Csak ​két lépés Észak 70 csillagozás

Ruby Saw: Csak két lépés Észak

Észak-Korea. ​Egy földrész, aminek a puszta hallatán összeszorul az emberek gyomra.
Hadley Hilson újságíró azonban nem így volt ezzel, és csatlakozott a volt egyeteme tanulmányi kirándulásához, ami Dél-Koreába indult, de érintőlegesen az északi határhoz is. Az újságíró élete nagy sztorijára készül, az Észak- és Dél-Korea közti különbségek bemutatásával.
A drogok nem illegálisak északon, mégis elkülönítik a busznyi diákot a határnál, miután füvet találnak az egyik táskában.
A csoportot kísérő professzor furcsán viselkedik. Amerika nem töri magát, hogy a dolgok után járjon.
Hadley-t furcsa élmény éri: taszítja, de egyben vonzza is Jin Park ezredes, amire nem tud magyarázatot adni.
Jin küzd a szívével és a józan eszével, de alul marad a harcban.
Meddig megy el egy újságíró a tökéletes sztoriért? Vajon ott a katonák tényleg mindent megtehetnek? Ki áll az egésznek a hátterében?
Korrupció, hatalom, élni akarás, vágy és szenvedély.

Egy… (tovább)

>!
MyBook, Budapest, 2019
242 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150040844
>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
240 oldal · ISBN: 9786150045405
>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
256 oldal · ISBN: 9786150045399

Kapcsolódó zóna

!

Ruby Saw

31 tag · 73 karc · Utolsó karc: 2020. szeptember 26., 15:23 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Hadley Hilson · Jin Park · Aaron Parker · Soon Hong


Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 96

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

christine>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

Részlet az értékelésből: „Ugyanezt a módszert alkalmazta Ruby is: mégis mi a bánat történhetne egy egyszerű tanulmányi kiránduláson? Semmi. Jaj, várj, hova is mennénk? Észak-Koreába? Hűha, de hisz az az ország háborúban van a Déliekkel. Ennek a mindennapi eseménynek ez az első olyan eleme, amitől egy kicsit több, egy kicsit másabb. A többire csak akkor jön rá az olvasó, ha belemélyed ebbe a szuper történetbe."

Köszönöm az élményt! <3

Bővebben a blogon: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2019/01/ruby-saw-…

2 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

„– Béke vagy a háborúban.”

Erős a gyanúm, hogy jó rég voltam ilyen vegyes érzésekkel, egy nagyon várt könyv olvasása után.

De kezdem az elején, hisz az írónő nem volt ismeretlen számomra, már két könyvét volt szerencsém olvasni, melyekkel többé – kevésbé alakult jól a „kapcsolatom”.

Ezt a könyvét már az első körben eldöntöttem megveszem és elolvasom.
Ugyanis legnagyobb bánatomra, nagyon kevesen írnak ázsiai férfiról erotikus könyvet, ez van vállalom más vonz, mint az átlagot.
Ettől függetlenül megtetszett a merész téma választás, hisz Észak – Korea nem éppen vonzó és persze a könyvben sem pozitív oldalról van megközelítve, mégis megörültem.
És akkor talán másképpen fogalmazom meg az értékelésemet, mert úgy érzem ez így tisztességes a részemről.

Kedves Írónő!

Mint már levelemben anno kifejtettem, imádom, hogy ilyen merész vagy, mondhatni pimasz, mert szembe mersz menni a forgalommal és olyan témákhoz nyúlsz ami nem éppen „közkedvelt”. Valamint nagyon becsülöm benned, hogy elhoztad nekem „Ázsiát”. Ezt hálásan köszönöm neked!

A csillagozásom nagyon erős harcon alapult, ugyanis nézd el nekem most a szó használatot, de dúl bennem a vihar, tehát egy „rohadt” jó alap sztorit fektettél le, de a kidolgozással voltak bajaim.

Ugyanis úgy érzem nincsenek a történések között átvezetések, vagy csak én hiányoltam, de annyira szükségem lett volna még arra, hogy leírod hol vannak, az érzelmeket is sokkal árnyaltabbnak láttam, pedig lehet csak a felszínt kapartam.
Nekem egyszerűen rövid volt, annyira gyors volt minden, és az igaz rövid idő telik el, tulajdonképpen mégis sokkoló lett volna, ha „megnyomod”.

A karaktereid is felszínesek lettek, az érzéseket úgy éreztem, mintha valami hiányozna, mire leesett.
Hadley hiába esett át ezeken a traumákon, ez az előtte nem érzek semmit, de majd hirtelen a nagy „Ő” miatt butaságokat csinál, megőrjített. És nagyon idegesített, hogy ő sem volt teljesen önzetlen, spoiler.
Valamint lehet nekem van fogalom zavarom, de ebben megint nem találtam semmi romantikusat sem.

Ami viszont nagyon tetszett, az az erotika.
Pont annyi volt ami ebben a környezetben elviseltem, nem húztad az idegeimre menjen, és még fel is tüzelted a lelkemet.

A másik ami, neked pozitív, nekem már kevésbé, de nem negatívként fogom fel, egy bizonyos erőszaknál, hogy eleredtek a könnyeim.
Ott félre is kellett tegyem a könyvet.
Annyira kiakadtam, hogy nagyon nehezen vettem rá magam az olvasásra.
Lehet semmi köze nincs a történethez, mégis összekapcsolom és nagyon durván hatott rám.
Úgy írtad meg, hogy üssön, legalább is az „olyan” személyekre sajnos, mint amilyen én is vagyok, ütött.

Mindent összevetve, még mindig azt gondolom, hogy a fantáziád nagyon ott van a toppon.

Imádom a merészségedet, és bár a csillagozás nem feltétlen kedvezőnek tűnik, a szememben nagyon sokat fejlődtél.
És a következő könyvedet is nagyon várom, mert megint egy olyan téma elé nézek, amit szintén kevesen érintettek meg, pedig elképesztően fontos.

Szóval imádom a merészségedet, csípem azt a keménységet, amit képviselsz és mindentől függetlenül, nem állíthatom, hogy nem tetszett a könyved a fent leírtaktól függetlenül.

Köszönöm, hogy olvashattam!

Szeretettel, egy kritikus, de annál nagyobb érdeklődésű olvasód!

Viktória_Erdei >!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

Végre ezt a könyvet is el tudtam olvasni, majdnem egy éve, hogy megnyertem. Végig izgultam a könyvet. Szurkoltam, hogy éljék túl. Hadley és Jin szerelmi mélységét viszont jobban is ki lehetett volna fejteni. Sajnos el tudom képzelni, hogy ez a valóságban is megtörténhet.

Anarchia_Könyvblog>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

Az írónőtől már lehetőségem volt olvasni a Pillangó-sorozat két regényét. Azok a könyvek a romantika, az erotika és a new adult világába kalauzoltak minket. Akkoriban Ruby Saw még csak bontogatta a szárnyait, de úgy érzem, hogy ezzel a művel megérkezett közénk.
A Csak két lépés Észak szinte teljesen eltér attól a stílustól és műfajtól, amit eddig az írónő képviselt. Mert ez az alkotás sokkal komolyabb témát feszeget, néhol mégis kicsit könnyedebb öltözékbe bújtatva.
Sokszor éreztem megbotránkoztatva magam, sokszor éreztem keserűséget is. Ruby Saw az élet fájdalmasabb oldalát mutatja meg nekünk, amire talán gondolni sem mernénk saját kútfejünkből.
Szerintem a Csak két lépés Észak egy olyan alkotás, amit érdemes elolvasni. Ha olvastál már az írónőtől, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért. Mert ez egy olyan regény, amit minél több embernek meg kellene ismernie.

A teljes értékelésemet itt olvashatod el: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/02/10/ruby_saw_c…

1 hozzászólás
Dsheavenofbooks>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

„Egy rendkívül jól megírt sokkoló és kegyetlen történet szerelemről, hazugságról, az élet könyörtelen oldaláról, amely az első oldaltól az utolsóig rabul ejt.”

Bővebben: https://dsheavenofbooks.blogspot.com/2018/12/ruby-saw-c…

2 hozzászólás
penzesliza>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

Miért ilyen rövid? Ez volt az első kérdésem, mikor befejeztem a könyvet. Annyira olvastam volna még tovább Hadley és Jin történetét, és jobban beleástam volna magamat Észak-Koreába. Vigyázz a végén még én is hazudok! :o Eddig csak a romantikusabb könyveit ismerhettem meg Rubynak, de most már egy teljesen új témával rukkolt elő a szerző. Most legalább én is kicsit kimerészkedtem a komfortzónámból.

A borító nekem nagyon tetszik; eddigi kedvencem Ruby könyvei közül. Ha az ember a kezébe veszi csak csodálkozik rajta. Amikor én megkaptam ez történt pár percig, még anyukámnak is megmutattam. Olyan szép! :D

Azt hiszem a történetet nem is kell bemutatnom, hiszen a fülszöveg minden olyan információt mutat, amit a könyv elolvasása előtt tudni kell az olvasónak. De azért még is egy pár szót róla: nagyon tetszett, hogy egy új kis világba csöppenhettem, és végig izgulhattam a szereplőkkel. Csodálkozhattam a végén.

Első fejezet elolvasása után teljesen ledöbbentem, mert teljes mértékben nem erre számítottam. Ez után tudtam, hogy a történet még sok mindent fog tartogatni számomra. Jobban meg szerettem volna ismerni Jin-t, de a helyzetük miatt nem lehetett.

A könyv pörgős, akció dús, hihetetlen, és megrázza az embert. Egy felejthetetlen, teljesen egyedi élményben lehet része az olvasónak a Csak két lépés Észak könyv elolvasása után.

Az írón teljes mértékben látszódik a fejlődés, és egyre jobb ötletekkel rukkol elő a könyveiben. Már várom, hogy a következő könyvét olvashassam!

… és még nagyon szeretném megköszönni az írónak, hogy küldött nekem egy példányt a könyvből, és ráadásul még a saját nevemet is visszaolvashattam a végén a Köszönetnyilvánításban. ❤ Hatalmas megtiszteltetés!☺

»»» https://mindenamikonyvek.blogspot.com/2019/02/ruby-saw-…

1 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

Önmagában a témaválasztás is nagyon érdekes. Észak-Koreáról szól. Legalábbis valami olyasmi… Azt vártam volna, hogy egy kis háttértörténetet is kapunk a kötethez, vagy legalábbis egy kis hitelességet, de a puszta kegyetlenségen kívül nem fedeztem fel semmi egyebet, ami miatt Észak-Koreáról szólna a kötet. Nekem nagyon összecsapottnak tűnt, ugrált a cselekmény az egyes események között, nem volt jól kidolgozva. A szereplők jellemzéséről is olvastam volna többet. A történet rövidsége miatt nagyon gyorsan lehetett benne haladni, úgyhogy hamar a végére értem, de valahogy nem fogott meg engem, nem lett a kedvenc könyvem.

Papírra_vetett_gondolataim>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

„Ruby Saw magával ragadó regényében mindennel találkozhat az olvasó, ami csak kell egy izgalmas történethez. Van itt bőven akció, hogy az olvasó véletlenül se unatkozhasson, de emellett a történetben megjelenik a romantika és az erotika is. Ha engem kérdeztek, én azt mondom egy rettentő izgalmas cselekményszálú könyvről van szó, amit kénytelen vagy még aznap befejezni, mert egyszerűen muszáj megtudnod, hogy most akkor végül is itt mi a fene történt.”
https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/01/a…

1 hozzászólás
genevieve P>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

A történetet Hadley szemszögéből ismerjük meg. Az alapötlet kifejezetten jó, a cselekmény is kellőképpen izgalmasra sikerült. Bevezetésképpen azonban szerettem volna többet megtudni az ottani viszonyokról, hogy felkészülhessek arra ami történni fog. A cselekményben akad néhány homályos folt, ezt a hiányosságot lehetne korrigálni.

Korrupció, hatalomra éhes emberek akik azt hiszik mindent megtehetnek. De vajon tényleg? Ilyen körülmények között is rátalálhatsz a szerelemre? Bármi előfordulhat.

Bővebben: https://gcksbookreviewblog.blogspot.com/2019/01/eloolva…

2 hozzászólás
csfannie P>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

„Vegyes érzelmeim vannak a könyvvel kapcsolatban, mert egy kicsit kiléptem a komfortzónámból. Egy korrupcióval és megátalkodottsággal teli világban találtam magam, amiről köztudott, hogy nem is kitaláció, hanem nagyon is valóságos. Azonban ahogy mindig, a szerelem és szenvedély utat tör magának, és ez egy halvány fénysugarat jelentett az újságíró Hadley számára. Ennek ellenére én nem tudtam beleszeretni Jin Park ezredesbe, aminek talán az az oka, hogy alig tudtam meg róla valamit. Sajnos a többi szereplő sem volt szimpatikus, habár a cselekmény így is haladt előre, és egy percig sem unatkoztam, ugyanis Hadley mindig beleütötte valamibe az orrát.”

Bővebben…
https://fannislibrary.blogspot.com/2019/05/ruby-saw-csa…


Népszerű idézetek

Papillon_εïз IP>!

Az életed azért kaptad, mert Isten képesnek tartott arra, hogy meg tudod élni.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson
christine>!

Nem akartam elengedni soha, soha többé.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson
christine>!

Pillangók hada szabadult el a gyomromban, rózsaszínre festette a sötét szoba élettelen falait, fényes ablakot nyitott zavart elmémbe, és úgy éreztem elemelkedek a talajtól.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson
Papillon_εïз IP>!

Úgy éreztem, hogy valami belém költözik, és a szürke lelkemet elkezdi kiszínezni; ebben a pokolian elcseszett és reménytelen helyzetben napfény csillant a borús égen.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson
christine>!

(…) van az a pénz, ami hallgatásra bírja az embereket.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson
christine>!

– Kockáztatni kell az életben maradáshoz.

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Parker
christine>!

Az életed azért kaptad, mert Isten képesnek tartott arra, hogy meg tudod élni. Anyám mondogatta ezt mindig.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson
christine>!

Nem voltam az a fajta ember, aki hisz Istenben, de akkor elmondtam egy imát, és reméltem, hogy létezik és meghallgat.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson
hel_99>!

Az élet nagy játékos, sosem tudod, hogy milyen kártyákat oszt neked, abban azonban biztos lehetsz, hogy mindig tudja mire is van szükséged. Idővel ugyan, de mindig megkapod azt, amire szíved vágyik. Tényleg van kincs a szivárvány tövében, csak időbe telik, amíg kiásod.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Baráth Viktória: Az igazság nyomában
Karina Halle: Veszélyes trükkök
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt