Őszi ​böngésző (Évszakos böngésző 4.) 54 csillagozás

Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző

Tél, tavasz és nyár után őszbe fordul minden Nekeresdfalván. A művelődési házban Sütőtök Fesztivált tartanak, a főtéren pedig szüreti mulatságra gyűlik össze a város apraja-nagyja. Lesz itt tánc, zene, lampionos felvonulás, és átadják a szép, új óvodát is. Rotraut Susanne Berner az őszi böngészőben számtalan új történetet varázsol elénk libákról, régi ismerősökről, nászutasokról, és hazatérő, elcsatangolt háziállatokról.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Naphegy, 2020
14 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638728135 · Fordította: Szigethy Katalin · Illusztrálta: Rotraut Susanne Berner
>!
Naphegy, 2018
14 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638728135
>!
Naphegy, Budapest, 2008
14 oldal · ISBN: 9789638728135 · Fordította: Szigethy Katalin · Illusztrálta: Rotraut Susanne Berner

1 további kiadás


Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Trudiz>!
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző

Nagyon nagyon tetszetős böngésző ez!
Adott egy aprólékosan kidolgozott, színes illusztráció, mely arra ösztönöz, hogy mindenféle figyelemfejlesztő kérdéseket beszéljünk át a gyerkőccel.
Megmosolyogtató részletek, vissza-visszatérő szereplők, haladás a tájban lapról-lapra a vidám eseményig.

Izolda P>!
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző

Nudli imádja. 20 hónaposan kapta, azóta már eltelt majd egy hónap, és még mindig ez a sztár.
A fél csillag az egyik szereplő miatt van: a néni, aki rosszul hordozza a babáját. (V.ö.: https://moly.hu/karcok/809695)

6 hozzászólás
molybaba>!
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző

Berner csodás böngészőket készít! :) Aki gondolkodna ezek megvásárlásán, bátran ajánlom, viszont a RÉGI kiadást!!! Sajnos az új kiadás sokkal kisebb, így nem látszanak annyira a részletek, ami sokat ront a könyvek értékén szerintem.
Az évszakos sorozat negyedik része, amely bemutatja, hogy Nekeresdfalvában milyen változás történt egy év alatt. Itt is megjelenik minden, ami az őszhöz tartozik, rengeteget segítve ezzel a beszélgetéshez.

deardurr >!
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző

Nagyon aranyos böngésző német beütéssel. A többi részét is fel kell kutatni majd.

Niki_>!
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző

Érdekes könyvecske az Őszi böngésző, de fantasztikus kötet egészen kicsi kortól, amikor a gyerkőcök elkezdenek érdeklődni a színes képek iránt.
Mindig a gyerekek korosztályának megfelelően lehet felhasználni a könyvet. Kezdetben lehet csak nézegetni, megtanulni a színeket, formákat, majd bonyolítani az egészen és megkeresni X ruhájú nénit vagy épp mit csinál a bácsi és el tudunk jutni odáig, hogy a gyerekek saját kis kitalált történetet mesélnek el a szüleinek a képek segítségével.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2016/04/rotraut-susanne-bern…

SzTEtti>!
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző

Szupeeeer naaaagy böngésző. :D
Nagyon kis kedves hangulatot teremt, bár nekem a szüretelés kicsit kimaradt belőle. Borász lányaként ez nekem elhagyhatatlan az őszben. :P
A kislányom teljesen rácuppant a lampionokra, szóval tessék vigyázni! Én már azt guglizom napok óta, hogyan csináljak neki lampiont itthon. A baj az, hogy minden alkalommal másmilyent szeretne. :D Igazodj ki egy 2,5 éves kislányon, légyszi. :D
A rajzok mind szuper aprólékosak, a háttér is mindig témába illő. Sárkányeregetés, traktor, lombkupacok, stb. Nagyon jó, hogy minden oldalon megjelennek állandó szereplők is, amolyan folytatásosan.

Juca P>!
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző

Örültem, hogy ezt a kötetet is sikerült beszerezni. A tökfaragás az egyik központi témája, a vicces fejek mosolyt csalnak az arcunkra. A lámpások is ellepik a várost mindenféle formában és színben. Az őszi faleveleket takarítják szerte a városban. Megérkeznek a vadludak, végre megnyílik az óvoda, a szarka továbbra is gyűjtöget. Rengeteg történetet rejt magában ez a kötet önállóan is, hát még a többi résszel együtt böngészve.

Bíborszél>!
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző

Na jó, ez nem is igazi olvasás, mivel nincs benne betű, de a legkisebb imádja, főleg, ha körbeveszi a család és együtt böngészünk. Olyan babatársasjáték-féle nálunk.

Pennmenelien P>!
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző

Gyönyörű, részletes és gazdag képek, amelyekkel fantasztikus magyar órákat és fejlesztő foglalkozásokat lehet tartani, ahol a gyerkőcök észre se veszik, ahogy megmondják a színeket, megkeresik a részleteket vagy éppen fő fogalom alá rendezik a fogalmakat, mert annyira élvezik a könyvvel való munkát.


A sorozat következő kötete

Évszakos böngésző sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marianne Dubuc: Spuri Gyuri, a postás egér
Sven Nordqvist: Fedezd fel Pettson és Findusz farmját!
Susanne Gernhäuser: Télen
Guido Wandrey: Egy nap az állatkertben
Guido Wandrey: Ki vár a várban?
Guido Wandrey: Vidám nyüzsgés a színek és formák körül
Chihiro Maruyama: A Labirintustorony rejtélye
Sandra Grimm: Jakab Borit keresi
Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt?
Jason Hook: Hová bújt a sárkány?