Éjszakai ​böngésző (Évszakos böngésző 5.) 53 csillagozás

Rotraut Susanne Berner: Éjszakai böngésző

Éjszaka borult Nekeresdfalvára. Békésen alszik a város. Vagy mégsem? Vannak, akik nagyon is ébren vannak! A könyvtárban izgalmas éjszakai olvasás zajlik, a rendőrök egy betörőt üldöznek a városon át, mások pedig a tűzijátékra igyekeznek a parkba. Denevérek, kóborló cicák és holdfényben andalgó szerelmesek népesítik be Nekeresdfalva csendes, alvó utcáit. És ha figyelsz, talán még a halk hortyogást is meghallod a langyos, nyári éjszakában…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Naphegy, 2022
keménytáblás · ISBN: 9789639869066
>!
Naphegy, 2020
14 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869066 · Fordította: Szigethy Katalin · Illusztrálta: Rotraut Susanne Berner
>!
Naphegy, Budapest, 2016
14 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869066 · Fordította: Szigethy Katalin · Illusztrálta: Rotraut Susanne Berner

2 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

Röfipingvin P>!
Rotraut Susanne Berner: Éjszakai böngésző

Zseniál. Ahogy anyám mondaná. Meg ahogy én is mondom. És ahogy E-k is mondani fogják.

Anibell P>!
Rotraut Susanne Berner: Éjszakai böngésző

Nagy kedvenc mostanában. Nekeresdfalva kedves, élhető, tüchtig kisváros. A félbevágott házakat mindig is lenyűgözőnek találtam, olyan izgalmas mások otthonába bekukkantani. Tele van felfedezésre váró, apró részletekkel, jó kis történet szálakkal.
Simon kedvence a kalapot lopó kutya, és szerinte a mosómedve a fogát mossa.
(Azt mondjuk nem értem teljesen, hogy miért száll ki az autóból a rendőr és szalad a biciklista után, amikor megállhatna mellette is.)

molybaba>!
Rotraut Susanne Berner: Éjszakai böngésző

Berner csodás böngészőket készít! :) Aki gondolkodna ezek megvásárlásán, bátran ajánlom, viszont a RÉGI kiadást!!! Sajnos az új kiadás sokkal kisebb, így nem látszanak annyira a részletek, ami sokat ront a könyvek értékén szerintem.
Kezdésnek talán ez a rész a legideálisabb, mivel kevesebb részlet, élőlény van a képeken mint a többi nappali változatban. Még nem vesznek el a gyerekek a sok látnivalóban és könnyebben fogják tudni befogani a részletesebb képeket a későbbiekben.
Minden éjszaka előforduló jelenség terítékre kerül, a betöréstől kezdve az ünneplő tűzijátékig.

2 hozzászólás
Tíci>!
Rotraut Susanne Berner: Éjszakai böngésző

A böngészők közül abszolút ez a gyermek kedvence, mert az első oldalon el lehet mondani, melyik lámpa van fel- és lekapcsolva. Hónapok óta csináljuk, de végre ő is el tudja mondani. Meg persze tűzijáték és lampionok az utolsó oldalon. Illetve egy szintén Luca nevű szereplő, a többi böngészőhöz képest ez így verhetetlen :)

lenne P>!
Rotraut Susanne Berner: Éjszakai böngésző

Szeretjük ezeket az évszakos (illetve jelen esetben napszakos) böngészőket. Autós utazáshoz vittük el és a bűnranda macskákon kívül semmi kivetnivalót nem találtunk benne.

Juca P>!
Rotraut Susanne Berner: Éjszakai böngésző

Az évszakos böngészők 5. része, de ebben az esetben inkább a napszakon van a hangsúly. Mivel az eddigi kötetek nappal játszódtak, így hiánypótlónak tekinthető. Előbújnak az éjszakai állatok (denevér, bagoly, a mosómedve is ilyenkor ténykedik), miközben a legtöbb ember aludni tér. Vannak, akik fent maradnak, és gyereket altatnak, mennek a tűzijátékra vagy éppen betörni. ;) A rendőrök sem unatkoznak.
A kalapos hölgynek ezúttal is eltűnik a kalapja. :D A parkban nagy a nyüzsgés a tűzijáték miatt. Újabbnál újabb részletekre derül fény. Most is felfedeztem egy újabbat: spoiler

1 hozzászólás
Honey_Fly P>!
Rotraut Susanne Berner: Éjszakai böngésző

Ez a könyv nem megy ki itthon a divatból nagyon hosszú idő óta. Van benne egy csomó hétköznapi dolog és egy rakás érdekesség is. Persze egy másfél évesnek a csiga az rettentő érdekfeszítő egyébként is. Együtt lehet vele haladni a járdán. Guggolva. Mindenkinek. Nagy kedvencek a fára mászó macskák, a denevér meg Drakula (ezt honnan szedheti ez a gyerek, khm…). Hátha egyszer felbukkan a kertünkben egy mosómedve is. Ami Julcsi szavaival élve kukkol.

atomarcú P>!
Rotraut Susanne Berner: Éjszakai böngésző

Esküszöm, már unalmas ennyiszer leírni, de ez a sorozat fantasztikus a rengeteg apró ötletével, a sok felfedezésre váró történetszállal, amik egy köteten belül is órákra, sőt napokra elegendő szórakozást nyújtanak, azonban egy csomó mindent kötetről kötetre is lehet követni, ami tovább sokszorozza a móka időtartamát. Végre az utolsó rész is megvan, és végig is bogarásztuk, de ez nem jelenti azt, hogy nem fogjuk újra és újra elővenni.

Pennmenelien P>!
Rotraut Susanne Berner: Éjszakai böngésző

Tündéri könyv, nagyon aranyos rajzokkal. Nemcsak néznivaló, de számtalan mesélési, tanulási és fejlesztési lehetőséget rejt magában. Egy mesekönyv amihez mi találhatjuk ki a mesét, akár minden nap másikat!


Hasonló könyvek címkék alapján

Susanne Gernhäuser: Keress, találj, mesélj! – Járművek
Timothy Knapman: Mit rejt a világűr?
Guido Wandrey: Egy nap az állatkertben
Guido Wandrey: Vidám nyüzsgés karácsonykor
Sandra Grimm: Jakab Borit keresi
Sandra Grimm: A tanyán
Anne Suess: Sürgés-forgás Macivárosban
Sven Nordqvist: Fedezd fel Pettson és Findusz farmját!
Lucie Brunellière: A ház / The house
Melanie Brockamp: Meseböngésző