Inferno (Álomfogó 1.) (Vergilius játékai 2.) 95 csillagozás

Ruby Saw: Inferno Ruby Saw: Inferno

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! Szól a díszesre festett felirat az Inferno vörös termében. Azonban ez nem a vendégekre vonatkozik, hanem a lányokra, akik fogságban vannak. Akik akaratuk ellenére játsszák el a megközelíthetetlen dámát. Az életük a tét. Elraboltak, meggyaláztak, kényszerítettek. Nem adom könnyen magam! Nem adom meg az örömöt Vergilius-nak! Szerepbe kényszerülök, a színpad az enyém, a nézők pedig velejéig rothadtak.
Pénz beszél, könny csurran, a lányok összeszorított ajakkal táncolnak; mert félnek. Felveszik az álarcot, behódolnak, de a lelküket nem adják.
Kiszabadulok! Nem hagyom, hogy így múljon el az életem. Megtörhetsz, de meg nem ölhetsz!

Tartalomjegyzék

>!
Book Dreams, Gyömrő, 2020
180 oldal · ISBN: 9786156155337
>!
Book Dreams, Gyömrő, 2020
180 oldal · ISBN: 9786156155344
>!
Book Dreams, Gyömrő, 2020
180 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156155467

Kapcsolódó zóna

!

Rubyverzum

43 tag · 120 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 9., 14:02 · Bővebben


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Raven · Darius · Angel · Lykke · Vergilius · Maxim · Snake


Kedvencelte 27

Most olvassa 1

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Black_widow P>!
Ruby Saw: Inferno

(…) Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.

Sötét kis lelkem minden porcikája örömtáncot jár. Kegyetlen, mocskos, velejéig romlott, fenomenális.
Sokkal többet kaptam a történettől, mint amire számítottam. A könyvben egy olyan beteg világ tárul fel előttünk, ahol farkastörvények uralkodnak. Elég egy rossz mozdulat, egy meggondolatlan szó, egy nem megfelelő pillantás és akár az életedbe is kerülhet az engedetlenséged. Az Inferno az a hely, ahol a Pénz a legnagyobb úr, minden és mindenki áru tárgya.
Olyan ütemben zajlanak az események, hogy jómagam is csak ide-oda kapkodtam a fejem. A történet egy percre sem hagyja unatkozni az olvasót, pontosan azt adja, amit egy dark romance kedvelő elvár egy ilyen stílusú könyvtől.
A spoiler és Dante Isteni színjátéka ötvözésének ötlete valami zseniális. Valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy nem éreztem, hogy a történet sablonos lenne. Túl vagyok már pár dark romance regényen, de ehhez foghatóval még nem igazán találkoztam.
spoiler
Egyetlen egy szívfájdalmam, hogy rövid volt! Szívesen olvastam volna még az Inferno világáról!

15 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Ruby Saw: Inferno

Hát ez dark romance volt a javából!
Brutális, kegyetlen, szókimondó – minden amit szeretek egy történetben. Egyetlen hibája van, túl hamar véget ért, én még nagyon nagyon szívesen olvastam volna még. Imádtam. ♥

Papírra_vetett_gondolataim>!
Ruby Saw: Inferno

Azt hiszem harmadszorra olvastam már el ezt a történetet, és bármily meglepő még mindig imádom. Az írónő eddigi összes könyvét olvastam és még olvasni is fogom úgyhogy, ha még nem olvastál tőle, akkor bátran kezd ezzel, mert egy izgalmas és feszült történetet kapsz. :)
https://www.youtube.com/watch…

Ács_Milán >!
Ruby Saw: Inferno

Először is szeretném megköszönni a lehetőséget és a bizalmat, hogy még a megjelenés előtt olvashattam az Inferno-t.
Végtelenül hálás vagyok és nagyon szépen köszönöm @Papillon_εïз! ❤❤❤

Amikor tudomásomra jutott, hogy az írónő dark romance műfajú könyvbe kezd, nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Aki olvasta már Ruby Saw műveit, az tudja, hogy az írónő azon szerzők közé tartozik, aki nem sablonos és nem mindennapi regényeket ír.

És akkor a történetről…
Inferno…
„Az Inferno fájdalomból született, és fájdalom táplálta.”

Nagyon nehéz megfogalmazni azokat a gondolatokat és érzéseket, amelyek most, olvasás után bennem vannak.
Az Inferno egy kegyetlen, mocskos és fájdalmakkal teli világ… legalábbis egyes szereplők részére…
Már a történet elején olyan esemény történt, amitől egy érző embernek kinyílik az a bizonyos bicska a zsebében. Hogy ne áruljak el pontos részleteket, úgy fogalmaznék, hogy főszereplőnk, Raven, egyik pillanatról a másikra egy olyan világba találja magát, ahova az ember lánya még álmába sem szívesen csöppenne bele. De Ravennek nem volt választása. Rettentően sajnáltam ezt a lányt, hogy ebbe a fertőbe, ebbe a megalázó és mocsok világba keveredett.
Olvasás közben többször belegondoltam, hogy én mit csinálnék egy ilyen helyzetben, mint amiben a lány kénytelen élni. Nem igazán tudtam rá válaszolni…

Maga a történet izgalmas és fordulatokban, meglepetésekben rendkívül gazdag. Sokszor majd' leesett az állam, amikor a bennem megfogalmazódó kérdésekre válaszokat kaptam.
Rengeteg érzés kavargott bennem az olvasás során végig. Sokszor úgy éreztem, mintha személyesen is jelen lettem volna és szemtanúja lettem volna a történet eseményeinek. Szinte ugyanolyan fájdalmat, kilátástalanságot és összetörtséget éreztem, mint főszereplőnk.
A romantika sem hiányzott a regényből. Viszont itt ne gondoljon senki rózsaszín és csöpögős vattacukorra, mert az ilyen szintű romantika nem ide való.

A befejezésről volt egyfajta elképzelésem. Az elképzelésem csak részben jött be, mert még az utószóban is meg tudott lepni az írónő. Azt mondanám, hogy egy édes befejezést kaptam, amire ugyan nem számítottam, de tökéletes lezárást adott a történetnek.

Kedvenc könyveim száma nem túl sűrűn gyarapodik, de most, az Inferno teljes mértékben megérdemli, hogy felkerüljön erre a listára!

„A remény ott van mindig, csak bátornak kell lenni, és ki kell nyújtani érte a kezünket.”

6 hozzászólás
KöfférTzitzah P>!
Ruby Saw: Inferno

Abban a szerencsében részesültem, hogy az írónő jóvoltából elolvashattam az Infernót és a hozzá kapcsolódó két kiegészítő novellát is, így itt is külön köszönöm a lehetőséget!

Aki azt gondolja, hogy a menny a fejünk felett lebeg valahol az éterben, a pokol pedig a föld felszíne alatt lakozik, az hatalmasat téved. Az ördög ugyanis köztünk van, gonoszságával szüntelenül mételyezi az ártatlan emberek életét, kiszipolyozza belőlük az életkedvet, teljesen megvonja tőlük a napfényt.

Raven szegénységben élő indián családból származik, s egzotikussága miatt figyel fel rá Vergilius is, aki nem arról híres, hogy futni hagyja áldozatait. A lányt ezért egy napon elrabolják, s arra eszmél, hogy a földi pokolba – az Infernóba – került, ahol nem érvényesül a megszoksz vagy megszöksz szabálya, mert elmenekülni lehetetlen. Ahogy bevezetik új életének színfalai közé, elborzadva lesz szemtanúja annak, mi zajlik az épület falai között, s hogy hova juthat el egy emberi lélek a túlélés érdekében. Az Infernóban a nők nem többek, mint felsorakoztatott, kicicomázott állatok, akiket a tehetős és befolyásos férfiak kedvük szerint használhatnak elsősorban szexre, másodsorban mindarra, ami ezen túl még beteg elméjükben felmerül. Szobatársa, Lykke támogatja abban, hogyan vértezze fel magát az újabb borzalmak látványára, és hogyan nyomja el magában a kitörési vágyat, hogy életben maradhasson. Raven számos lelki megrázkódtatáson esik át, egy percet sem tölthet teljes lelki nyugalomban. Rettegve várja, mikor jelenti be rá igényét egy újabb férfi. Megismerkedik fogvatartója jobb kezével, a titokzatos Darius-szal, aki a lány érzései szerint más, mint a többi undorító, erkölcstelen férfi. Olyan különleges kapcsolatot érez kettejük között kibontakozni, ami nem is születhetne meg más körülmények között, csakis egy ilyen borzasztó helyen, s a lány lelke akaratlanul is kinyúl a férfi felé, aki lángra lobbantja szívében a reményt. De vajon Darius is hasonlóan érez iránta, vagy Raven sejtelmei tévútra vezetnek? Kockáztasson a férfiba vetett bizalmával, vagy jobban teszi, ha inkább meglapul, és aláveti magát könyörtelen sorsának?

Ruby Saw ijesztően hiteles képet fest az Inferno kegyetlen világáról, az ott uralkodó káoszról, a megtört emberi lelkekről. Nem fél megmutatni az elképzelhető legnagyobb rosszat, azt az undorító sötétséget, mely túl sok emberben ott él, amiről a boldog tudatlanság megőrzésének érdekében nagyon gyakran nem akarunk tudomást venni. Van az a helyzet, amikor már minden küzdelem hiábavaló vagy csak olaj a tűzre, és alkalmazkodnunk kell, ha élni akarunk. Olykor félig fel kell adnunk a harcot, előhívni az árnyakat és megadni magunkat a szenvedésnek, hogy továbbra is féltve tudjuk magunkban őrizni az aprócska reményből született szikrát, amely azt súgja, egyszer minden rossznak vége szakad. Árnyalt, erős karaktereket, izgalmas cselekményt, és súlyos szembesítést kapunk ettől a történettől. Sajnos nem túl nagy terjedelmű mű, de ez egyáltalán nem megy a minőség rovására, ráadásul két kiegészítő novellát is olvashatunk, melyek az Inferno utáni eseményekről számolnak be.
[…]
Az Álomfogó sorozat mindegyik része hatást gyakorol az emberi lélekre, de főleg – érthető módon – az Inferno képes jelentősebb érzelmek kiváltására. Ruby Saw bár többnyire tabu – de annál fontosabb – témáról ír műveiben, hangot ad azoknak a nőknek, akiket a sors kegyetlen vizekre sodort, s akiket a társadalom nagy része egyáltalán nem is akar megérteni. Ilyen is van, ilyen is lehet, és borzasztó belegondolni, hogy az Inferno kevesebb része fikció, mint azt szeretnénk, vagy mint azt sokan be mernék vallani. Stílusa gördülékeny, olvasmányos, nem időzik el hosszan egy-egy apró részleten, de mégis képes megragadni a lényeget, és mélységükben képes átadni az érzelmeket. Ilyen kezdés után nagyon kíváncsian várom a folytatást, hiszen kétség sem fér hozzá, hogy az is ütős lesz.

A novellák értékelését is magában tartalmazó teljes bejegyzést itt olvashatjátok: link

Viktória_Erdei P>!
Ruby Saw: Inferno

Egyetlen hibája van a könyvnek, hogy rövid. Ebben az írónőben még nem csalódtam. Minden könyve fantasztikusan van megírva. Mindvégig fenntartja az érdeklődést, teljesen kidolgozott. Lykke a legerősebb nő, nem gondoltam volna, hogy ő is titkol valamit, de erre a csavarra nem gondoltam. Dariust végig kedveltem, valahogy én is éreztem, hogy más, mint a többi férfi.
Olvassátok az írónő könyveit.

csakegyluca P>!
Ruby Saw: Inferno

Dark romance. A műfaj amit messze ekerülök. A műfaj, amit egyetlen írónő, egyetlen könyvvel megszerettett velem. Este, amikor már jól elvoltam fáradva, jött egy kedves üzenet, hogy el szeretném e olvasni az új könyvét, az Infernot. Meg sem néztem a könyvet, a fülszövegét sem olvastam el, hanem az előző Kertvárosi pletyka olvasási élményemből mondtam azt rá, hogy igen, el szeretném olvasni. Mikor aztán megnéztem a fülszövegét, kicsit megijedtem tőle. No, de ez a minimális félelem napokkal később csillapodott bennem. Mikor arra került a sor, hogy elkezdjem, előző éjszaka kattogni kezdett az agyam azon, hogy mégis milyen lesz. Csak a helyszínre tudtam koncentrálni. Már akkor éreztem, hogy nem egy kedves kis utcában, vagy egy emeletes házban fog játszódni. Hanem egy bordélyban. Előugrottak a fejemben filmek, sorozatok címei. Legfőképpen a Wall Street pillangói, amit a hónapokban sikerült nekem is megnéznem. Meg az egyik kedvenc dalomból ez az apró részlet: „Kaszinók meg a sztriptíz bárok. Ez egy démoni tánc. Velünk jönnek a legszebb lányok laza éjszaka vár ránk". Szóval eléggé izgatott lettem, vajon mi sül ki ebből. Hajnal ötkor keltem fel, mert nem tudtam aludni. Mit is csinálhatnék? Hát persze hogy olvasok. Már az eleje úgy indult, hogy nehezen bírtam letenni. Na de ami utána történt! Azt hittem hogy kiszámítható lesz ez a könyv. Hát nem. Ahogy haladtam tovább, egyre nagyobb és nagyobb izgalmak jöttek. Szurkoltam a jónak és átkoztam a rosszat. Úgy éreztem magam mint egy versenyen. Csak ez még a versenynél is jobb volt. Kicsit én is bezárva éreztem magam Ravennel együtt. Már én is látni akartam a napfényt. Ami mindig ott lapult a könyvben, az a remény volt. Igen, eszembe jutott a Remény rabjai is (imádom ezt a filmet), de nem lehet összehasonlítani az Inferno-val. Semmiképpen sem. Mert ez női sorsokról szól. Ami lesokkolt, de nagyon. Hogy ennyire és ilyen szinten és módon megalázni egy…sőt, több nőt, az gusztustalan és nem mérvadó. Ekkor döbbentem rá igazán, hogy milyen kegyetlenek tudnak lenni a férfiak ha hatalom van a kezükben, és jobb vigyázni. Mostantól kezdve még jobban fogok figyelni. Nagyon sokat tanultam a könyvből, és nem először tapasztalom, hogy Ruby Saw regényeinek olvasásánál fejlődök, és olyanokat tanulok, amiket iskolákban nem tanítanak, sokszor tabu, de az élethez tartozik és meg kell oldani a velük járó problémákat. Innen is köszönöm neki, az olvasási élményt és a sok jót, ami az ő könyveiben meglelhető. Ezt a könyvet két nap alatt kiolvastam, ami nálam kész csodának számít. Ha egyszer elkezded, akkor nem bírod letenni. Ha nem hiszel nekem, akkor próbáld ki te is. Köszönöm szépen az olvasási lehetőséget kedves Ruby Saw! Egy élmény volt. Sokszor kérdezik ki a kedvenc írónőm, de én nem tudok felelni rá sosem. Mostantól tudok.♥
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2020/08/ruby-saw-infer…

L_B_Mariann P>!
Ruby Saw: Inferno

Egyszerűen nem értem, hogy miért nem olvastam el hamarabb ezt a könyvet! Hát én imádtam! Úgy ahogy van! Elkezdtem olvasni és szó szerint a hatalma alá kerített. Az is megfordult a fejemben, hogy kevés lesz ez az oldalszám, hiszen annyira lebilincselő a történet, de így volt tökéletes.
Beteges, gonosz és sötét történet. Téli könnyekkel, pislákoló reménnyel ami van hogy fel-fel lobbantja lángját.
Raven egy erős nő, habár saját magát nem tartja annak de igyekszik mindent megtenni a túlélés érdekében. És én, hogy izgultam minden egyes lépése, cselekedete előtt! Ő egy olyan női karakter akit még lehet igazán kedvelni.
Az Inferno-ban eltöltött napjait meséli el nekünk, hogy milyen is a pokol egyik bugyrában lenni, ahol csupa mocsok vesz körül.

Ez az első könyv amit az írónőtől olvastam, de biztos, hogy nem az utolsó!
Minden sorát imádtam! Csak ajánlani tudom! ;)

Pesu >!
Ruby Saw: Inferno

Én ezt a történetet nagyon imádtam! Szerintem szuperül ki lett találva és fantasztikusan meg lett írva! Le a kalappal az írónő elétt! Minden mondatát imádtam! Egyszerűen nem találtam benne hibát! Úgy olvastam volna még, mert annyira jó volt! Nem egy boldog történet, nagyon is sok benne a fájdalom és a szenvedés, de mesterien meg lett írva és nagyon izgalmas volt! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Nem igazán olvastam még hasonlót sem, de engem le vett a lábamról! Nagyon jól állnak az ilyen történetek az írónőnek, ezek a kicsit sötétebb dolgok! Végig fent tartotta az érdeklődést, mindig történt valami! Gratulálok az írónőnek mert nekem most ez a könyv kedvenc lett! :))
Nagyon szépen köszönöm az írónőnek a bizalmat és hogy elolvashattam! Ismét egy fantasztikus könyvet adott ki a kezéből! ❤

2 hozzászólás
Pandaland P>!
Ruby Saw: Inferno

Mindenek előtt szeretném megköszönni a bizalmat és a lehetőséget, hogy megjelenés előtt olvashattam. Nagyon szépen köszönöm @Papillon_εïз! ♥

Ha egy kicsit sötétebb és nem szokványos romantikus történetre vágysz, akkor bátran ajánlom ezt a könyvet. Egyszerűen csak hagyd, hogy Inferno sötétsége magával rántson.

Amikor először találkoztam az írónőnek ezzel az ötletével, már akkor nagyon felkeltette az érdeklődésemet és tudtam, hogy nekem ez kelleni fog. Volt egy olyan érzésem, hogy merőben más oldalát ismerhetem meg, mint eddig bármelyik könyvével és nem is tévedtem. Egy sötétebb énjét ismerhettem meg ezzel a dark romance történettel, ami eszméletlenül jól sikerült. Brutálisan jó és sokkoló is egyben. Nehezen találom a szavakat, mert még mindig a történet hatása alatt vagyok és a fejemben is ezernyi gondolat zsong, miközben keresem a leesett államat és próbálok kikerülni ebből az érzelmi hullámvasútból, amibe ez a történet lökött.

„Ebben a könyvben megjelenik az emberi romlottság, kegyetlenség, a pénz bűvköre és az, hogy remény a legsötétebb pillanatban is megtalálható, illetve milyen emberi kötelékek szövődhetnek a legváratlanabb helyzetekben, pillanatokban!”

Eddig is úgy gondoltam, hogy egy remek stílussal megáldott írónőről van szó, de ez a történet után még inkább így gondolom. Ez a könyv szerintem többet érdemelne, mint 5 csillag és abszolút kedvencem lett. Remélem, hogy még fog hasonló stílusban írni, mert piszok jól bánik ezzel a sötétebb és kegyetlenebb világgal is. ♥

Bővebben: https://melcsisbookshelf.blogspot.com/2020/07/ruby-saw-…


Népszerű idézetek

Ruby_εïз IP>!

Hiába kérsz bocsánatot, a bűn, bűn marad.

Kapcsolódó szócikkek: Raven
Ruby_εïз IP>!

– Ne a múlton rágódj, hanem tekints a jövőbe, azt formáld inkább. A múlt démonai csak visszahúznak.

Kapcsolódó szócikkek: Raven
Black_widow P>!

Amikor látod a két végletet, ami veled történhet, próbálod a kisebb rosszat választani.

Kapcsolódó szócikkek: Raven
Black_widow P>!

(…) addig kell élvezni az életet, amíg lehet. Isten nem arról híres, hogy csak úgy osztogatja a bűnbocsánatot.

Kapcsolódó szócikkek: Snake
Black_widow P>!

Én rajtam jutsz a kínnal telt hazába, én rajtam át oda, hol nincs vigasság, rajtam a kárhozott nép városába. Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.

19 hozzászólás
Black_widow P>!

Az élet elég kegyetlen (…).

Kapcsolódó szócikkek: Darius
Stella_Cohen P>!

Magadat kell legyőznöd azért, hogy mások sohase győzhessenek le.

Kapcsolódó szócikkek: Raven
Ruby_εïз IP>!

Mind keresztet cipelünk, csak éppen a méretük eltérő.

Kapcsolódó szócikkek: Raven
Ruby_εïз IP>!

Az Inferno fájdalomból született, és fájdalom táplálta.

Kapcsolódó szócikkek: Raven
Black_widow P>!

(…) mennyit ér az embereknek egy másik ember élete?

Kapcsolódó szócikkek: Raven

A sorozat következő kötete

Álomfogó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Vincent: Stray – Kóborok
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár
Robin LaFevers: Sötét diadal
Diana Gabaldon: Az idegen
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Epres Szonja Lili: Éjszakánként furcsa hobbim lett 1.