Az ​igazi (Pillangó-hatás 2.) 41 csillagozás

Ruby Saw: Az igazi

Egy nő. Egy férfi. Temérdek pillangó. Egy érzés, melyet mindenki élete során csak egyszer érez. Liv Jackson életében hosszú és keserves út vezet az igazihoz, de most végre úgy érzi, hogy révbe ért, hogy megtalálta. Virágok, szerelmes pillantások, erotikus testbeszéd és olyan heves szívverés, ami az egekbe repíti a vérnyomást. Ez lenne az igaz szerelem, csakhogy senkinek nem adják ingyen, még Livnek sem.
Az egykor akaratos és hisztis nőnek két lehetősége van: vagy hagyja tova szállni, vagy harcol. Liv azonban ezúttal felveszi a kesztyűt, és nem engedi elfutni a lehetőséget a boldogsághoz. Útján intrika, féltékenység és egy régi ismerős is elkíséri. A végén pedig győz a szerelem? Az igazi szerelem?

>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
212 oldal · ISBN: 9786150043357
>!
MyBook, Budapest, 2018
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150026152

Kapcsolódó zóna

!

Ruby Saw

11 tag · 15 karc · Utolsó karc: 2019. július 8., 01:22 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Hiro Shen · Rob Pierce · Liv Jackson · Ayumi Yasakawa · Dylan Jackson


Kedvencelte 4

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Ruby Saw: Az igazi

A legtöbb értékelésemet a kedvenc idézetem egyikével szoktam kezdeni, ez az első olyan regény amiben nem találtam.
Teljesen másképpen olvastam, mint átlagban tettem volna.
Nem is annyira a cselekményszál, vagy a karakterek kötötték le a figyelmemet, hanem az a páratlan fejlődés, amit tapasztaltam az előző kötethez képest.
Nem szokásom „udvarolni” az íróknak, de most meg kell említsem, bárcsak mindenki ennyire látványosan fejlődne, mint az tapasztalható Ruby eme könyvénél is.
Lenyűgözőnek találom.
A pozitívak közé sorolom, hogy az a hím került a végcélba, akiért dobog a kicsi szívem.
Mit meg nem adnék egy ilyen pasiért, de komolyan, persze nem panaszkodhatok most sem, mert csodálatos párom van, de na, nem tagadom nő vagyok és az úriember esetében a hormonjaim elbulizgatnak.
Livet továbbra is unom, bár némi változást mutatott, a stílusa katasztrófa, és még mindig érzem túl sokat képzel magáról a semmire.
A borító is nagyon szépre sikeredet.
Úgy gondolom ha nem is közvetlen nekem szól, érdemes olvasni.
Köszönöm @reddemon, hogy olvashattam. ♥

2 hozzászólás
>!
Evika82 P
Ruby Saw: Az igazi

Az előző rész olvasása után azt gondoltam, hogy Isten ment a 2. résztől… de csak piszkálta a fantáziám, hogy mi lehet ebben a kötetben, ezért elolvastam pár értékelést. :D
Olyan moly is jókat írt róla, aki az előző könyvet épp annyira nem szerette, mint én. Tehát úgy gondoltam belevágok. ;)
Azt kell mondjam, hogy nagyon jól tettem, mert kellemesen csalódtam.
Ez a történet sokkal-sokkal élvezhetőbb volt az előzőnél. Liv hatalmas jellemfejlődésen megy keresztül. Még mindig elég mocskos a szája, de a tettei végre kezdik megmutatni, hogy ő igenis egy okos, felnőtt nő, nem pedig egy kis csitri. ;)
Na és persze nem szabad megfeledkezni Hiro-ról sem. Őt már az eddig is nagyon bírtam, de ebben a részben még fincsibb, szimpatikusabb. spoiler

2 hozzászólás
>!
Anarchia_Könyvblog P
Ruby Saw: Az igazi

Érzelmekkel túlfűtött, erotikával fűszerezett regény. Ahol egy nő szerelemért való küzdelmét láthatjuk. Mert ugyan mikor zajlik minden könnyen és rögös út nélkül?
A regényben az előzőleg megismert érzelmek, hangulat uralkodik, ami ezúttal csak még jobban fokozódik. Egy nő kitartását, akaraterejét ismerhetjük meg.

Az ajánló itt elérhető: http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/06/16/ruby-sa…

Az írónőnek pedig köszönöm a lehetőséget, hogy előolvashattam! Remélem ti is imádni fogjátok, ahogy én!

1 hozzászólás
>!
reddemon
Ruby Saw: Az igazi

Köszönöm a recenziós példányt @Ruby_Saw!
Ne haragudj, amiért picit kicsúsztam az időből, de olvasási válságban voltam és úgy nem szerettem volna elkezdeni.
Az igazi egy nagyon jó könyv volt! Már csak abból a szempontból is, hogy spoiler. Nekem Hiro volt a kedvencem mindig is, szóval nagyon örültem, hogy ebben a könyvben végre ő spoiler.
Nagyon gyorsan sikerült elolvasnom, mert kíváncsi voltam a végére. Tetszett minden, főleg Liv nagy változása. Annyira illik hozzá az esküvőszervezés, olyan cuki! *-*
A könyv egy pontján, amikor Ayumi elment bulizni és feltűnt valaki, már egyből tudtam, hogy kiről lehet szó. Ez egy picit rontott az élményen, de ez a rész is tetszett. Tényleg léteznek a világban ilyen r*bancok.
A kedvencem a könyv eleje és a legvége volt. Nagyon tetszett, amikor arról írtál, hogy miről is kellene szólnia egy kapcsolatnak. Néhányan már készpénznek veszik, ha valaki ott van mellettük és leszarják a másikat! :(

Már most hiányzik nekem Liv és Hiro, és az írásod is. Nagyon megkedveltem a könyveidet és köszönöm, hogy olvashattam őket! ❤

1 hozzászólás
>!
Cintia9910
Ruby Saw: Az igazi

Egyszerűen imádtam ezt a könyvet. Egy csodálatos történet az igaz szerelem megtalálásáról. Bővebb értékelés itt https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2018/08/t…

1 hozzászólás
>!
Mentavirág
Ruby Saw: Az igazi

Nem is olyan régen, áprilisban írtam nektek a Pillangó-hatásról, Ruby Saw bemutatkozó regényéről. Nos, van szerencsém most írni nektek a folytatásról, július végén ugyanis megjelent Az igazi, melyben tovább követhetjük Liv Jackson életét. Kérem, hogy aki nem szeretne az első részre vonatkozó cselekményleírással találkozni, az ne olvasson tovább! :)

Nos, bizonyára sokan bólogatnak majd, ha elmondom, mennyire örültem az első könyv végén, amikor Liv Robot választotta, és megkezdték boldog, közös életüket. Azóta több hónap is eltelt, sajnos azonban a fiú nem tanult a hibáiból, és mivel nem tudja értékelni a szerelem ajándékát, ismét komolyan összekapnak Livvel, aki úgy dönt, hogy ezúttal betelt a pohár, elhagyja. Azonban – híven a „ha egy ajtó bezárul, kinyílik egy másik” elvéhez – hamarosan lehetőséget kap arra, hogy új életet kezdjen, méghozzá ezúttal New Orleans-ban.

Új életet kezdeni persze sosem volt zökkenőmentes, így Livnek nemcsak az új munkába való belerázódással kell megküzdenie, hanem az újból felbukkanó, és egyébként ugyanannál a cégnél dolgozó Hiro Shennel, apja egykori munkatársával is. No persze nem magával a férfival, hanem az érzelmeivel, amik vele kapcsolatban kavarognak benne. S ha Hiro esetleg továbbra is táplálna gyengéd érzelmeket a fiatal lány iránt, ott a cselszövő Ayumi, aki mindent bevet, amit csak tud, hogy megkaparintsa magának a férfit. Mindeközben persze Rob sem akar mindent elveszíteni…

A könyvsorozatoknál sajnos sokszor nem tudja a többi rész felülmúlni az elsőt, azonban mindenkit hamar megnyugtatnék: ha az első rész tetszett, a másodikat egyenesen imádni fogod! Még hosszabb, még humorosabb, no és persze az erotikus jelenetekből ezúttal sem szenvedünk hiányt. :) Liv (és persze az írónő) humora továbbra is sziporkázó, a mindennapi élet új helyszíne pedig ezúttal New Orleans, a jazz és a mágusok fellegvára. (Magában hordozva egy csipetnyi varázslatot.)

A cselekményt ezúttal is öt különböző szemszögből követhetjük nyomon, így a megszokott karakterek mellett Ayumi gondolataiba is bepillantást nyerhetünk. A legjobban talán az tetszett, hogy Liv mellett Ayumival is nagyon jól együtt tudtam érezni, így valahol érthető volt törekvése, keserűsége, tettei – persze csak egy bizonyos határig. Liven pedig most már maximálisan érezhető, hogy révbe ért: felnőtt, érett nőként kezel minden helyzetet, ezzel pedig akaratlanul is elégedett mosolyra húzódhat az ajkunk olvasás közben.

Az előző részt tavaszi szellőhöz hasonlítottam, így engedjétek meg, hogy Az igazi a nyár képviselője legyen: perzselő, eseménydús, nagyon szerelmes, magában hordozza az új lehetőségeket, és persze kellően kikapcsol. Tökéletes olvasnivaló, ha szeretnél még egy kicsit a nyárban ragadni, mielőtt végérvényesen megadod magad az ősz hűvös levegőjének. :)

2 hozzászólás
>!
penzesliza P
Ruby Saw: Az igazi

Már alig vártam, hogy olvassam Az igazit, kíváncsi voltam, hogy mi tartogat számomra a második rész. Ruby csoportjában már voltak spoilerek, így sokszor gyorsan átlapoztam, mivel ki nem állhatom őket, de most már bátran tekerek végig, hisz nincsen mitől félnem.:D

Liv egy véletlen folytán összetalálkozik régi „ismerősével”, és kap egy lehetőséget, hogy New Orleans-ba utazhasson, és ott dolgozhasson, egy esküvői szalonban. Azt hinnénk, hogy a Pillangó-hatás már lezárult Liv életében, de nem, mert igazán most kezdődik el minden…

Őszintén, mikor megtudtam, hogy érkezik folytatás a Pillangó-hatásnál nem nagyon gondolkodtam rajta, hogy tulajdonképpen most mi is fog benne történni, de jobb is volt, mert nem lőttem le magamnak a poént, és meglepetésként hathatott rám a történet. Nekem jobban tetszett, mint az első rész; megfontoltabb volt, sokkal szebb külsővel, és még jobb jelenetekkel.
Liv még mindig hozza a formáját a beszólásokkal, amik annyira tetszettek a történetben. Igazán befogadnám a barátaim közé. :D » http://mindenamikonyvek.blogspot.com/2018/08/ruby-saw-a…

1 hozzászólás
>!
Ferger_Annamária I
Ruby Saw: Az igazi

Ez a rész jobban tetszett, mint az előző, Liv nagyon sokat változik jó irányba. Bár legvégül nem abban a férfiban találja meg az Igazit, akit én leginkább vártam, de jobban belegondolva, mindig is látszott, hogy a két esélyes fiú közül a válsztott férfi volt a legfigyelmesebb hozzá, a leginkább hozzá illő. Szép befejezése volt a könyvnek, a sok nehézség után öröm volt olvasni a pár boldogságáról.

1 hozzászólás
>!
abbywinter I
Ruby Saw: Az igazi

Örültem, hogy a csajszi végre lenyugodott. A japán csaj kiverte a biztosítékot nálam :) Aljas volt tőle, amit tett. Azért én Robot is nagyon szerettem, megértettem az érzéseit.
Ebben a könyvben is jó volt, hogy több szemszög volt, segített megismerni a miérteket.
Ajánlom a romantika kedvelőinek.

1 hozzászólás
>!
panasz
Ruby Saw: Az igazi

Amilyen sokáig tartott időt találnom az olvasásra, olyan gyorsan sikerült végig olvasnom :D Az írőnő stílusa teljesen megmaradt, könnyed, gyors, valószínűleg sokan el tudnák olvasni egy ültükben.
Nekem sokkal jobban tetszett ez, mint az első rész. Nekem itt Liv sokkal elviselhetőbb volt (bár én sosem vagyok kibékülve az ilyen típusú emberekkel szóval :D). A cselekmény is pörgősebb volt, szóval szép munka :)
Őszintén nem lepődtem meg a pasi választáson, igazából nem szurkoltam senkinek, de éreztem, hogy ő lesz „Az Igazi”.
Na de nem is makogok tovább többet, az álmos fejem sosem képes semmi értelmeset kinyögni :D
Összegezve csak annyi, hogy ajánlom, egy élvezetes kis olvasmány :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Anarchia_Könyvblog P

Lepergett előttem az összes emlék, ami Robhoz kötött. Mindent láttam fél percbe sűrítve, és rohadtul bántott, hogy fel kell adnom. Amikor viszont szembesülsz vele, hogy a szerelmed eléd helyez valamit, akkor egy picit elbizonytalanodsz. Egy pár vagytok, megosztotok egymással mindent, mindent megtesztek egymásért. Legalábbis ennek így kellene lennie. Amikor pedig te nem ezt látod, és érzed belül, hogy szereted ugyan, de nem látsz jövőt, akkor azt el kell engedni.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
>!
Christine_Anne_Colman I

– Te meg mit keresel itt? – megfordulva néztem rá.
– Baj, hogy itt vagyok?
– IGEN! Menj a pipikéhez, szevasz!

Kapcsolódó szócikkek: Hiro Shen · Liv Jackson
>!
Christine_Anne_Colman I

– Szeretlek. Köszönöm. – Halkan mondta, alig értettem, de aztán folytatta. – Ez egy mese, amiben Hamupipőke lehetek.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
>!
Ferger_Annamária I

Ha egyszer kapcsolatban vagyunk, akkor az a legkevesebb, hogy beszélünk egymásnak a bajainkról is, nem csak az örömünkről.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
>!
Papillon IP

Fájt, hogy szertefoszlott az elképzelt jövőképem.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
>!
Papillon IP

És úgy esküvőket szervezni, jópofizni a párokkal, hogy nekem sosem lesz ilyenem, nem egy nagy buli.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
>!
Papillon IP

Gondoltam meglepem Hiro-t egy vasárnapi reggelivel. (…)
Magam akartam elkészíteni a leendő férjemnek, hogy lássa, milyen ügyes vagyok a konyhában.

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ayumi Yasakawa
>!
Anarchia_Könyvblog P

– Kedves Robert, én úgy gondolom, hogy mi nem igazán vagyunk egymáshoz valók. – Nem kerteltem.
– Ne kezd el megint, kérlek! – megmorzsolta az arcát, majd a hajába túrt, és lemondóan legyintett.
– Mit ne kezdjek el? Rob, most itt a tökéletes időzítés, hogy tisztába rakjuk a körülbelül két hónapja széthullott kapcsolatunkat, mert igen, szét van hullva!
– Liv, szeretlek! Bizonyítottam szerintem nem egyszer. Mit akarsz még, mit tegyek?! – idegesen forgatta a szemét, és nyaki ere is láthatóan lüktetni kezdett. Felhúztam.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson · Rob Pierce
>!
Anarchia_Könyvblog P

Közel sétált hozzám. Megcsapta az orrom a finom, de erős parfümje, amiből mélyet szippantottam. Megfogta a karom, majd gyengéden húzni kezdte azt, hogy kövessem. Mondanom sem kell, hogy transzba estem, és vakon követtem. Úgy néztem fel rá, mintha Jézus jelent volna meg előttem, és az égő csipkebokor mögé akarna vezetni.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
>!
Anarchia_Könyvblog P

A válasza megölt. Úgy éreztem, hogy tarkón lőttek, és a lövedék átment a koponyámon, az agyamon, majd megfordult, és a szívembe fúródott, ahol elvágta az összes ér útját. Az élet kiszállt belőlem, és testen kívüli élményben volt részem. Láttam magamat kívülről, ahogyan arra várok, hogy a nő, akit szeretek megbocsásson.

Kapcsolódó szócikkek: Rob Pierce

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha 2.
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed
Meghan March: Téged akarlak
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa
Vavyan Fable: Habospite
Belinda Alexandra: Dél ékköve
Ruta Sepetys: Kalitkába zárt álmok
Sophie Kinsella: A boltkóros esküvője
Leiner Laura: Maradj velem