Isten ​nélkül a világban 6 csillagozás

Roy Krisztina: Isten nélkül a világban Roy Krisztina: Isten nélkül a világban Roy Krisztina: Isten nélkül a világban

Öreg emberek sem emlékeztek olyan kemény hidegre, mint amilyen 18… decemberében uralkodott, mikor egy adventi estén a rasói fuvarosok egy megfagyott asszonyt találtak a temető mellett és a bíró lakására vitték. A bírónénál éppen ott időztek a szomszédasszonyai, s azok mindjárt munkához is láttak.
Roy Krisztina egyik legnépszerűbb könyve…

>!
60 oldal · puhatáblás
>!
Bethánia, Budapest, 1930
80 oldal
>!
Bethánia, Budapest, 1923
86 oldal

2 további kiadás


Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

eper29>!
Roy Krisztina: Isten nélkül a világban

Könnyfakasztó, de egyúttal lélekemelő Marci története. A kis árva, pásztor lett és a természetben fedezte fel Isten nagyságát. Megható volt olvasni, hogy mennyire figyelmesen hallgatta ez a tanulatlan fiú az Úr Jézus szenvedését és halálát. Aztán pedig őszinte hittel válaszolt Isten hívására, és ez megváltoztatta az életét és a viselkedését is. Bár szegény volt, meg tudta osztani mindenét egy másik árvával. Végül pedig igazán megtalálta Istent. Marci jósága és szeretete még a rideg emberekből is jó tetteket vàltott ki.
Roy Krisztina írása egyszerű, közvetlen. Jól ismerte a falusi emberek életét és a Bibliát is. Őszinte szeretettel írt ebben a megható olvasmányban.

Florentino>!
Roy Krisztina: Isten nélkül a világban

Komolyan mondom olvassátok el, figyelemre keltő a történet, be mutatja hogyan kellene az embereknek a másikkal foglalkozni. Marci egyszerű élete és tiszta tudatlan szíve, szív hasadásig meg érinti az embert. Az utolsó oldalt csak nehezen tudtam végig olvasni úgy átéreztem, oda éreztem magam. És sírtam mint Jóska. Nem sajnálat könnyek, hanem a velejéig hatoló evangéliumi életrajz, ami oda nyúl ahol puha az ember. Ajánlom!

3 hozzászólás
emros>!
Roy Krisztina: Isten nélkül a világban

Azt mondta az egyik tanárom, hogy tanuljunk meg kritikus szemmel olvasni egy könyvet…hát ez nekem nem jött össze. Nagyon tetszett, belemélyedtem és megható is volt elégé. ^.^ Nagyon szép kis történet. ^.^


Hasonló könyvek címkék alapján

Blaise Pascal: Gondolatok
Biblia
Gyökössy Endre: Mai példázatok
Szentírás
Linda Dillow: Akinél a szív lecsendesül
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér
Adrian Plass: Egy kegyes kétbalkezes naplója
Henry Cloud – John Townsend: Határaink
Sükös Pál: A keskeny úton
Gyökössy Endre: Isten elfelejtett nyelve, az álom