Téli ​böngésző (Évszakos böngésző 1.) 65 csillagozás

Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző

Milyen is egy város a karácsony közeledtével? Mondjuk leginkább egy megbolydult hangyabolyra emlékeztet, lüktetve, pulzálva hagyja, hogy rohangáljanak rajta az emberek ide-oda, ajándékokért és még rengeteg fontos dologért. Az egyetlen biztos pont a lassan és nyugodtan közeledő Mikulás, aki a könyvben minden oldalon megtalálható. Azt nem áruljuk el, hogy pontosan merre, segítségül csak annyit, hogy ő most nem szánon érkezik…

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

>!
Naphegy, 2020
14 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869127 · Fordította: Szigethy Katalin · Illusztrálta: Rotraut Susanne Berner
>!
Naphegy, Budapest, 2018
14 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869127 · Fordította: Szigethy Katalin · Illusztrálta: Rotraut Susanne Berner
>!
Naphegy, Budapest, 2016
14 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869127

2 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 47


Kiemelt értékelések

Gyöngyi0309 P>!
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző

Kisfiam nagyon szereti, nem érdekli, hogy már tavasz van, naponta forgatjuk. Imádja a kerekeket és a lámpákat, természetesen mindig ezeket mutatja meg először.
Nagyon jó szótanulásra, bár inkább kicsit később lesz hasznos, egyenlőre csak tanulja a szavakat, de még csak ritkán próbál mondani valamit.
Néhány alak elég furán van ábrázolva, nehéz eldönteni, hogy fiú vagy lány az illető. Itt ez egyenlőre még nem zavaró, még nem foglalkozik a nemekkel.
Aranyos, hogy minden oldalon több történetet lehet nyomon követni, illetve külön plusz pont azért, hogy a tavasziban is ugyanezek a képek, szereplők találhatóak, csak az évszak változik.
Személyes kedvencem ebben a kultúrházban található kiállítás a meztelen festménnyel. :)
Nagyon részletes, zsúfolt, színes, nagy alakú kiadvány, nálunk osztatlan sikert aratott.
Strapabíró is, mi is megörököltük. Kisfiam egész nap cincálja, van, hogy ugrál rajta, mégis bírja a könyv, megtörve sincs.
Szerintem beszerezzük majd a nyárit és őszit is.

worsi P>!
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző

Ez pont nincs meg nekünk, de tegnap megnézegettük a vendégségben. Hárman – én az ölemben két kislánnyal. Az egyik még csak mutogat meg halandzsázik, a másiknak már be nem áll a szája. Az egyikről tudni, hogy szereti ezt a könyvet (az övé), a másikról meg annyit tudok elmondani, hogy ma délelőtt többször elmesélte nekem, hogy nagy hajmosás lesz a néninek, mert lepisilte a papagáj, úgyhogy a lényeg megvolt neki. :-)

Niki_>!
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző

Nagyon szeretjük a Kicsivel együtt a Naphegy Kiadó Évszakos böngészőit. Mindig kikölcsönzöm az épp aktuális évszakét a könyvtárból és egy-egy hónapig csak az adott évszakkal foglalkozunk. Most került sor a télire.
Van, amikor az ilyen böngészőkben pont az a jó, ha egyszerű, nem túlzsúfolt, de mégis mozgalmas. Ez jellemző erre a sorozatra. Átlátható az illusztráció és jól felépített. Az első oldalakon még csak az ősz végén, tél elején járunk. Aztán látni lehet, hogy a házak kéménye füstöl, hideg közeledik, a boltokat kezdik karácsonyi díszekbe öltöztetni, majd már esik a hó, végül karácsonyfát vásárolnak az emberek, az utolsó oldalon pedig nagy hó esett, szánkóznak, hógolyóznak a gyerekek.
Aranyos volt, hogy mindegyik oldalon feltűnt ugyanaz az alak, követni lehetett oldalról-oldalra az útját.
Ajánlom a figyelmetekbe ezt a könyvecskét is, ha kisgyereketek van. Sokat lehet beszélgetni a képekről, lehet játszani „Mutasd meg hol van ….” játékot, a kicsi is tud kérdezni, hogy „Ez mi?” és sok olyan szituációt is bemutathatnak a képek, amikkel a gyerekek még nem biztos, hogy találkoztak, így beszélni tudunk róluk.

molybaba>!
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző

Berner csodás böngészőket készít! :) Aki gondolkodna ezek megvásárlásán, bátran ajánlom, viszont a RÉGI kiadást!!! Sajnos az új kiadás sokkal kisebb, így nem látszanak annyira a részletek, ami sokat ront a könyvek értékén szerintem.
Az évszakos sorozat első része. Nagyon szépen átvezet az oldalakon az őszből a télbe. Minden téli jellegzetesség, ünnep, havas játék előkerül, így remek lehetőséget ad a téma kibeszélésére.

SzTEtti>!
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző

Ez is egy szuper böngésző volt, bár Mimit valamiért annyira nem kötötte le. Sajnos már nem elégszik meg azzal, hogy „néni, bácsi, kislány, kiskutya”. Szerintem igényelt volna még valami körítést tőlem a neveket, személyeket illetőleg, de nem tudtam megjegyezni őket, és mikor negyedszer néztem meg hátul, hogy ki kicsoda, a gyerek fújtatva odébbállt. :/
Vannak benne kifejezetten vicces képsorok is. :D
Szerintem amúgy jól bemutatja magát a decemberi időszakot, de a január, februárra nem tér ki. Pedig azok is téli hónapok.

Juca P>!
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző

Téli, ünnepi hangolódás kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Adventi időszakba csöppenünk a böngészővel. Sok helyen már felkerültek a díszek, hullani kezd a hó, mindenki meleg ruhába öltözött. A téren karácsonyi vásárt tartanak, fenyőt is árulnak. A tó befagyott, így megjelentek a korcsolyázók. A dombról szánkóval siklanak le, és néhány síelő is felbukkan. Még a Mikulás is feltűnik. A papagájt is vicces volt nyomon követni. Ebben a kötetben is mindig felfedezhetünk valami újdonságot. Imádjuk, akárcsak a többi részét.

Millázs>!
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző

Nagyon király böngésző! A hátlapon lévő személyeket lehet megkeresni az oldalakon, de emellett rengeteg látnivaló van, mégse zsúfolt. Sok-sok beszédtémát dob fel egy-egy lap.

Muzsika>!
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző

Szuper kis képeskönyv, kifogyhatatlan lehetőség a kisgyerekkel való közös böngészésre. A 4 évszakon átívelő sorozatban minden lapon ugyanazok a helyszínek, látjuk, ahogy vetnek, majd aratnak, épül az ovi, stb. ugyanazok a szereplők, lehet megkeresni őket mindenfele. Szóval szuper!

imma P>!
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző

Érdekes, de a miniböngészők grafikája jobban tetszik. (Eddig valamiért azt hittem, ugyanaz a kettő.) Amúgy meg nem örülök, hogy az egyik főszereplő dohányzik. De persze így is remek könyv. Kedvencem a libás pasas.

1 hozzászólás
Werenger>!
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző

Annyira imádom! Még mindig! Egészen tini koromig imádtam bújni ezt a sorozatot! :) Nagyon jól meg van rajzolva.


A sorozat következő kötete

Évszakos böngésző sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Guido Wandrey: Vidám nyüzsgés karácsonykor
Kőszeghy Csilla: Karácsonyi böngésző
Gill Guide: Karácsonyi bibliai böngésző
Susanne Gernhäuser: Boldog karácsonyt!
Dudás Gergely: Mackó karácsonyi böngészője
Borsi Darázs József: Jön a Télapó
Marék Veronika: Télapó és ezüstmackó
Marék Veronika: Kippkopp karácsonya
Walt Disney – Boldog karácsonyt Miki egér és barátai társaságában
Eve Tharlet: Jakab mester karácsonya