Gázt ​neki, Chiara! (Gázt neki! 1.) 85 csillagozás

Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

Az ​autóversenyzés nem nőknek való, mondják.
Chiara De Felice álmát azonban ez a kijelentés nem tudja szétzúzni. A fiatal olasz lány gyerekkora óta az autók és a sebesség megszállottja.
Egy utcai gyorsulási versenyen az egykori Forma-1-es pilóta, Alessio Marino felfigyel a szélvész lányra, és lehetőséget ajánl neki, hogy megmutathassa, van helye egy nőnek az autóversenyzés királykategóriájában.
Chiara nehezen illeszkedik be, és sok sérelem éri a háta mögött. Leginkább az egyik rivális csapat pilótájától, a belga Warre Janssens-től kap hideget-meleget a pályán és azon kívül. A rivalizálásuk megmérgezi az egész száguldó cirkusz légkörét.
Azt gondolná az ember, hogy ebben a sportágban nincsen helye a szerelemnek, főleg, ha az a bizonyos kedves férfi a rivális csapat versenyzője.
Miro Koskinen, a finn szuperpilóta addig a pillanatig csak a versenyzésnek él, amíg meg nem látja Chiarát. A lány tökéletes ellentéte a higgadt skandinávnak, ám mégis lángra… (tovább)

>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
292 oldal · ISBN: 9786150051949
>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
280 oldal · ISBN: 9786150051956
>!
MyBook, Budapest, 2019
268 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150051505

Kapcsolódó zóna

!

Rubyverzum

42 tag · 119 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 5., 00:10 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Allegra De Felice · Warre Janssens · Chiara De Felice · Miro Koskinen · Alessio Marino


Kedvencelte 7

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 92

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

NEGATÍV KRITIKA KÖVETKEZIK, HA SZERETED A KÖNYVET KÉRLEK GÖRGESS TOVÁBB! KÖSZÖNÖM!

Már lassan egy hete is van, hogy befejeztem az olvasást, de képtelen voltam értékelést írni.
Az oka egyszerű, ha hirtelen felindulásból írok az nagyon csúnya lett volna.
Rájöttem, hogy vannak olyan írók az életemben, akikkel nem leszek jóban.
Próbálkozhatom kedvemre, de mindig elrúgják nálam azt a bizonyos pöttyöst, és elképesztő módon felidegesítem magamat.
Ruby Saw ilyen.
Ugyanakkor nagyon megosztó is a számomra.
Minden története alapkövei tetszenek, izgalommal várom az olvasási kezdetet, de a végére csalódom.
A negatív élményem háttere, az olyan karakterek életre keltése, aki egy büdös nagy nulla jellemileg, de hisztizik természetesen.
Azt jó látni, hogy fejlődnek az idő teltével, és talán nemének megfelelően kialakul az élete.
De, még mindig nincsenek kidolgozva a részletek, túl rövidnek érzem, szívesen olvasnék egy igazán kibontakozó történetét, ahol minden a helyén van.

Ez a kötete érdekes volt számomra, abból a tényből, hogy nem vagyok Forma-1 rajongó.
Sőt, elnézést kérek mindenkitől aki szereti, de ez a sportág nem ember központú, nekem a sport azon fogalmat takarja, ahol a személy fizikai megnyilvánulásából lesz eredmény. Ami technikai főleg, abban nem látok potenciált, de persze ez is az én véleményem.
Visszatérve a történetre, megkaptam szokás szerint a „főhősnőt”, aki megint csak egy csődtömeg, hatalmas szájjal, nagy önbizalommal. Csodás.
Viszont, valóban van jellemfejlődés, és itt sokkal jobban élvezhető volt, mint az eddigi könyvekben.
Érdekesnek találom ezt a világot is.
Valahol meglehet érteni, miért rajonganak ilyen sokan a sebesség őrületért.
Érdekes volt olvasni, milyen tematika szerint építette fel az írónő a cselekményszálat, hogy változtatott, érezhetően csiszolt a kötet felénél, és mennyire jobb lett a végére.
Tulajdonképpen eddig ez a története áll tőlem a legtávolabb, ugyanakkor van benne valami amit ki kell emeljek.

Kedves Írónő!

A fent leírtakat tartom, mert minek is írtam volna, ha nem így gondolom.
De, én aki nagyon széles körben olvasok, igen csak ritkán tapasztalom, hogy egy író merész és bátor lenne a könyvei terén.
Minden egyes történeted, egy olyan világot ismertet meg olvasójával, ami ritka.
Színes vagy, ami külön öröm a számomra, ha kiterítjük a könyveidet, változatosak tematika szerint.
Ezt külön szeretettem volna leírni, mert ezt nagyon tisztelem benned, hogy mersz és vállalsz olyan témákat, amit kevesen.
Biztos fogok olvasni tőled, hiába írtam nem, ismerem magam.
Egyszer, talán lesz olyan műved is, amibe nem fogok tudni belekötni, vagy nem is akarok.
Szóval írjál, fel ne add!
Csak kérlek, egyszer egy belevaló hölgyeményt is hozz el nekem, akitől nem hullik a hajam!

Tisztelettel, egy morgós olvasód!

Vegyes, mint mindig, de ez egyéni és vélemény mielőtt még valaki vérszemet kap és harcra felhívásnak érezné, köszönöm.

8 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

A könyv alaptörténete nagyon tetszett, szeretem az autós akciófilmeket, úgyhogy kíváncsian álltam neki ennek a könyvnek is. A fogalmazásmódban már vannak kivetnivalók, sokáig gondolkodtam, hogy 3,5 vagy 4 csillagot adjak-e rá, de mivel az alaptörténete tényleg nem rossz, így inkább a 4 csillag mellett döntöttem. Chiara egy igazi vérbeli kemény lány, akinek a lételeme az autóversenyzés, hamar, szinte mesébe illő módon sikerül bejutnia komolyabb körökbe, hogy aztán spoiler Egyetlen egy dolog nagyon zavart a kötetben, hogy sokszor csak objektív megközelítésből olvashattuk a cselekményeket, nem volt mellette érzelem, vagy ha helyenként volt is, akkor is összecsapottnak és kevésnek éreztem. Szerintem fontos, hogy a cselekmények leírása mellett az érzelmeket is jól át tudja adni egy író. Voltak persze hibák a könyvben, de összességében élvezhető volt.

Papírra_vetett_gondolataim>!
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

Ez a történet olyan volt, mintha mi magunk is egy száguldó autóba ülnénk. Repesztettük vagy kétszázzal, néha nagyokat fékeztünk, hogy ne csússzunk ki a kanyarból, de végül beértünk, és megnyertük a versenyt.

Ruby Saw karakterei még mindig szinte élnek, a cselekményszál izgalmas és fordulatos, az írónő stílusa pedig olyan könnyed, hogy csak úgy pörögnek a lapok.

Igazán sodrólendületű, vagány kötetről van szó, amit mindenféleképpen érdemes elolvasni ! Sajnálom, hogy féltem eleinte ettől a kötettől, most már tudom, hogy Ruby Saw olyan dolgokról is érdekesen tud írni, ami tőlem fényév távolságokra vannak.

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/08/v…

turanett P>!
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

A borító teljesen elvarázsolt. Már egy ideje szemezgetek vele. A forma 1 nem igazán az én világom. Jó pár évig laktam Mogyoródon, nekem csak a zajt és a tömeggel való bosszúságot jelentette. Nem mondom, hogy a könyv hatására elkezdem majd figyelemmel kísérni a száguldó cirkuszt, de egy picit sikerült megkedveltetnie velem ezt a sportot. Érdekes volt róla olvasni.
Maga a téma választás jó volt, számomra egy kissé szokatlan volt 4 szempontból követni az eseményeket, de tetszett ez a fajta megközelítés. Ugyanakkor lehet, hogy ez volt a baja is, mert valahogy elvesztek a dolgok. Nekem hiányzott, hogy Chiara kapcsolata hogyan is bontakozott ki, egy nagy rohanásnak tűnt az egész. Csak követték egymást a versenyek és egyszer csak össze jöttek. Semmi kémiát nem éreztem közöttük. Na Allegrával viszont más volt a helyzet. Náluk volt kémia, nem is kicsi, csak a pasi volt egy arrogáns paraszt. Róluk szerettem olvasni.
Összességében nem volt rossz, gyorsan lehet vele haladni, mert olvastatja magát. A történet is pörgős, de kissé kiforratlan. Pár dolog hiányzik belőle.

Ács_Milán>!
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

Azzal szeretném kezdeni, hogy ismételten köszönöm az írónőnek, hogy olvashattam ezt a regényét is!

Mielőtt elkezdtem olvasni Chiara történetét, a fülszöveget elolvastam és a lelkesedésem nem igazán hágott a tetőfokára, mivel nem az én sportom a Forma-1.
Soha nem voltam voltam F1 rajongó. Persze akarva-akaratlanul láttam egy-egy részletet a tévében közvetített futamokból, mert a családom férfi tagjai figyelemmel követték a „száguldó cirkusz” eseményeit.
Ettől függetlenül szórakoztató olvasmány volt számomra Chiara története, mert a verseny mellett inkább a szereplők megismerésére fektettem nagyobb hangsúlyt.
Maga a történet egy kerek, egész. Érthető és stilisztikailag teljesen rendben volt.
A szereplők is szerethető karakterek voltak és még, az elején unszimpatikus szereplő is a végére az ellenkező érzelmet váltotta ki belőlem.
Aki amolyan semleges szereplő maradt számomra, az Miro. Ő olyan kis töketlen fiú benyomását keltette bennem.
Határozottan tetszett Chiara kitartása, eltökéltsége az álmai megvalósítása iránt, mert ez egy jó példa volta arra is, hogy semmi sem lehetetlen, csak küzdeni kell érte. Persze azért jó időben, jó helyen is kell lennie az embernek.

Amit kevésnek találtam vagy hiányoltam a történetben:
A szerelmet és a nagy fellángolást nem igazán éreztem a két szereplő között. Személy szerint, én teljesen más személybe szerettem volna bele Chiara helyében.
Szerettem volna, ha több olyan esemény is történik, amit előre nem vártam, ami meglepetésként hat és amitől mondjuk leesett volna az állam.

Én ezt a regényt elsősorban inkább a fiatal korosztálynak ajánlanám és természetesen a Forma-1 rajongóknak kötelező olvasmány!

penzesliza>!
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

Rubynak eddig mindegyik könyvéhez szerencsém volt, és el kell ismernem a mostani legújabb könyve, a Gázt neki Chiara! című könyve messze a legjobb lett.

A történetet négy szemszögből ismerhetjük meg: Chiara, Miro, Warre, és Allegra szempontjából.
Egy utcai gyorsulási versenyen az egykori Forma-1-es pilóta, Alessio Marino felfigyel Chiarára, aki ezek után esélyes lehet nőként, hogy világbajnok legyen. Ám, akadnak ellenfelei: a belga pilóta, Warre Janssens és a skandináv Miro. Miro ugyan az első pillanattól kezdve teljesen odavan a lányért.
Vajon ki lesz a világbajnok? Sikerül Chiarának megbirkóznia a nehézségekkel?

Eddig ez a kedvenc könyvem Rubytól. Nagyon látszik, hogy szívét-lelkét beleadta ebbe a könyvbe. Persze az előzőekbe is, de ezt a könyvét még különlegesebbnek éreztem. A szereplőket az elején furcsálltam és inkább Warre és Allegra nőtt a szívemhez, de később Miro és Chiara is nagy kedvencem lett. Chiara személyében saját magamat is megláttam

Kicsit nehezen indult be nálam a történet, így picit féltem, hogy el fogom húzni az olvasását, de utána mikor leültem rendesen olvasni, akkor ott befaltam a megmaradt fejezeteket. És azt kell mondanom, hogy: azta!
Aki olvasta az előző köteteit Rubynak, és nem annyira tetszett neki, az olvassa el ezt, és akkor teljes mértékben meg fog változni a véleménye.
Körülbelül a felénél járhattam, amikor még saját magamat is felismertem a könyvben, így ennek következtében még jobban hozzám nőtt a történet, és a szereplők is.
Azt imádom Rubyban, hogy legyen bármennyi szereplőszemszög: mindig meg tudja oldani, hogy izgalmas és meglepő legyen az olvasó számára az adott könyv. Ez a kötete egy hatalmas előrelépés volt. Minden romantikus, (nem csak) Forma-1 rajongónak ajánlom! Garantáltan magába szippant és elvarázsol.

Olvasd blogon (+képekkel) » https://mindenamikonyvek.blogspot.com/2019/06/ruby-saw-…

2 hozzászólás
petroczki_kitti I>!
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

Mindenképpen el akartam olvasni ezt a könyvet, mert eddig Ruby mindegyik könyve nagyon tetszett. Az értékelések miatt halogattam és kár volt. Az Inferno marad a kedvencem, de nem csalódtam. Köszönöm az élményt.

1 hozzászólás
Hópárduc P>!
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

Gyorsan olvasható könyv.
A Forma 1 miatt egyáltalán nem az én világom.
Az események elég pörgősek voltak, de valami mégis hiányzott belőle.
A szereplők átlagosak, kedvencem nem igazán lett. Végére azért összerázódtak.
Nálam egyszer olvasós.

2 hozzászólás
Dsheavenofbooks>!
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

„A könyv középpontjában a Forma-1 áll, de szerencsére Ruby úgy és olyan mennyiségben adagolta ezt a témát, hogy az számomra, egy Forma-1-hez nem értő és nem kifejezetten szerető ember számára is izgalmas tudott lenni. Sőt! Élvezetes. Szerettem az összes olyan jelenetet, amelyekben mélyebben elmélyülhettünk a sportban, jó volt olvasni olyan dolgokról, amik úgy általában a komfortzónámon kívül esnek.”

A teljes értékelés: http://dsheavenofbooks.blogspot.com/2019/05/ruby-saw-ga…

csfannie P>!
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!

"Nem mondom, hogy hibátlan kötet, de tökéletesen megfelel egy kikapcsoló, nyári olvasmány gyanánt. Laikusként betekintést nyerhettem a Forma-1 világába, és abszolút nem volt olyan érthetetlen, mint ahogy gondoltam, mikor a fülszöveget olvastam. Mondanom sem kell, nőként megdobogtatta a szívem, hogy nem csak férfiak vannak a verseny középpontjában, ráadásul ez a vörös démon még meg is izzasztotta Koskinent és Warre-t.
Akadtak meglepetések, nem várt fordulatok, mindezek ellenére szerintem egyértelmű volt a végkimenetel, de nem is baj, hiszen így lett mindenkinek happy end a 2005-ös év után."

Bővebben…
https://fannislibrary.blogspot.com/2019/07/ruby-saw-gaz…


Népszerű idézetek

Ruby_εïз IP>!

– Az élet is fáj, nem? Aztán mégis túléljük (…)

Kapcsolódó szócikkek: Chiara De Felice
csfannie P>!

De ha van, aki jobb nálunk, azt általában illő elfogadni. Vagy addig hajtani, amíg mi is jobbak nem leszünk.

141. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Allegra De Felice
penzesliza>!

Minden sokkal jobb lett volna, ha farokkal a lábam között születek.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Chiara De Felice
Ruby_εïз IP>!

– Azzal a csotrogánnyal úgy nézel ki, mint Hamupipőke a tökhintóval. Csak éppen a varázslat előtt.

Ács_Milán>!

Mondják, hogy a szerelem vak. Oké. A szerelem nem válogat – mondják ezt is –, de olykor lehetne egy kicsit körültekintőbb!

Kapcsolódó szócikkek: Allegra De Felice
Ruby_εïз IP>!

A szerelem nem válogat – mondják ezt is –, de olykor lehetne egy kicsit körültekintőbb!

Kapcsolódó szócikkek: Allegra De Felice
Ács_Milán>!

Az élet ott kezdődik, amikor szeretsz és viszontszeretnek.

Kapcsolódó szócikkek: Allegra De Felice
csfannie P>!

Akkora egója volt, hogy nem tudom hogyan tuszkolta bele abba a kicsi autóba.

93. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Allegra De Felice
Ruby_εïз IP>!

– Ez nem az életed, ez csak a megélhetésed! Ez csak verseny. Az élet ott kezdődik, amikor szeretsz és viszontszeretnek. A család az élet, nem ez!

Kapcsolódó szócikkek: Allegra De Felice
Garbai_Ildikó P>!

Életemben nem gondoltam volna,hogy egy pillantás ennyire képes. Világokat teremt és rombol le.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Miro Koskinen

A sorozat következő kötete

Gázt neki! sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Leiner Laura: Mindig karácsony
Leiner Laura: Higgy nekem
Farkas Andrea: A Főnök ajánlata
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Leiner Laura: Emlékezz rám
Beth O'Leary: Otthoncsere