Hittérítőragu 8 csillagozás

Ross Thomas: Hittérítőragu

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A szerző hozzávett egy majdnem-Pulitzer-díjas újságírót, egy megválasztott kaliforniai kormányzót aki…. s annak feleségét… egy szőke szépséget aki férjének -kábítószer-kereskedelemmel és hírszerzéssel kapcsolatos ügyletei miatt lett özvegy….
S hozzátett egy puccsot Közép-Amerikában, egy ötvenötmillió dolláros kábítószer-háborút a CIA és az FBI részvételével, s egy sor csattanós fordulatot s egy nagy adag humort és elkészült a \Hittérítőragu\

Eredeti megjelenés éve: 1983

>!
Európa, Budapest, 1988
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630746263 · Fordította: Falvay Mihály

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 1

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

SteelCurtain >!
Ross Thomas: Hittérítőragu

Akadnak homályos foltok a történetben, s néha mintha a logika is megmakacsolná magát. Ha Ross Thomas nem lenne a feszültségkeltés nagymestere, s az izgalmakat nem spékelné meg egészen egyedi, s olykor egészen frenetikus humorával, akkor bizony a hiányosságok tolulnának előtérbe. Így azonban a könyv végére már csak legyintettem, hogy miért is akartam volna az első 60-80 oldal után leszúrni a szerzőt. Készséggel elismerem, hogy bizonyos mértékig elfogult vagyok Ross Thomassal, s ezért elnézőbb vagyok irányában. A két másik, magyarul megjelent regényét jobbnak érzem, ám ezt is élvezettel olvastam. Aki valami könnyen emészthetővel akar kikapcsolódni, ami izgalmas és humoros, az bátran vágjon bele.

4 hozzászólás
Tiger205>!
Ross Thomas: Hittérítőragu

a szörnyű borító ellenére igenis jó könyv – hozza a szerző korábbi könyveinek színvonalát!


Népszerű idézetek

SteelCurtain >!

A Cadillac-emberek között van, aki iszik, van, aki nem. Szinte mind a kocsijában hál, és mind az óceánt használja kombinált WC, fürdõszoba és tévé gyanánt. Nap nap után ott ülnek a szelíd napsütésben, az amerikai álom nyugati peremén, többnyire country-western muzsikát hallgatnak a rádióban, a dalok szövege miatt, unottan dobolnak kocsijuk rozsdás küszöbén, a Csendes-óceánt bámulják a zöld szélvédõüvegen át, és valami elkerülhetetlenül bekövetkezõt várnak – talán a halált, de semmiképpen sem az adóellenõrt.

SteelCurtain >!

Mivel Morgan Citron franciául és angolul is értett, a külföldi foglyok õt választották meg szószólójuknak, helyesebben õrá lõcsölték ezt a tisztet. Egyébbel nem is állhatott elõ, csak az arany karórájával, a drága Rolexszel. Zürichben vette még 1975-ben, megfogadva egy dörzsölt bártulaj tanácsát, aki jó befektetést látott az aranyban. Citron, nem sokkal elõbb, hogy az elnök-császár titkosrendõrsége elhurcolta a Hotel Intercontinentalból, lekapcsolta az órát a bal csuklójáról, és zoknija alatt fölcsatolta a jobb bokájára. Tizenhárom hónapja történt már ez. A rugós órakarkötõ aranyszemeit azóta egymás után elcserélte Bama õrmesterrel ráadásokért a kölesbõl, maniókából és halból. Olykor-olykor, havonta legföljebb egyszer, hús is került. Rendszerint kecske. Rágós, vén kecske. Citron mindent megosztott rabtársaival, s ezek, hálából, nem fojtották meg álmában.

SteelCurtain >!

Akkoriban még, emlékezett Haere, a keleti part tüdõbetegei Denverbe zarándokoltak jó levegõjéért. Ma már ugyan senki nem jön a levegõt szívni. Aki tiszta levegõt kíván, az Pittsburghben marad.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Vavyan Fable: Mesemaraton – Emlékfutam
Vavyan Fable: Vakvágta
Dan Brown: Angyalok és démonok
Robert Sheckley: Vadászat
John Altman: Kémek játéka
Mark Twain: Puddingfejű Wilson
Robert Ludlum: Apokalipszis
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Paul Sussman: A jeruzsálemi templom titka