A ​Vörös és a Vadász 35 csillagozás

Ruby Saw: A Vörös és a Vadász Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Elisabeth Johnson, az 1700-as évek New Yorkjának hírhedt bérgyilkosa egy nap olyan megbízást kap, ami fenekestül forgatja fel addigi nyugodt világát. A sziklaszilárd nő életében először alul marad a harcban, de ez csak még jobban motiválja, később önzővé, naivvá teszi.
Shane Mason, az egykori Hat kard prófétája ingoványos talajra lép azzal, hogy egyezséget köt Lizzel. Hosszú macska-egér játék veszi kezdetét földön és vízen egyaránt, amiben rengeteg titok lappang, és érzelem tör a felszínre. Ahogy múlik az idő, úgy változik a két fél is. Küzdenek egymással, az érzéseikkel és két titkos renddel.
Az idő vajon mindenre választ ad? Shane szándékai valóban komolyak? Liz el tudja felejteni a múltját, és új életet kezdeni?
Harc a hazugsággal. Harc az igazságért. Harc a szerelemmel.

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Book Dreams, Gyömrő, 2022
>!
Book Dreams, Orosháza, 2020
306 oldal · ISBN: 9786156098009
>!
Book Dreams, Orosháza, 2020
286 oldal · ISBN: 9786156098016

Kapcsolódó zóna

!

Rubyverzum

44 tag · 121 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 21., 19:49 · Bővebben


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Elisabeth Johnson · Roy Howard · Shane Mason


Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

Papírra_vetett_gondolataim>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Nyugodt szívvel kijelenthetem azt, hogy Ruby Saw az egyik kedvenc magyar szerzőm, és bármit fog írni, én biztosan el fogom olvasni. Imádom a történeteiben a vagány csajokat és azt, hogy olyan jó pasikat teremt meg, hogy tőlük minden könyvmoly szívritmuszavart kap. Ezek az állítások különösen igazak az írónő legújabb regényére, A Vörös és a Vadászra.

Elisabeth karaktere egy igazán rátermett és veszélyes főszereplőnőt tár az olvasók elé, akivel tanácsos jóban lenni, vagy pedig messzire elkerülni. A lány szíve azonban nem olyan erős, mint a kardja, így veszélyt jelent rá az igazán sármos Shane Mason. A férfi egyénisége hihetetlen gyorsasággal fog minden könyvmoly szívébe beleköltözni a megnyerő, bevállalós stílusával.

Személy szerint nekem eddig ez a kötet lett a kedvencem a szerzőtől. Az izgalmas cselekményszál és a szuper karakterek engem egyszerűen elvarázsoltak. Mindenkinek csak ajánlani tudom az írónő könyveit !

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/02/r…

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Ez a könyv a borítójával fogott meg, bár a címe és a címkéi is igen vonzóak voltak és nagyon örülök, hogy elolvastam, mert nagyon tetszett.
Igazán izgalmas, fordulatos történet volt, igazi kalandor szereplőkkel, életveszélyes helyzetekkel, mögötte megbújó rejtélyekkel és persze olyan vonzalommal, amit a két főszereplő igencsak próbált még maga előtt is eltitkolni.
Egymás életére törtek megbízásból, nem bíztak egymásban és nem értették, mi vonzza őket egymáshoz. Keményen kellett küzdeniük a vonzalom ellen, főleg a főhősnőnek, aki kemény hölgy volt, az élete és a múltja tette azzá. Volt itt-ott némi hiszti, amit kicsit túlzásba vitt a hősnő, ezért nem adtam meg az 5 *-ot.
Tele volt a könyv meglepő fordulatokkal és izgalmas kalandokkal, erotikával fűszerezve.
Pörgős volt, hamar ki lehetett olvasni.

Ács_Milán>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

A regény borítója első látásra szerelem volt.
A fülszöveg elolvasása után egy kis bizonytalanságot éreztem, ugyanis a próféták, rendek világa elég távol áll tőlem és nem is szoktam ilyen jellegű könyveket a kezembe venni.
De, az ellenérzéseimet félre tudtam tenni és azt kell mondanom, hogy pozitívan csalódtam ebben a történetben.

A főszereplőket nagyon erős és szimpatikus karakterekre sikerült megformálnia az írónőnek.
Elisabeth egy karakán, belevaló és szókimondó nő, aki ha sokszor úgy látszik is, hogy fejjel megy a falnak, de mindig tudja mit akar és milyen cél érdekében teszi amit tesz.
Shane-ről az elején nem igazán tudtam eldönteni, hogy melyik oldalon is játszik, mert az írónő annyira jól megalkotta a karaktert, hogy kétségeim voltak vele szemben elég sokáig.

A történet az elejétől a végéig izgalmas, cselekményekben gazdag, az olvasó figyelmét szinte odatapasztja a lapokra.
Nekem mégis onnan vált igazán kedvessé a történet, amikor Elizabeth a háta mögött hagyta az addigi életét és „jó útra” tért. Ettől a ponttól kezdve még jobban a szívembe zártam ezt a nőt, mert egy teljesen új oldalát mutatta meg. Úgy gondolom, hogy ettől a ponttól ismertem meg azt az Elizabeth-et, aki a szívével gondolkozik és nem pusztán az eszével.
Egy új élethelyzet állt elő… Viszont itt sem laposodott el és nem vált szirupossá a történet. Sőt!

Összességében egy rendkívül kalandos, izgalmas történetet olvashattam, melyet a tökéletesen megalkotott karakterek csak még kerekebbé tettek.
Az utószó nagyon tetszett és tulajdonképpen ezt a lezárást vártam. :-)

Viktória_Erdei P>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Egyik kedvenc magyar szerzőm Ruby, nem volt kérdés, hogy ezt a könyvét is elolvasom. Sajnos most ez a könyv nem annyira jött be. A történet izgalmas volt. A hiányossága viszont hogy nem tudjuk, hogy keveredett bele a rendbe Liz apja és Shane. Shane-nél nem tudtam eldönteni a könyv közepéig, vajon ő most jó vagy a rossz oldalán áll-e. Nem értem, hogy Liz hogy tud megbízni a történtek után még mindig Shane-ben. De ezektől függetlenül tetszett a könyv.

penzesliza>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Azt kell mondjam, hogy A Vörös és a Vadász egy hihetetlenül cselekményes történet. Minden van benne, amit egy olvasó kívánhat egy ilyen műfajú könyvtől.

A történetet Liz szempontjából ismerhetjük meg, aki bérgyilkos már egy jó ideje. Azonban miután kap egy újabb megbízást, akkor még nem tudja, hogy mivel, kikkel kell megküzdenie a jövőben.

Szerintem a fülszöveg figyelemfelkeltőre sikeredett, így én is vártam már, hogy olvashassam. A történet tetszett, de azt kell mondjam én ehhez hasonló könyveket egyáltalán szoktam olvasni, mégis voltak olyan részek, amik teljes mértékben magukkal ragadtak, a lelkemet megérintették.
Talán a végén egy kicsit elgondolkodik az ember a befejezésen, de szerintem ennél jobbat nem is lehetett volna kitalálni.
A szereplők lehet valaki számára antipatikusak lesznek majd, de én teljes mértékben áttudtam érezni azt, amit éreztek egymás iránt, hogy miért viselkedtek úgy, ahogyan. Olyan helyzetbe keveredtek, ahol nehéz döntéseket kell meghozni, ahol nehéz a falakat ledönteni és azt csinálni, amit valójában szeretnénk.
A borítóról csak annyit, hogy nekem az új verzió sokkal jobban tetszik. :)

Aki szereti a romantikus, 18. században játszódó történelmi fikciókat, valamint a kalandos történeteket, azok semmiképpen ne hagyják ki Ruby Saw legújabb regényét! ❤

»» https://mindenamikonyvek.blogspot.com/2020/02/ruby-saw-…

Pesu >!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Valamiért én ebben a történetben nem találtam meg az írónőre valló izgalmas történet mesélést, se a részleteket amikkel teljes lett a sztori. Sokszor éreztem, hogy valami hiányzik, nem lett elmagyarázva mi miért történt, vagy csak olyan apróság miatt történtek komolyann dolgok, hogy nem hittem el, hogy most tényleg emiatt van ez. A történet elején egészen kedveltem Shane-t, de aztán jött az arculcsapás és még most sem értem azok után, hogyan lehetett bízni benne. Meg miért..? Mi változott? Egyszerűen nem értettem, hogy eddig miért volt embertelen aztán hírtelen milyen érző lélek lett. Meg nekem ez a szerelem dolog is olyan gyorsan történt és nem értettem mit láttam meg egymásban, hogy ennyire kötődtek a másikhoz. Főszereplőnket Liz-t sem értettem nagyon sokszor, hogy mit miért tesz. Annyira forrófejű volt, hogy gondolkodás nélkül csinált mindent és már 20× meghalt volna ha valaki más nem menti meg…
Nekem ez a sztori nem tetszett annyira mint amennyire imádni szoktam Ruby Saw történeteit!
Ettől függetlenül olvassatok az írónőtől sokat és attól, hogy nekem ez most annyira nem jött át attól ti lehet imádni fogjátok! Adjatok neki egy esélyt! :)
Nagyon szépen köszönöm az írónőnek, hogy elolvashattam ezt a könyvét is! ❤

Karinaa7 P>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

A borító az nagyon megfogott, de valahogy a történet most nem fogott meg. Az alap sztori az jó ötlet volt, de a kivitelezés az már nem lett a legjobb.
Sok kérdés maradt azért bennem, mint, hogy spoiler
Ami nagyon zavart végig, hogy egyáltalán nem éreztem azt, hogy a történet az 1700-as években játszódna.
De viszont tetszett, hogy találkoztam benne a nevemmel, mert Liz anyját Carinának hívták, jó nem K-val mint én, de így is végre legalább találtam még egy könyvet, amiben szerepel a nevem.
Sajnos nekem ez a könyv most nem jött be, mert olvastam már sokkal jobbat az írónőtől.

>!
Book Dreams, Orosháza, 2020
306 oldal · ISBN: 9786156098009
Angieolvas P>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Kellemeset csalódtam.
Tetszett ez a kivitelezés, hogy adott egy makacs hősnő, Elisabeth, aki egy bérgyilkos. Kap egy megbízást és ezzel kezdődik el a bonyodalom. Shane hamar bekerül a képbe, aki ugyancsak egy erős egyéniség. Szinte egész végig megy ez a: se veled se nélküled kapcsolat. Elisabethet nem mindig értettem miért teszi ezt meg azt. Szóval néha jól megráztam volna :D
spoiler
A vége izgis volt és helyére került minden.
Ja, és most már értem a borítót is, mert eddig nem esett le, hogy miért egy kislány van rajta.

inci81>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Nagyon örültem neki, megtiszteltetésnek éreztem, hogy előolvasója lehettem Ruby Saw legújabb könyvének.
Az ünnepi készülődések közepette került a kezembe A Vörös és a Vadász története, ami azonnal magával ragadott, ahogy belekezdtem.

Ezúttal egy romantikával meghintett izgalmas történelmi kalandregény részese lehettem.

Egy jólelkű pasas, aki eleinte nem igazán tudja eldönteni mit is akar és egy vagány nő, akinek lelkét megkeményítette a fájdalom.
Nem mindennapi találkozásuk, aminek során mindketten váratlan hatással voltak a másikra. Majd megkezdődött kettejük harca, de nem csak egymással küzdöttek, hanem önmagukkal, a saját érzelmeikkel is.
Nehéz utat jártak be a szereplők minden tekintetben, ám minden mozzanat a helyére került, mire a regény véget ért.

Rejtélyek, kaland, izgalom, heves és mély érzelmek történelmi környezetbe helyezve. Ez jellemzi Ruby Sawnak legújabb könyvét, amit imádtam!

Bővebb értékelésem:
https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2020/01/ruby…

Tünde_Vágási>!
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász

Ez volt az első könyvem az írónőtől, de tuti nem az utolsó. Liz nagy kedvencem lett. Shane-re eleinte mérges voltam és már vártam mikor jön meg az esze. A cselekmény pörgős, eseménydús. Minden benne volt, ami 1 könyvtől elvárható.
Olvastam volna még. Mondjuk mi történt velük 1 pár év múlva
Az égető kérdés az, mi történt Roy Howard-al?!


Népszerű idézetek

Ruby_εïз IP>!

Mondják, hogy az alkohol hatására minden kiröppen a fejünkből, mint sebes sas madár. Nos, az én madaram valami gyorsabb szárnyas volt, mint a sas.

Kapcsolódó szócikkek: Elisabeth Johnson
petroczki_kitti I>!

„Örök barátságnak indult ez, de persze engem elvitt a gyász, ő meg maradt a megszokott életénél. Férjhez ment, gyerekeket szült és eldicsekedett felső tízezer-beli életével.”

Kapcsolódó szócikkek: Elisabeth Johnson
penzesliza>!

De mi értelme az életnek, ha nem vagyok boldog? Mi mozgat, ha nem a szerelem? A harag? Düh? Ugyan!

Kapcsolódó szócikkek: Elisabeth Johnson
penzesliza>!

Menekültem. Nem vallottam akkor még be magamnak, de menekültem. Az életem és a célpontom elől.

Kapcsolódó szócikkek: Elisabeth Johnson
penzesliza>!

A könnyeimen kívül nem maradt semmim, már ha engedtem volna kibuggyanni őket.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Elisabeth Johnson
Ruby_εïз IP>!

– A távolság és az idő megmutatta, hogy nem tudok
élni nélküled. Bármit is mondok, bárhogy is cselekszem,
te mindig is fontos leszel a számomra. Bocsáss meg!
Kérlek, csak a szikráját mutasd, hogy hajlandó lennél
megbocsátani.

Kapcsolódó szócikkek: Shane Mason
Ruby_εïз IP>!

– Minden itt van, ami csak kell! – majd a mellkasára toltam a kezem, a szíve felőli oldalra, és csillogó szemmel néztem fel az övébe.

Kapcsolódó szócikkek: Elisabeth Johnson

Hasonló könyvek címkék alapján

Robin LaFevers: Sötét diadal
Guillaume Musso: Holnap
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy
Gail Carriger: Szívtelen
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár
Budai Lotti: A hercegnő haragja
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság