Nyári ​böngésző (Évszakos böngésző 3.) 76 csillagozás

Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző

A tavasz után itt a forró nyár. Érik a meggy. Mezítláb szaladgálnak a gyerekek, és kiadós záporok frissítik fel a növényeket a rekkenő forróságban. Ebben a részben is folytatódnak a kalandok, és egyre újabb szereplőket ismerhetünk meg közelebbről.

Rocraut Susanne Berner újabb játékra hív minket, mert minden képen elrejt egy kisegeret, akit nem is olyan könnyű ám megtalálni!

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

>!
Naphegy, 2022
keménytáblás · ISBN: 9789639869165
>!
Naphegy, 2021
14 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869165 · Fordította: Szigethy Katalin
>!
Naphegy, 2020
14 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869165 · Fordította: Szigethy Katalin · Illusztrálta: Rotraut Susanne Berner

5 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Gelso>!
Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző

Én még sosem „olvastam” ilyen böngészős könyvet, max. a Pettson könyvekben mélyültem el a rajzokban.
Annyira jó, hogy a könyv végére szavak nélkül áll össze a sztori az agyadban; a könyv első lapjain még felszalad a szemöldököd egy-egy apró részlet láttán, spoiler jó nézelődés közben találgatózni és történetet fűzni és közben még apróbb részleteket felfedezni… vicces/meglepő/érdekes felfedezéseket tenni – mint pl. mi a története ill. mi lett a sorsa a pingvinnek? vagy elkapta-e végül az egeret a macska? Mókás látni mi történik épp a tanulóvezetés közben, vagy a WC-csészéknél… De kellemes látni egy rövid spoiler momentumot, egy gazdagon berendezett könyvtárból. Egy látszólag nyugis, kisvárosi hétköznap/hétvége – aminek a nyugis idilljét végül megzavarja az erősebb szél – és nagyon jó úgy haladni tovább, hogy vajon mi lesz ennek a zűrzavarnak a vége? Mókásak a teáskanna felbukkanásai is, de talán számomra a (pingvines sztori mellett) a legaranyosabb momentum az spoiler ananász esete… meg a lufik beteljesedett sorsa – ez (sajnos) általában így van – elrepülnek és boldogan szállnak az égen… és milyen klassz (és elégedettségre okot adó) dolog az is, hogy a történet elején cseresznyét meggyet szemezgető madár által megtalált szerelmes levél is gazdára talál…
Szóval – „olvassátok” – mert itt nem az ördög rejlik a részletekben….

5 hozzászólás
Izolda P>!
Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző

Böngészőt minden kisgyerekes családba!

(Pimbiiiii! Pimbiiii-lufi!!!!)

8 hozzászólás
worsi P>!
Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző

Rengetegszer végignéztük már, mióta beszereztem a nagylánynak. Mindig talál benne valami újat, egyre több mindent fölismer, megnevez, megkeres stb. Vagyis a könyv rendeltetésszerűen működik.
A legújabb kedvencem az, hogy a hátoldalon az egyik szereplő @latinta-ra emlékezteti, így akárhányszor meglátja, mondja lelkesen, hogy „Nagyi!”

5 hozzászólás
pipacstappancs>!
Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző

A nagyalakú, keménylapos könyvben rengeteg állat és ember napjának történetét követhetjük végig lapról-lapra, így mindenki megtalálja az érdeklődési körének megfelelő vizuális történetszálat. Nekem az egészen pici lányom is leköti, de biztos ovis korban is szívesen elmélyülnek egy ilyen mesevilágban a gyerekek. Az illusztráció meseszép és nagyon cuki, ötletes. A könyv részletgazdagsága sok közös játékra ad lehetőséget, de egyedül is olyan hosszan lefoglalja a gyerekem, mint még semmi.
1, 5 éves kislányommal most léptünk a böngészők, és a negyed órán át ülve kortyolható reggeli kávék varázslatos birodalmába, amit ennek a könyvnek ezúton is hálásan köszönök. :) Minden kisgyerekes családnak szeretettel ajánlom, nagyon jó befektetés!

atomarcú P>!
Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző

Ez a könyv tényleg böngésző, több órára ad elegendő nézni- és keresgélnivalót. Főleg, ha kéznél van valamelyik másik (vagy akár az összes) kötet, mert akkor külön szórakozás összevetni, hogyan változnak a helyszínek és a szereplők. Rengeteg jópofa apróság rejtőzik a képeken, és ahogy a sorozat halad előre, egyre inkább részévé válunk a város (és környéke) életének.

Tíci>!
Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző

Szeretjük, a gyerek is egyre jobban: „böböbö”, mondja és hozza. Csupa olyan dolog van benne, ami számukra érdekes, nagyon részletes és mindig találni valami újat minden oldalon. Azért az arányok néha elcsúsznak kicsit… spoiler

mamszi>!
Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző

Minden évszak böngészőjét szeretjük. Sok-sok történet vonul végig a 4 köteten, de egyenként is megállják a helyüket. Remek figyelem- és szókincs-fejlesztő, az aprólékos rajzok sokáig lekötik a nézőt. (olvasót írnék, de szöveg nélküli:))

Ági_Szűcs>!
Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző

Imádja az egész család, mindennap előkerül a sorozat valamelyik tagja:). Szeretem, hogy történetek vannak benne, oldalról oldalra nyomon lehet követni 1-1 szereplővel mi történik. Sőt évszakonként is összefügg. Bónusz, h van éjszakai kiadás is, ami a piciknek izgalmas. Azért persze a tavasz a kedvenc, mert abban van a kukásautó :)

Werenger>!
Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző

Ebben már különösebben tetszenek az újítások, és ez a legjobb évszak is szerintem, belőle. :D


A sorozat következő kötete

Évszakos böngésző sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Guido Wandrey: Egy nap az állatkertben
Susanne Gernhäuser: Nyáron
Guido Wandrey: Vidám nyüzsgés karácsonykor
Sandra Grimm: Jakab Borit keresi
Anne Suess: Sürgés-forgás Macivárosban
Sandra Grimm: Állatok
Aludni megyünk
Medvebocsok a tengernél
Lucie Brunellière: A ház / The house
Melanie Brockamp: Meseböngésző