Gázt ​neki, Chiara! 16 csillagozás

Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

Az ​autóversenyzés nem nőknek való, mondják.
Chiara De Felice álmát azonban ez a kijelentés nem tudja szétzúzni. A fiatal olasz lány gyerekkora óta az autók és a sebesség megszállottja.
Egy utcai gyorsulási versenyen az egykori Forma-1-es pilóta, Alessio Marino felfigyel a szélvész lányra, és lehetőséget ajánl neki, hogy megmutathassa, van helye egy nőnek az autóversenyzés királykategóriájában.
Chiara nehezen illeszkedik be, és sok sérelem éri a háta mögött. Leginkább az egyik rivális csapat pilótájától, a belga Warre Janssens-től kap hideget-meleget a pályán és azon kívül. A rivalizálásuk megmérgezi az egész száguldó cirkusz légkörét.
Azt gondolná az ember, hogy ebben a sportágban nincsen helye a szerelemnek, főleg, ha az a bizonyos kedves férfi a rivális csapat versenyzője.
Miro Koskinen, a finn szuperpilóta addig a pillanatig csak a versenyzésnek él, amíg meg nem látja Chiarát. A lány tökéletes ellentéte a higgadt skandinávnak, ám mégis lángra… (tovább)

>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
266 oldal · ISBN: 9786150051949
>!
MyBook, Budapest, 2019
268 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150051505

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Allegra De Felice · Chiara De Felice · Miro Koskinen · Warre Janssens


Kedvencelte 2

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 72


Kiemelt értékelések

>!
penzesliza P
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

Rubynak eddig mindegyik könyvéhez szerencsém volt, és el kell ismernem a mostani legújabb könyve, a Gázt neki Chiara! című könyve messze a legjobb lett.

A történetet négy szemszögből ismerhetjük meg: Chiara, Miro, Warre, és Allegra szempontjából.
Egy utcai gyorsulási versenyen az egykori Forma-1-es pilóta, Alessio Marino felfigyel Chiarára, aki ezek után esélyes lehet nőként, hogy világbajnok legyen. Ám, akadnak ellenfelei: a belga pilóta, Warre Janssens és a skandináv Miro. Miro ugyan az első pillanattól kezdve teljesen odavan a lányért.
Vajon ki lesz a világbajnok? Sikerül Chiarának megbirkóznia a nehézségekkel?

Eddig ez a kedvenc könyvem Rubytól. Nagyon látszik, hogy szívét-lelkét beleadta ebbe a könyvbe. Persze az előzőekbe is, de ezt a könyvét még különlegesebbnek éreztem. A szereplőket az elején furcsálltam és inkább Warre és Allegra nőtt a szívemhez, de később Miro és Chiara is nagy kedvencem lett. Chiara személyében saját magamat is megláttam

Kicsit nehezen indult be nálam a történet, így picit féltem, hogy el fogom húzni az olvasását, de utána mikor leültem rendesen olvasni, akkor ott befaltam a megmaradt fejezeteket. És azt kell mondanom, hogy: azta!
Aki olvasta az előző köteteit Rubynak, és nem annyira tetszett neki, az olvassa el ezt, és akkor teljes mértékben meg fog változni a véleménye.
Körülbelül a felénél járhattam, amikor még saját magamat is felismertem a könyvben, így ennek következtében még jobban hozzám nőtt a történet, és a szereplők is.
Azt imádom Rubyban, hogy legyen bármennyi szereplőszemszög: mindig meg tudja oldani, hogy izgalmas és meglepő legyen az olvasó számára az adott könyv. Ez a kötete egy hatalmas előrelépés volt. Minden romantikus, (nem csak) Forma-1 rajongónak ajánlom! Garantáltan magába szippant és elvarázsol.

Olvasd blogon (+képekkel) » https://mindenamikonyvek.blogspot.com/2019/06/ruby-saw-…

>!
Dsheavenofbooks
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

„A könyv középpontjában a Forma-1 áll, de szerencsére Ruby úgy és olyan mennyiségben adagolta ezt a témát, hogy az számomra, egy Forma-1-hez nem értő és nem kifejezetten szerető ember számára is izgalmas tudott lenni. Sőt! Élvezetes. Szerettem az összes olyan jelenetet, amelyekben mélyebben elmélyülhettünk a sportban, jó volt olvasni olyan dolgokról, amik úgy általában a komfortzónámon kívül esnek.”

A teljes értékelés: http://dsheavenofbooks.blogspot.com/2019/05/ruby-saw-ga…

>!
csfannie P
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

"Nem mondom, hogy hibátlan kötet, de tökéletesen megfelel egy kikapcsoló, nyári olvasmány gyanánt. Laikusként betekintést nyerhettem a Forma-1 világába, és abszolút nem volt olyan érthetetlen, mint ahogy gondoltam, mikor a fülszöveget olvastam. Mondanom sem kell, nőként megdobogtatta a szívem, hogy nem csak férfiak vannak a verseny középpontjában, ráadásul ez a vörös démon még meg is izzasztotta Koskinent és Warre-t.
Akadtak meglepetések, nem várt fordulatok, mindezek ellenére szerintem egyértelmű volt a végkimenetel, de nem is baj, hiszen így lett mindenkinek happy end a 2005-ös év után."

Bővebben…
https://fannislibrary.blogspot.com/2019/07/ruby-saw-gaz…

>!
Sisyll
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

„Anyám szkeptikusan közelítette meg a dolgot. Valahol megértettem, mert tényleg meseszerű volt az egész, de akartam, hogy a "cirkusz” részese lehessek. Csak egy oldalt szerettem volna abból a mesekönyvből."

S lám megadatott, nem is egy oldal, hanem egy egész kis könyvecske. :)
Na de miről is szól ez a bizonyos könyv?
Egy igazán nem hétköznapi témáról: Chiaráról, a vagány olasz csajról, aki meseszerűen belecsöppen a Forma 1 világába.
Mikor megtudtam miről fog szólni Ruby legújabb könyve nagyon izgatott lettem. Jómagam is sokáig a száguldó cirkusz szerelmese voltam, lázasan néztem az időmérőket és futamokat, s hazudnék, ha azt mondanám, hogy fiatal lányként sosem gondoltam arra, hogy ha nagy leszek, Forma 1-es pilótaNŐ leszek. Mert de. Aztán persze a piros Ferráriból nem lett semmi, csak egy kis piros Corsa, no meg a biztonságos vezetés.
Szerencsére főhősnőnk, Chiara tökösebb volt nálam és egyből bele is csapott a lecsóba.
De hogy ne legyen olyan egyszerű a történet, a Forma 1-es Hamupipőke kalandjait rajta kívül még három szemszögből láthatjuk. Ezeken a szemszögeken keresztül pedig igazán mélyrehatóan megismerhetjük a szereplőket. Van itt minden: szőke herceg, dacos kishúg, örök ellenség. S amit igen csak nagyra tudtam értékelni: karakterfejlődés.

Talán a váltott nézőpontok miatt, talán azért, mert a száguldó cirkuszról beszélünk, de nagyon pörögtek a lapok. Olvastam volna még egy darabig. Kifejezetten kellemesen esett, hogy Ruby nem csak bedobálta a helyszíneket, meg Forma 1-es kifejezéseket, hanem tudta is miről beszél, mivel ő maga is a sportág rajongója volt éveken keresztül.
Plusz pozitívum, hogy sikerült megtalálnia az aranyközéputat. Pont annyi került bele a sportágból, hogy szerintem az is élvezni fogja a könyvet, aki szereti, és az is, akitől elég messze áll ez a világ.

Szóval, ha csíped a tündérmeséket, de nem valami hétköznapira vágynál, s esetleg belefér egy kis olasz mentalitás is a dologba, akár némi benzingőz meg égett gumi szag, ne habozz, gázt neki! ;)

>!
Pandaland
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

Kicsit tartottam a könyvtől, hogy nem fog tetszeni, mert a Forma-1 nagyon nem az én világom, de kellemesen csalódtam. Remekül szőtte az írónő eköré a történetet. Örülök annak, hogy kicsit jobban bepillantást nyerhettem „ebbe a világba” is. Nagyon olvastatta magát, tele van cselekménnyel, szerethető szereplőkkel és egy percig se unatkoztam, teljesen beszippantott. A megálmodott karakterek remekül eltaláltak és mindamellett összetettek is voltak, egyáltalán nem éreztem túlzásnak azt, ahogyan szép lassan ők is változtak az őket ért hatásoknak köszönhetően. Szerintem teljesen hihető volt és imádtam, hogy ennyire különböznek. Érdekes volt látni azt, hogy miként találnak önmagukra és egymásra. Kellő humorral és romantikával volt megfűszerezve a történet. Kellemes kikapcsolódást adott.

>!
MajaShine9
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

Régen olvastam ennyire összetett karakterekről, amik nagyon jól elkülönülnek. A négy szemszög érezhető. Minden szereplő lélegzik. Durván áramlanak az érzelmek. A Forma 1es szál nagyon jól bele lett építve.
spoiler De ezt leszámítva nagyon olvasmányos és beszippant.

>!
inci81 P
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

Egy magával ragadó történet a Forma-1 világából.
Lendületes olvasmány egy nőről aki a férfiak uralta közegben mutatja meg, hogy igenis ott a helye.
Nemcsak a száguldásról, az autóversenyzésről szól ez a regény, hanem ott van a romantika is, no meg a humor, amely megfűszerezi a lapokra írt sorokat.

Imádtam az első sorától az utolsóig!

>!
Linuska_lina
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

Gázt neki, Chiara!

Abban a megtiszteltetésben lehet részem, hogy a kezdetektől elolvashattam az írónő könyveit és nemrégiben szerencsém volt a Gázt neki, Chiarát is a kezembe venni. Nem tudom hogy csinálja az írónő de folyamatosan felülmúlja önmagát én pedig csak ámulok és bámulok.
A történet teljesen elragadott és elrepített engem egy olyan világba, ami számomra tartogatott új információkat és érdekességeket. De természetesen nem csak emiatt fogott meg a könyv. Tetszik az, hogy van benne cselekmény és az események olvastattják magukat, időm sem volt unatkozni és nem is fordult meg a fejemben, hogy egy percre is letegyem. Lehet emiatt az utcán egy kicsit furán festettem, de egyáltalán nem zavart, mert annyira beszippantott, hogy senkire és semmire nem tudtam a regényen kívül figyelni.
A személyleírások is érzékletesek lettek és természetesen nekem is lettek kedvenc szereplőim, akik örökre velem fognak maradni. Ragaszkodom hozzájuk foggal, körömmel. A szerelmi szál itt is megjelenik és valami elképesztően csodálatos módon lett megírva. Az én szívemben is új szerelem gyúlt.
A történet olvasása közben sokat nevettem, szomorkodtam, izgultam a szereplőkért, egy-egy könnycseppet ejtettem és ami a legfontosabb felkapott mint egy tornádó és valószínűleg mindig is a rabja leszek, amit egyáltalán nem sajnálok.
Megint csak Gratulálni tudok Ruby Sawnak, aki egy csodálatos nő és akinek a regényei ugyan ilyen csodálatosak. Sokaknak példa értékű lehetsz és örülök, hogy megismerhettelek és ismerlek és köszönöm azt a Bizalmat amit kapok tőled nap, mint nap.
Ezt a regényt én csak ajánlani tudom, azoknak is akik már olvasták a regényeit és azoknak is akik még nem. Nekik üzenem, kezdj bele és sose fogod megbánni.

Az első számú rajongó. ☺️

>!
Orinaka_Ildikó
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

Miután az első három regényét olvastam az írónőnek úgy ezt is beszereztem, pedig a Forma 1 a lehető legtávolabb áll tőlem. Mind ezek ellenére egy nagyon bájos történetet kaptam valódi érzelmekkel és a sport jelenléte is tökéletesen illett bele. A fejlődés szembetűnő és le a kalappal.

>!
Lady_bookworm
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Igazából Ruby megalkotta az én témámat.
Mindig is versenyzős típus voltam, és vagyok is, de! sose szerettem a Forma1-et. Rally párti vagyok, és mikor megtudtam, hogy a versenyzés alatt ő nem a rally-t értette, kissé elszontyolodtam, és ezzel együtt kíváncsivá is tett az írónő.
Eddigi könyvei közül, talán ezt vártam leginkább, mivel a történet előrehaladtával a vakmerő, félelmet nem ismerő hősnőben magamra leltem.
Igen.. Lehet mondani, hogy ezzel minden könyvmoly így van, de mind a férfiakhoz való hozzá állása, a stílusa ebbe mind magamra ismerek.
A szereplők mind a helyükön vannak, a történet nagyszerű.
Viszont bizonyos részeket, pl a versenyzést én jobban kifejtettem volna, és a szerelmi szálat kicsit tovább húztam volna.
Ettől függetlenül én imádtam!
Ajánlani tudom minden forró vérű igazi játékosnak!


Népszerű idézetek

>!
Papillon IP

– Az élet is fáj, nem? Aztán mégis túléljük (…)

Kapcsolódó szócikkek: Chiara De Felice
>!
Papillon IP

– Azzal a csotrogánnyal úgy nézel ki, mint Hamupipőke a tökhintóval. Csak éppen a varázslat előtt.

>!
Papillon IP

A szerelem nem válogat – mondják ezt is –, de olykor lehetne egy kicsit körültekintőbb!

Kapcsolódó szócikkek: Allegra De Felice
>!
Papillon IP

– Ez nem az életed, ez csak a megélhetésed! Ez csak verseny. Az élet ott kezdődik, amikor szeretsz és viszontszeretnek. A család az élet, nem ez!

Kapcsolódó szócikkek: Allegra De Felice
>!
csfannie P

De ha van, aki jobb nálunk, azt általában illő elfogadni. Vagy addig hajtani, amíg mi is jobbak nem leszünk.

141. oldal

>!
penzesliza P

Allegra igyekezett a közelembe kerülni, de lepöcköltem, mint egy szélvédőre ragadt bogarat.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Warre Janssens
>!
csfannie P

És élve eltemet a rengeteg ki nem mondott szó.

176. oldal

>!
Papillon IP

Tényleg nem voltam kész rá, hogy a világ ünnepeljen. Az az igazság, hogy attól tartottam a leginkább, hogy ha megnyerem az idényt, akkor olyan magasra teszem a lécet, hogy utána nem leszek képes megugrani. Egy világbajnoknak pedig idényről idényre jobbnak kell lennie. Bizonyítani, hogy nem hiába került a tabella élére. Nem bíztam eléggé magamban.

Kapcsolódó szócikkek: Miro Koskinen
>!
Sisyll

Anyám szkeptikusan közelítette meg a dolgot. Valahol megértettem, mert tényleg meseszerű volt az egész, de akartam, hogy a "cirkusz” részese lehessek. Csak egy oldalt szerettem volna abból a mesekönyvből.

36. oldal Chiara

Kapcsolódó szócikkek: Chiara De Felice
>!
penzesliza P

Fesztelen volt, mégis egyenes. Félénk, de határozott. Gyönyörű, de veszélyes. Olyannak hatott, mint egy szelidítésre váró kanca.

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Miro Koskinen

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A beosztott
Anne L. Green: Elvarratlan szálak
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Lakatos Levente: Szeress jobban!
Graeme Simsion: A Rosie projekt
Meggin Cabot: A fiú a házból
Katarina Mazetti: Pingvinélet
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
J. Goldenlane: Pokoli balhé
K. D. Niki: A sors hullámain