/2020/08/ruby-saw…

Slezi96>!
Ruby Saw: Inferno

Vajon van kiút a pokolból?
Nem szokványos romantikus mű, kicsit eltért az írónő általam eddig olvasott könyveitől..viszont nekem nagyon tetszett. Az elején még félve olvastam, majd egy idő után kíváncsian vártam, mi lesz a végkifejlet. Komoly érzelmi hullámvasút ez a mű, amely egyszerre taszít le a mélybe és emel fel a magasba. Megmaradtak a valódi érzelmek: bánat, gyengédség, emberség…számomra kicsit rövid volt, szívesen olvasnék egy kis folytatást, hogy mi lesz a továbbiakban Ravennel….aki számomra egy szimpatikus karakter lett.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Papillon_εïз IP>!

Ne a múlton rágódj, hanem tekints a jövőbe, azt formáld inkább. A múlt démonai csak visszahúznak.

Kapcsolódó szócikkek: Raven
Papillon_εïз IP>!

Hiába kérsz bocsánatot, a bűn, bűn marad.

Kapcsolódó szócikkek: Raven
Papillon_εïз IP>!

Az Inferno fájdalomból született, és fájdalom táplálta.

Kapcsolódó szócikkek: Raven
Papillon_εïз IP>!

Mind keresztet cipelünk, csak éppen a méretük eltérő.

Kapcsolódó szócikkek: Raven
csakegyluca P>!

– Nem hiszek benne.
– Miért nem hiszel?
– Nem tudom – mondtam halkan. – Nincs miben. Elfordult tőlem a világ.
– Pedig a szemedben ott az egész világ. Egy gyönyörű világ.

Kapcsolódó szócikkek: Raven · Snake
Papillon_εïз IP>!

Ha szökni akarsz, megölnek. Ha nem engedelmeskedsz, megölnek. Ha nem úgy nézel valakire, megölnek. Itt neked már nincs személyiséged. Te mától senki vagy.

Kapcsolódó szócikkek: Lykke
csakegyluca P>!

De nem minden arany, ami fénylik.

Kapcsolódó szócikkek: Raven
2 hozzászólás
Papillon_εïз IP>!

Szerinted pár nap elég ahhoz, hogy ilyen erős kapocs jöjjön létre két, egymás számára ismeretlen ember között?

Kapcsolódó szócikkek: Lykke · Raven
Stella_Cohen P>!

Az élet egyébként szép, csak most felhők takarják a napot, de majd eljön a derű is – mosolygott.

Kapcsolódó szócikkek: Darius
Papillon_εïз IP>!

– Van egy mondás, amit nálunk szoktak mondani – lassan kezdtem beszélni, nem tudtam, hogy hogyan fogadja majd, de így éreztem, és ki kellett mondanom. Kíváncsian felszegte az állát, folytattam: – Ha megdöglött a lovad, szállj le róla. – Felnevetett. A terítőbe martam, hogy talán mégsem volt ez olyan jó ötlet.
– Igen, ez igaz, csak az a probléma, hogy az istálló hét lakatra van zárva, és a lovam is meg van kötve – emelte meg egyik sűrű szemöldökét. Kissé ingerült lett, a hajába túrt, lenyugodott. Értettem.
– Bocsáss meg, kérlek – kértem a bocsánatát.
– Nem történt semmi. Okos vagy, figyelsz. De ezt többet inkább ne hozd fel, vagy legalábbis Vergilius előtt ne beszélj így, mert a ló mellé kerülsz.

Kapcsolódó szócikkek: Darius · Raven

A sorozat következő kötete

Álomfogó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karina Halle: Veszélyes trükkök
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás
Anna Todd: After – Miután
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt