Csak ​két lépés Észak (Észak 1.) 89 csillagozás

Ruby Saw: Csak két lépés Észak Ruby Saw: Csak két lépés Észak

Észak-Korea. ​Egy földrész, aminek a puszta hallatán összeszorul az emberek gyomra.
Hadley Hilson újságíró azonban nem így volt ezzel, és csatlakozott a volt egyeteme tanulmányi kirándulásához, ami Dél-Koreába indult, de érintőlegesen az északi határhoz is. Az újságíró élete nagy sztorijára készül, az Észak- és Dél-Korea közti különbségek bemutatásával.
A drogok nem illegálisak északon, mégis elkülönítik a busznyi diákot a határnál, miután füvet találnak az egyik táskában.
A csoportot kísérő professzor furcsán viselkedik. Amerika nem töri magát, hogy a dolgok után járjon.
Hadley-t furcsa élmény éri: taszítja, de egyben vonzza is Jin Park ezredes, amire nem tud magyarázatot adni.
Jin küzd a szívével és a józan eszével, de alul marad a harcban.
Meddig megy el egy újságíró a tökéletes sztoriért? Vajon ott a katonák tényleg mindent megtehetnek? Ki áll az egésznek a hátterében?
Korrupció, hatalom, élni akarás, vágy és szenvedély.

Egy… (tovább)

>!
Book Dreams, Gyömrő, 2021
240 oldal · ISBN: 9786156155832
>!
MyBook, Budapest, 2019
242 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150040844
>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
240 oldal · ISBN: 9786150045405

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Rubyverzum

45 tag · 122 karc · Utolsó karc: 2021. október 10., 10:00 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Jin Park · Hadley Hilson · Aaron Parker · Soon Hong


Kedvencelte 11

Most olvassa 2

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 111

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

christine>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

Részlet az értékelésből: „Ugyanezt a módszert alkalmazta Ruby is: mégis mi a bánat történhetne egy egyszerű tanulmányi kiránduláson? Semmi. Jaj, várj, hova is mennénk? Észak-Koreába? Hűha, de hisz az az ország háborúban van a Déliekkel. Ennek a mindennapi eseménynek ez az első olyan eleme, amitől egy kicsit több, egy kicsit másabb. A többire csak akkor jön rá az olvasó, ha belemélyed ebbe a szuper történetbe."

Köszönöm az élményt! <3

Bővebben a blogon: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2019/01/ruby-saw-…

2 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

„– Béke vagy a háborúban.”

Erős a gyanúm, hogy jó rég voltam ilyen vegyes érzésekkel, egy nagyon várt könyv olvasása után.

De kezdem az elején, hisz az írónő nem volt ismeretlen számomra, már két könyvét volt szerencsém olvasni, melyekkel többé – kevésbé alakult jól a „kapcsolatom”.

Ezt a könyvét már az első körben eldöntöttem megveszem és elolvasom.
Ugyanis legnagyobb bánatomra, nagyon kevesen írnak ázsiai férfiról erotikus könyvet, ez van vállalom más vonz, mint az átlagot.
Ettől függetlenül megtetszett a merész téma választás, hisz Észak – Korea nem éppen vonzó és persze a könyvben sem pozitív oldalról van megközelítve, mégis megörültem.
És akkor talán másképpen fogalmazom meg az értékelésemet, mert úgy érzem ez így tisztességes a részemről.

Kedves Írónő!

Mint már levelemben anno kifejtettem, imádom, hogy ilyen merész vagy, mondhatni pimasz, mert szembe mersz menni a forgalommal és olyan témákhoz nyúlsz ami nem éppen „közkedvelt”. Valamint nagyon becsülöm benned, hogy elhoztad nekem „Ázsiát”. Ezt hálásan köszönöm neked!

A csillagozásom nagyon erős harcon alapult, ugyanis nézd el nekem most a szó használatot, de dúl bennem a vihar, tehát egy „rohadt” jó alap sztorit fektettél le, de a kidolgozással voltak bajaim.

Ugyanis úgy érzem nincsenek a történések között átvezetések, vagy csak én hiányoltam, de annyira szükségem lett volna még arra, hogy leírod hol vannak, az érzelmeket is sokkal árnyaltabbnak láttam, pedig lehet csak a felszínt kapartam.
Nekem egyszerűen rövid volt, annyira gyors volt minden, és az igaz rövid idő telik el, tulajdonképpen mégis sokkoló lett volna, ha „megnyomod”.

A karaktereid is felszínesek lettek, az érzéseket úgy éreztem, mintha valami hiányozna, mire leesett.
Hadley hiába esett át ezeken a traumákon, ez az előtte nem érzek semmit, de majd hirtelen a nagy „Ő” miatt butaságokat csinál, megőrjített. És nagyon idegesített, hogy ő sem volt teljesen önzetlen, spoiler.
Valamint lehet nekem van fogalom zavarom, de ebben megint nem találtam semmi romantikusat sem.

Ami viszont nagyon tetszett, az az erotika.
Pont annyi volt ami ebben a környezetben elviseltem, nem húztad az idegeimre menjen, és még fel is tüzelted a lelkemet.

A másik ami, neked pozitív, nekem már kevésbé, de nem negatívként fogom fel, egy bizonyos erőszaknál, hogy eleredtek a könnyeim.
Ott félre is kellett tegyem a könyvet.
Annyira kiakadtam, hogy nagyon nehezen vettem rá magam az olvasásra.
Lehet semmi köze nincs a történethez, mégis összekapcsolom és nagyon durván hatott rám.
Úgy írtad meg, hogy üssön, legalább is az „olyan” személyekre sajnos, mint amilyen én is vagyok, ütött.

Mindent összevetve, még mindig azt gondolom, hogy a fantáziád nagyon ott van a toppon.

Imádom a merészségedet, és bár a csillagozás nem feltétlen kedvezőnek tűnik, a szememben nagyon sokat fejlődtél.
És a következő könyvedet is nagyon várom, mert megint egy olyan téma elé nézek, amit szintén kevesen érintettek meg, pedig elképesztően fontos.

Szóval imádom a merészségedet, csípem azt a keménységet, amit képviselsz és mindentől függetlenül, nem állíthatom, hogy nem tetszett a könyved a fent leírtaktól függetlenül.

Köszönöm, hogy olvashattam!

Szeretettel, egy kritikus, de annál nagyobb érdeklődésű olvasód!

KöfférTzitzah P>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

Az írónőtől olvasott első történetem az Inferno volt, ami egy kegyetlen környezetben kötelékké formálódó vonzalom erejét mutatja be. Arról a műről sem lehet letagadni, hogy hatásos, és nincs ez máshogy a Csak két lépés Északkal sem. Olyan eseményekről számol be, amikről egy átlagember csak a TV-ben hall vagy a neten olvas, és még a legrosszabb rémálmai sem olyan szörnyűek, mint egyesek számára a valóság.

A Csak két lépés Észak egy fiatal újságíró tapasztalatairól mesél, aki egy egyetemi tanulmányi kiránduláshoz csapódva arra készül, hogy nevet szerezzen a szakmában. Hallhattunk már arról, hogy milyen borzaszó körülmények uralkodnak Észak-Koreában, s Hadley ezért is az észak és dél közötti különbségeket szeretné részletesen feltárni cikkében. A délről északra történő átkelés során viszont füvet találnak a busz egyik utasánál, amivel kezdetét is veszi a sorozatos megpróbáltatások hada. A lány és utastársai egy ideig még reménykednek abban, hogy megússzák a dolgot egy kis papírmunkával, néhány óra leforgása alatt azonban a földi pokol tárul fel a szemük előtt.

Hadley nemcsak társai bőrén, de a sajátján is megtapasztalhatja az északi katonák gonoszságtól csöpögő szívének hátborzongató kegyetlenségét. Igyekszik elkerülni a legelemibb csapásokat, miközben nem marad észrevétlen előtte a titokzatos Park ezredes szemében felcsillanó gyengédség. A férfi sem ártatlan bárányka, de nem tartozik a farkasok közé sem. Nem veszi ki a részét a megaláztatásokból, a bántalmazásokból, nem leli örömét mások szenvedésében. A lánynak pont arra van szüksége, hogy ez a kis remény ajtót nyisson a szabadsághoz vezető útra. Amivel ő maga sem számol, az az, hogy ezzel párhuzamosan szíve is kész megadni magát a férfinak.

Az olvasó azt hinné, mindez már éppen elég ahhoz, hogy előtte is feltáruljon az emberi lét sötétebb világa, ám nem lenne teljesen valószerű a történet egy kis árulás és korrupció nélkül. Mennyit ér egy emberi élet, ha felfoghatatlan mennyiségű pénzzel teszik mérlegre?

Hadley nem roppan össze a nyomás alatt, hanem kész küzdeni az életéért. Rengeteg olyan helyzetben bátran cselekszik, ahol mások csak földbe gyökerezett lábbal, tágra nyílt szemmel merednének előre, és Istenhez imádkoznának megmentésért. Még ott is képes meglátni a jót és a szépet, az igazi életet, ahol társait már rég magával ragadta a pokol sötétsége. Jin Park ebben nagyon hasonlít hozzá, ezért is felejthetetlen kettejük párosa, ezért is szurkol nekik az ember egészen az utolsó oldalakig.

Ruby Saw ismét egy olyan történetet mesél el, amit nem sokan mernének, és a regény felépítése, szereplőgárdája és a cselekménye mellett ez tetszik benne a legjobban. Eléri, hogy odafigyelj, hogy kilépj a komfortzónádból, hogy összefacsarodjon a szíved. Ha szereted a kicsit keményebb témákkal foglalkozó könyveket, a rázós dolgokat, valamint odavagy az apró szikrából kipattanó mély érzelmekért, akkor ez a könyv neked való.

Ezúton is köszönöm az írónőnek (@Ruby_εïз) a recenziós ebookot, és hogy ismét megtisztelt bizalmával!

link

2 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

Végre ezt a könyvet is el tudtam olvasni, majdnem egy éve, hogy megnyertem. Végig izgultam a könyvet. Szurkoltam, hogy éljék túl. Hadley és Jin szerelmi mélységét viszont jobban is ki lehetett volna fejteni. Sajnos el tudom képzelni, hogy ez a valóságban is megtörténhet.

petroczki_kitti I>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

Azt kell mondanom, hogy ismét nem csalódtam. Egy újabb fantasztikus történetet volt szerencsémre elolvasni és átélni az Írónő jóvoltából. Letehetetlen volt.

Anarchia_Könyvblog>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

Az írónőtől már lehetőségem volt olvasni a Pillangó-sorozat két regényét. Azok a könyvek a romantika, az erotika és a new adult világába kalauzoltak minket. Akkoriban Ruby Saw még csak bontogatta a szárnyait, de úgy érzem, hogy ezzel a művel megérkezett közénk.
A Csak két lépés Észak szinte teljesen eltér attól a stílustól és műfajtól, amit eddig az írónő képviselt. Mert ez az alkotás sokkal komolyabb témát feszeget, néhol mégis kicsit könnyedebb öltözékbe bújtatva.
Sokszor éreztem megbotránkoztatva magam, sokszor éreztem keserűséget is. Ruby Saw az élet fájdalmasabb oldalát mutatja meg nekünk, amire talán gondolni sem mernénk saját kútfejünkből.
Szerintem a Csak két lépés Észak egy olyan alkotás, amit érdemes elolvasni. Ha olvastál már az írónőtől, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért. Mert ez egy olyan regény, amit minél több embernek meg kellene ismernie.

A teljes értékelésemet itt olvashatod el: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/02/10/ruby_saw_c…

1 hozzászólás
penzesliza>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

Miért ilyen rövid? Ez volt az első kérdésem, mikor befejeztem a könyvet. Annyira olvastam volna még tovább Hadley és Jin történetét, és jobban beleástam volna magamat Észak-Koreába. Vigyázz a végén még én is hazudok! :o Eddig csak a romantikusabb könyveit ismerhettem meg Rubynak, de most már egy teljesen új témával rukkolt elő a szerző. Most legalább én is kicsit kimerészkedtem a komfortzónámból.

A borító nekem nagyon tetszik; eddigi kedvencem Ruby könyvei közül. Ha az ember a kezébe veszi csak csodálkozik rajta. Amikor én megkaptam ez történt pár percig, még anyukámnak is megmutattam. Olyan szép! :D

Azt hiszem a történetet nem is kell bemutatnom, hiszen a fülszöveg minden olyan információt mutat, amit a könyv elolvasása előtt tudni kell az olvasónak. De azért még is egy pár szót róla: nagyon tetszett, hogy egy új kis világba csöppenhettem, és végig izgulhattam a szereplőkkel. Csodálkozhattam a végén.

Első fejezet elolvasása után teljesen ledöbbentem, mert teljes mértékben nem erre számítottam. Ez után tudtam, hogy a történet még sok mindent fog tartogatni számomra. Jobban meg szerettem volna ismerni Jin-t, de a helyzetük miatt nem lehetett.

A könyv pörgős, akció dús, hihetetlen, és megrázza az embert. Egy felejthetetlen, teljesen egyedi élményben lehet része az olvasónak a Csak két lépés Észak könyv elolvasása után.

Az írón teljes mértékben látszódik a fejlődés, és egyre jobb ötletekkel rukkol elő a könyveiben. Már várom, hogy a következő könyvét olvashassam!

… és még nagyon szeretném megköszönni az írónak, hogy küldött nekem egy példányt a könyvből, és ráadásul még a saját nevemet is visszaolvashattam a végén a Köszönetnyilvánításban. ❤ Hatalmas megtiszteltetés!☺

»»» https://mindenamikonyvek.blogspot.com/2019/02/ruby-saw-…

>!
MyBook, Budapest, 2019
242 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150040844
1 hozzászólás
Dsheavenofbooks>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

„Egy rendkívül jól megírt sokkoló és kegyetlen történet szerelemről, hazugságról, az élet könyörtelen oldaláról, amely az első oldaltól az utolsóig rabul ejt.”

Bővebben: https://dsheavenofbooks.blogspot.com/2018/12/ruby-saw-c…

2 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

Önmagában a témaválasztás is nagyon érdekes. Észak-Koreáról szól. Legalábbis valami olyasmi… Azt vártam volna, hogy egy kis háttértörténetet is kapunk a kötethez, vagy legalábbis egy kis hitelességet, de a puszta kegyetlenségen kívül nem fedeztem fel semmi egyebet, ami miatt Észak-Koreáról szólna a kötet. Nekem nagyon összecsapottnak tűnt, ugrált a cselekmény az egyes események között, nem volt jól kidolgozva. A szereplők jellemzéséről is olvastam volna többet. A történet rövidsége miatt nagyon gyorsan lehetett benne haladni, úgyhogy hamar a végére értem, de valahogy nem fogott meg engem, nem lett a kedvenc könyvem.

Pandaland P>!
Ruby Saw: Csak két lépés Észak

2021. május

„A káosz közepén jövünk csak rá, kinek igazak a gondolatai, a cselekvései.”

Köszönöm az újabb lehetőséget, hogy megjelenés előtt olvashattam! ♥
Ez a történet remekül ötvözi az emberi kapzsiságot a kegyetlenséggel, miközben arról is mesél, hogy nem minden az, aminek elsőre tűnik és a remény mindig velünk van.

Nagyon ritkán szoktam egy-egy könyvet újra elolvasni, de egyáltalán nem bánom azt, hogy újra kezembe került ez a remek történet. Annak ellenére se, hogy emlékeztem a történésekre, mert mindennek ellenére is képes volt újra teljesen elvarázsolni és beszippantani. Alig tudtam félretenni, mert annyira jól vannak megalkotva a szereplők és a cselekmény is. Nagyon tetszett, ahogyan megjelent az a kettőség is, hogy mennyi mindenre képesek az emberek, ha a szívük helyére a pénz kerül és már csak az élteti őket. Véleményem szerint arról is mesél, hogy a pénz bűvköréből van kiút, vagy legalábbis nem képes teljesen mindenki szívét megmérgezni, mert néha elegendő egyetlen ember is, hogy ráébresszen minket arra, hogy ez nem mehet így tovább és még nagyobb életre keljen a bennünk rejlő kétely is a történésekkel kapcsolatban. Izgalmas, fordulatos, néha szívet melengető, máskor meg bosszantó ez a történet, de pont ezeknek köszönhetően továbbra is ez az egyik kedvenc könyvem az írónőtől.
Hadley egészen hétköznapi, ezért is tudtam könnyedén átérezni a kételyeit és reményeit, vagy azt, ahogyan őrlődik bizonyos dolgok miatt. Nem mindig értettem egyet a tetteivel, néha megráztam volna, hogy ezt miért tette, de ki ne botlana meg? Számomra ezek miatt csak még inkább hétköznapibb lett, hogy ő is képes volt rossz döntéseket meghozni. off
Park ezredes továbbra is nagy kedvencem, szerettem azokat a részeket, ahol kicsit többet mutatott magából és azt is, hogy kellett idő neki is, hogy a benne rejlő érzések erősebbek legyenek annál, mint amibe keveredett, és amiket tennie kell emiatt. Azt viszont továbbra is sajnálom, hogy az ő szemszögéből nem olvashattam a történetet. Nagyon érdekel az, hogy ő miként is élte meg a történéseket és mi járt a fejében. Remélem, hogy egyszer legalább egy novellát írni fog az írónő, ahol kicsit jobban bepillantást enged a gondolataiba és érzéseibe, mert szerintem nagyon is érdekes szereplő és olyan dolgokon mentek át Hadleyvel, amiket könnyedén nem lehet elfeledni.

2019. december

Ez volt a második könyvem az írónőtől, de határozottan ez lett eddig a kedvencem! Amikor a végére értem, akkor alig akartam elhinni, hogy vége lett és nincs tovább, mert annyira beszippantott. Nehezen tudtam félretenni a könyvet, és annak ellenére is alig vártam, hogy folytatni tudjam az olvasást, hogy megtépázott és kicsit össze is tört ez a történet. Picit nehezen találom a szavakat, mert annyira remekül hozta el azt a világot, az ottani környezetet és kegyetlenséget, hogy az valami hihetetlen. Hiába értem a végére, mert még mindig nehéz a hatása alól kikeveredni, szabadulni az olvasottaktól.
A szereplőket mesterien alkotta meg, ahogyan az emberi gonoszságot is remekül festette meg. Nagyon tetszett ahogyan szép lassan minden darabka a helyére került, miközben az események forgataga teljesen magával ragadott. Egy percre se unatkoztam, viszont annál inkább izgultam és „aggódtam”, hogy mi fog még itt történni. S még néha azt mondtam magamban, hogy ilyen nincs, akkor is tudtam, hogy már pedig létezik ez a „világ”, kegyetlenség.
Nem hittem volna, hogy Jint ennyire meg fogom kedvelni, de határozottan ő lett az egyik kedvenc szereplőm és picit sajnálom, hogy az ő szemszögéből nem olvashattam a történetet, nem ismerhettem meg jobban. Hadley viselkedésével eleinte nem mindig tudtam egyetérteni, de ahogyan szép lassan fogyni kezdtek a lapok, úgy kezdtem egyre inkább őt is megkedvelni, megérteni. Remekül sikerült eltalálnia az írónőnek a romantikát és erotikus részeket is, egyiket se éreztem túlzásnak.
A borító meg egyszerűen fantasztikus!


Népszerű idézetek

Ruby_εïз IP>!

Az életed azért kaptad, mert Isten képesnek tartott arra, hogy meg tudod élni.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson
Ruby_εïз IP>!

Az érintései rabul ejtettek egy olyan világban, ahol csak pusztulás és gonoszság volt.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson
christine>!

Nem akartam elengedni soha, soha többé.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson
christine>!

Pillangók hada szabadult el a gyomromban, rózsaszínre festette a sötét szoba élettelen falait, fényes ablakot nyitott zavart elmémbe, és úgy éreztem elemelkedek a talajtól.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson
Ruby_εïз IP>!

Úgy éreztem, hogy valami belém költözik, és a szürke lelkemet elkezdi kiszínezni; ebben a pokolian elcseszett és reménytelen helyzetben napfény csillant a borús égen.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson
Ruby_εïз IP>!

Nem tudunk minden érzelmet, gondolatot elfedni, mert a tekintetünk azonnal elárul minket.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson
christine>!

(…) van az a pénz, ami hallgatásra bírja az embereket.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson
christine>!

– Kockáztatni kell az életben maradáshoz.

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Parker
hel_99>!

Az élet nagy játékos, sosem tudod, hogy milyen kártyákat oszt neked, abban azonban biztos lehetsz, hogy mindig tudja mire is van szükséged. Idővel ugyan, de mindig megkapod azt, amire szíved vágyik. Tényleg van kincs a szivárvány tövében, csak időbe telik, amíg kiásod.

Kapcsolódó szócikkek: Hadley Hilson

A sorozat következő kötete

Észak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Too Late – Túl késő
Rachel Vincent: Stray – Kóborok
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Baráth Viktória: Az igazság nyomában
Karina Halle: Bármi áron
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre
Laurelin Paige: Utolsó csók