Az ​igazi (Pillangó 2.) 52 csillagozás

Ruby Saw: Az igazi

Egy nő. Egy férfi. Temérdek pillangó. Egy érzés, melyet mindenki élete során csak egyszer érez. Liv Jackson életében hosszú és keserves út vezet az igazihoz, de most végre úgy érzi, hogy révbe ért, hogy megtalálta. Virágok, szerelmes pillantások, erotikus testbeszéd és olyan heves szívverés, ami az egekbe repíti a vérnyomást. Ez lenne az igaz szerelem, csakhogy senkinek nem adják ingyen, még Livnek sem.
Az egykor akaratos és hisztis nőnek két lehetősége van: vagy hagyja tova szállni, vagy harcol. Liv azonban ezúttal felveszi a kesztyűt, és nem engedi elfutni a lehetőséget a boldogsághoz. Útján intrika, féltékenység és egy régi ismerős is elkíséri. A végén pedig győz a szerelem? Az igazi szerelem?

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
246 oldal · ISBN: 9786150043357
>!
Magánkiadás, Orosháza, 2019
234 oldal · ISBN: 9786150043364
>!
MyBook, Budapest, 2018
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150026152

Kapcsolódó zóna

!

Rubyverzum

42 tag · 113 karc · Utolsó karc: 2021. augusztus 14., 05:23 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Liv Jackson · Hiro Shen · Rob Pierce · Ayumi Yasakawa · Dylan Jackson


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 42


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Ruby Saw: Az igazi

A legtöbb értékelésemet a kedvenc idézetem egyikével szoktam kezdeni, ez az első olyan regény amiben nem találtam.
Teljesen másképpen olvastam, mint átlagban tettem volna.
Nem is annyira a cselekményszál, vagy a karakterek kötötték le a figyelmemet, hanem az a páratlan fejlődés, amit tapasztaltam az előző kötethez képest.
Nem szokásom „udvarolni” az íróknak, de most meg kell említsem, bárcsak mindenki ennyire látványosan fejlődne, mint az tapasztalható Ruby eme könyvénél is.
Lenyűgözőnek találom.
A pozitívak közé sorolom, hogy az a hím került a végcélba, akiért dobog a kicsi szívem.
Mit meg nem adnék egy ilyen pasiért, de komolyan, persze nem panaszkodhatok most sem, mert csodálatos párom van, de na, nem tagadom nő vagyok és az úriember esetében a hormonjaim elbulizgatnak.
Livet továbbra is unom, bár némi változást mutatott, a stílusa katasztrófa, és még mindig érzem túl sokat képzel magáról a semmire.
A borító is nagyon szépre sikeredet.
Úgy gondolom ha nem is közvetlen nekem szól, érdemes olvasni.
Köszönöm @reddemon, hogy olvashattam. ♥

2 hozzászólás
Evika82 P>!
Ruby Saw: Az igazi

Az előző rész olvasása után azt gondoltam, hogy Isten ments a 2. résztől… de csak piszkálta a fantáziám, hogy mi lehet ebben a kötetben, ezért elolvastam pár értékelést. :D
Olyan moly is jókat írt róla, aki az előző könyvet épp annyira nem szerette, mint én. Tehát úgy gondoltam belevágok. ;)
Azt kell mondjam, hogy nagyon jól tettem, mert kellemesen csalódtam.
Ez a történet sokkal-sokkal élvezhetőbb volt az előzőnél. Liv hatalmas jellemfejlődésen megy keresztül. Még mindig elég mocskos a szája, de a tettei végre kezdik megmutatni, hogy ő igenis egy okos, felnőtt nő, nem pedig egy kis csitri. ;)
Na és persze nem szabad megfeledkezni Hiro-ról sem. Őt már az eddig is nagyon bírtam, de ebben a részben még fincsibb, szimpatikusabb. spoiler

2 hozzászólás
Ács_Milán>!
Ruby Saw: Az igazi

Most is szeretném azzal kezdeni, hogy megköszönöm az írónőnek a bizalmat és az olvasási lehetőséget, amit biztosított számomra. Nagyon hálás vagyok érte! Köszönöm szépen!

Nem sokszor fordul velem elő, hogy nem olvasok sem fülszöveget, sem értékeléseket egy adott könyv olvasásának megkezdése előtt. Most ez egy ilyen eset volt és teljesen szándékos volt ez a részemről.

Miután az első részt befejeztem, magamban elképzeltem hogyan is fog folytatódni főszereplőnk élete. Már az első oldalak elolvasása után merőben más dolgok történtek, mint amit elképzeltem. És azt kell mondjam, hogy sokkal jobban alakult, mint amit én a kis agyamban elgondoltam.

Mind az írói stílus, mind az írásmód sokkal kifinomultabb volt, mint az első részben. Ha minden írónál ekkora fejlődést láthatnánk két regénye között, mint Ruby Sawnál, akkor az esély sem lenne meg arra, hogy gyenge és szinte sokszor már olvashatatlan könyv kerüljön a kezünkbe. Teljesen komolyan mondom, hogy leesett az állam. Az írónő előtt pedig még a nem létező kalapomat is megemelem! :-)

A szereplőket már megismerhettük az előző részben.
Liv nagyon sokat fejlődött és változott pozitív irányba. Ugyan még mindig forrófejű és harcias egy-egy olyan helyzetben, de ez már szinte belefér. Úgy éreztem, hogy egy lecsendesedett és egy felnőtté érett lányt kaptunk ebben a részben.

Rob… Úgy érzem, hogy benne csalódtam a legnagyobbat, de megkapta a sorstól a büntetését.

És akkor a személyes kis kedvencem: Hiro. Álmomban sem gondoltam arra, hogy ilyen szerepet kap és a történet így fog alakulni ahogy alakult. Bár azért bíztam benne, hogy valamilyen szerepe lesz ebben a részben is és nem tűnik el teljesen Liv életéből, na de erre nem számítottam.

Meg kell említenem még egy szereplőt, aki – szerintem nem nehéz kitalálni –, hogy ki ő. Ő nem más, mint Ayumi. Ez a nő! Már az első megjelenésekor kicsapta nálam a biztosítékot, pedig még akkor szinte meg sem szólalt. Már akkor éreztem, hogy ezzel a nővel még bajok lesznek a jövőben.

Összességében egy édes romantikus történetet olvashattam, amit sokszor rendkívül vicces és humoros jelenetek tettek még szórakoztatóbbá. És végre – amire én személy szerint már nagyon vártam –, erotikus jelenetek fűszerezték és bolondították meg a történetet.
Romantika, erotika rajongóknak bátran ajánlom!

diamondfox P>!
Ruby Saw: Az igazi

Teljes értékelés: https://hogyacsudaba.blogspot.com/2019/11/ruby-saw-az-i…

„Az előző kötetben kivesézett szereplőkhöz csak annyit fűznék hozzá, hogy Liv esetében látszik a fejlődés. A Pillangó-hatásban még egy elveszett kis fruska volt, itt viszont ahogy bejön neki a munka és rájön, hogy ért hozzá, sőt!, élvezi, fel is nőtt a feladathoz. Ezt például a megjelenésének leírásában nagyon jól éreztem (amikor Rob eljön hozzá bocsánatot kérni). Ezt a helyzetet is Ayumi személye dobta fel igazán. Több értékelésben is olvastam, hogy szerintük felesleges volt az áskálódó harmadik, szerintem pedig Ő tette egésszé!”

Viktória_Erdei P>!
Ruby Saw: Az igazi

Ha elolvassuk az első könyvet, most érződött igazán, hogy mennyit változott Liv személyisége. Kicsit fura, hogy végül spoiler mellett találta meg a boldogságot. Az első könyvben Liv volt a forrófejű, itt most Ayumi vette át tőle a szerepet. A borító szép.

SurrealFlash>!
Ruby Saw: Az igazi

Köszönöm a recenziós példányt @Ruby_Saw!
Ne haragudj, amiért picit kicsúsztam az időből, de olvasási válságban voltam és úgy nem szerettem volna elkezdeni.
Az igazi egy nagyon jó könyv volt! Már csak abból a szempontból is, hogy spoiler. Nekem Hiro volt a kedvencem mindig is, szóval nagyon örültem, hogy ebben a könyvben végre ő spoiler.
Nagyon gyorsan sikerült elolvasnom, mert kíváncsi voltam a végére. Tetszett minden, főleg Liv nagy változása. Annyira illik hozzá az esküvőszervezés, olyan cuki! *-*
A könyv egy pontján, amikor Ayumi elment bulizni és feltűnt valaki, már egyből tudtam, hogy kiről lehet szó. Ez egy picit rontott az élményen, de ez a rész is tetszett. Tényleg léteznek a világban ilyen r*bancok.
A kedvencem a könyv eleje és a legvége volt. Nagyon tetszett, amikor arról írtál, hogy miről is kellene szólnia egy kapcsolatnak. Néhányan már készpénznek veszik, ha valaki ott van mellettük és leszarják a másikat! :(

Már most hiányzik nekem Liv és Hiro, és az írásod is. Nagyon megkedveltem a könyveidet és köszönöm, hogy olvashattam őket! ❤

1 hozzászólás
Papírra_vetett_gondolataim>!
Ruby Saw: Az igazi

Egyszerűen imádtam ezt a könyvet. Egy csodálatos történet az igaz szerelem megtalálásáról. Bővebb értékelés itt https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2018/08/t…

1 hozzászólás
Mentavirág P>!
Ruby Saw: Az igazi

Nem is olyan régen, áprilisban írtam nektek a Pillangó-hatásról, Ruby Saw bemutatkozó regényéről. Nos, van szerencsém most írni nektek a folytatásról, július végén ugyanis megjelent Az igazi, melyben tovább követhetjük Liv Jackson életét. Kérem, hogy aki nem szeretne az első részre vonatkozó cselekményleírással találkozni, az ne olvasson tovább! :)

Nos, bizonyára sokan bólogatnak majd, ha elmondom, mennyire örültem az első könyv végén, amikor Liv Robot választotta, és megkezdték boldog, közös életüket. Azóta több hónap is eltelt, sajnos azonban a fiú nem tanult a hibáiból, és mivel nem tudja értékelni a szerelem ajándékát, ismét komolyan összekapnak Livvel, aki úgy dönt, hogy ezúttal betelt a pohár, elhagyja. Azonban – híven a „ha egy ajtó bezárul, kinyílik egy másik” elvéhez – hamarosan lehetőséget kap arra, hogy új életet kezdjen, méghozzá ezúttal New Orleans-ban.

Új életet kezdeni persze sosem volt zökkenőmentes, így Livnek nemcsak az új munkába való belerázódással kell megküzdenie, hanem az újból felbukkanó, és egyébként ugyanannál a cégnél dolgozó Hiro Shennel, apja egykori munkatársával is. No persze nem magával a férfival, hanem az érzelmeivel, amik vele kapcsolatban kavarognak benne. S ha Hiro esetleg továbbra is táplálna gyengéd érzelmeket a fiatal lány iránt, ott a cselszövő Ayumi, aki mindent bevet, amit csak tud, hogy megkaparintsa magának a férfit. Mindeközben persze Rob sem akar mindent elveszíteni…

A könyvsorozatoknál sajnos sokszor nem tudja a többi rész felülmúlni az elsőt, azonban mindenkit hamar megnyugtatnék: ha az első rész tetszett, a másodikat egyenesen imádni fogod! Még hosszabb, még humorosabb, no és persze az erotikus jelenetekből ezúttal sem szenvedünk hiányt. :) Liv (és persze az írónő) humora továbbra is sziporkázó, a mindennapi élet új helyszíne pedig ezúttal New Orleans, a jazz és a mágusok fellegvára. (Magában hordozva egy csipetnyi varázslatot.)

A cselekményt ezúttal is öt különböző szemszögből követhetjük nyomon, így a megszokott karakterek mellett Ayumi gondolataiba is bepillantást nyerhetünk. A legjobban talán az tetszett, hogy Liv mellett Ayumival is nagyon jól együtt tudtam érezni, így valahol érthető volt törekvése, keserűsége, tettei – persze csak egy bizonyos határig. Liven pedig most már maximálisan érezhető, hogy révbe ért: felnőtt, érett nőként kezel minden helyzetet, ezzel pedig akaratlanul is elégedett mosolyra húzódhat az ajkunk olvasás közben.

Az előző részt tavaszi szellőhöz hasonlítottam, így engedjétek meg, hogy Az igazi a nyár képviselője legyen: perzselő, eseménydús, nagyon szerelmes, magában hordozza az új lehetőségeket, és persze kellően kikapcsol. Tökéletes olvasnivaló, ha szeretnél még egy kicsit a nyárban ragadni, mielőtt végérvényesen megadod magad az ősz hűvös levegőjének. :)

2 hozzászólás
penzesliza>!
Ruby Saw: Az igazi

Már alig vártam, hogy olvassam Az igazit, kíváncsi voltam, hogy mi tartogat számomra a második rész. Ruby csoportjában már voltak spoilerek, így sokszor gyorsan átlapoztam, mivel ki nem állhatom őket, de most már bátran tekerek végig, hisz nincsen mitől félnem.:D

Liv egy véletlen folytán összetalálkozik régi „ismerősével”, és kap egy lehetőséget, hogy New Orleans-ba utazhasson, és ott dolgozhasson, egy esküvői szalonban. Azt hinnénk, hogy a Pillangó-hatás már lezárult Liv életében, de nem, mert igazán most kezdődik el minden…

Őszintén, mikor megtudtam, hogy érkezik folytatás a Pillangó-hatásnál nem nagyon gondolkodtam rajta, hogy tulajdonképpen most mi is fog benne történni, de jobb is volt, mert nem lőttem le magamnak a poént, és meglepetésként hathatott rám a történet. Nekem jobban tetszett, mint az első rész; megfontoltabb volt, sokkal szebb külsővel, és még jobb jelenetekkel.
Liv még mindig hozza a formáját a beszólásokkal, amik annyira tetszettek a történetben. Igazán befogadnám a barátaim közé. :D » http://mindenamikonyvek.blogspot.com/2018/08/ruby-saw-a…

1 hozzászólás
Karinaa7 P>!
Ruby Saw: Az igazi

A könyv első részét nem sikeült ilyen hamar elolvasnom, de ezzel gyorsan haladtam, mert minden nagyon gyorsan történt. De tényleg. A legtöbb könyvnél azon szoktam panaszkodni, hogy alig halad a történet, na de itt.
Nem mindenre emlékezdtem az első könyvből, de szerencsére, ez nem volt probléma. Liv már az első könyvnél is kikészített, sajnos ez itt sem volt sokkal jobb.
De egy új kedvenc szavam is lett, a zsebanime. Ez tényleg nagyon tetszik :D.
Sokkal jobb volt, mint az első rész és következő olvasásra, már ki is néztem magamnak az írónő egy másik könyvét.


Népszerű idézetek

Ács_Milán>!

(…) ha szeretsz valakit, akkor teszel azért, hogy az a valaki ne szeressen ki belőled.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Ács_Milán>!

Tényleg igaz az, hogy megérzed, hogyha az igazi áll előtted. Lehet, hogy nem azonnal, de megérzed.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Ács_Milán>!

(…) egy nőnek az nem férfi, aki kétszer is megfutamodik a problémák elől.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson · Rob Pierce
Christine_Anne_Colman I>!

– Szeretlek. Köszönöm. – Halkan mondta, alig értettem, de aztán folytatta. – Ez egy mese, amiben Hamupipőke lehetek.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Ruby_εïз IP>!

Életünk során rengeteg inger és érzelem ér bennünket, és azok nem múlnak el sosem nyomtalanul. Mindig lesz belőle a lelkünkben. Olyan ez, mint egy végtelen energia. Azt csupán a hordozója dönti el, hogy mivé formálja.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hiro Shen
Anarchia_Könyvblog>!

Lepergett előttem az összes emlék, ami Robhoz kötött. Mindent láttam fél percbe sűrítve, és rohadtul bántott, hogy fel kell adnom. Amikor viszont szembesülsz vele, hogy a szerelmed eléd helyez valamit, akkor egy picit elbizonytalanodsz. Egy pár vagytok, megosztotok egymással mindent, mindent megtesztek egymásért. Legalábbis ennek így kellene lennie. Amikor pedig te nem ezt látod, és érzed belül, hogy szereted ugyan, de nem látsz jövőt, akkor azt el kell engedni.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Hama_Zsuzsa>!

– Nemcsak a nőket, a telefonokat is meghülyíted. – válaszolta maróan.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Ruby_εïз IP>!

Gondoltam meglepem Hiro-t egy vasárnapi reggelivel. (…)
Magam akartam elkészíteni a leendő férjemnek, hogy lássa, milyen ügyes vagyok a konyhában.

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ayumi Yasakawa
Aniza I>!

Ha egyszer kapcsolatban vagyunk, akkor az a legkevesebb, hogy beszélünk egymásnak a bajainkról is, nem csak az örömünkről.

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson
Hama_Zsuzsa>!

– Biztos, hogy csak munkatársak vagytok? – kérdezte David, és a kérdés végén kacsintott egyet.
– Nem, az öt törvénytelen gyerekem apja, akik harakirit nyomnak otthon minden délután műanyagkéssel. Most boldog vagy?

Kapcsolódó szócikkek: Liv Jackson

A sorozat következő kötete

Pillangó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A beosztott
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
B. N. Toler: Lélekvesztők
Vi Keeland: Egomániás
Emma Chase: Behálózva
Vi Keeland: Vonzó hagyaték