A ​Vörös és a Vadász 25 csillagozás

Ruby Saw: A Vörös és a Vadász Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Elisabeth Johnson, az 1700-as évek New Yorkjának hírhedt bérgyilkosa egy nap olyan megbízást kap, ami fenekestül forgatja fel addigi nyugodt világát. A sziklaszilárd nő életében először alul marad a harcban, de ez csak még jobban motiválja, később önzővé, naivvá teszi.
Shane Mason, az egykori Hat kard prófétája ingoványos talajra lép azzal, hogy egyezséget köt Lizzel. Hosszú macska-egér játék veszi kezdetét földön és vízen egyaránt, amiben rengeteg titok lappang, és érzelem tör a felszínre. Ahogy múlik az idő, úgy változik a két fél is. Küzdenek egymással, az érzéseikkel és két titkos renddel.
Az idő vajon mindenre választ ad? Shane szándékai valóban komolyak? Liz el tudja felejteni a múltját, és új életet kezdeni?
Harc a hazugsággal. Harc az igazságért. Harc a szerelemmel.

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Book Dreams, Orosháza, 2020
306 oldal · ISBN: 9786156098009
>!
Book Dreams, Orosháza, 2020
286 oldal · ISBN: 9786156098016

Kapcsolódó zóna

!

Ruby Saw

31 tag · 74 karc · Utolsó karc: 2020. szeptember 27., 09:44 · Bővebben


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Elisabeth Johnson · Shane Mason · Roy Howard


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

Papírra_vetett_gondolataim>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Nyugodt szívvel kijelenthetem azt, hogy Ruby Saw az egyik kedvenc magyar szerzőm, és bármit fog írni, én biztosan el fogom olvasni. Imádom a történeteiben a vagány csajokat és azt, hogy olyan jó pasikat teremt meg, hogy tőlük minden könyvmoly szívritmuszavart kap. Ezek az állítások különösen igazak az írónő legújabb regényére, A Vörös és a Vadászra.

Elisabeth karaktere egy igazán rátermett és veszélyes főszereplőnőt tár az olvasók elé, akivel tanácsos jóban lenni, vagy pedig messzire elkerülni. A lány szíve azonban nem olyan erős, mint a kardja, így veszélyt jelent rá az igazán sármos Shane Mason. A férfi egyénisége hihetetlen gyorsasággal fog minden könyvmoly szívébe beleköltözni a megnyerő, bevállalós stílusával.

Személy szerint nekem eddig ez a kötet lett a kedvencem a szerzőtől. Az izgalmas cselekményszál és a szuper karakterek engem egyszerűen elvarázsoltak. Mindenkinek csak ajánlani tudom az írónő könyveit !

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/02/r…

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Ez a könyv a borítójával fogott meg, bár a címe és a címkéi is igen vonzóak voltak és nagyon örülök, hogy elolvastam, mert nagyon tetszett.
Igazán izgalmas, fordulatos történet volt, igazi kalandor szereplőkkel, életveszélyes helyzetekkel, mögötte megbújó rejtélyekkel és persze olyan vonzalommal, amit a két főszereplő igencsak próbált még maga előtt is eltitkolni.
Egymás életére törtek megbízásból, nem bíztak egymásban és nem értették, mi vonzza őket egymáshoz. Keményen kellett küzdeniük a vonzalom ellen, főleg a főhősnőnek, aki kemény hölgy volt, az élete és a múltja tette azzá. Volt itt-ott némi hiszti, amit kicsit túlzásba vitt a hősnő, ezért nem adtam meg az 5 *-ot.
Tele volt a könyv meglepő fordulatokkal és izgalmas kalandokkal, erotikával fűszerezve.
Pörgős volt, hamar ki lehetett olvasni.

penzesliza>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Azt kell mondjam, hogy A Vörös és a Vadász egy hihetetlenül cselekményes történet. Minden van benne, amit egy olvasó kívánhat egy ilyen műfajú könyvtől.

A történetet Liz szempontjából ismerhetjük meg, aki bérgyilkos már egy jó ideje. Azonban miután kap egy újabb megbízást, akkor még nem tudja, hogy mivel, kikkel kell megküzdenie a jövőben.

Szerintem a fülszöveg figyelemfelkeltőre sikeredett, így én is vártam már, hogy olvashassam. A történet tetszett, de azt kell mondjam én ehhez hasonló könyveket egyáltalán szoktam olvasni, mégis voltak olyan részek, amik teljes mértékben magukkal ragadtak, a lelkemet megérintették.
Talán a végén egy kicsit elgondolkodik az ember a befejezésen, de szerintem ennél jobbat nem is lehetett volna kitalálni.
A szereplők lehet valaki számára antipatikusak lesznek majd, de én teljes mértékben áttudtam érezni azt, amit éreztek egymás iránt, hogy miért viselkedtek úgy, ahogyan. Olyan helyzetbe keveredtek, ahol nehéz döntéseket kell meghozni, ahol nehéz a falakat ledönteni és azt csinálni, amit valójában szeretnénk.
A borítóról csak annyit, hogy nekem az új verzió sokkal jobban tetszik. :)

Aki szereti a romantikus, 18. században játszódó történelmi fikciókat, valamint a kalandos történeteket, azok semmiképpen ne hagyják ki Ruby Saw legújabb regényét! ❤

»» https://mindenamikonyvek.blogspot.com/2020/02/ruby-saw-…

Pesu>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Valamiért én ebben a történetben nem találtam meg az írónőre valló izgalmas történet mesélést, se a részleteket amikkel teljes lett a sztori. Sokszor éreztem, hogy valami hiányzik, nem lett elmagyarázva mi miért történt, vagy csak olyan apróság miatt történtek komolyann dolgok, hogy nem hittem el, hogy most tényleg emiatt van ez. A történet elején egészen kedveltem Shane-t, de aztán jött az arculcsapás és még most sem értem azok után, hogyan lehetett bízni benne. Meg miért..? Mi változott? Egyszerűen nem értettem, hogy eddig miért volt embertelen aztán hírtelen milyen érző lélek lett. Meg nekem ez a szerelem dolog is olyan gyorsan történt és nem értettem mit láttam meg egymásban, hogy ennyire kötődtek a másikhoz. Főszereplőnket Liz-t sem értettem nagyon sokszor, hogy mit miért tesz. Annyira forrófejű volt, hogy gondolkodás nélkül csinált mindent és már 20× meghalt volna ha valaki más nem menti meg…
Nekem ez a sztori nem tetszett annyira mint amennyire imádni szoktam Ruby Saw történeteit!
Ettől függetlenül olvassatok az írónőtől sokat és attól, hogy nekem ez most annyira nem jött át attól ti lehet imádni fogjátok! Adjatok neki egy esélyt! :)
Nagyon szépen köszönöm az írónőnek, hogy elolvashattam ezt a könyvét is! ❤

inci81 P>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Nagyon örültem neki, megtiszteltetésnek éreztem, hogy előolvasója lehettem Ruby Saw legújabb könyvének.
Az ünnepi készülődések közepette került a kezembe A Vörös és a Vadász története, ami azonnal magával ragadott, ahogy belekezdtem.

Ezúttal egy romantikával meghintett izgalmas történelmi kalandregény részese lehettem.

Egy jólelkű pasas, aki eleinte nem igazán tudja eldönteni mit is akar és egy vagány nő, akinek lelkét megkeményítette a fájdalom.
Nem mindennapi találkozásuk, aminek során mindketten váratlan hatással voltak a másikra. Majd megkezdődött kettejük harca, de nem csak egymással küzdöttek, hanem önmagukkal, a saját érzelmeikkel is.
Nehéz utat jártak be a szereplők minden tekintetben, ám minden mozzanat a helyére került, mire a regény véget ért.

Rejtélyek, kaland, izgalom, heves és mély érzelmek történelmi környezetbe helyezve. Ez jellemzi Ruby Sawnak legújabb könyvét, amit imádtam!

Slezi96>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Ebben a műben is megvolt minden, aminek benne kellett lennie. Ismét egy más téma, ami számomra végig izgalmat és szórakozást nyújtott. Liz nagyon vagány karakterű főhősnő, ami nagyon tetszett. Fordulatos történet, megnyerő cím és borító, nem mellesleg nem kiszámítható, ami nem hátrány egy könyvnél, ettől nem tud ellaposodni. Nagyon gyorsan beszippantott a világába a könyv, a rabjává tett, amíg el nem olvastam. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt is, úgy mint a többi könyvét. Köszönöm @Papillon_εïз

1 hozzászólás
Kiki0926>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Bár nem én vagyok a célközönség, még is ez egy egész jó, könnyed olvasmány volt. Tetszett az az út irány, amelyen kezdetben elindultunk. Viszont nekem laposodott, amint felütötte a fejét a szerelmi szál. Nem tudom én valahogy nem tudok ezektől elgyengülni vaagy lázbajönni. Azt sem tudom, hogy fogalmazzam meg :D Viszont ez nem az alkotó hibája. Jó az alap, meg az, hogy nem modern kori. Köszönöm, hogy olvashattam :)

Szyszyyy I>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Kicsit nehezen rázódtam bele, de összességében tetszett. :)
Liz vagány főhősnő volt, viszont Shane-t nem igazán tudtam megkedvelni.
Az utószó utolsó mondatai nagyon tetszettek. *-*

orbanszandra>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Nagyon tetszett az alapötlet, hogy egy női bérgyilkosról olvashatunk. Eléggé vagánynak találtam Elisabeth-et, ahogy forgatta a kardot, vagy csak előrántott egy kést, pisztolyt a csizmájából. Hogy nem riadt vissza senkitől és semmitől. Ha ez még nem lenne elég, emellett a saját hajójának, az Özvegynek a kapitánya is volt, saját legénységgel. Már az elején magával ragadott a sztori, nem voltak felesleges leírások, csupa izgalom volt minden sora.
Érdekes volt, hogy többször is kaptunk egy kis morzsát elszórva, hogy azért még tartogat számunkra fordulatokat a történet, ne éljük bele magunkat, mert biztosan nem úgy lesz, ahogy mi gondoljuk. És valóban volt olyan rész, ahol koppant az állam a földön, vagy éppen nagy kő esett le a szívemről.
Összességében tehát azt kell mondjam, tetszett a könyv. Az eleje izgalmas, és bár utána egy kicsit laposnak éreztem, végül szuperül sikerült fenntartania a figyelmem, vártam milyen fordulat következik a másik oldalon, vagy másik fejezetben.

Bővebben a blogon olvashattok róla:
https://igazmondoszigetem.blogspot.com/2020/08/ruby-saw…

Mentavirág P>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

A Vörös és a Vadász középpontjában egy fiatal hölgy, Elisabeth Johnson áll, és az írónő eddig megjelent műveivel ellentétben pedig nem modern világunk jelenében él. Elisabeth ugyanis az 1700-as évek meghatározó női alakja, ügyes bérgyilkosként keresi a kenyerét. A vagány, talpraesett hölgy így éli mindennapjait, amikor azonban különleges megbízást kap: a kiszemelt áldozat ugyanis méltó ellenfele a harcban, így nem lesz könnyű végezni vele. A férfi, akinek megölésére felbérelték, nem más, mint Shane Mason, és hamar kiderül, hogy a férfi számára pedig éppen Elisabeth megölése a cél… De kinek állhat érdekében, hogy meghaljanak?

Mint gondolhatjuk, Elisabeth igazi „tűzről pattant menyecske”, nem kell félteni, így mindent megtesz, hogy a férfit eltegye láb alól – de persze Shane sem adja könnyen az életét. Így kezdetét veszi az izgalmas macska-egér játék, azonban – ahogy az ilyenkor szinte törvényszerű – a páros szenvedélyes szerelemre lobban, s hamarosan együtt próbálnak meg szembeszállni az életükre törő veszéllyel…

Bevallom, mindig is kedveltem a „ketten a világ ellen” koncepciót, van valami reménytelenül romantikus abban, mikor két szerelmes ember azért szövetkezik, hogy valami náluk nagyobb erővel / hatalommal szálljanak szembe. Egy kicsit visszarepít kislány koromba, amikor a mesékben mindig a jó győzedelmeskedett, és a szeretet olyan erőt adott bárkinek, amelyeket világokat dönthetett romba. (Valójában még most is ezek a történetek a kedvenceim.) Elisabeth és Shane pedig két olyan karakter, akik oly' sok mindenben különböznek, de közben mégis hasonlítanak, éppen abban a mértékben, amivel tökéletesen kiegészítik egymást.

A megszokott izgalmas cselekmény és humor mellett ismét vagány női főhőst kaptunk, amit szintén kedvelek az írónő esetében. Nem csinálok titkot belőle, hogy az erős, ugyanakkor romantikus női karakterekkel bizony hamar le lehet engem venni a lábamról, talán ez is lehet a magyarázat arra, hogy nálam minden könyve sikert arat. A sármos, eszes férfiakról már nem is beszélve, hiszen színes cukorkaként díszitik az amúgy is ínycsiklandozó fagylaltos kelyhet, amit még télvíz idején is örömmel fal be az ember lánya.

Azt mondom tehát, ha szereted a romantikát, a humort, mindezt izgalmas cselekménybe ágyazva, vagány női főszereplővel, kissé kalózos újkori köntösben, akkor a Vörös és a Vadász biztosan elnyeri majd a tetszésedet.


Népszerű idézetek

petroczki_kitti I>!

„Örök barátságnak indult ez, de persze engem elvitt a gyász, ő meg maradt a megszokott életénél. Férjhez ment, gyerekeket szült és eldicsekedett felső tízezer-beli életével.”

Kapcsolódó szócikkek: Elisabeth Johnson
Papillon_εïз IP>!

Mondják, hogy az alkohol hatására minden kiröppen a fejünkből, mint sebes sas madár. Nos, az én madaram valami gyorsabb szárnyas volt, mint a sas.

Kapcsolódó szócikkek: Elisabeth Johnson
penzesliza>!

De mi értelme az életnek, ha nem vagyok boldog? Mi mozgat, ha nem a szerelem? A harag? Düh? Ugyan!

Kapcsolódó szócikkek: Elisabeth Johnson
penzesliza>!

Menekültem. Nem vallottam akkor még be magamnak, de menekültem. Az életem és a célpontom elől.

Kapcsolódó szócikkek: Elisabeth Johnson
Papillon_εïз IP>!

– Csak egy megbízás – felelte. Hezitált egy pillanatig.
– Csak egy célpont – válaszoltam.

Kapcsolódó szócikkek: Elisabeth Johnson · Shane Mason
penzesliza>!

Kicsit olyan volt ez, amikor rohadt almát fogsz meg, és a kukac rámászik belőle a kezedre.

Kapcsolódó szócikkek: Elisabeth Johnson
Papillon_εïз IP>!

– A távolság és az idő megmutatta, hogy nem tudok
élni nélküled. Bármit is mondok, bárhogy is cselekszem,
te mindig is fontos leszel a számomra. Bocsáss meg!
Kérlek, csak a szikráját mutasd, hogy hajlandó lennél
megbocsátani.

Kapcsolódó szócikkek: Shane Mason

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Meredith Wild: Hardwired
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Anne L. Green: Viharos érzelmek
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
J. A. Redmerski: A soha határa
L. J. Shen: Sparrow
Robin LaFevers: Sötét diadal
Mary E. Pearson: Az árulás csókja