Misu ​mindenre kíváncsi (Misu 2.) 10 csillagozás

újabb nyúlfarknyi történetek
Rotraut Susanne Berner: Misu mindenre kíváncsi

A nyúlfarknyi mesék Misuval folytatódnak!
Misu, a főszereplő kisnyuszi olyan, mint minden kisgyerek – okos, kíváncsi, örökmozgó, néha akaratos és makacs. Nincs kedve cipőt húzni vagy szépen enni, nem akar lefeküdni, vigyázni a kistestvérére, legszívesebben egész nap tévézne.
De imád az unokatestvérénél matracon aludni, az oviban a többiekkel játszani, kettesben kalandozni a papájával vagy társasozni.
Az egy-két oldalas rövid történetek segítenek ráismerni a mindennapok ­nehézségeire és örömeire – gyerekeknek és szülőknek egyaránt!
Korosztály: 2-5 éves

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2016
62 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101420 · Fordította: Győri Hanna · Illusztrálta: Rotraut Susanne Berner

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
tmezo P
Rotraut Susanne Berner: Misu mindenre kíváncsi

Rotraut Susanne Berner: Misu mindenre kíváncsi újabb nyúlfarknyi történetek

Mintha rólunk szólna… :)
Rövidke, mindennapos történetek, amelyek szinte minden óvodásra illenek. Egyszerűen magyaráz, könnyen megérti a gyerek.

>!
latinta SP
Rotraut Susanne Berner: Misu mindenre kíváncsi

Rotraut Susanne Berner: Misu mindenre kíváncsi újabb nyúlfarknyi történetek

    Misu 2. Igen, annyi minden előfordul egy kisgyerekes családban, hogy bőven akad ilyen rövid történetekre való megírnivaló.
    Az ennek a könyvnek a különös érdekessége, értéke/hasznossága – a kedvessége, bájossága mellett –, hogy végre nem mindenki csak mosolyog, nem csupa rózsaszín sziruppal leöntött, cukormázas, súrlódás- és zökkenőmentes „de vidám az élet”-helyzetekkel találkozunk ezekben a mesékben spoiler valóságokban, hanem a kisebb-nagyobb konfliktusok megoldásait is megtalálhatjuk bennük. Ráadásul több nézőpontból átélhetve: (nagy)szülőként, gyermekként egyaránt.
    Jó tanács, jó választás volt, @worsi, alighanem mind a négyen fogjátok szeretni ezeket az újabbakat is.

>!
Hintafa P
Rotraut Susanne Berner: Misu mindenre kíváncsi

Rotraut Susanne Berner: Misu mindenre kíváncsi újabb nyúlfarknyi történetek

A kisnyúl történetei -akárcsak az írónő évszakos böngészői- elsősorban a legkisebbeknek szólnak. Nem csak azért, mert valóban nyúlfarknyiak (a leghosszabb is csak két oldal). Olyan problémákról, félelmekről, mindennapi apró-cseprő esetekről mesél, ami ezt a korosztály foglalkoztatja, érzelmileg megérinti, velük is megtörtént, láttak már ilyesmit, vagy álmodoznak róla. Ügyesen és tömören foglalja össze a rövid fejezetekben az eseményeket. Nem veszik el a felesleges részletekben, mondanivalója könnyen érthető. Ugyanakkor nem fél a kellemetlenségeket, szomorúságokat sem megmutatni. (Böngészőiben is szerepelnek kerekesszékes emberek, az éjszakával foglalkozó részben pedig bűnözőt lefülelő rendőr. Nálunk mindkettő sokáig volt beszédtéma.) Az illusztrációk kedvesek, aranyosak és igazán jó kísérői a meséknek. Meleg színei, barátságos figurái jópofák, a nyulak pedig amúgyis olyan szerethető banda. Németországban a könyvsorozat olyannyira népszerű, hogy már 12 kötete jelent meg, vannak Misu tematikájú játékok, sőt még szívdobogtatóan édes kesztyűbáb is. (Úgy tűnik nagy hagyománya van annak, hogy egy népszerű könyvekhez játékok is készüljenek, lásd a Kis szellem, Torzonborz, A kis boszorka.) Idén, munkája elismeréseként Berner kapta meg az Ibby, nagyon rangos Hans Christian Andersen -díját illusztrátori minőségében.
http://hintafa.blog.hu/2016/07/31/szofi_es_misu_a_ket_uj_haver

>!
unikornis83
Rotraut Susanne Berner: Misu mindenre kíváncsi

Rotraut Susanne Berner: Misu mindenre kíváncsi újabb nyúlfarknyi történetek

Ez egy borzalom. Valóban a gyerekek mindennapjairól szól, de mit mond a gyereknek egy olyan történet, ahol a főhős rosszalkodik, szemetel, hisztizik, visszabeszél, és a szülei mindezen szó nélkül átlépnek? Most komolyan! Én azt tanítottam a gyerekemnek, hogy nem szemetelünk az utcán, mert az rossz. Erre a könyv első története (ami amúgy borzasztóan bugyuta, mint az összes többi) arról szól, hogy Misu kiköpi a rágót, apa belelép, de semmi gond, mert amúgy mindenki szemetel és minden tele van kutyaszarral!!! Tanulság annyi kb, hogy ő is belelép valamibe. Ennyi. És aztán a többi történet ugyanezen az értelmi szinten. Kiakadtam. Bocs. Berg Judit, Marék Veronika, Annie M. G. Schmidt után ez nem ütötte meg a mércét. Aki a kisgyerek életéről szeretne rövid történeteket, inkább Janó és Jankát olvasson, jobban jár vele!


A sorozat következő kötete

Rotraut Susanne Berner: Szia, Misu! Négy nyúlfarknyi történet

Misu sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm legszebb meséi
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: A széttáncolt cipellők
Torben Kuhlmann: Lindbergh
Otfried Preußler: A kis szellem
Wilhelm Hauff: Hauff legszebb meséi
Milena Baisch: A legjobb barátok
Mira Lobe: A kicsi én én vagyok
Boldizsár Ildikó (szerk.): Esti mesék lányoknak
Jutta Gorschlüter: A Mikulás és a kiscica
Torben Kuhlmann: Armstrong